Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Juhtmeta hiir pangestab masina

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Juhtmeta hiir pangestab masina

Sai tehtud koletu väljaminek ning hangitud arvutile juhtmeta klaver ja hiir. Väljavalituks sai Keytronic komplekt (mõlemad ühes karbis, kuid kahjuks täpset tüüpi ei oska peast öelda). Töölesaamisega probleeme ei olnud, töös hoidmisega aga küll.
    Masinaks on P2@333 ja jooksutab ta win98SE-d. Proovisin kõigepealt kaasatulnud plaadilt saadud draivereid. Töötas, kuid laadis tagaplaanile eraldi programme ilma milleta lisanupud ei töötanud. Seejärel kippus masin suvalistel hetkedel pangestuma. Tavaseadmete draiverite taastamisel käis kogu krempel korralikult edasi ja juba hõiskasin rõõmust . Seejärel käivitasin Winampi mis mängis paar sekundit ja masin kukkus külili
    Teisena proovisin dial-up ühendust luua analoogliini peal. Klaver ja hiir lõpetasid tegevuse, masin töötas edasi ??? Varemalt jäi valimise alguses hiirekursor sekundiks paigale, kuid masin ära ei kukkunud. Kas see võiks kuidagi seotud olla?
    Loomkatsete tulemusena olen jõudnud veendumusele, et asi puudutab ainult hiirt. Klaver liigub ilusti, kuid hiir tekitab pangestamisi ning läheb tihti lihtsalt segaseks (kursor liigub kuhu ise tahab ning genereerib suvalisi klahvivajutusi). Praegu töötab masin tavalise (juhtmega) hiirega, ning klaver on traadita. Sedasi pole anomaaliaid  esinenud.

Mida võiks veel uurida/kontrollida?
    Googel andis ainult hinnapakkumisi sarnaste komplektide kohta ning ka draiveriotsing jättis mu tühjade kätega  :'(

PS: Klaveri lisanuppude mittetöötamine mind ei morjenda, sest enamik neist funkasid ainult IE-s, kuid mina olen juba aastaid truu Opera kasutaja olnud Muidugi, kui on võimalus neid ümber programmeerida, siis .....

EDIT: trükivead
    Nagu vahelduvvool - on ja ei ole

Kui sul on see õnnetu masin AMD prosega, siis tol ajal müüdi mingit saasta super socket 7 emaplaate. endal samasugune 333 pc chips and technologies emaplaadiga ja asjaga olnud jama oi kui palju. Kõigepealt oli tal nagu alati need biossi suuruse piirangud ja siis biossi update oli nii bugine, et usb enam ei töötand. Õnneks oli keegi frustueerunud progeja teinud oma update, mis lubas kuni 120G kettaid ja kõik muu töötab nagu kaa. Siis on see plaat 100MHz siiniga aga üle 95MHz ikka tõsiselt ebastabiilne. Lisaks sellele oli hiire pordil ära jäänud pull-up takk, mistõttu optilised hiired, mis nii usb kui ka ps2 jaoks, ei tööta absoluutselt. Peale natukest mõistatamist ja siis emaplaadi alla hiire pordi data ja +v otste vahele 1k taki lisamine muutis selle korda.
    PC Chips plaatide kohta saab infot http://www.stud.fernuni-hagen.de/q3998142/pcchips/

Comment

Aastaid tagasi installisin A4 TECH rulliga hiirega kõik kaasasoleva softi. Win98SE jooksis seejärel sageli kokku, korduvalt kontrollitud.

Loobusin hiirega kaasaolevast softist win-i enda pakutavate vastu ja ei mingeid hangumisi.

Ei ole uurinud, milles probleem oli, aga süsteemiga või rauaga 'no compatible'.

Comment

Masinaks on Compaq-i imepisike ja kokkupakitud desktop Aida32 räägib tema kohta muuhulgas järgmist: Compaq Deskpro EN Series, chipset: Intel Natoma 82440BX/ZX ja prose: Intel Pentium II,333 MHz (5 x 66). Proselt ma radiaatorit ära pole võtnud ja ei saa seda infot kinnitada
        Tegin väikest kaevetööd lisaks (keytronicu lehelt info leidmine on kole raskeks tehtud) ja leidsin et pildi ja tehniliste võimaluste poolest sobiksid kahe klaveri draiverid. KT Cordless XX (mille ka minu komplekti karp väidab end olevat) ja 'unplugged' seeria. Viimaste draiverite pakk on täiesti tõmmatav, kuid dial-up ja 41MB ..... :'(
        Proovisin eile vahetada plaadilt saadud klaveri draivereid (käsitsi uninstall, boot ja näidata kätte kust asju saada) ning klaveri sain täiesti jooksma koos lisanuppudega. Hiirele aga oli plaadi pealt pakkuda ainult üks komplekt draivereid ja vähemalt selle INF fail räägib hoopis 5-nupuga hiirest, mul vaid 3

