Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lauaarvuti? Kas hea või paha?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lauaarvuti? Kas hea või paha?

SEAGATE HDD SATA 250GB 7200RPM 6GBS16MB ST250DM000 SEAGATE

GIGA-BYTE VGA PCIE16 HD6670 2GB GDDR3GV-R667D3-2GI GIGA-BYTE

GIGA-BYTE MB B75 S1155 ATXGA-B75-D3V GIGA-BYTE

Crucial 2GB, 240-pin DIMM, DDR3 PC3-10600, CL=9, Unbuffered, NON-ECC, DDR3-1333,
    1.5V

Xigmatek Loki SD963 Heatpipe CPU-Kühler - 92mm

Intel Core i3-3220, Dual Core, 3.30GHz, 3MB, LGA1155, 22nm, 55W, VGA, BOX

Codegen power supply ATX PSU 600W CE PFC PSU (SILENT 12cm fan) Black painting
    Include

GF ATX-1331B (black) USB 3.0 HD Audio Black Interior Aluminum Mesh Front Panel Airduct

Tagasisidet paluks :P

Vs: Lauaarvuti?Kas hea või paha?

Säästu

Mille jaoks üldse vaja on? Mängimiseks või netis kolamiseks-kirjatööks?

Võibolla minu kiiks, aga mina endale Codegeni toidet küll ei võtaks. Kunagi ühes poes katsusin Codegeni numbrite poolest võimsamat ja Chiefteci natuke lahjemat mudelit. Chieftec oli tunduvalt raskem...
    Suur ventilaator toideplokil plussiks.

Comment

Valik on muidugi maitse asia, aga endale ostes teeksin järgmised muudatused:
      1. HDD 250GB asemel maksaksin juurde ja ostaksin nt 128GB SSD
      2. Mälu vähemalt 4GB ja prosele ja mobole sobiv
      3. Codegen toiteka asemel valiksin midagi paremat, nagu juba ülal pakutud Chieftec

Tulemuseks saad i3 prosega kiire masina! Kui raha jätkub, siis win8 ka juurde ja ei kahetse tulemust nautides.
      NB! Mobot ei uurinud!

Comment

Suht samal tasemel küsimus oleks et, kas 3.0L diisel mootor on hea?
        Oleneb ju mille jaoks - Kas autole, paadile, traktorile või millegi muu jaoks.
        Räägi mis sa selle arvutiga tegema hakkad... enne ei saa sa ühtegi korralikku vastust.
        Igaüks kiidab ikka seda mis talle paremini sobib.

Comment

Nii mängimiseks kui ka niisama netis surfamiseks.Või peaks midagi ära vahetama.Samas raha ka nagu eriti tuulde pole loopida Unustasin..mälu on tgl 4gb minu apsakas oli.Ja kas videokaart on hea?
          viimati muutis kasutaja daragana; 23 m 2013, 18:16. Põhjus: lause lisamine.

Comment

Esmalt postitatud Kkert poolt Vaata postitust
            ... Oleneb ju mille jaoks ... Räägi mis sa selle arvutiga tegema hakkad... enne ei saa sa ühtegi korralikku vastust.
            Ei ole mõtet küsida, mida sa sellega teha tahad.
            Ma küsiksin sinult vastu, mida sellega teha ei saa?
            Vaata hoolega andmeid, video 2GB, mobo toetab 1600MHz mälusid, prose on 22nm i3 jne ...
            SSD lisamine HDD asemele teeks sellest kepsutaja ja äkilise nagu mustlase püssi!
            On muidugi palju ägedamaid püsse, aga teemaalgatajat huvitas just hinnang pakutu kohta.
            Komponendid ühest kohast ostes saab win8 64 bit odavamalt.
            viimati muutis kasutaja saformo; 24 m 2013, 05:50.

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt Vaata postitust
              Ei ole mõtet küsida, mida sa sellega teha tahad.
              Ma küsiksin sinult vastu, mida sellega teha ei saa?
              No kuule... on suur vahe kas arvuti on vanaemale uudiste lugemiseks, mängimiseks, foto/videotöötluseks, helistuudiosse või hoopis jumal teab mille jaoks...

Niisama netis surfimiseks oleks see arvuti sama mis raha kaevu viskamine. Koguaeg tuleb võimsamaid juppe peale ja hinnad langevad kuudega. Mingi aastakese vana arvuti oleks palju parema hinna/võimsuse suhtega netis käimiseks.
              Mängimiseks panustaks enamuse rahast videokaardile.
              Aga samas, kui videotöötlusega tegeleks, siis lapiks mälu juurde nii palju kui emaplaat kannatab. Ja mõtleks suuremale kõvakettale jne...
              viimati muutis kasutaja Kkert; 24 m 2013, 06:53.

Comment

Vastasin mis sellega tegema hakkan ju!Tänud siis vastuste eest!

