Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

X-Files temaatika...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

X-Files temaatika...

Siin on teile üks huvitav lugu...

Mängisin just arvutiga lennusimulaatorit (F22 Lightning 3). Mul on 2 väikest arvutikõlarit laual ja isetehtud aktiivwoofer laua all. Olin mingis missioonide menüüs, kus polnud taustamuusikat vms. heli ning olles seal mängus järsku kuulsin woofrist sumbunud ja arusaamatut kõnet... Selle heli tugevus kõikus justkui pikklaine raadio levi - kord valjenedes ja kord vaibudes. Heli oli siiski nii vaikne, et algul ma sest eriti midagi aru ei saanud, kuid panne kõrva kõlari membraanile hästi lähedale, kuulsin vene keelt! See kostus mõni sekund ja siis see jällegi vaibus... Signaal on segane ja kuna ma vene keelt eriti ei jaga ka, siis ei oska ma öelda, millest jutt oli... Igatahes oli see venekeelne kõne minu kõlaris. Kõlaris, mis on ühendatud arvuti helikaardi laienduspesa woofri väljundisse ja mu arvutis ei ole mingit raadio/TV vastuvõtukaarti! Heli olen varem kah ähmaselt kuulnud (samas situatsioonis), kuid ma ei hakanud sellesse süübima, et kust see tuleb. Arvasin, et kostab kusagilt läbi seina vms... Aga täna kuulasime seda koos tüdrukuga mõlemad ja mina sellele mingit konkreetset seletust anda ei oska....

Raadiotehnikast ma ka midagi ei jaga ning pole aimugi, mis sagedusel see signaal olla võiks... On kellelgi mingeid teooriaid?

Taksojuhid oma raadiotega? On mul telekasse ka sisse löönud!
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

sõjaväes sai ka sama asja kogetud, seal vedasime männi metsas õhuliinidega neid traadiga telefone laiali. kõik läksid otsapidi ühte kommutaatorisse, kus oli ka vahest vene möla kuulda, kuna olime sügaval metsas, siis need said olla madalsagedusel töötavad raadiojaamad, kuskilt kaugelt maailma otsast, need madalad sagedused levivad (peegelduvad atmosfäärist tagasi) ju päris hästi

Comment

Njah.... Taxojuhid need tõenäoliselt ei ole. Mingi pikklaine raadio ehk jah. Rääkisin ühele sõbrale ja tal olevat sama jura, et vahest lööb aktiivkõlaritesse tundmatu mula... Ehk siis asi seotud kuidagi aktiivi võimendusega, sest mul tuleb ka see mula vaid woofrist, millel on arvuti aktiivkõlaritele sarnane kivi... Samas väikesed kõlarid, mis on laual ilma võimuta, on vait.

Täna näitex lõi jälle päris tugeva signaali sisse ja sõnad olid kenasti kuulda... Häirima hakkab sihuke asi juba. Kui seda tulevikus tihemini hakkab juhtuma, siis saab küll villand... ???

Aga tehnilist lahendust mina küll sellisele asjale välja ei oska pakkuda... Et mismoodi siis saab näiteks mingisugune kõlarite võim vms. vastu võtta raadiolaineid ja neid omajagu võimendada ja kuuldavaks teha...

Comment

Saab küll vastu võtta, detekteeriv element leidub alati. Kas sõnadest sotti saab?
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kui väga pinda käib, ehita võimule mingi varjestuse moodi asi ümber. Ega midagi väga head ei ole vaja kuna signaal üsna nõrk.

Comment

Veel võiks kaablite maajuhtmed üle kontrollida.

Comment

Kunagi ühetransiseid võimusid ise tehtud ja asi see pika lainega signaal siis detekteerida pole mõne jupiga . Ehk keegi kuulnud jhtumit, kus ühel mehel röster lasi raadiot. POint oli selles, et mees ise elas raadiojaama ligidal ja võimsus selle kohapeal väga suur. Eih...see pole mu enda väljamõeldud jutt õnneks 8)

Comment

pane k6rvaklapid p2he ja mine m6ne t88tava FM saatja masti alla  :

tuleb nii mis myhiseb (juhe peab lihsalt piisavalt pikk olema)

;D
                  hrrp://www.dialab.ee

Comment

Ikka juhtub ja veavalt et mulder ja sculli aitavad!Vahest tuleb tundmatut heli ka võimenditest!
                    Mis värvi lähevad saiad kui neid mudida?

Comment

Ega Sa kuskil Tele/Raadiomasti vahetus läheduses ole
                      Kohtla-Nõmmel oli igatahes suur kunst juhtmeid vedada (varjestatud), et mitte midagi sisse ei kostaks. Isegi kõlarijuhtmete liigutamine mõjutab.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

... Täna näitex lõi jälle päris tugeva signaali sisse ja sõnad olid kenasti kuulda... Häirima hakkab sihuke asi juba. Kui seda tulevikus tihemini hakkab juhtuma, siis saab küll villand...
                        Kui pisut nalja teha, siis on võimalus hakata nuhiks, vene keel vaja ainult selgeks õppida. Mine tea, missugusele kasulikule infile ligi pääsed? Annad sellest teada kuhu vaja ja raha tuleb.

Aga enamalt jaolt on tegemist ebapiisava varjestuse, -maanduse ja eetrisageduste rikkumisega (lubamatute seadmete ja sageduste kasutamine).
                        Ka võib olla tegu odava seadmega Sinu systeemis, mis ei peagi paremaid näitajaid omama.

Comment

Lampvõimud võivad ka laulma hakata! See juhtub siis, kui sisendi ja eelvõimu esimese lambi vahel pole (ca 68k - vahel rohkem, vahel vähem) takistit. Lampide võre pidavat olema suuteline raadiosagedusi püüdma.

Comment

Lampvõimud võivad ka laulma hakata! See juhtub siis, kui sisendi ja eelvõimu esimese lambi vahel pole (ca 68k - vahel rohkem, vahel vähem) takistit. Lampide võre pidavat olema suuteline raadiosagedusi püüdma.
                            Lambi katoodi - võre vahele moodustub diood, mis selle jama ära detekteerib
                            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Vanadel reportermagnetofonidel sai tugevate kohalike saatjate häiretest lahti nii, et esimese transi baasi ja emitteri vahele tinutati ca 1000 pf. Kui sellest vähe oli, pandi veel ettepoole (enne seda kondet) mõni pisike ks drossel, nii 100 mikrHenrit või sinna kanti. Drossel ja konde tuleb tinutada võimalikult lähedale transile.
                              Kas see nipp ka pikalaine saatjad välja filtreerib, seda ei tea. Aga kas ongi üldse tegemist just pika lainega. Feeding on ju üldiselt ikka just lühilainele omane. :
                              Sõeludes saab vili selgeks !

Comment

Working...
                              X