Kaevan nädalavahetusel veel ja kui ei toimi, siis saab k-saluun support omale ühe kliendi, kes neid rahule ei jäta.
        (
        K: K-arvutisalongis saavad kokku kaks dumb-userit, mis neid eristab teineteisest?
        V: Lett.
        )

Comment

olen ostnud 2 hiirt. 1 oli optiline juhtmega, teine oli tavaline juhtmeta. mõlemaga tuli kaasa täpselt samasugune disketitäis draivereid. võibolla sobivad need sulle ka. optiline hiir on defender ja teine "noname" wireless mouse. otsin disketi üles ja panen draiverid netti

draiver
          hei.. HEI. paha koer.. too kohe tagasi

Comment

Tänud draiverite eest.
            Tarisin komplekti k-saluuni karantiini ülevaatamiseks.> Räägitakse küll, et see koht on hirmus ebaviisakas klientide suhtes, aga mul läks siiski veel õnneks. Ootan, millal nad ühendust võtavad, kui võtavad
            Kui kätte saan, siis proovin järgi

Comment

minu arvamust win 98 ja win98se suhtes paber ei kannata. >
              kõigepealt proovi vana head 95 te mis oluliselt stabiilsem põhiloomuselt.
              isiklikult soovitaks tõsiselt kaaluda NT le üleminekut (2k on selle massina jaoks natuke palju). siis saad klaveri ja hiire käima saamisega tsirkust õige mitme rubla eest aga lõpptulemus on seda väärt.

Comment

Sain eile oma asjad kätte. Tüübid väitsid, et töötavad ja testisid seda ka 98 peal ??? Proovisin siis Erko poolt antud draivereid ja tulemus on natukene parem. Kui suvalises proges muusikat mängida või dial-up ühendus teha, funkab masin lausa 30 sek. See on siis 20 seki rohkem kui varem

to Ali_Qiller:
                Endal tekkis ka idee lihtsalt proovimise pärast OS-ile full install teha Nädalavahetusel jällegi vaatab

EDIT: testisin ca 4x võimasaml masinal, mille XP pro ja kõik funkas. Hämming ???

Comment

äkki on toide nõrk? :P kuigi seda eriti ei usu. a mine tea..

OT:
                  panin külmkatoodi USB porti, siis hakkab monitori pilt KÕVASTI virvendama. kahtlustan, et vbla tekib mingi jama kas USB hiirega või tglt on katoodi toitekas täpselt monitori all (puitlauaplaat on vahel) äkki sellepärast hoopis? samas enne oli katood klaviatuuri juhtmete küljes, siis ei olnud häda midagi.
                  hei.. HEI. paha koer.. too kohe tagasi

Comment

USB-ist saab max 100 mA (standard). Ära üle koorma! See võis ka võbelemist põhjustada.
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Toide.... hmm huvitav teooria
                      Tegelikult proovisin lausa ilma CD-ROMita asja käima saada (ROM on viimase poole aasta jooksul enam kui üks kord imelikke asju teinud) ja ei miskit.
                      Ühendasin asja vana 486 taha, kus liigub win95a (kõige-kõige esimene, mis üldse Eestis poodidesse ilmus ehk ver 4.0 ) ja süsteem töötas nagu unelm, seega viga on tolles pisikeses Compaqis. Uurisin tootja lehte ja leidsin ühe sarnase vea, mis käis küll Compaqi enda hiire kohta, aga watta hell, sikutasin lappija alla ja lasin peale kuid kasutegur on null

Kuidas veel võiks kindlaks teha arvuti enda vastavust nõuetele (äkki ka pull-up takk puudu ). Ainult lahti võttes ja visuaalselt uurides?

