Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Hiigelsuur vana arvuti probleem!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Hiigelsuur vana arvuti probleem!

Terekest siis Olen siis crazygamer ja siin foorumis alles uus ja siis tekkis oma vana Apple Macintosh Plus 1MB arvutiga probleem...

Sellel aastal sain ma omale 12 euro eest sellise vanuri nagu Apple Macintosh Plus 1MB : http://www.lduusa.com/garage/image/c...0-800x1000.jpg

Kaasa sain siis sellised asjad:

*Apple arvuti
    *klaviatuur
    *hiir ( rulliga )
    *paar disketti
    *2 toitejuhet
    *4mb Rodime kõvaketas
    *muud juhtmed

Enne töötas ta väga ilusti, aga nüüd järsku tekkis probleem: sisse lülitades ta teeb selle piiksu ära, kui hiirt klikkida, on kõik ok, aga vot, ei näita pilti, kas keegi oskab anda nõu ja aidata või äkki keegi teab kohta, kus keegi seda parandaks vms.

Tänades, crazygamer

neil on üks suurem elektrolüüt kineskoobi elektroonikaosas,
    mis tavaliselt on pildituse põhjuseks.

NB! ise ei tasu ronida, kui kõrgepingega kogemused puuduvad!

edit: mälu järgi üks neist kahest ülemise nurga mustadest lüütidest,
    aga pead ei anna – üle kümne aasta möödas viimasest "elluäratatust",
    aga vähemalt kolmel oli just nimelt see viga ja ei midagi muud.

http://3d-taeuber.de/gallery/gallery_main.html üldisemalt ja

siin ka samal teemal juttu (keri üsna lõppu, seal on pikk jutt päris vanadest, nagu sul)
    How to repair classic Macintosh , specific info about your Apple Macintosh . Download free Apple Service Source computer repair manuals for classic Mac . Tools and methods to fix or repair classic Macintosh .
    viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2011, 04:53. Põhjus: lingiparandus

Comment

Vs: Hiigelsuur vana arvuti probleem!

Tänud sulle kasutajale marley, aga kelle juurde see masin viia ja kas keegi ka teab, kust saaks neid Maci start-up diskette, sest kõvaketta pealt ei taha masin mitte tarkvara maha lugeda

Comment

Tartu Ülikooli juures tegutseb Arvutimuuseum, Meelis Roos on selle eestvedaja. Ma ei tea, kui elus see organisatsioon on, mingit veebilehte ma ei leidnud. Äkki saad nendelt mingit abi?

Comment

tallinnas on sellised ringirändajad, minuarust reontisid mäkke küll.

põhimõtteliselt võib abiks olla ka keegi siinsest foorumist,
          see rohkem kineskoobi (või toite) kui arvuti probleem.

süsteemi saad ehk siit, floppyt ja mac-arvutit disketiseadmeda ikka vaja.
          disketti võid küsida ka kohalikust mäkifoorumist, äkki kellelgi olemas.

Comment

OT, aga teemaalgataja, jäta kindlusemõttes ITbuss mängust välja; olen korduvalt kokku puutund katki parandatud asjadega, mille remont tänu nende tuuningule on läinud u 4x kallimaks.

Esmalt postitatud marley poolt Vaata postitust
            tallinnas on sellised ringirändajad, minuarust reontisid mäkke küll.

põhimõtteliselt võib abiks olla ka keegi siinsest foorumist,
            see rohkem kineskoobi (või toite) kui arvuti probleem.

süsteemi saad ehk siit, floppyt ja mac-arvutit disketiseadmeda ikka vaja.
            disketti võid küsida ka kohalikust mäkifoorumist, äkki kellelgi olemas.
            http://www.emug.ee/uudised/
            Erilahendused.
            PS või mail.

Comment

W, võimalik, alustades olid nad lihtsalt minuteada ühed esimesed peale imarvuti, kes mäkke remontisid. ju siis on liigselt laienenud...
              samas, nagu öeldud saab sellega hakkama ka kesiganes siinne foorumlane, kes kõrgema pingega seadmeid varem teinud.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
                OT, aga teemaalgataja, jäta kindlusemõttes ITbuss mängust välja; olen korduvalt kokku puutund katki parandatud asjadega, mille remont tänu nende tuuningule on läinud u 4x kallimaks.
                Ot jätkub, aga sellest bussist soovitaks ringiga mööda käia. Tean seal vähemalt kahte remondimeest, kes ei tee Ohmi ja Kirchhoffi seadustel vahet ja takistuse mõõtmine käib üle jõu.
                Jep..kive nad siiski joota oskavad, aga tundub, et see on ka kõik.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Just selleltsamalt Meelis Roosilt ma selle saingi rahalise annetuse eest, aga jah, ta vahepeal mul töötas ja siis hoopis vajus ära... Lähim IT-Buss on mul üpris kaugel ja vaevalt seda vanakest keegi parandab... Äkki mõni itimees aitaks mul selle vanakese korda teha?

Comment

Äkki keegi osutaks mulle abi ka ? Mul on ju siiski suur probleem

Comment

ehk keegi modedest võiks selle remondifoorumisse ümber tõsta, seal leidub, kes kolbi hoida suudavad.

ise liiga kaugel metsade vahel. kas lahti julged võtta ja pilti teha osutatud lüütidest? kindlasti lase enne ilma juhtmeta seista tunnikese
                      ära skeemi näpi palja käega.

Comment

Ise ma seda kahjuks lahti võtta ei saa, sest pole vajalikke tööriistu selle jaoks... Lugesin, et see pildiprobleem on üsna levinud sellistel masinatel, aga seda saab remontida... Varem oli ka selline pilt, et panid tööle ja kui sa natuke külje peale koputasid, siis kohe hakkas pilt värelema ja siis jätsin ta paariks kuuks seisma... Siis lülitasin ta uuesti sisse ja siis oli juba lugu paha...

Comment

seda koputamissündroomi mäletan ka ise. lõhnab nagu lihtne lüüdivahetus.
                          pane remondifoorumisse kuulutus.

Comment

Okay, saab tehtud, marley

Comment

Esmalt postitatud Valter Õunapuu poolt Vaata postitust
                              ...külje peale koputasid, siis kohe hakkas pilt värelema ...
                              Võimalik ka pelk külmjoode. Kunagi sattus terve seeria selliseid PC monitore lauale. Aga jah, selle tarkusega pole palju teha, ikka kruvikeeraja ja kolviga tegelast on vaja.

Comment

Working...
                              X