Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lauaarvuti? Kas hea või paha?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lauaarvuti? Kas hea või paha?

Esmalt postitatud saformo poolt Vaata postitust
    Just meeldimises ja vajaduses asi ongi. Minule meeldib kui arvuti käivitub 5 sekundiga. See ei tähenda, et aeglasematega poleks võimalik tööd teha, lihtsalt olen harjunud kiirusega ja ei soovi aeglasemat. See ongi üks SSD eelis, jämedalt öeldes ca 10 korda kiirem kui HDD.
    Muide minul töötab tõrgeteta ka hiidvana programmeeritav lauakalkulaator Elakroonika MK52, liidan sellega oma arveid kuu lõpus kokku, klõbistan puhates ja see meeldib mulle ka.
    Kõik ongi meeldimiste ja vajaduste küsimus.

Ega ma ei tahagi öelda, et Celeroniga pole võimalik tööd teha.
    Noh, sesosas ma ütlen, et mul läpakas mil HDD, käivitub ka kiirelt, ilmselt käivituks seegi 5-10 sekundiga kui neid lolle logimisi vahel ei oleks. Kui saab ükskord 7 peale kuidagimoodi, eks näis kui kiirelt ta käivitub, vaikne on nagunii - ainult ventika hääl on kuulda aga see absoluutselt ei häiri - rohkem häirib tiksuv seinakell. HDD töötab praktiliselt hääletult.

Anyway on see juba teise teema loba aga siiski.
    -superradical-

Comment

kui juba filmivaatamisele läks,siis korraliku kvaliteediga filmid vajad 40-250GB filmi kohta ruumi.

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt Vaata postitust
        kui juba filmivaatamisele läks,siis korraliku kvaliteediga filmid vajad 40-250GB filmi kohta ruumi.
        ???? 50GB BluRay mahutab omajagu HD kvaliteedis, lisaks igasugu muu kola, igasugu lisad... 250GB on utoopia, lihtsam on siis juba IMAX kino koju ehitada ja vaadata "päris" filmi.
        Millised on üldse kaubandusvõrgus müüdavad parima kvaliteediga filmid? Kui jätta välja mingi väga kitsa ringkonna pärusmaa, lindil olevad filmid, special projektorite jaoks siis on ainus asi ju BluRay.
        Ja teine küsimus:
        Kui on isegi niisugused failid olemas siis mind huvitaks, et kus neid jagatakse? Ma ei usu elusees, et netist leidub niisugust faili. Ja kui siis mille arvelt see on loodud? Selliseid ei saa kindlasti kusagilt laadida, kui siis mitmekümne kinopileti hinnaga ja palju sa ühte filmi ikka vaatad? Ma vaadanud 2-3 korda Alien Antholoogiat, vanu ajaloolisi suurvalitsejate baasil filme (Trooja jne.), üle 2-3 korra ei jõua, lisaks on saanud osta "põrsast kotis" ja vaatad korra ära ja kahetsed...
        Kinos muarvates ikka parem vaadata aga mõnd filmi ei näe- on nädal kinos ja jokk. Viimati tahtsin näha Olümpose Langemist aga nädal ainult näidati, maru kehvad hinnangud jne., trailer oli igaljuhul huvitav, tehniliselt näitas nii mõndagi huvitavat .

E: Mingi teema, filmidest ja filmifailidest/kodusest tehnikast millega vaadata, võiks küll olla
        -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
          Noh, sesosas ma ütlen, et mul läpakas mil HDD, käivitub ka kiirelt, ilmselt käivituks seegi 5-10 sekundiga kui neid lolle logimisi vahel ei oleks. Kui saab ükskord 7 peale kuidagimoodi, eks näis kui kiirelt ta käivitub ...
          Need "lollid logimised" on vajalikud sinu enda huvides, see on kaitse. Sa ei jäta ju toaust enda järel lahti.
          Kui peale opsüsteemi käivituvad automaatselt ka viirusetõrje, tulemüür, skype, postkast ja muud lisaks, siis HDD puhul ei saa ka 10 sekundiga kõik käima. Ma mõtlen puhast käivitust peale Shut Down'i, kus on vaja laadida kõik algusest peale mitte nii nagu on talveunest ärkamisel.
          Kaalu win7 asemel hankida win8, on kiirem, aga enne testi microsofti progega (see on win8 lehel olemas) kas arvuti veab välja.

