Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

biose taastamise mure

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

biose taastamise mure

Mure on selline et oleks vaja AOPENi(ax6b) emaplaadi biose kivile flash sisse valada.Käepärast on aga ainult chaintech emaplaatidega arvutid kus küll samad biose kivid sees kuid probleem tekib selles et programmid panevad jala taha(ei meeldi neile biose ID) Oskab äkki keegi pakkuda mõnd sellist programmi millel oleks ükskõik mida ma sinna peale lasen või on äkki mõni võimalus kuidas ma selle plaadi tühja kiviga liikuma saaks?
    ats

Kui biose hex fail olemas saab selle programmaatoriga ülekirjutada. Võin mingi summa eest abi pakkuda.

Comment

Hot swap on võimalik aga väga riskantne... Idee siis selles, et töötaval arvutil tõmmatakse oma bios välja, pistetakse tühi asemele ja flashitakse ära... Siis pauer maha ja sinna oma originaalkivi tagasi ja fläshitud kivi selle plaati...
      Kunagi cih-viiruse ajastul sai niimoodi kaks surnud biossi taastatud, mingi vana 486 siis oli asendusarvutiks. Ise tead millega riskid, staatilise elektriga võid palju paha teha ja plaadi maha põletada.

Comment

jah,täpselt nii olen ka mina teinud ja palju plaate päästnud,kuid sedapuhku aopeni plaadiga ei lähe läbi.oleks vaja programmi mis kirjutaks ainult ilma arvutit kontrollimatta.
        ats

Comment

Kas pole asi mitte selles et biose kivi tüüp (ID) ei sobi? Nimelt kunagi sai pusitud ühe sellise plaadiga ja lahendus oli see et panin kivi oma kontrolleri külge ning kirjutasin ta ID jõuga üle. Käras küll - flasher tõstis kohe toru.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

see kivi on sellelt samalt plaadilt pärit ja muid flashe võtab vastu nagu muidu ainult mitte seda mida vaja.aoflash ja awdflash programmid jäävad flash faili lugedes lihtsalt kinni(3 erinevat versiooni) flash872 aga ütleb et biose id ei sobi.nii et kuidagi ei saa jõudu kasutada.proovitud sai ka programmaatoriga kuid see ei ole mul esimene juhus kus programaatoril tehtud kivi plaati käima ei vea.
            ats

Comment

See ei pruugi aidata kuid tookord kirjutasin kivi ID alasse soovitud numbri lihtsalt "tavaliste" kirjutamise käskudega. Datasheet sellest võimalusest ei rääkinud.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Hot swapi võib mitteriskantseks teha sellega et ühendad peenikese juhtmega maa kokku enne kivi pesasse toppimist.

Comment

Working...
                X