Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti bootimise probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvuti bootimise probleem

Probleem järgmine, et teine arvuti läks katki ja võtsin sealt kõvaketta ja ühendasin oma arvuti taha. Tegin teise kõvaketta tühjaks ja lasin windowsi peale. Kui windows sai peale lastud, võtsin teise kõvaketta tagant ja müüsin ära. Aga nüüd selline probleem, et kui oma arvuti tööle panen näitab mulle et 2 windows 7-t on peal ja pean valima kumma tööle panen, aga tegelikult on mul ainult 1 kõvaketas koos ühe windowsiga ja sealt valikust esimene ei tööta, seega on tülikas iga kord nüüd kui arvuti tööle panen pean valima teise windowsi, aga kui esimese panen ütleb et seda ei ole vms. Kuidas seda mitteeksisteerivat windowsit ära saada?
    Loodan et saite mu jutust aru.

Vs: Arvuti probleem

Oleneb millisest Winnist on jutt..
    Sain niipalju aru, et sinu ketas oli esimiseks kettaks sees ja sa siis installisid lisakettale Winni..?
    Mis oli viga, ehk sell juhul tava-win installib mingi osa ikkagi esimisele, ehk siis sinu kettale.
    See tähendab et müüdud ketas on kiiksuga, või ei tööta seal Win üldse.

Mina soovitan sul enda ketas puhtaks teha (see joga sealt kustutada) ja uus puhas panna; kui juba installimiseks läks.
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Windowsiks on mõlemal kettal 7.
      See lisaketas töötas kindlasti, tegin lihtsalt tühjaks ja installisin desktopilt sinna ka windows 7. Ketta müüsin odavalt sõbrale, aga tal pole ka praegu kuskil proovida, sest plaanib uue arvuti osta ja ketta sinna sisse panna.
      Muidu oma arvutit sellelt lisakettalt ma ei bootinud, aga nüüd näitab mul käima pannes kahte win 7 ja esimene läheb automaatselt 15 sekundi jooksul, aga siis ütleb, et seda windosit ei ole vms ja siis pean panema teise win 7.
      Keeruline

Comment

XP-l saab vaikimisi süsteemi määrata järgmiselt: Control Panel - System - Advanced - Startup and Recovery/settings - Default operating system.

Comment

http://download.cnet.com/EasyBCD/3000-2094_4-10556865.html

K
          una sul oli taga korraga kaks ketast millel oli mõlemil OS peal,siis niiöelda arvut muutis boot menu ära et saaksid kahe windowsi vahel valida,peale ketta eemaldamist ju siis jäi menu samaks.Võisin praegu veidi valesti ennast väljendada sest ega ma softwarei poolelt eriti kõva käpp ei ole aga eelpool antud lingis oleva prograga saad teise OS-i boot menust eemaldada.

Comment

Kui ma ei eksi, siis peaks BIOS-is ka asja paika saama.
            Võiksid proovida set default setings. Seepeale peaks olematu ketas valikust kaduma.
            Võin ka eksida.

Comment

Suure tõenäosusega ei toimi müüdud kettal win korrektselt.
              7 vajab normaalseks tööks väikest lisapartitsiooni (100MB), seal on siis bootimisasjad ja mõned vidinad veel.
              Selle lisapart`iga aga on see konks, et kui installer selle leiab, siis teisele kettale seda ei tehta automaatselt. Või tehakse see ketaste nimistus olevaist esimesele.Advanced valikuga saab seda küll tegema sundida. Nii võibki jääda see nn. teine ketas ilma bootloaderita.
              Endal on selline situatsioon säbi elatud: masinas oli 3 ketast. IDE backupide jaoks ja kaks SATAt - üks süsteemile , teine datale. Bootloader pandi IDE kettale, lisaks kirjutati miskeid süsteemifaile datakettale. Tulemuseks oli, et masin tuli üles vaid siis, kui kõik kolm ketast küljes, suvalise eemaldamisel win ei bootinud.
              Kõige lollikindlam on alati install teha ainult selle kettaga, mis küljes, on hiljem vähem peavalu.

Comment

Esmalt postitatud traxx poolt Vaata postitust
                http://download.cnet.com/EasyBCD/3000-2094_4-10556865.html

K
                una sul oli taga korraga kaks ketast millel oli mõlemil OS peal,siis niiöelda arvut muutis boot menu ära et saaksid kahe windowsi vahel valida,peale ketta eemaldamist ju siis jäi menu samaks.Võisin praegu veidi valesti ennast väljendada sest ega ma softwarei poolelt eriti kõva käpp ei ole aga eelpool antud lingis oleva prograga saad teise OS-i boot menust eemaldada.
                Tänan väga. Selle programmiga sain asja kohe korda. Aga millest selline arvamus, et teine kõvaketas pole töökorras, vana arvutiga töötas, kuni tolle emaplaat töölepingu suvatses lõpetada.

Comment

Esmalt postitatud hempishemp poolt Vaata postitust
                  ... Aga millest selline arvamus, et teine kõvaketas pole töökorras, vana arvutiga töötas, kuni tolle emaplaat töölepingu suvatses lõpetada.
                  Keegi polegi väitnud, et ketas ei toimi.
                  Lihsalt windows seal kettal võib puudega olla.

Comment

Okei tänan, sain siis lihtsalt valesti aru.

Comment

Working...
                    X