Comment

suurima mahuga film mille suutsin avastada oli 258GB.millist kvaliteeti selline maht võimaldanuks,jäi kahjuks teadmata sest arvutiresurss on napivõitu(lihtsalt öeldes-kahju on suurt kõvaketast osta)
            aga allalaadimiseks rehkendasin umbes 8-10 tundi.
            kunagi teen kindlasti proovi

Comment

Paras huumorinurk on see teema.

Kuulge, milleks vaidlemise pärast vaielda? Teema algataja on nagunii ammu kadunud ning näha on, et siit ei sünni mitte mingit tarkust...

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt Vaata postitust
                Need "lollid logimised" on vajalikud sinu enda huvides, see on kaitse. Sa ei jäta ju toaust enda järel lahti.
                Kui peale opsüsteemi käivituvad automaatselt ka viirusetõrje, tulemüür, skype, postkast ja muud lisaks, siis HDD puhul ei saa ka 10 sekundiga kõik käima. Ma mõtlen puhast käivitust peale Shut Down'i, kus on vaja laadida kõik algusest peale mitte nii nagu on talveunest ärkamisel.
                Kaalu win7 asemel hankida win8, on kiirem, aga enne testi microsofti progega (see on win8 lehel olemas) kas arvuti veab välja.

Teema oleks olnud aeg ammu poolitada ja filmifailid/opsüsteemiarutelud tõsta riistvarast lahku...

Siiski, mul on hetkel just neetud win8, lihtsalt win8, mitte win8 Pro ega ultimate vms. tollel 8-l veel on? Mul on ilma liiteta, kõige algelisem mis poest arvutiga kaasa tuligi.
                Kui arvuti sisse lülitan kulub tõesti paar sekundit, seejärel on ees logimise aken, kui see tehtud siis tuleb avakuva, see win8 idiootlik avakuva, siis sealt võtan sinna alguses suure hädaga veetud Google otsingumootori (nende bingide ja muude aknakeste hulgast)... vahepealne logimine võtab rohkem aega kui arvuti käivitumine kuna mul parool on ise juba päääris pikk, tähed, numbrid... loll olin, et selle sinna panin - turvalisus? Mul ei ole kunagi arvutis midagi mis on nii salajane, et võõrad silmad seda näha ei võiks. Ja kui varastatakse siis saab alati seda koodi murda, pole lukku mis inimlooma ees suletuks jääks...
                Võrdlus toaukse osas ei ole kohane - toauks on asi millest normaalne inimene ilma loata või kutseta sisse ei astu, vähemalt kultuurne inimene. Aga võibolla ma loll välismaa eluga rohkem kohanenud - seal ei pea enda järel uksi lukku toppima kui just mõnd nokastanud ja lõvikonserviga maiustanud eestlast lähedal ei ole .