Comment

milleks solvuda?mängudel on vahe sees.hästi head ja korraliku suurt mängu ei suuda su arvuti kindlasti mängida,kaardimängu aga igal juhul.
                  kui korjad kokku lauaarvutit,siis vali hetkeks sobiv sisu(kui meeldis see mis kirjeldasid,valigi see)
                  aasta pärast avastad et teadmised,soovid ja võimalused kasvasid,siis teed arvutis lihtsalt muudatuse ja oled jälle rahul.järgmise korrani.

ära otsi endale arvutit.otsi parem soovitust emaplaadile mida annaks ka aastate pärast pruukida.kõik muu,kõvaketas,mälud,videokaart,vali hetkesoovist.
                  neid hakad pärast lihtsalt uute ja paremate vastu vahetama

Comment

Kui ma mängimiseks ostaksin siis, teeksin nii et vaataks mis mänge ma mängida tahan ja mis mänge lähitulevikus tulemas on. Uuriksin mis on nende mängude nõudmised. Mitte miinimum millega kuidagi tööle läheb vaid ikka nii et ilusti välja jookseb. Peaaegu kõikidel mängudel on karbil kirjas miinimum nõudmised ja optimaalsed nõudmised süsteemile.
                    Ja vastavalt sellele hakkaksin siis juppe kokku otsima... väikese võimsuse varuga muidugi igaks juhuks.

Nagu õeldud siis uusi mänge see süsteem niikuinii korralikult välja ei jooksuta (eriti veel suurte resolutsioonidega).
                    Millegist pead tahes tahtmata tingima ja kompromisse tegema selles hinnaklassis.

Comment

Mõned soovitused (eriti kui raha palju pole):
                      Ise kokku pannes tuleb arvuti veidi odavam ja saab parema hinna kvaliteedi suhte.
                      1. Toiteplokk võib olla Codegen (tüüpiline hiinlane) (mul on kõik Codegenid siiani ära elanud), kuid kasuta lihtsat reeglit Codegen 600 W x 2/3 = brändname W omaga - ikka tuli mul Codegen soodsam. On vaid 2 Codegeni ära surnud ja seda alles 10 aaasta vanustena. Uus toiteplokk maksab suht vähe kui ta peakski ära surema. Samas on moraalselt vananenud arvutitest piisavalt uusi toitekaid juurde võtta kui vaid vaja oleks. Ise olen arvuti kokkupanekul lähtunud kesta ilumeelest - mind näiteks huvitab, et rohkem oleks igasuguseid pistikud (USB, kõlarid jne.) ees. Sama hinnaga võid saada nii näotu kui nägusa kesta koos toiteplokiga, loomulikult on nad kõik Codegeniga.
                      2. Emaplaadi valik on kõige raskem. Eriti kui sialdab palju integreeritud lisaseadmeid. Tavaliselt ostaks selle piisavalt uue põlvkonna (uusim jääb välja, sest vigu pole tihti veel avastatud ja hind on väääga kallis). Chipsettidest on parim Intel, järgmisena ehk AMD. Ülejäänuid ei vaataks üldse, kuid mänguritel tasub veel Nvidiat vaadata. Point on selles, et vigaste chipsettide probleeme saad omal nahal esimestena tunda (sinine ekraan ja kõik muud ebameeldivad veateated). Viimasel ajal kui raha vähe on soovituslik leppida kaasaegsema integreeritud videokaardiga - SLI nimelise imelooma tõtta saab hiljem raha tekkides super-hüper videokaardi juurde osta. Kui kohe alguses osta integreeritud videokaardist natuke parem säästukaart siis on tegu varsti mahavisatud rahaga. Videokaartidest on mänguri eelistus Nvidia, ATI (AMD), Intel. Inteli videokaartidest on integreeritud eriti kehva mulje jätnud. Aga kui emme hinna saab palju odavamalt mitte integreerituna (siiski viimane kokupanekul sai integreeritud videoga emaplaadi sama hinnaga kui non integreeritud) siis ei pea ostma.
                      3. mälu osta palju, selle hind on tühine aga võit on suur. Täna ostaksin 2x4 GB. Mälu parameetrite puhul eelistaksin keskmiselt kiiremaid aga see on paras teadus kuidas nende parameetrites ekselda.
                      4. Ma ei tea kust on tulnud SSD ketaste imevõimete kohta müüt, kuid seni pole neid imevõimeid õnnestunud tuvastada. Tavaline kõvaketas on kõige parema hinna/kvaliteedi ja kiiruse suhtega. Täna on mõistlik osta 2 TB ketas, võibolla ka suurem. Siin pea nõu rahakotiga, kuid alla 2 TB ära osta. Usu, see 2 TB saab kiiremini täis arvata oskad. Kõvaketastest eelistan Seagatet, seni on nende % suremistel väikseim olnud (aga isegi nemad!). Kui raha vähe võid ju kokku hoida ja Samsungi osta (olen ka rahahädas just nii teinud).
                      5. Videokaart - alguses saab üsna edukalt ka integreerituga hakkama. Muidugi mitte mängur, sest neile on poes müüdav tippkaart ulmehinnaga alati lahja. Aga vot selles osas ma nõu anda ei oska, sest ma pole mängur. Multimeediaga tegeledes on täiesti teised olulised asjad olulised, mis on ka mängurile huvipakkuvad.
                      6. BD/DVD. Siin soovitaks taustatööd teha. Ma pole mitte kunagi ostnud odavamat seadet, mis ei pea garantiiaegagi vastu (Samsung, LG). Esimene nõue on ikka kvaliteet (kõrvetab ja loeb ka vigaseid plaate välja) Kuid veel on olulised ka regiooni koodi mahavõtmised ja mõned erilised lisad. Hinnavahe on naeruväärselt väike erinevate seadmete vahel, kuid peagi avastad et ilma teadliku ostuta tuleb uus seade osta (vanasõna kui tahad head ja odavat siis tuleb eraldi osta odav ja hea seade).
                      7. Prosesi vaatan tavaliselt viimasena (emme chipsetiga on siiski pesa tavaliselt paigas). Prosede hind on üks kiiremini kukkuv, et on üsna levinud, et aasta paari pärast ootab ostetud arvutit prose vahetus. Üldiselt ei tasu tippproset osta, odavama otsa prosed on väga head.

