Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Overclock

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Overclock

Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	1
Size:	246,2 KB
ID:	876198Tervist ! Ostsin,siis "uue"/kasutatud kasti andmetega järgmiselt -> GF7050VT - M5
    MCP73T - M5 V1.0
    15 - K59 - 011095

Prose Intel430 Cel 1,8 800/512 tray
    Prose Jahutus Spire SP520S0-1 s.775
    Emaplaat ECS GF7050VT-M5 s.775 mATX
    Ram DDR2 1GB 5300-667 PQI/AM1/VRAM
    Kõvaketas 160GB Hitachi SATAII 7200 8MB
    Optiline Seade DVD 16X Samsung must
    Toide MA Cod 1019CA 350W 12cm must
    Korpuse Jahutus Fan 80x80 Arctic Fan Pro TC

minuarust peaks see ram jooksma 667 MhZ peal,aga mul millegipärast näitab cpu-z-ga 333 MhZ :/ fsb clockisin ka 1333MhZ peale biosist nüüd on prose MhZ 3000.Oskab keegi targem öelda kuidas ma saaksin ka rami veitsa kiiremaks sellel clockida ?
    viimati muutis kasutaja Dice1212; 23 m 2013, 01:20.

Vs: Overclock

Sellel lehel http://www.ncix.com/products/?sku=28413
    antakse teada, et konkreetne emaplaat toetab järgmisi mälutakte

Support DDR2 667/533/400 DDR2 SDRAM( oc to 800)

Comment

CPU-Z ütleb et fsb ja ram jooksevad 1:1 ehk mõlemad on 333MHz. Kõik on õige.
      Miks ja mida peab kahe ja mida neljaga korrutama ja mida täpsemalt mingi proge näitab, see jääb juba oma leiutada. Prose kordaja on 9 nii et reaalne fsb ei saa ju olla 1333MHz? Sama teema mäluga.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Ok ma saan aru jah,et see toetab kuni 800 oc-ga saformo see ram peaks defaultis juba 667 MhZ peal jooksma,aga mul näitab 333 MhZ.
        elukaz kuidas ma,siis fsb-d tõstan ja mis proge õiget fsb-d näitab oskad öelda ? Click image for larger version

Size:	266,2 KB
ID:	867280

Comment

Esmalt postitatud Dice1212 poolt Vaata postitust
          Ok ma saan aru jah,et see toetab kuni 800 oc-ga saformo see ram peaks defaultis juba 667 MhZ peal jooksma,aga mul näitab 333 MhZ.
          Palun loe seda.
          Mälu DDR2-667 töötabki 333 MHz peal. Probleem on sinu teadmistes.
          Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Esmalt postitatud Dice1212 poolt Vaata postitust
            ...aga mul näitab 333 MhZ.
            Ja ongi kõik õige, mingit probleemi pole.

Comment

Oli jah probleem minu teadmistes...my bad,aga mis ma selle oc to 800-ga teha saan ehk,siis mida ma tõsta saan ?

Comment

Sa peaks natukene õppima ennem ülekeeramist. See ei käi niisama lihtsalt, et 'tõstan seda ja seda ka'. Loe natukene selle kohta ja siis hakka katsetama. Protsessori toite osas soovitan ülimalt ettevaatlik olla. Päeva pealt sellist asja ei tehta.

Siin on mõned tähtsamad osad üles kirjutatud.
                http://www.wikihow.com/Overclock-a-PC

Edit: Muuseas, mul on enda prosega naljakas asi.. Tegemist Intel C2D E8200 2.6Ghz isendiga millel algseadete järgi oli vCore 1.2XXv (täpselt ei mäleta). Praegu on mul see 3.2Ghz peal, vCore on 1.175v ja väga stabiilselt käib.
                Estonian SPL & Sound
                @gargru

