Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Toide ja ArvutiCDRom:Autosse mängija ehitada?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Toide ja ArvutiCDRom:Autosse mängija ehitada?

No nimelt on olemas vaba cdrom ja suvaline 12v adapter ,tahaks lihtsalt teha tavalise cd mängija,s.t. et arvutuslik kola puuduks.Kuidas ja kas on võimalik,et lihtsalt see vool mingi skeemi järgi CDRommi toitesse ehitada-sätitada ja moos?CDRommil on peal nii play/next-stop/open nupud,et cd plaadi n.ö. juhtimine hakkaks selle järgi toimuma.Heliväljundiks on see klapiauk paneeli eesosas.
    Või tahab see asi ikka 5V ka saada?Ma mõtlen,et ma pole otseselt kursis rommi elektroonilise poolega aga arvan,et see 5v seal mängus kuulub juba siis mängu,kui cdrom arvutiga kokku ühendada..või ma ei tea kah..katsetada ei riskiks ennem,kui keegi mingi asisema vihje oskaks anda..

EDIT: ma mõtlesin,et kui selle 12v asi piirneks,siis sätiks cdrommi autosse,ostaks oomipoest 12v 30w võimuskeemi ja saaks odava cdmängija autusse..Rommi keeraks pehme sisse,et teekonarused plaati hüpitama ei hakkaks ja saakski paari soti eest autusse soundi.

see 5 volti on ikka vajalik loogika toiteks.
    Võta 7805 stabilisaator ja tee sellega 12 voldist 5. Et jahutada seda ,kruvi see cdrommi korpuse külge. Heli saad kätte ka tagant anoogaudioväljundist.
    Testitud, see asi töötab
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

kurb aga ta tahab kindlasti mõlemat pinget. Kasuta 5V saamiseks 7805 stabikat!
      Räägi hiljem, kuidas teekonarused helile mõjuvad - ise oletan et saad musa kuulata vaid ülisiledal teel sest CD on ju mõeldud mitte rappuva koha - arvuti jaoks. Kuid ehk ma eksin.

Nagu nobedate näppude voor Samal ajal kui kirjutasin, jõudis Martinj ka vastuse valmis kribada...
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

HV foorumis leidis üks kasutaja mulle sellise projekti..

http://resonance.ooix.net/projects/ccdplay.html

Tänab nõuannete eest,teen asja ära ja siis näis,kas hakkab viskama meie sõiduteedel vai mitte.

Comment

Kasutaja Pr117 tegi omale sellise asja, võta temaga ühendust, päris viisakas tuli välja.
          Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

Working...
          X