Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lauaarvuti? Kas hea või paha?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lauaarvuti?Kas hea või paha?

Vaatasin googlega esimest SSD benchmarki ja see kinnitas mu sõnu. Parim tulemus oli 70 MB/s mis on vaid tsipa parem tavalise HDD omast, samas kirjutamise kiirus oli alla igasuguse arvestuse (10 MB/s on kaugel kiirest). Jah SSD-del on vahe sees, halvemad olid alla tava HDD kiiruse.

Comment

Mis see 70MB/s siis on? Lugemise või kirjutmaise kiirus?
      Enne rääkisid et tegid katseid, aga nüüd räägid et googlest vaatasid?

Ise kasutan Corsair Force Series 3 (60gb) ketast, ja ei ütleks et aeglane on.
      Read: 550 MB/s
      Write: 520 MB/s

Aga kui googlet kasutada, siis mulle sattus selline ette:
      The Corsair Force Series 3 is one of three current generation SSDs offered by…

Comment

Lisan ka mõned soovitused, et veel raskem otsustada oleks.

1. Väikese eelarve juures punnitaks ma pigem i5 või 8 core AMD suunas, selle asemel et kindlasti ssd võtta. Oleneb muidugi vajadustest, aga kui mainiti mängimist, siis pigem loobuks just ssd teenetest. Pealegi saab ssd alati hiljem juurde osta kui raha ja huvi rohkem on.

2. Codegeni toited on veidi liiga palju maha tehtud, kuid siiski üle 100W tarbimisega kasti valiks midagi paremat. Esimeses postis antud kast tarbib täistuuridel ehk umbes 120W. Valik on sinu.

3. Kui kellama ei hakka, siis Inteli originaaljahuti saab vabalt oma tööga hakkama. i3-le parema jahuti ostmine on kindlasti raiskamine, isegi i7 jätaks ma rahulikult karbijahuti alla. Üleüldse tasuks kellamise mõte maha matta, kui on vaja bang for buck arvutit.

4. Umbes kuu pärast ilmub poelettidele AMD A10-6800K apu. Sellega saad enam vähem sama hea masina kui esimese postis antud, aga hind tuleks videokaardi võrra odavam, sest see on juba cpu-ga sama kiibi sisse topitud.

5. Umbes kuu pärast tuleb Intelil uus socket 1150 ja uued protsessorid. Praegu juba tasuks see kindlasti ära oodata, enne kui poodi ostma tõttad.

6. Üldiselt ma i5 3470 või amd fx-8530 allapoole ei vaataks. Arvuti võiks ju viis aastat kesta nii, et midagi kardinaalset muutma ei pea. Tuleb ka ilmselt odavam kui iga kahe aasta tagant uus i3 võtta.

7. Kui raha on vähe, kogu juurde ja mängi samal ajal oma integreeritud graafika peal kõik Half Life episoodid läbi. Radeon 7790 või nvidia 650ti võiks olla hetkel mõistlik ost kui raha juba veidi rohkem on.

Comment

Vs: Lauaarvuti? Kas hea või paha?

SSD puhul siis selline asi et need kettad põhinevad NAND flashil. See on teada tuntud et kui kirjutad siis 100% garantiid pole et kirjutatud sai lugemisega sama teema. Andmed kaovad, bad sectorid tekivad. Midagi head nendest ketastest loota pole. Mänguasjale sobib küll. Proovida saab näiteks USB pulgaga(sama nad kivi mis SSD-s), copy paste 10x pulk täis(mitte samu andmeid) ja iga korra vahel delete. Odava otsa pulk suht kindlalt 1-2x järel surnud. Seega SSD puhul oota tiheda kasutusega masina elueaks 3-4a.
          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud kalvis poolt Vaata postitust
            6. BD/DVD. Siin soovitaks taustatööd teha. Ma pole mitte kunagi ostnud odavamat seadet, mis ei pea garantiiaegagi vastu (Samsung, LG).
            Vot saa siis nüüd aru - "ma pole mitte kunagi ostnud odavamat seadet, mis ei pea garantiiaegagi vastu" ??? No kui sa ostnud EI OLE siis mida sa lahmid tühja?
            Tõesti, ära lahmi!
            Ma pole elus kordagi pidanud Samsungi seadme sisse minema seepärast, et see oleks rikkis, on olnud mõnele Samsungi aparaadile (telerid, DVD mängijad, paar musakeskust, üks komponent Hi-Fi vanemast ajast) tarvis teha vaid puhastuskuure, ei muud! Ei ole ei minul isiklikult ega ka ühelgi sugulasel/tuttaval Samsungi seadmetega probleemi olnud, küll aga tean suuri Sony, Philipsi jne. "heade" firmade LCD telereid näit. mitmeid mis lihtsalt lampi otsad andnud ja mõni tõesti garantiiaja piiril või mõni kuu peale seda... Samsungi ei tea ainsat, mul lauaarvutis Samsungi 160GB IDE ketas, vast juba 7-8aastat pm. 24/7 töötas, probleemideta, samas üks sarnane Seagate lendas üsna kiirelt õhtale, siis tuli asemele odavam Samsung. Olemas ka Samsungi DVD mängija mis ostetud ilmselt aastal 2004...ei mäleta enam. Sai alguses ostetud mingi teine, see andis saba poole aastaga, sain garantii korras uue ja kuna algset ei olnud siis maksin pea poole juurde ja võtsin nägusama ilmega Samsungi asemele-töötab siiani, vahepeal sai sedagi iga päev piinatud - filmid, ja CD kuulamiseks - oma väärtuse on ta kuhjaga tagasi teeninud ilma tõrgeteta!

