Õhtust, juba mitu mitu head aastat teeninud läpakas hakkab vist ära väsima(Acer aspire 3400). Jama algas kusagil kuu paar tagasi, kui üks hetk lihtsalt aparaat meeletult hanguma hakkas, isegi muusikat ei suutnud hakkimata edastada. Lasin siis ühe vana xp sp1(siiski originaal
) plaadiga uuesti windowsi peale. Miski 3 nädalat toimis kuniks hakkas uuesti sama pull pihta. Mõtlesin et vana plaat ja mis seal ikka, tirisin torrentist kaasaegsema(jah pira, aga las see jääb hetkel sinnapaika), et ehk saab nüüd jonksu. Paraku mitte, paari nädala pärast sama jama. Vahepeal olen veel korra-paar teinud uue installi kuniks viimati tegin nüüd möödunud pühapäeval ja hetkel on asi uuesti hangumiseni jõudnud. Aegajalt viskab ka pildi siniseks, seal palju teksti, aga miski sekundi pärast teeb restardi ja ei saa süveneda mis seal seisab. Mälu mainitakse seal, seega kahtlustasin esmalt, et ram vigane. Lasin memtest-l öö otsa jooksutada(ei kujuta ette kas see üldse kunagi lõpetab ka või jääbki neid tuhandeid protsente lugema) ja siis ei näidanud küll ühtki viga. Okey, edasi läksin kõvaketta kallale, jooksutasin samuti HDtune ja ühe teise sarnase progrega läbi, ei andnud ühtki punast kasti mulle seal, seega eeldan et kõvaketas ka korras. Edasi ongi suht nõutu seis mida edasi uurida. Mul kõvaketas jagatud ka, st et teisel partitsioonil igast kraami ajast ja arust, teagi nüüd kas võiks kahtlustada, et seal kõrvalkettal mingisugune jama peal mis mõjutab ja peaks mõlemad partitsioonid täiesti tühjaks laskma? Viirusetõrjeid kui selliseid pole enam mitu aastat kasutanud, seega ei tea kas võiks seal midagi olla kuskil, samas ei taha uskuda. Seda panin ka tähele, et kui täiesti koomas oli juba opsysteem, siis ei läinud lõpus enam win-i sissegi, pildus mingit jama, kord oli võrgukaarid mac adre sinna laotud ja kiri juures et mingi jama, kord oli jälle midagi muud(ei mäletagi enam) ning siis andis valiku BIOS avada või edasi minna. Temperatuurid on ka korras kõik, st midagi üle kuumeneda ei tohiks, et sellest hangumine põhjustatud olla saaks. Mis arvata, kas võib kusagil mingi softijama kettal olla ja tasuks üleni formaatida mõlemad kettaosad või oskab keegi veel midagi arvata/soovitada?

Comment