win8 asemele ma just win7-t tahangi panna - esiteks need mu varem märgitud programmid (vähemalt Pads) ei töötagi ilmselt selle win8-ga, tootja originaal OrCAD-i ka installida ei lase. Ainsad mis sain installitud on SprintLayout ja DipTrace aga kuna teen trükkplaate palju erinevatele inimestele siis failid tihti eri tarkvaras tehtud, samuti kasutan ise ka rohkem näit. veel Eaglet aga OrCAD on hoopis parem mu meelest, ka PADS on juba edasijõudnu tarkvara - kunagi tundus Eagle maru hää aga seal palju puudujääke mille taga juba u. 2 aastat saanud istutud ja palju lisaaega kulutatud mis teiste (vähemalt OrCAD-i) puhul saanuks tehtud 10* lühema ajaga.
                Kui installisin SprintLayouti siis tõrgeteta, OrCAD-i puhul saan teate, et taustal jookseb mingi rakendus - välistatud kuna ühtki toimingut installi ajal teinud ei ole ja kuidas siis teised programmid saavad toimima? Ainus põhjendus ongi seesama avakuva - muud võimalust olla ei saa. See avakuva ju stalgib seda börsiinfot, mingid pildikesed vahetuvad avakuval (mu isikliku kasutajakontoga seotud netis olevad pildid mida mul isegi selles arvutis ei ole)...kuidas aga selle avakuva saab välja lülitada? või üldse saavutada samasuguse avakuva nagu Win XP tüüpiline taustapilt ja seal vasakult servast siis aknad? mitte niisugune üle ekraani pilt nagu see on win8 puhul. Ka win7 samasugune nagu XP-l, vähemalt vaikeseadetes küll ja see on mulle küll oluliselt mugavam ja käepärasem - kui ma tahan facebooki siis ma saan ju ise sinna minna Google kaudu - miks ta peab mulle seda ninaalla hõõruma, sama börsi ja muu jamaga, välismaa ilmaennustustega...ei ole just tavalise, lihtsa arvutikasutaja pärusmaa.

Poest uurisin, et jama, et ei saa kasutada programme - üteldi, et saab win8 kõrvale panna ka näit. win7 (XP jaoks ei leia draivereid), pidi saama lihtsalt, et sisse lülitades valin opsüsteemi mille baasil arvutit tahan kasutada. Tegin siis suure surmaga partitsiooni HDD-le (ilma selleta ta ei lase teise opsüsteemi plaadiga HDD ligigi, õigemini ligi saab aga installida ega kettaga opereerida ei saa), sai siis partitsioon loodud jälle ühe vastava programmiga (ei meenugi hetkel mis ta nimi oli), tekkis ilusti siis valitud 200GB mahuga partitsioon...kena, win7 Ültimate plaat draivi, pilt tuli ilusti ette, installida ikka ei luba, vasta kastike ei ole klikitav, miks - ei tea.
                Uurisin veel, netis info, et USB-lt saab ka - pidin siis pirama win7 mälupulgale, teises arvutis vaadates on kõik OK, lubaks installida. Kui panen mälupulga aga läpakasse mil see win8 ja lülitan ta sisse siis saan ekraanile mustal taustal teate, et "operation system missing" - ilmselt on see win8 tehtud niisugune, et mingisugunegi piramise võimalus (isegi hädajuhul) võimalikult välistada...samas - ma pole kunagi ausaltütelda näinudki et originaal opsüsteemi müüaks USB mälupulgal...mida edasi? ei tea.

Saatsin kirja windowsi esindusse kust vastus tuli poole nädala pärast, ühesõnaga probleemist nad aru ei saanudki (mingi vene nimega vend vastas), et otsigu ma infot netist...klienditugi, my ass!
                Vaatasin, et saab teha downgrade, selleks aga vaja PRO versioon??? muude versioonide omanikud ilmselt pole inimesed ja nende probleem ei koti kedagi.
                Kena, uurisin siis, et palju see litsents maksab, 70€ oli firma pakett, seal 3? litsentsi (milleks 3 kui mul on 1 arvuti?) - kui ma olen nõus ostma selle näruse litsentsi, ütleme 25€ eest siis ikka ma seda ei saa - ja suunatud oli see pakett firmadele...kodukasutaja pole inimene?
                Eriti nonsens on see, et win7 maksab poes ~200€...ma usun, et see opsüsteem mis ma arvutit ostes sellega sunniviisil sain ei ole ka tasuta - olen selle eest juba maksnud - mis põhjusel ma pean veel juurde tampima? eriti kui tahan lahjemat/vanemat süsteemi kasutada.
                Ma ei saa aru - kuna win7 on ka erinevad versioonid siis miks ei suhtuta teiste versioonide omanikesse samuti kui PRO versiooni omanikku? Saan win7 - annan win8 vastu, saan win7 Pro, annan win8 Pro vastu - poes läksid silmad põlema kui küsisin selle kohta ja rääkisin, et tasuta on see vahetus, ei usutud, ütlesin, et vaadaku - esimene vaste otsingus "win8 downgrade to win7", seal kirjas, et ametlik windowsi pakkumine aga jah, ainult PRO puhul. Meie kaupmeestele ei mahu niisugune asi isegi pähe, see oli selle asja juures ainus irooniline lõik

