Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mänguarvutisse Inteli või AMD prose?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mänguarvutisse Inteli või AMD prose?

Tere.
    Mul on plaanis endale arvuti ehitada, aga ma ei tea kas valida Inteli vöi AMD prosega. Arvuti ehitan mängimiseks.

Intel:
    Protsessor: Intel i5 2500k (4 tuumaline, 6MB cache, 3,3ghz)
    Emaplaat: Gigabyte GA-PH67-DS3-B3(kuni 32GB ddr3 1333mhz, Sata III, USB 3.0)
    Mälu: 2x 4GB ddr3 1333mhz

AMD:
    Protsessor: AMD FX-6100 (6 tuumaline, 8MB cache, 3,3ghz)
    Emaplaat: Gigabyte GA-970A-D3(kuni 32GB ddr3 2000mhz, Sata III, USB 3.0)
    Mälu: 2x 4GB ddr3 1600mhz

Vs: Väike küsimus

Mängimiseks on oluline võimekas videokaart, hea oleks kasutada HDD asemel ka kiiret, 100% elektroonilist SSD ketast, millel puuduvad mehaanilised sõlmed. SSD ketas 128GB maksab praegu ca 140.-€
    I7 toega emaplaat, vesijahutusega 87.-€: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3324#ov
    I7 prose, 205.-€: http://www.hinnavaatlus.ee/products/...ssorid/112984/

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt Vaata postitust
      Mängimiseks on oluline võimekas videokaart, hea oleks kasutada HDD asemel ka kiiret, 100% elektroonilist SSD ketast, millel puuduvad mehaanilised sõlmed. SSD ketas 128GB maksab praegu ca 140.-€
      I7 toega emaplaat, vesijahutusega 87.-€: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3324#ov
      I7 prose, 205.-€: http://www.hinnavaatlus.ee/products/...ssorid/112984/
      Kas sellel emaplaadil on vesijahutus kaasas?

Comment

Emaplaadi pildil on näha jahutustorude otsad ainult.
        Jahutus on küll vedelikuga, aga ma ei oska öelda missuguse vedelikuga ja kas kõik on kaasas. Seda tuleks küsida müüjalt. Hinnavaatlusest saab müüja kontaktid.

Comment

Tänan abi eest

Comment

Protsessoriks vali ikka Intel i-7, sest AMD protsessorid ei ole nii effektiivsed. Kuna oled valinud 8GB RAM, siis tasub ikka otsida 2GB video kaart ATI/Nvidia.
            vesijahutuse kohta oskan pakkuda, et vist tosooliga peaks see asi toimima.

Comment

Esmalt postitatud Elegija102 poolt Vaata postitust
              Protsessoriks vali ikka Intel i-7, sest AMD protsessorid ei ole nii effektiivsed. Kuna oled valinud 8GB RAM, siis tasub ikka otsida 2GB video kaart ATI/Nvidia.
              vesijahutuse kohta oskan pakkuda, et vist tosooliga peaks see asi toimima.
              no ei tea... Bulldozer pidavat ju "Intel core I" killer olema aga siinkohal nõustun. I7 on ikka väga tase prose ja sellest jätkub mitmeks aastaks veel. Graafikaks võiks midagi sellist muretseda nagu GeForce GTX 460 või rohkem.
              -

Comment

Soovitaks võtta core i7 või siis mõni väga võimas amd phenom. Kui aga soovid valida ühte nendest mis on üleval siis soovitan amd-d.
                M:sony kõlarid ss-rg30

Comment

Esimesest postist võtaks mina inteli süsteemi. Need uued AMD bulldozer prosed on väga kahtlased. Ootasin ise ka isuga neid, aga pettumus on suur. Kes viitsib, vaatab ise googlest järgi. Mälude 1333mhz ja 1600mhz kiirusi ära vaata, kiiruse vahe on sinujaoks märkamatu.

i5 2500K on hea prose. Teatud mängudes on see isegi kiirem kui i7 2600K. Teiseks, mis mõte on vesijahutusel? Plaanid sa proset kuskil 5ghz juurde klokkida?
                  Estonian SPL & Sound
                  @gargru

Comment

Ma ostan vist siiski i5, sest i7 läheks natuke kalliks
                    Clockimisplaani mul küll pole. i5 peaks juba piisavalt kiire olema, aga kas stock jahutusega mängimise ajal teperatuur iliga kõrgeks ei lähe? Mu intel e4500-l viskas küll stock jahutiga mängimisaeg temperatuuri suht kõrgele.

Comment

Esmalt postitatud fastexp poolt Vaata postitust
                      ... Mu intel e4500-l viskas küll stock jahutiga mängimisaeg temperatuuri suht kõrgele.
                      E4500 on omajagu vana prose kah. Seal on ka palju faktoreid mis võivad asja kuumaks ajada. Tolm, termopasta, korpuse ventilatsioon jms.

Ära i5 temperatuuri pärast muretse. Stock kiirustega ei juhtu midagi. Nähtu järgi saab stock kiirusega veel volte kõvasti alla lasta. Siis on juba õige värk.

Edit: Mul endal on E8200 (C2D 2.6Ghz). Klokkisin selle 3.4Ghz peale ja sain veel vCore 1.125 peale. Stock 2.6Ghz kiirusega oli miski 1.2xx
                      Estonian SPL & Sound
                      @gargru

Comment

Vesiajhutus päästab arvuti tihedast puhastamisest muide ja teeb asja vaiksemaks. Tosooli ei soovita. See ei lähe keema 100C juures ja kui pump seiskub mingil põhjusel põlevad asjad sisse.
                        Eriti hea n vesijahutus millel basiivne radikas.
                        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

i7 2nd generation

Comment

Kui mänguri arvutit siis vaata näiteks seda platet !
                            EVGA X58 Classified 4-Way SLI

Link:
                            http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=522642

Emaplaadile oleks kaasa pakkuda EK-FB EVGA Classified 4-SLI - Acetal+Nickel
                            Sellega saab plate kiibistiku vee alla.

Comment

Working...
                            X