Monitori ost on raketiteadus ja siin on kõige kergem pügada saada. Kuna seda on raske kirjeldada foorumis ja seda pole siin küsitud siis ei käsitle.

Comment

@Teemaalgataja.

Küsi siit "osakonnast" ka:

Seal arvutite kokkupaneku kogemusega mehi, kes võibolla veel parema kasti kokku panevad, ehk ka odavamalt.

Comment

Esmalt postitatud kalvis poolt Vaata postitust
                          ... 4. Ma ei tea kust on tulnud SSD ketaste imevõimete kohta müüt, kuid seni pole neid imevõimeid õnnestunud tuvastada. Tavaline kõvaketas on kõige parema hinna/kvaliteedi ja kiiruse suhtega .... Monitori ost on raketiteadus ja siin on kõige kergem pügada saada. Kuna seda on raske kirjeldada foorumis ja seda pole siin küsitud siis ei käsitle.
                          Olen huvitatud, mis SSD, mis prose ja mis OS, et kiirust kätte ei saa?
                          SSD on kallim kui HDD, aga et kiirust kätte ei saa, seda oleks küll huvitav teada.
                          Monitoridega ei ole mingit raketiteadust. Vali monitor videokaardi järgi ja kui tahad Skype't ka siis osta integreeritud heliga monitor. Valisin omale Philips 226V http://negoma.com/shop/en/prod/Phili...48537)/Details , oleksin tahtnud ka integreeritud veebikaameraga, aga ei leidnud sellist.

Comment

Sai katseid tavalisel arvutil (windows) tehtud ja selgus, et SSD pisikese faili ehk mälupuhvri jagu loeb kiirelt, kuid niikui on üle mälupuhvri vaja lugeda kukub kiirus tava HDD tasemele. Umbes sama kinnituse leidsin ka Googlega. Asja teeb keerulisemaks see, SSD tootja ei ütle kus jookseb piir. SSD tootja näitab oma katsetes teste failisuurustel alla piiri ja need on kiired. SATA kontrollerid on tänapäeval kõik DMA põhised, seega prose ei mängi rolli testides, mängib rolli chipset (Intel või VIA, test oli Intel chipsetiga)

Kui nii soovid osta, osta kõige odavam monitor mille leiad sulle sobiva ekraani suurusega ja ära virise. Kui aga tahad kvaliteeti siis tuleb tõsist taustatööd teha.

Comment

No ma ei tea mis SSD kettaga sa katsetanud oled, aga minu arvutis on kiiruse vahe mitme korda võrreldes tava kettaga.
                              Mõõtnud ei ole erinevusi, aga windows laeb ennast üles umbes 10 sekundiga, kui tava kettaga läks aega umbes minuti jagu. Samamoodi ka teiste suuremate programmidega - vahe on mitme kordne.
                              Varem läksid Photoshop ja Flash tööle umbes 5sekundiga, aga SSD kettaga kulub umbes 1 sekund.

Ise teeksin nii et suuremate failide jaoks (filmid, muusika, pildid jne..) ostaksin mingi suuremat sorti HDD ja siis windowsi ja programmide jaoks mingi 60gb SSD.

PS. SSD ketastel on ka erinevusi. Ei tasu seda kõige odavamat osta kohe. Kirjutamise/lugemise kiirustel võib olla peaaegu kahe kordne vahe kallimate ja odavate ketaste vahel.

Comment

Working...
                              X