LG kohta natuke võibolla on õigus, mul omal vähe olnud LG tooteid aga teiste omi remontida on tulnud tõesti, oli omal üks LG monitor, 19"LCD, kestis tõesti garantiiaja ja natuke peale, siis lendas kuradile.
            Hetkel on kasutuses 1 LG aparaat - BluRay mängija, selle kohta ma midagi paha ei ütle, siiani töötab probleemivabalt, mängib ka "raskeid" plaate - tavaliselt 4-5 päeva nädalas, õhtuti 2-3 tundi leiab kasutust filmide nautimisel, tollel veel garantii, elame näeme...

Esmalt postitatud saformo poolt Vaata postitust
            Kui raha jätkub, siis win8 ka juurde ja ei kahetse tulemust nautides.
            Win8 operatsioonisüsteemi nimetad sa nautimiseks? Ma loodan, et see on sarkasm
            Mul läpakas, AMD A4-4300 2,5GHz, 750GB SATA HDD, igasugu USB 3.0 jne, uued "viled", 8GB DDR3 SDRAM...
            Täitsa kobe tundub minule, kiirem kui mu Celeron 370??? 1,7GHz, 700+MB RAM, u. 300GB HDD-d lauaarvuti mil Win XP Pro...
            Aga, Win8 on tõsine sitt kuubis, ma ei soovita seda isegi oma suurimatele vaenlastele!
            Mitte kottigi see opsüsteem teha ei lase, see on täielikult mingi tahvelarvuti jama, natuke juhtud hiirega kogemata ekraanil "valesse" kohta kursori ajama siis kargab jumalteab kust lahti mingit jama, kõiksugu facebookid, bingid jne., börsiinfo...ühesõnaga laussitta! Ma jälgisin, arvutis midagi ei teinud - mälu kasutus on kogu aeg 9-11% sel ajal...
            Neid börsiinfosid jne. uuendab reaalajas, kogu aeg stalgib, mõttetut kola, seda mida tavaline arvutikasutaja kunagi ei vaja!

Nüüd minule kõige olulisemad miinused:
            Cadence OrCad PCB programm - täiesti välistatud on selle install selle opsüsteemi korral, mu vanale lauakale millest kirjutasin, sellel töötab asi täitsa normaalselt ainult meeletu aeglane on, kusjuures ma ei räägi siin piratud programmist, tegu on originaaliga, otse arendajalt. Tutvumiseks:

Siis järgmine: Mentor Graphics PADS ( http://www.mentor.com/products/pcb-s...gn-flows/pads/ ), samuti PCB programm - lootusetu, sai mitmeid päevi pusitud, tuttav kes IT asjaga tegeles isegi ettevõtjana mingiaeg, proovis ka, kui aega laialt käes siis ehk on isegi võimalik...tulevikus millalgi proovin uuesti - seni, las olla see lauaarvutis, töötab ja funktsioonid olemas kõik kuid kiirus on nagu ta on .

Ainus mille tööle sain oli Sprint Layout, Eaglega tekkis ka mingi konflikt, rohkem ei proovinud, et aega ja närve säästa.