Comment

Toite jutt käis tolle lambi kohta ainult.
                        Aga mis porti hiire ja klaveri vastuvõtjad lähevad, USB-i vist? USBil on 1,5k takisti mis määrab ära kiiruse. Ilma selleta ei hakkaks üldse tööle.
                        Omal oli üsna sarnane probleem kunagi logitechi rotiga (juhtmega). Katkestus kadus ja oli pang. Aitas vaid uue draiveri laadimine.
                        Compaq on üldse omamoodi ja võib juhtuda et temale sobivat draiverit ei leiagi. Samas esimeses postis rääkisid et originaalkruvikatega asi ikkagi töötas. Miks need ei kõlvanud?
                        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Vastuvõtja läheb ps/2 portidesse. Minu esimeses postis kribatud "töötasid küll" käis selle kohta, et nad andsid elumärke
                          Originaaldraiverid (ainult hiirele mõeldud) põhjustasid imelikke hangumisi ja nn "standard ps/2 mouse" ja "wheel mouse" draiverid ei pannud hiirt viisakalt käima.
                          Tekivad iseeneseslikud liikumised ja nupuvajutused. Proovisin asja ka puhta DOS all (ctmouse draiver) ja vähemalt Volkovis oli hiir täiesti kasutuskõlblik. Samas TTD-d käima pannes avanes järgmine pilt: Mina liigutan hiirt paremale, kursor liigub üles (alla, vasakule, kuhu ise tahab). Tasakesi liigub ja siis ühel hetkel võtab jalad selga ja hüppab teise ekraani serva.
                          Windozes käitus ta umbes-täpselt samamoodi Ainult akendes saab ka aru, millal nupuvajutused genereeritakse.

Riistvara viga, draiveri viga, kasutaja viga variandid hakkavad nagu otsa saama
                          Või peaks hiire näpu vahele võtma ning uurima, mis karul kõhus

Andy@valmis.juba.müstikute.poole.pöörduma

EDIT: trükivead

Comment

Tuleb välja, et ka Tevalo müüb sama komplekti, mis minul hangitud. Hinnavahe siiski 400 krooni kallim, ku minu ostetud.
                            http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...-439-24&lng=est
                            Äkki nad jagavad konsulatsioone, kui midagi ostma minnes küsida

EDIT: Uurisin siis täpsemalt, mis Volkovis hiir töötab ja mujal mitte. Katsetasin mitut ammust endatehtud programmi, kus ka hiir kasutusel ning probleeme ei esinenud. Kratsisin kukalt, kuni koitis. Kõikides 16-bitistes programmides hiir töötab, kuid 32-bitistes läheb lolliks ???

Comment

<eellugu>
                              Korjaks vana teema veel korra üles. Kiskusin huvi pärast hiire lahti (pole pärast ostu seda üldse kasutanud) ja leidsin sealt seest ainult ühe kivikese, mille tüübi kohta andis google hiina/jaapani/koreakeelse lehe, mille pealkirjas olid sõnad "SDRAM" ja "FLASH" (rohkem ma sellest pudrust midagi välja ei lugenud ). Samuti istus plaadi peal kaks kvartsi, üks neist 27MHz (raadihiir, töötab sagedusel 27MHz ümber) ja teine mingi imepisikene, millelt midagi välja ei suutnud lugeda. Kakkusin lahti ka vastuvõtja, ning sealt seest leidsin 26.xy MHz kvartsi (mis on küll huvitavam, sest idee poolest peaks kogu krempel funkama 27 kandis :huh. Kive oli juba natukene rohkem.
                              </eellugu>
                              Huviga asusin katsetama ja tulemused on veel huvitavamad. 16-bitistes progedes töötab hiir nagu unelm, 32-stes hakkavad anomaaliad paika.
                              Testisin samal masinal ja w2k-ga. Veel huvitavam .Käivitamise ajal on töötamine hüplev (hiir korraks on järgi ja siis jälle ei ole). Kasutamise ajal jääb kursor ühel hetkel seisma, "puhkab" nõks aega ja hüppab kuskile ekraani serva, genereerides tihti enne veel vähemalt ühe suvalise klahvivajutuse (parem või vasak, vahet pole) ja töötab jälle ca 5 sek.

Endal tekkis peale vaadates mõte, et hiir on sellel asjal mõeldud ainult info (liigutuste) edastamiseks, ning vastuvõtja asi on see arvutile edasi anda. Ühel suvalisel hetkel (ca 5 sek tagant) läheb hiire signaal sünkrost välja ning sel hetkel tekib "seisak". Kui signaal uuesti sünkrosse saadakse, antakse hiirekursorile lambiväärtused.
                              Ehk, ma arvan et kui ma klaverit (mis töötab laitmatult ) avades leian sealt seest sama 26.xy MHZ kvartsi, on viga hiire saatjas, mis on natukene valel sagedusel, kui ette nähtud (vastuvõtja peaks saatja ID järgi uurima, millisesse PS/2 pessa signaal saata). On selline mõttekäik loogiline? Kommentaarid oodatud.

Erko poolt välja käidud toiteprobleem hakkab juba loogilisena tunduma :P

Comment

Working...
                              X