Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PC ostsilloskoop Velleman PCS500 LPT pordiga ühendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PC ostsilloskoop Velleman PCS500 LPT pordiga ühendamine

Tere,

... PC ostsilloskoobi Velleman PCS500 (50MHz, 1Gs/s, paralleelpordi liidesega). Täpsemat infot võib näha: http://www.vellemanusa.com/downloads/0/pcs500-100.pdf

M
    õõtejuhtmed on olemas. Toiteplokki ja LPT kaablit ei ole.
    Erik

__________________________________________________ _______________________

Tehnilise sisuga jutt ärifoorumist siia tõstetud.

Mode

Vs: PC ostsilloskoop Velleman PCS500

Esmalt postitatud eriklns poolt
    paralleelpordi liidesega
    Kas ta on võimeline töötama ka laptopiga ja USB-LPT kaabliga?
    Kas on selleks driver olemas?

Comment

Ehe, selle vastu oleks vist igaühel siin huvi, igaljuhul minulgi huvi olemas, samas tundub asi suht kahtlane.
      otsija

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
        Kas ta on võimeline töötama ka laptopiga ja USB-LPT kaabliga?
        Kas on selleks driver olemas?
        Ei tööta. Tahab reaalselt LPT porti.
        Kui su läpakal doki kasutamise võimalus (ja seal LPT port olemas), siis vast peaks töötama.

Comment

Esmalt postitatud warwas poolt
          Ei tööta. Tahab reaalselt LPT porti.
          Kui su läpakal doki kasutamise võimalus (ja seal LPT port olemas), siis vast peaks töötama.
          Ei lähe ka dokkide ja tänapäevaste läpakatega see isend käima. Testitud. Asi tahab ca 10a. vanust arvutit,millel lpt on naturaalne. umbes sel ajal sai seda ossi häkitud ja enda huvides soft kirjutatud.
          Teoorias saab sedasi - panna mingi AVR või PIC selle ossi kive juhtima ja see suhelgu läbi USB. Soft ise loomulikult teha. Sel ossis pole endal mõistust sees, lihtloogika. Aga AD muundurid ja analoogosa on seal head.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
            Ei lähe ka dokkide ja tänapäevaste läpakatega see isend käima. Testitud.
            enda huvides soft kirjutatud.
            PIC selle ossi kive juhtima ja see suhelgu läbi USB.
            Aasta tagasi proovisin seda USB->LPT laptopi taga. Oli üks lihtprinteri driver mis töötas.
            Lobises üsna kõvasti.
            Suurem osa väljundjutust sai maha suruda aga ta vahetas ka koodid ära. Kuskil oli mingi tabel vahel.
            Sinna ta jäigi ootama.

Nüüd lootsin et selle ossiga on mingi oma driver kaasas. Elu oleks lihtsam.

Selline oss võiks olla ikka tavalapaka lisa. Kui tõsiselt sa teda togisid?

Mõni PIC istub otse USB külge ja edasi saab kindlasti. Testitud.
            PICi peal võib ju ka 13 AD kanalit otse sisse lugeda.

Comment

Ma togisin seda ikka päris korralikult. Sisuliselt lpt otsad juhivad sees olevat lihtloogikat ja data pumbatakse arvutisse läbi printeri staatuse otste. Optronid vahel. Vellemani lehel peaks skeemi kah olema.
              PIC-i jaavr-i peal saab jah neid ad kanaleid lugeda, aga mitte 1GS/s jaka mitte sünkroonis.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mis siis tänapäevases lauaarvuti LPT pordis ei veaks end tööle? Ma oleksin valmis igatahes proovima ja kui ei toimiks, siis ei hakkaks tühja kinni hoidma ning kingiksin edasi.
                otsija

Comment

Tänud, martinj, ma ise kahtlustasin samuti, et ta USB-LPT adapteriga ei tööta, aga ise ei ole proovinud. Lisaks riistvarale võib probleemiks osutuda ka originaaltarkvara (mis paistab pärinevat üheksakümnendatest) käimasaamine moodsama OSi peal kui WinXP.

Aga kui tahate, ostke kohe sobiv arvuti ka juurde. Priced to sell: http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=538533

S
                  elgituseks, minu eesmärgiks ei ole äri teha, mul ei ole neid seadmeid vaja, aga kahju on ka töökorras tehnikat, millest kellelgi teisel kasu oleks, ära visata.

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
                    Mis siis tänapäevases lauaarvuti LPT pordis ei veaks end tööle? Ma oleksin valmis igatahes proovima ja kui ei toimiks, siis ei hakkaks tühja kinni hoidma ning kingiksin edasi.
                    Ma olin aasta tagasi jännis PonyProgi ja selle LPT ja ISP programmaatoriga. Ei toimi ja kõik. Ja uurisin asja. Uuematel emaplaatidel on need kõik pordid (com ja lpt ) tehtud üle usb silla. Ei saa teha enam bit-bangi nii kuidas tahad. Standardpöördumised toimivad.

Edit: sisu kisub müügiteemast välja. Kui asi omaniku ära vahetanud, tõstan selle muu jutu eraldi. Hetkel jätkame siin teemas.

Comment

Working...
                    X