Mida veel?
            Kui esmalülituse arvutile tegin algas install, küsis kas mul on windowsi kasutajakonto - panin need rahumeeli sisse, ei aimanud midagi paha.
            Nüüd tänu neile on iga kord kui arvuti sisse lülitan, tarvis nende andmetega sisse logida, välja lülitamine käib ka enne väljalogimisega ja alles seejärel "Turn off" (tarvis veel eraldi teostada). Avaleht või screen või kuidas teda nimetada on täiesti ebakäepärane - aknaid ei ole enam nagu need on kuni Win7ni, on nagu mingi nutimobla avaleht, my documents, my computer on kõik kusagil peidus, kui enne kokkupuudet ei ole olnud, otsid end ogaraks...ESC klahv mis normaalsel win opsüsteemil on päästev lüli kui enam muud teha ei oska, sel opsüsteemil ei tööta, kui tahad kusagilt ilma sulgemisnuputa lehelt välja saada siis on tarvis klaviatuur klahvhaaval läbi käija - kiitja, võta pilt ette, uues arvutis, kus pole midagi lae sinna üks pilt netist näit, nüüd ava see - terve ekraani suurune lärakas, "windows" märk klaviatuuril laseb sealt välja, oled tagasi alguses, kui olid enne netis, pead uue neti lahti võtma, siis vana aken tuleb ka ette tagasi...

Üldse, pikk jutt, segane jutt - selleks, et seda ämbrit kogeda - tuleb ise proovida
            Win8 - absoluutselt kasutajavaenulik ja ebaloogiline opsüsteem - kui vähegi võimalik, minna kauge kaarega mööda!

Minu ämber: poes ei osanud ette kujutadagi, et see on saast - oleks teadnud, ostnuksin natuke lahjema arvuti ja oleks saanud Win7, see on vähemalt loogiline ja vanemate win-de sarnane (XP jne.). Mul arvutis win8, lihtversioon, ei ole sel plaati ega koode - olnuks see Pro, saaks teha downgrade, nüüd osta litsent juurde, et saaks selle teha - aga oma lollus - ei arvanud, et see on nii saast opsüsteem!
            -superradical-

Comment

Selle Win8-ga on nii, et kui taipu ei ole, siis on jama jah. Minul kulus paar päeva asjast arusaamiseks ja kohendamiseks ning mingit jama ma ei ole kohanud. Kui alustad installi, ära kiirusta!
              Kui mõne spetsprogrammiga ei pruugi win8 sobida siis see on jälle kasutaja tegemata töö, enne uuri sobivust, mida vajad ja siis osta.
              Windows 8 on palju kiirem, kasutajasõbralikum ja ma ei taha mingi hinna eest tagasi Win7 peale. Kõik setingud, töölaua ja pildivaateproge saab seadistada ja panna ka nii nagu on win7 keskkonnas.
              Kui oled huvitatud, siis edaspidi lähemalt.
              Celeroni ei taha ma isegi kingituseks mitte ja HDD on minevik, jooksutan selle asemel välkmälu (SSD).
              Ainuke millega ma oma komplekti juures rahul ei ole on DVD kirjutaja, sai saast ostetud, ei taha täistuuridel kvaliteetset tööd teha, seetõttu peab põletama madalamate kiirustega, aga leidsin sobiva proge ja kõik on OK.

Comment

Kkertile: Sa vaatad testimisel maksimum kiirust, kuid ignoreerisid teisi testitud kiiruseid. Juba esimese postituses vastasin, et miks see nii on.
                Sai testitud ja oli ka viide, et google kinnitas sama. Foorumisse on parem anda google testtulemus sest nagunii juba kahtlesid testimises.