Ühesõnaga - see osa peaks olema juba kümmekond posti teises teemas aga ilmselt teemaalgataja on oma küsimusele vastused saanud ja väga ei pahanda - jutt puudutab ju ikka arvutiasja.
                -superradical-

Comment

Et uuema windowsiga masinas ei saa vanemat niisama lihtsalt installida, pole küll miski uudis.
                  Googel ei ole abiks olnud?

Mis mõttes pirad win7-me mälupulgale? Kui sul legaalne litsents koos installimeediaga, pole oluline, milliselt kandjalt seda installid. Plaadi mälupulgale panek pole küll miski piramine.
                  Kui muidu ei saa, tee kõvaketas täiesti tühjaks, siis saad oma 7-e tavapärasel viisil installida.
                  Arvestama pead, et 8-st oled siis ilma.
                  Kui siiski soov asja uurida, vaata siia:

Palju maakeelset juttu, ehk on abiks.

Oma teema oleks võinud ju ka ise teha, ja seal oma küsimusi esitada.

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
                    Oma teema oleks võinud ju ka ise teha, ja seal oma küsimusi esitada.
                    Radio võiks blogi pidada. Poleks vist väga populaarne lugemine, aga abiks ikka.

Comment

Esmalt postitatud DGH poolt Vaata postitust
                      Radio võiks blogi pidada. Poleks vist väga populaarne lugemine, aga abiks ikka.
                      Torgib p...e?
                      Küsimus on probleemis/mures, mida sa kutsikas klähvid? Ilmselt liiga palju metsakohinat libistanud?

TO: tcumen.

Millisest TEEMAALGATAJA POSTIST SA LOED VÄLJA KÜSIMUSE OPSÜSTEEMI KOHTA? TA SEDA EI KÜSINUD.
                      Anti (minuarvates) rumal soovitus, seda ka kirjutasin ja see oli minu arvamus, see ei ole kohustuslik kellelegi järgida aga milles on probleem - selles, et MA JULGEN ÜLDSE OMA ARVAMUST AVALDADA?

TAASKORD - ÜLESKUTSE MODERAATORITELE - AINUS VÕIMALUS MINUST, KUI EBASOOVITAVAST ISIKUST SIIN VABANEDA ON MU POSTITUSTE KUSTUTAMINE (KÕIK SIIN FOORUMIS OLEVAD), seejärel ma siin foorumis enam ei osale, minua rvamus erinevalt kõigist teistest on jama, jumal hoia, eriti kui see peaks mõne "autoriteedi" omast erinema - tekib aga küsimus minule, et millest need "autoriteedid" oma arvamused võtavad? Kas need on kellegi teise omad? Ma kaldun uskuma, et täpselt samuti, isiklikud kogemused.
                      Ja otsa tegi lahti siiski keegi teine, mitte mina - juhtusin seda teemat lugema ja leidsin, et lisan oma arvamuse/kogemuse ka - on inimesel vajadusel võimalus otsustada kogemuste ja seletuste põhjal.

