Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ml n520 ekraani valgustusega jama.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ml n520 ekraani valgustusega jama.

Niisiis, jõudis ta mulle pimeda ekraaniga, msi logot muidu on näha.
    Kuna inverteri juhtmed olid puru, sai kaabel ära vahetatud ja ka teist inverterit proovida.
    Põhimõtteliselt jäi ekraan ikka pimedaks, proovisin ekraani teise arvuti küljes, valgustus töötab.
    niisiis võiks eeldada et äkki on uus juhe vigane, või emmepealt midagi läbi. kõik variandid on suhteliselt välistatud, sest
    testriga: juhe on korras, emmepealt inventeri pistikust miski vool tuleb läbi ka ,aga ei kippu ega kõppu ekraani taga.
    Aga kuskilt guugeldades jäi silma selline asi, et magnetitega suletavate ekraanide puhul ( ehk ei hoia kinni ekraani plastik kinnitused, vaid magnetid läpaka korpuses ja ekraani korpuses,) on kuskil mingi asi mis võib anda läpakale signaali,et ekraan on suletud ja taustavalgustust sisse ei lülitatata.
    Suht segane kirjeldus vist jäi aga eniveis, mõtteid - soovitusi ?

Vs: Ml n520 ekraani valgustusega jama.

Enamik mudelitel on siiski lüliti, mis ekraani toidet sisse-välja lülitab + üldiselt on need ka nii, et ekraani välja lülitamiseks peab seda vajutama, mitte vastupidi. Inverterini jõuavad "mingid pinged" ei ole just väga paljulubav. Tavaliselt peab tulema 12-18V toide, siis sisselülitamise signaal (tavalisel 5V), ekraani heledus (0-5V) ja võimalik ka veel 5V toide elektroonikale. Kui inverteri juhtmed puru siis on vägagi võimalik emme vigastus, ühe 12" junniga oli sama jama, lasti kõik signaali otsad 18V toitega kokku. Emaplaadilt oli maha surnud kogu toite + juhtimise osa.

Comment

muidu kaheltpoolt äärest sain ma pingeks 15,8V
      Emme käisin n.ö luubiga üle, katsusin otsida mõrasi, põlemisjälgi vms, midagi silma ei jäänud.
      Kuiaga jätkata seda ekraanivalgustese sissevälja lülitamise juttu, siis põhimõtteliselt on ka neil läpakatel sama, kui ekraan kinni panna, siis kustub ka valgustus, lahti teha valgustus läheb põlema. Katsusin otsida lülitit, aga mida pole - on lüliti. Endal mõtted otsas, kuid omanik sooviks läpakat töötavana.

Comment

Kui peale nende mingeid muid pingeid pole, siis asi arvatavasti emmes jah. Täpsemalt nii aidata ei oska, ise võin asja samas üle vaadata, kui huvi on.

Comment

Ma arvan, et ma vist toongi ta sinukätte. kirjutan privasse.

Comment

Working...
          X