mida arvate Estobuntust
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Estobuntu
Collapse
X
-
Vs: Estobuntu
Endal kasutusel Estobuntu 9.10.1. Vanale masinale ei ole uuemat peale ajanud. Üldiselt olen rahul. Enamus asju, mis mul vaja, on saanud ära teha. Muidugi spets programmid nagu AutoCAD jäid Windowsi kanda.
Puuduste poole pealt ka. Süsteem hangub suvalisel ajal. Ei ole aru saanud, kas viga tarkvaras või rauas.
-
Esmalt postitatud Willi poolt Vaata postitustPuuduste poole pealt ka. Süsteem hangub suvalisel ajal. Ei ole aru saanud, kas viga tarkvaras või rauas.
Comment
-
Töölauaefektide lubamisel on linnuke eest ära võetud. Samuti olen püüdnud ära keelata igasugused energiasäästu režiimid (tegemist lauaarvutiga IBM NetVista).Olen üritanud ka http://pingviin.org/ näpunäiteid järgida. Esialgu edusammud puuduvad, kuid ma pole lootust kaotanud.
Viga ise avaldub järgmiselt. Kui sisselülitatud masinat ei puutu mingi 5-10 minutit, siis ta jookseb kapitaalselt kokku. Töötab ainult hiire kursor. Mingid klahvikombinatsioonid ei toimi. Välja arvatud ALT+Sysreg+ või sisselülitusnupp all.
Comment
-
Esmalt postitatud olkulain poolt Vaata postitustMul endal ka 9.10 peal kuna arvuti vanake ,Windows 7 litsents läbi sai, praegu täitsa rahul olen.Kas viirusetõrje ka peab olema peal või mitte?
Comment
-
Mida siinne rahvas Linux Mint'ist arvab? Ilus ta on, aga kuidas stabiilsuse ja kiirusega lood on?
Proovisin siin seda virtuaalmasinas installida, aga jooksis täiesti kokku installi ajal. Ja rohkem ei viitsinud jamada.
Tavalist Ubuntut (9.x midagi) proovisin virtuaalis, tundus OK. Reaalses masinas vist on isegi parem ja kiirem.
Kokku tahtis joosta ainult ühe spetsiifilise proge kasutamisel, mis temaga kaasas, mingi suur raadio / meediaplayer.
Võttis jubedalt mälu ja tõmbas ikka väga uimaseks kogu teema. Peale proge sulgumist oli ka asi tükk aega uimane, enne kui proge mälust täiesti kadus. Tea kas reaalis ka selline uim on.
Comment
-
Esmalt postitatud Willi poolt Vaata postitustTöölauaefektide lubamisel on linnuke eest ära võetud. Samuti olen püüdnud ära keelata igasugused energiasäästu režiimid (tegemist lauaarvutiga IBM NetVista).Olen üritanud ka http://pingviin.org/ näpunäiteid järgida. Esialgu edusammud puuduvad, kuid ma pole lootust kaotanud.
Viga ise avaldub järgmiselt. Kui sisselülitatud masinat ei puutu mingi 5-10 minutit, siis ta jookseb kapitaalselt kokku. Töötab ainult hiire kursor. Mingid klahvikombinatsioonid ei toimi. Välja arvatud ALT+Sysreg+ või sisselülitusnupp all.
Kui energiasäästu režiimid keelatud, siis nähtavasti ka ekraanisäästja maha keeratud?
kui järgmine kord koos, siis proovi, kas näiteks ctrl+alt+f5 viib käsureale. Või on tõesti nii nagu ütlesid, et see ei toimi ja ainult alt+sysrrq?
Kui õnnestub saada, siis logi sisse ja restardi kdm: sudo service kdm restart. Huvitav oleks teada, kas õnnestub.
Olgu öeldud, et ma pole ei estobuntut ega kde-d kasutanud, seega see käsk oletuslik Peaks küll kõigi eelduste kohaselt toimima, sest linux on paljuski linux
Comment
-
Peale hangumist Ctrl+ALT+F1-F7 ei toimi. Millegipärast täna ei ole ka hangumist toimunud.
Sai terminali kaudu restarditud kdm. Sai sisse lülitatud ekraanisäästja. Peale seda sai kõik linnukesed ekraanisääsijal jälle ära koristatud ja vajutatud veel nuppu lähtesta. Aga ekraan läheb mingi aja järel ikkagi mustaks. Põhiline, et täna töötab kõik laitmatult. Täiesti mõistmatu.
Püüan jälgida, mis toimub edaspidi. Praegu Estobuntuga ülimalt rahul
Comment
-
Esmalt postitatud Elektrik poolt Vaata postitustMida siinne rahvas Linux Mint'ist arvab? Ilus ta on, aga kuidas stabiilsuse ja kiirusega lood on?
..
Vana 9 on väga hea (DVD), aga tänaseks on suht kehvake see tugi, ei leia serverist enam kõike seda vajalikku mis seal varem oli.
Mint Debian on ka üks võimalus- maitseasi.
Ootab uue Minti (pikaealise) ära, siis paistab.
Estobuntu on iga versiooniga läinud järjest paremaks.Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Comment
-
Muide, http://estobuntu.org/ peal on terve hulk eri vanusega Estobuntu väljalaskeid ära toodud. Üldreegel on see, et mida uuem seda parem, aga nõuab ka rohkem arvutit.
Rahvalik sissejuhatus Estobuntu kasutamisse on http://viki.pingviin.org/Miks_kasutada_Estobuntut ja seal all servas on ka viide riistvaranõuetele.
Üldreegel paistab olevat, et viimase aja Estobuntud, Ubuntud jne tahavad kõik minimaalselt 1GB mälu ja 1GHz protsessorit. Samas peaks sellesuvine Estobuntu (põhineb pikaajalise toega Ubuntu 12.04, mis peaks ilmuma aprilli lõpus) tulema ka vanadele arvutitele mõledud versioonis, mis peaks saama hakkama ka juba kuskil 200MB mäluga ja iidvanade protsessoritega (põhineb Ubuntu derivaadil nimega Lubuntu, vt https://help.ubuntu.com/community/Lubuntu).
Muus osas on Estobuntu 99% sama, mis Ubuntud. Kui mingi riistvara peal töötab mingi Ubuntu, siis töötab ka samal Ubuntul põhinev Estobuntu ja vastupidi. Peamine vahe on, et Estobuntus peaks töötama ilma seadistamisvaevata hulk Eesti-spetsiifilisi asju alates ID-kaardi tarkvarast kuni keeleseadeteni.
Comment
-
Sealt tõmmata ja pulgale panna?
Alustades aastat 2024 tähendab investeerimisotsuste tegemine paljude tegurite kaalumist, eriti pärast eelnevat aastat, mil rohesektor ja taastuvenergia said osa kannatada. Selle aasta väljakutsed hõlmavad intressimäärade tõusu, inflatsiooni surveid ja taastuvenergia sektori ebakindlust. Juba 2023. aastal toimus ESG fondidest märkimisväärne raha väljavool, mis võib jätkuda ka sel aastal. Investorid, näiteks Märten Kress, ennustavad taastuvenergia valdkonnale väljakutseid.
Comment
Comment