Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Arvuti "Juku"
Collapse
X
-
Vs: Mingi toiteplok
Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitustKui monitoridest jutuks siis kas need olid televiisori baasil tehtud?
... sai kasutada sinna juurde suurt värvitelerit.
Skeem on ka teistsuguste juppidega, mingeid väga kaugeid sarnasusi sisendipoolelt ehk leiab. Reatrafo on haruldus, ühel monitoril läks see läbi ja kusagilt saada ei olnud. Õnneks sain siit foorumist uue monitori.
Juku kasutamine Sony ja värviteleriga oli võimalik, kui mitte lasta end häirida ekraanil olevas tekstis tähtede ülemise osa kerget kõverdumist paremale. Vene mustvalge teleriga oli sama, aga aitas teleri laotuses ühe trimmerpote peenhäälestusest.
Comment
-
Vs: Mingi toiteplokk
Esialgne lahendus oli küll teistsugune. Ma arvasin esialgset skeemi vaadates, et 15W sec võimsusega toiteploki võiks teha trafo ja K142 stabilisaatoritega - tuleks palju väiksem ja töökindlam. Trafokerija polnud kunagi varem teinud impulss toiteploki trafosid ja neid läks algul väga palju aia taha juba tootmises, hilisemast rääkimata.
Comment
-
Vs: Arvuti "Juku"
Kas keegi on tõsisemalt tegelenud Juku emuleerimisega? Oleks soov teha Jukut emuleeriv muuseumieksponaat, vt täpsemalt:
* https://github.com/infoaed/juku3000
Oskab siin keegi sisuliselt nõu anda või kellegagi ühendust võtta?viimati muutis kasutaja Scott; 20 September 2017, 22:51. Põhjus: mitme teema liitmisest tulenev pealkirja muutmine
Comment
-
Vs: Mingi toiteplokk
Väga tänuväärt algatusega tegemist kasutaja boamaod, täna juhuslikult kirjutasin just arvutimuuseumi ja küsisin softi Jukule, ka neil polnud
Emulaatori saaks siis valmis teha, kui softi leiaks jah... enne nagu pole pointiMuidu mul on olemas juku enda ROMide sisu, mille oma töötavalt masinalt kopeerisin ja mingil hetkel ka samasse teemasse postitasin, selle põhjal tavaliselt emulaator tehakseki. Kahjuks hot enam ei tööta, aga mul need arvutis olemas.
Comment
-
Esmalt postitatud pehka1985 poolt Vaata postitustVäga tänuväärt algatusega tegemist kasutaja boamaod, täna juhuslikult kirjutasin just arvutimuuseumi ja küsisin softi Jukule, ka neil polnud
Esmalt postitatud pehka1985 poolt Vaata postitustEmulaatori saaks siis valmis teha, kui softi leiaks jah... enne nagu pole pointiMuidu mul on olemas juku enda ROMide sisu, mille oma töötavalt masinalt kopeerisin ja mingil hetkel ka samasse teemasse postitasin, selle põhjal tavaliselt emulaator tehakseki. Kahjuks hot enam ei tööta, aga mul need arvutis olemas.
viimati muutis kasutaja Scott; 20 September 2017, 22:51. Põhjus: mitme teema liitmisest tulenev pealkirja muutmine
Comment
-
Nii boamaole kui teistele varasematele küsijatele, kes softi soovivad - ehk on lootust, et veel selle aastanumbri sees kaevan kastidehunnikust (need kastid on minust hetkel kaugel ja kohene juurdepääs puudub) Juku disketid välja ja vaatan, kas peale aastaid seismist neilt veel midagi välja õnnestub lugeda. Nii kümmekond aastat pole keegi neid arvutisse pistnud. Selle sajandi alguses siiski veel töötasid, sest üks ülikooli kursusetöö sai Jukul trükitud.
Comment
-
Mälestus Jukust. Oli kunagi plaan Jukul protsessor ära vahetada Z80 vastu. Erinevus käskudes oli ainult see, et Z80 käskusid oli rohkem aga kõik IK80 käsud olid samad. Asi ei õnnestunud ja asja uurimisel selgus, et Juku bios sisaldas ainult Z80 omast käsku mis suunas suletud tsükllisse. Huvitav oleks teada miks Juku biosi projekteerijad sellise lõksu tegid?
Comment
-
Z80 lisakäsud tulid minuteada läbi 8080 kehtetu käsu . Kas oli 7F või midagi taolist. Kõik nad olid vähemalt kahebaidised. Juku biosekirjutajate bugi. Arvan, et oleks saanud ära parandada.
Z80 panid hakkajamad peale ka Radio RK86 masinale.
Kunagi sai üritatud ZX spectrumile masinkoodi kirjutada, aga 8080 ja RK86 kogemus segas kapitaalselt.
Edit: mul on pikalt olnud mõte ehitada kaasaegset riistvara kasutades (mälukivid, mikrokontrollerid jms) RK86 toimiv versioon. Mul on alles kõik omal ajal tehtud mängumoodi aretused sellele masinale. Sai õigel ajal tavaarvutisse sisse tõmmatud. Läbi emulaatori käib isegi.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Re: Vs: Arvuti "Juku"
Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitustZ80 lisakäsud tulid minuteada läbi 8080 kehtetu käsu . Kas oli 7F või midagi taolist. Kõik nad olid vähemalt kahebaidised...
Comment
-
Vs: Re: Vs: Arvuti "Juku"
Just tuli telekast "Terminaator" , selle sees oli ka Juku, tuli meelde kuidas sai Jukuga PCADis trükiplaate tehtud, skrollimine võttis 20 minutit aega, tänapäeva inimene kindlasti arvaks et arvuti on kinni jooksnud.Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.
Comment
-
Vs: Re: Vs: Arvuti "Juku"
Just,minu vana mälu. pole 23 aastat tegelenud enam sellega. 17 aastaselt tulimu ellu PC arhitektuur, et jääda. Loomulikult kuivas sellega kokku madalkeeles programmeerimise oskus.Veidi hoiab seda elus mikrokontrollerite kasutamine, aga sealgi ei ole suurt midagi sellega enam teha.
Tollal jah - kiirus. Kas kirjutad basicus või assembleris - vahe sadades kordades !
Aga kas tõesti Juku peal sai teha PCB disaini ???Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Re: Vs: Re: Vs: Arvuti "Juku"
Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust...Aga kas tõesti Juku peal sai teha PCB disaini ???
Mistõttu ma arvan, et Jukul oli ka midagi sarnast.
Comment
Comment