Comment

Mul 90% ajast jookseb baasmasinas 2,7GHz-ne stabiilselt 800MHz peal ja seda vanema softiga (uuemad ei taha suurt alla 1MHz lasta). Järgmised astmed on 1GHz, 1,2GHz, 1,5GHz.. 2,7GHz. Ja kui kasutada lisasofti, siis see fikseerib sööstu teatud olukorras kuni 3,1GHz, küll äärmiselt lühiajaliselt, aga siiski.
                  Mõned üksikud korrad on tulnud protsessori skaleerimine välja lülitada; tõsi, seda rohkem "toobise/totaka" softi pärast, mis vigiseb liialt aeglase raua üle, ilma et päriselt asjal sisu oleks.
                  Esmalt postitatud Garol poolt Vaata postitust
                  Sa peaks natukene õppima ennem ülekeeramist...
                  ... Praegu on mul see 3.2Ghz peal, vCore on 1.175v ja väga stabiilselt käib.
                  Mul käib auto mootor ka ca 7000rpm veel üsna stabiilselt (tulenevalt otsepritsemootorist); aga et ma hakkaksin "tuunima" ja põrutaksin maanteel 2. käiguga 100-ga tall tartu ja tagasi (mõned kiirusepiirangud küll takistavad); no annab ikka olla. Aga mõnel on see veres, sinna ei saa midagi vist teha ja nagu näha telestki, siis kui parasjagu miskit ära ei lammuta, siis "pekstakse iseend".
                  Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud erku poolt
                    Mul käib auto mootor ka ca 7000rpm veel üsna stabiilselt (tulenevalt otsepritsemootorist); aga et ma hakkaksin "tuunima" ja põrutaksin maanteel 2. käiguga 100-ga tall tartu ja tagasi (mõned kiirusepiirangud küll takistavad); no annab ikka olla. Aga mõnel on see veres, sinna ei saa midagi vist teha ja nagu näha telestki, siis kui parasjagu miskit ära ei lammuta, siis "pekstakse iseend".
                    Läheb pisut teemast mööda, aga mida sa sellega öelda tahad?
                    Estonian SPL & Sound
                    @gargru

Comment

Ok,panin vähe parema prose peale sellele ja mingi vana videokaardi mis ma "kapist leidsin",aga prose kraadid tunduvad kuidagi liiga kõrged...vahetasin termopasta ka ära,aga ikka nagu liiga kõrged kas nb voltide kruttimine aitab midagi või pean parema jahutuse peale lükkama ? Praegu mingi spyro jahutus pealClick image for larger version

Size:	265,4 KB
ID:	867295

Comment

Sa peaks tegelikult ikka päris kindel olema, mis sul seal kasti sees on ja mida sa sellega teed. Northbridge voltide kallale ära mine, kui sa ei tea isegi kas see üldse aitab või mitte. Ma usun, et prose temperatuuri kohta ei oska keegi sulle päris täpset selgitust anda. Kui sa ise seda asja hästi tunneksid, siis teaksid mis seda põhjustab. Temperatuur võib minna kõrgeks nn. ülepingestamisega, vale termopasta peale panemisega, valest jahutusest, nõrgast õhuvoolust kastis ja paljudest muudest asjadest. Analüüsi asja, vaata, et arvuti tolmust puhas oleks (üsna tõenäoliselt on) jne.

Selline "tehke kõik minu eest ära" suhtumine ei õpeta sulle midagi. Mõtekam oleks rahulikult õppematerjalid läbi uurida, vaadata mis mida teeb ja tähendab ning siis hakata eksperimenteerima. Netis on õpetusi tajooba.
                        Estonian SPL & Sound
                        @gargru

Comment

Mis probleemid teil nende "ülekiirendamistega" on?
                          Prose default kiirus 1.86GHz, sina tõstsid 2.3GHz-ni. Milleks?
                          Kehva jahutusega ja overclokiga lähebki vabalt 70 kraadini ära. See prose ka pole just kõige teravam pliiats karbis.
                          Minu raalil Athlon 64 X2 4400+ (2.2GHz), kraadid keskmiselt 35-40. Üle 50 ei lähe, jahutuseks Arctic Cooling Silencer 64.
                          Overclokk annab liiga vähe juurde, ei tasu ära. Omal ajal sai Pentium 4 3.0GHz prose ka 3.6GHz-ni tõstetud, natuke kiiremaks läks, aga kraadi kõrged ja hakkas pange panema.

Comment

Tiidu - more power,muud probleemi polegi.Garol - arvatavasti lahja jahutus ja juust termopasta ma kaldun ise arvama,hõbedane kuna muud klickis polnud.Anyways selle teema võib lukku panna edasi saan ise hakkama.

Comment

Working...
                            X