radiotehnika35-le: Pärast esimese Samsungi koolemist ma ise pole neid rohkem ostnud. Aga teistel kooleb pidevalt ja teevad kurba statistikat. Samsungi koolemise põhjus on teada. Samsungi tehnika parandajatel millegipärast kiidusõnu polnud, rohkem sinna vene sõimu aadressil. Aga teiste firmade omad töötavad edukalt.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust
                  SSD puhul siis selline asi et need kettad põhinevad NAND flashil. See on teada tuntud et kui kirjutad siis 100% garantiid pole et kirjutatud sai lugemisega sama teema. Andmed kaovad, bad sectorid tekivad. Midagi head nendest ketastest loota pole. Mänguasjale sobib küll. Proovida saab näiteks USB pulgaga(sama nad kivi mis SSD-s), copy paste 10x pulk täis(mitte samu andmeid) ja iga korra vahel delete. Odava otsa pulk suht kindlalt 1-2x järel surnud. Seega SSD puhul oota tiheda kasutusega masina elueaks 3-4a.
                  Murphy, kas tead, et SSD-l tuleb hoida tubli protsent vaba ruumi? Nimelt, täis ketta puhul pole kulumise ühtlustamise algoritmil võimalik oma tööd teha, sest kõik kirjutamised keskmistatakse üle selle väikese vaba pinna, mis manööverdamiseks on jäänud. Mina hoian oma kettal 25% ruumist vabana, kuigi kettaruumist on tuline kahju.
                  If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt Vaata postitust
                    Murphy, kas tead, et SSD-l tuleb hoida tubli protsent vaba ruumi? Nimelt, täis ketta puhul pole kulumise ühtlustamise algoritmil võimalik oma tööd teha, sest kõik kirjutamised keskmistatakse üle selle väikese vaba pinna, mis manööverdamiseks on jäänud. Mina hoian oma kettal 25% ruumist vabana, kuigi kettaruumist on tuline kahju.
                    Aga mis on siis üldse selle asja mõte? 1TB mäluseadmest saad kasutada ainult 750GB, veerand pead tühja hoidma. HDD puhul pole küll nii meeletut mahtu vaja tühja hoida. Kas seal siis ikka on niipalju positiivseid külgi mis HDD üle kaaluvad? Hind sama mahu juures on mitmekordne, kiirus on protsendikesi suurem - mis teete selle kiirusega? Lihtsalt, et "mul on suurem kui sul"? Palju seda reaalselt igapäevaelus kasutate?
                    -superradical-

Comment

1. Minu jaoks on SSD mõte arvuti vaikuses (läptop ei unda ja tööarvuti samuti mitte) ning töökiiruses - kompilaator ja lohmakad IDE-d käivad normaalse kiirusega uimamise asemel. Isegi OpenOffice töötab enam-vähem normaalse kiirusega.
                      2. Minu jaoks on positiivseid külgi rohkem. Negatiivne külg oli 100 EUR hinnavahe.
                      3. Loomulikult kasutan seda kiirust. See pole sugugi protsendid.
                      4. Kas selline küsimus on tehnikafoorumisse kohane?
                      5. Iga päev kasutan.

Minu arvuti SSD on küll kõvasti väiksem kui 1TB, nii et seda mahtu ma ei oska kommenteerida.
                      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

No eks ta siis ole meeldimise küsimus (SSD vs. HDD). Mul näiteks läpakal ta (HDD) ei tee suurt midagi häält - imevaikselt töötab, ventikas prosejahutil teeb kindlasti kõvemat häält.

E: selle igapäevase suurema kiiruse kasutamist võiksid seletada täpsemalt - kui ma näit. laen netist pildi, ütleme 500kB mahuga, tahan seda salvestada omale arvutisse - mida ma selle SSD-ga võidan? Peale selle, et salvestuse aeg on algse (HDD) puhul ütleme 50ms ja SSD puhul saan sama asja 35ms ajaga kätte? Mida see 15ms võit reaalselt annab? Pole nagu märkimisväärne võit füüsilise inimese jaoks, selle liigse "kiire-kiire" põhimõttega pole ka mõtet oma elu mürgitada.
                        Loll tahaks hirmsasti teada, mis on see eelis SSD-l?

Mõni asi tundub siin teemas ikka täiesti segane/arusaamatu/põhjendamatu.
                        Näit. mõni väidab, et üks asi on mõttetu või teine asi on mõttetu, et homme on juba samade asjade asemel paremad, samas jõuratakse garantiiajast - mulje jääb, et kui ikka iga paari kuu järel arvutit välja ei vaheta siis oled loll ja halb jne. Samas mida siis antudjuhul puutub asjasse üldse garantii kui osadel ei lastagi seda aega isegi töötada? Siis mõistlikum on osta odavam ja mõne aja pärast siis "n.ö. moraalse" vananemise järel see komponent asendada jälle paremaga.
                        Eks too teema ole rohkem mänguhädaste pärusmaa, normaalne inimene kes arvutit töö jaoks kasutab ja heaperemehelikult käsitseb, saab ühega küll läbi aastaid või niikaua kui aku vähemalt töötab (läpaka puhul).
                        Mu "loll" celeroni näide oligi seepärast, et kuigi on vana - ikka töötab, tõrgeteta, isegi Quake ja Unreal kunagi mind seal rahuldasid (enam ei mängi, viimati eelmisel aastal vist proovisin). Samas kettamahtudest jutt - ikk ilged TB mahud peavad olema - mul sellel celeroniga lauaarvutil on alla 300GB ja see on ehk u. 50% täis, enamus skeemid, datasheetid, service manualid ja pildid, paartuhat netist tõmmatud lugu muusikat...paar filmi vist oli ka seal. See on sinna kogunenud aastaet jooksul...vast ligi 10 aastaga...
                        Kui need mängud nõuavad ilgeid TB-sid siis ju täielik ressursi raiskamine. Filmid? Milleks - on olemas BD, mul 50GB plaadid enamuses ja oma mängija neile, milleks ma vahin filmi arvutist? Filmi puhul ma kahtlen, et netist tõmmatud pirakoopiad on nii hea kvaliteediga kui originaalplaatidel olev. Lisaks ei ütleks, et DVD ja BD on mingi oluline vahe pildikvaliteedis, tavakasutajale vähemalt küll mitte - kui kujutada ette, et näe, plaat on 10* mahukam kui DVD siis psühholoogiliselt tekib tõesti kujutlus paremast pildist aga mitte kümme korda parem - DVD ja BD ma paneks pm. ühte patta, samas hinnavahe on ainult meedial, mängijad pm. sama hinnaga ja siis ju võib uuemat eelistada, BD puhul ainult jama, et osa filme pole saada sobivate sub-ga ja see kaalub osa headest külgedest üles.

