Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

küsimus creative 5.1 live helikaardi kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

küsimus creative 5.1 live helikaardi kohta

nimelt ei saa ma aru sellest kuidas tekib nn 5.1 heli.
    Ühendan ühed kõlarid nn eeskõlariteks teised taga kõlariteks ja siis veel see sub ka ja saan 4.1
    aga kuidas siis saan selle keskkõlari järgi(auke ju rohkem pole)?
    kaart on creative 5.1 live
    Seal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..

keskkõlar peaks supikaga samast august välja tulema.
    GSM: 5039624

Comment

Kas sellest pesast mis nn digi/analog out peab ka siis stereo(klappidega kuuldes mõlemas kanalis) tulema?
      Minu kaardil juhtumisi tuleb ainult ühest.
      Kaasas olev test annab küll hääle ,,center,,jne õigesse kohta aga kui volume reguleerin siis seda kasti saan reguleerida subfoofer volumiga.(center vol ei toimi)
      Kas võib olla, et lihtsate lugudega(CDA, WMA, MP3jne.) ei saagi 5.1 kasutada?
      Arvuti on pII 400 ja soft on XP.
      Seal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..

Comment

installeerisin oma masinale ka selle KX manageri(mixer for SB live) ja nüüd on selline probleem.
        Ära tuli vahetada esi ja tagukõlarite pesad(tuli tagant ümber pista), et esi kõlarid ikka eest mängiks ja tagant jne.

Aga nüüd on sama jama, et keskkõlarit ei saa iseseisvalt mängima.

Ja kui sellest mikserist näpin neid liugureid siis supakat ja keskkõlarit mõjutab keskkõlari liugur ja korraga.(s.t. et keskkõlar on sunnitud sama kõvasti mängima nagu supakas.

Selline asi ka, et kui winampi lugude vahel on paus või panene pausi/sulgen üldse siis kostub supakast ja keskelt pidev sirin edasi. lugusi kuulates ei saa aru.

Creative oma Cd peal olevate driveritega ei saanud ka keskkõlarit mängima.

Kas on vaja winampi ka modida, et oleks valikus 5.1 heli
        Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Comment

Kui kerkkõlarit ja supakat mõjutab üks liugur, siis vaja ehk 3-kanaliga 3,5mm pistikut, nagu siin http://www.rpelectronics.com/Data/353-242-10.JPG
          Audigy2-l paeks ka selline ainult minema sub-kesk pesasse.
          Uurisin natuke...selline pistik on kindlasti vajalik 6.1 puhul, kus siis "front center", "back center" ja "subwoofer" ühe pesa kaudu.

Comment

Kas see pesa on tõesti 3 kanaliga
            Pilt pesast

Kui jah siis olen ilmselt kaardi läbi lasknud
            kuna ühest kanalist kostub plõksumist.

Comment

saaksid äkki pildi teha altpoolt, siis on näha, mitu klemmi sisse jookseb. stereol ehk siis kaheotsalisel pistikule peaks sisse jooksma kolm klemmi. subwoofri ja kesksageduse balansi saad kanalitevahelise faderi mitte volume nupuka jonksu.
              Winamp 2.* seeria pole minuteada ainuüksi suuteline tavalisest mp3'st surroundi välja meelitama vb mingite lisapluginatega.
              Surin võib tulla sellest et CD/DVD rom vahel olev helikaardijuhe on prosele/emaplaadile liig lähedal või pole sul arvuti ise korralikult maandatud (pane käsi vastu radikat ja käe seljaga katsu kas saad korpusest särtsu ...)
              -

Comment

plaadil on 5 jalga
                See 1 klemm on 2 otsaga plaadil(sillana) ja kokkuvõttes ongi 4 jalga
                siis jagub tõesti 3 kanalile.
                Praeq ühendatud sedasi

Ja sub/center juhtimine on jälle eraldi saadaval.

Aga subakas ja center heli ikka siriseb(vaikselt küll aga ikkagi)
                Kui liugureid liigutan siis sirina heli ka muutub

Võim ei sirise kuna lahti ühendades ei piiksugi.

Kas kõlaritesti jutt peab olema kuulda kogu aeg supakast(iga kõlari jutt. see kui loeb neid)?

Arvuti kere ja võimu(sub/center oma võim) radika ühendamisel lülitub võimu toiteplokiks olev ,,juku,, monitori plokk välja

Comment

Working...
                X