Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ei oska ruuterit seadistada

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ei oska ruuterit seadistada

Süsteem siis selline , et nett tuleb sisse starmani kaabelmodemist. Sel on ainult 1 ethernet ja usb , aga korraga mõlemist neist netti ei tule. Panin sinna taha vana Homeline hla wr 4000 adsl modem+ wifi ruuter+ 4 x eth.

Lugu siis selline ,et ära yhendab sinna kõik arvutid , aga nett tuleb ainult sellesse arvutisse , mis esimesena ära yhendada. Näiteks kui lähen läpakaga ennem läbi wifi ja siis panen lauaka juhtmega , siis hakkab tööle ainult esimene. Nii ka teise läpakaga . Kõikidele teistele ühendustele viskab ette Limited connection.

Mina sinna ruuterisse sisse ei saa , kui panen selle ruuteri seadete lehe 192.168.1.1/ ei juhtu midagi , ütleb ,et ei ole kättesaadav.

Päris alguses kui ma selle ruuteri leidsin , siis maal itimees näppis seda ja siis tuli miskitmoodi kuskilt lan-i alt miskid ip-d käsitisi panna , siis pääses sisse sellesse ruuterisse. Igastahes teda ma pole rohkem trehvanud , ning ta ytles viimanekord ,et see ruuter ei anna oma ipd välja , et tuleb need käsitsi määrata , siis pidi hakkama netti jagama.

http://files.daimler.se/wr-4000/Manual-HLA-WR4000.pdf user manual

http://files.daimler.se/wr-4000/wr-4000.html

M
    inumeleest ta sealt tcp/ipv4 seadete alt pani mingid numbrid , mida ta vaatas ennem midagi käsurealt ..

Vs: Ei oska ruuterit seadistada.

Antenni kõrval paistab olevat reseti auk, alustuseks torka sinna mingi sukavarras veidikeseks ajaks sisse.

E: Kui siis ikka sisse ei saa, pead võrgukaardi seaded (jah sealt tcp/ipv4 alt) arvutis käsitsi paika panema.
    IP: 192.168.1.2, Subnet: 255.255.255.0, Default Gateway: 192.168.1.1
    viimati muutis kasutaja A.S.; 04 m 2012, 14:31.

Comment

Tegin nii , aga nett kadus siis ära , tuli see limited connection ette. Proovisin , aga ikka ruuterisse sisse ei läinud.

Comment

Nett pidigi ära kaduma. Ruuterile reseti ka tegid?

Comment

Tegin.
          Kirjutasin netis aadressiribale 192.168.1.1 , aga edasi ei lähe ikkagi kuskile. .

Comment

Aga kui ruuterisse tulev kaabel Starmani modemi küljest lahti ühendada ja ruuterile restart teha?

E:
            Vaatasin nüüd pildilt, et sul on Local Area Connection alt need seaded paika pandud, panna tuleks siiski konkreetse võrguadapteri seadete alt. Vist?
            viimati muutis kasutaja A.S.; 04 m 2012, 16:07.

Comment

Selle lan taga ongi netikaabel. Teine kaart on mingi vana wireless , aga seda ei kasuta , kuna see toetab ainult wep-i. Vahest kui tahakski läpakaga netti minna , siis ma olen läbi selle teinud arvutist arvutisse võrgu , aga see katkeb pidevalt.

On mingeid muid varainte kuidas läbi selle ruuteri mitu arvutit suudaks netti minna?

Comment

Starman annab enda võrgus sulle vaid ühe välise IP, sellele arvutile, mis kõige esimesena end ühendada jõuab. Nüüd oleks vaja, et selle IP saaks ruuter ja see ruuter hakkaks ise IP aadresse jagama, DHCP kaudu ja sisevõrgu (192.168.*.*) omi. Selleks pead sa aga ruuterisse sisse saama.
                Ega ma tegelikult nagunii ei tea, kuidas seda konkreetset ruuterit soovitud moel seadistada (loodetavasti on see siiski võimalik), seega ootad ehk mõne targema ära.

Comment

Ilmselgelt on ruuteri conf vale. Esimeselt pildilt on näha, et ruuter saadab starmani poolt antud aadressi edasi arvutile ja ise ruuteriks üldse ei hakka. Seega võrgu saabki esimene arvuti/seade, millel on öeldud et võta aadress DHCP'ga.
                  Alustuseks tuleb ikkagi ruuteri kallale saada, manualis on mainitud, et ruuteri resetit tuleb vähemalt 5 sekundit või kauem all hoida (asi peab loomulikult ka vooluvõrgus olema), et toimuks factory reset. Arvuti poolt võiks ikka DHCP (automaatse hankimise) peale jätta, peale factory resetit on enamasti ruuteril enda DHCP lubatud.

Comment

Vaat sellel ruuteril on peale resetti DHCP väljas, vähemalt kasutusjuhend niimoodi väidab.

Comment

Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt ei ole selle ruuteriga võimalik kaabelmodemist tulevat netti jagada. Tegu on telefoniliinile mõeldud ADSL modem-ruuteriga. WAN otsa mina juhendi pildil ei näe. Kui arvuti ja kaabelmodem ühendada lan pesadesse siis toimib asi switchina. Kui sel juhul veel DHCP käima ajada siis suure tõenäosusega ei toimi nett üldse.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
                        Vaat sellel ruuteril on peale resetti DHCP väljas, vähemalt kasutusjuhend niimoodi väidab.
                        Jah nii on, ei pannudki tähele, et manualis on märgitud factory default DHCP:disabled.
                        viimati muutis kasutaja spirit; 05 m 2012, 14:27.

Comment

LINE on telefonipesa, selle kaudu nüüd vist küll ei saa.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
                            LINE on telefonipesa, selle kaudu nüüd vist küll ei saa.
                            Jah, jäingi nüüd põhjalikumalt manuali lugema ja tõesti paistab, et sellel polegi wani otsa polegi eraldi välja toodud.
                            Siis tuleks uurida, kas mingi openwrt stiilis asi seda rauda suppordib, need enamasti oskasid suvalisi auke wani otsana kasutada.

Comment

Kuna mul sellele toiteplokki algul polnud , siis tegin lahti ka selle , et aimdust saada mitme v toide panna. Seal sees on läpaka tüüpi pci pesa , milles on tavaline ralink wifikaart.

Comment

Working...
                              X