Mind huvitaks rohkem küsimus arvuti tavakasutaja seisukohalt, et mis kuradi info on tavakasutajal see mis võtab enda alla TB viisi kettamahtu? Igaüks ei kasuta oma koduarvutit universumi molekulide lugemise infokandjana või ei tegele PI väärtuse kalkuleerimisega. Mitu head, elektroonikateemalist 500lk paksust raamatut mahuks ühele TB-le polegi neid maailmas niipalju...Kuhu see maht pannakse või milleks koguda seda mida kunagi ära ei kasuta?
                        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 05 m 2013, 13:05.
                        -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                          ...Kuhu see maht pannakse või milleks koguda seda mida kunagi ära ei kasuta?
                          Minul on mitu tera mahtu kasutusel. Suurem osa muusikavideoid. Hea kvaliteediga 3-4 minutiline klipp võtab 300-500 MB. Arvesta ise palju terasele kettale mahub.
                          Natike filme on ka. Korraliku kvaliteediga film, mida ka suurel ekraanil kannatab vaadata, ca 10GB.

SSD ketas on ka kasutusel, süsteemikettana. 32GB vanema põlve Kingston. Annab välja vaid SATA1 kiirused, kuid vahe tavakettaga on vägagi tuntav. Andmete jaoks ikka tavaketas.

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
                            Natike filme on ka. Korraliku kvaliteediga film, mida ka suurel ekraanil kannatab vaadata, ca 10GB.
                            Sellest ma räägingi - filmide jaoks on DVD või siis BD, kas seal aga on 10* vahe, selles ma julgeks kahelda. Osa vist oli 25GB ka aga mul niisugust polegi, kõik hetkel 50GB plaadid. Mis formaat see on mis 10GB võtab? Mingi DVD surrogaat?

Nüüd need muusikavideod - 3-4min kestusega video 500MB maht on imelik, peaks olema ju juba sinna BD klassi või parem - jällegi, mis formaat?
                            -superradical-

Comment

Miks see formaat siin oluline on? Tundsid ju huvi, kuhu inimestel andmemaht kulub.
                              Aga on põhiliselt .ts ja natuke .mkv-d.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                                No eks ta siis ole meeldimise küsimus (SSD vs. HDD)...
                                Loll tahaks hirmsasti teada, mis on see eelis SSD-l? ...
                                Mõni asi tundub siin teemas ikka täiesti segane/arusaamatu/põhjendamatu...
                                Mu "loll" celeroni näide oligi seepärast, et kuigi on vana - ikka töötab, tõrgeteta ...
                                Just meeldimises ja vajaduses asi ongi. Minule meeldib kui arvuti käivitub 5 sekundiga. See ei tähenda, et aeglasematega poleks võimalik tööd teha, lihtsalt olen harjunud kiirusega ja ei soovi aeglasemat. See ongi üks SSD eelis, jämedalt öeldes ca 10 korda kiirem kui HDD.
                                Muide minul töötab tõrgeteta ka hiidvana programmeeritav lauakalkulaator Elakroonika MK52, liidan sellega oma arveid kuu lõpus kokku, klõbistan puhates ja see meeldib mulle ka.
                                Kõik ongi meeldimiste ja vajaduste küsimus.

Ega ma ei tahagi öelda, et Celeroniga pole võimalik tööd teha.

Comment

Working...
                                X