Tegelikult, mida ma siin jahun, see on mõttetu - suur osa ringkonnast on arengupeetusega ja düsgraafikud/kirjaoskamatud, üle 3 rea lugeda ei jaksata - mida me siin siis räägime. Diyaudio jne. - hoopis teine tera, põhjendatud arvamustel on seal alati kohta, siin mitte, siin on peamine müügimeeste ja kommertstegevuse umbluu, DIYAUDIOS saab ban-i see kes teist foorumlast solvab, minu arvamus - kui konkreetse foorumlase jutt ei meeldi, lisa blokeeringusse ja ära torgi teda (mul vaid 1 liige sellise koha leidnud).
                      Tundub, et admin vist lääne foorumitega pole eriti kursis, suht külmaks tundub jätvat mis siin toimub - mujal on traditsioonid mida mõtlev homosapiens võiks järgida aga meil on džungliseadus.
                      Ja mida me kõige suurematelt kaasfoorumlaste solvajatelt oleme siin saanud? Mis skeeme? Mis abi? Mida kasulikku? Tõesti see gene (tehnikaalaselt) sureb välja nagu ütles kunagi Karu.
                      viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 06 m 2013, 21:07.
                      -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                        Millisest TEEMAALGATAJA POSTIST SA LOED VÄLJA KÜSIMUSE OPSÜSTEEMI KOHTA?
                        Ja siis tulistab keegi sada isiklikku sapist sõna W8 suunas. Rauateemas võiks ikka rauda taguda?

Et mitte väga teemast mööda rääkida, siis küsiks, kas ma olen ainus, kellele tundub, et desktopi maailmas on areng pidurdumas. Socket 1150 annab uute protsessoritega juurde ehk 10-15% arvutusvõimsust ja umbes samavõrra väiksema voolukulu. Lisaks senisest rohkem usb3 ja sata3 liideseid. Ei tundu just kuigi revolutsiooniline platvorm.

Comment

To radiotehnika35, kirjutad, et:
                          ... saan teate, et taustal jookseb mingi rakendus - välistatud kuna ühtki toimingut installi ajal teinud ei ole
                          ... kuidas aga selle avakuva saab välja lülitada?

Vastus:
                          Mina ei kasuta win8 puhul ajakuva üldse, seda pole mul vaja. Ainult üks hiireklõps ja mul on ees oma soovi järgi koostatud töölaud. Mittevajalikud rakendused saad kinni keerata, kas ainult selleks korraks või igaveseks, selleks Ctrl + Alt ja Del ming tutvu Tegumihalduriga.

Edu!

Comment

Olen seda meeltki, et "hiigelraual" energiapõletamine pole mõistlik; kui just pole tõesti erisoove ja pigem on tavaliselt OP-süsteemi/progr omapära, et "optimiseeritud" tarkvara jookseb kordades kiiremini ja teeb kõike seda mis piltlikult nö "mustvaragi", aga jõudluste ja kiiruste vahe on väga suur. Juba näiteks ootereziimil, kus üks masin kasutab 228MB mälu ja teine "kõigest" 1,1GB; ja sama toime ka rakenduste puhul.

See "tikutoosi-arvuti" idee, on järjest rohkem meeldima hakanud Veel mõned aastad ja arvatavalt on täiesti asjakohane.

Iseasi on kalkulatsioon nii arvutusliku softi kui ka graafika puhul, täna.

See postitus oli mõeldud vaid selleks, meeldetuletuseks, et pole mõtet asjata asju üle tuunida; et mis "eile" oli viimane sõna, võib täna olla "vanaraud" ja ka vanaraud võib olla "rohkemgi kui vaja", siis kui kõik valikud on õiged.
                            Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

päris muhe teemast mööda jonnimine Kui ise ei oska, siis teised pole ju süüdi selles? w8 on ideaalselt kohendatav. Samuti, kui on olemas legaalne tarkvara, siis saab uurida tootjalt, millal saab vajaliku uuenduse programmile, et ühilduks uue opsüsteemiga. Aga raudvarast see pikk nutulaul on ju rämedalt mööda kirjutatud? Minu jutt ka eriti teemasse ei lähe, aga märgin ta omajaoks ära, hea muhe lugemine

Comment

Muide win8 kohta veel niipalju, et need asjad mis saadakse vanemate winnide puhul start nupu kaudu, need kõik saab tuua win8 puhul töölaua tegumiribale. Pole muud vaja kui vali alt riba pealt mis vaja ja üks klikk sellel.
                                Väga hästi toimib ka Tegumihaldur, aga jah, kõik ju meeldimise asi ...

Comment

Working...
                                X