Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Raspberry PI DHT22 ds18b20 rrdtool

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Raspberry PI DHT22 ds18b20 rrdtool

Sorry! We can't seem to find the resource you're looking for

minu ruuteri graafikuid joonistab selline skript:
    viimati muutis kasutaja klm; 28 November 2013, 09:45.
    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

See on liiga keeruline

Comment

keeruline, aga see:

veidi mängimist ja

<!DOCTYPE html>
        <html>
        <body>

<svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" version="1.1">
        <polyline points="20,20 40,25 60,40 80,120 120,140 200,180" />

</svg>

</body>
        </html>
        viimati muutis kasutaja klm; 28 November 2013, 12:02.

Comment

Pole lihtsalt süvenenud.

Comment

Mina viis minutit proovisin, ja joonistasin sellise graafiku:

Kood:
            <!DOCTYPE html>
            <html>
            <body>

<svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" version="1.1"
            viewBox='0 0 600 300'>

<polyline points="0,200 20,20 40,25 60,40 80,120 100,140 120,0 140,200" 
            style="fill:none;stroke:black;stroke-width:1" />

</svg>

</body>
            </html>
            joonistab graafiku:

Comment

Arvan,et rrdtool on raspberris hea küll.Ei oskagi seda eritigi kasutada. Mul on olemas ka Gertboard aga tundub ulmeline panna see tööle temperatuuri järgi mootorit liigutama ja niiskust mõõtma panna ning pumpa käivitama.

Comment

Mina kasutan selleks pythoni programmi(mitte midagi väga keerulist) mis loeb iga x aja tagant anduritelt info ja saadab need andmebaasi(võib olla kohapealne, raspi peal jooksev, mysql nt). Edasi on puhas veebilehe tegemine(graafiku joonistamine). Selleks kasutan Google charts javascript libraryt(pmst nagu highcharts, aga minuarust lihtsam kasutada ja paremini dokumenteeritud).
                pythoni koodi pikkus on ~30-40 rida. lülitamiseks läheks ilmselt ca 10 juurde.
                insippo, uuri natuke pythoni kohta: http://learn.adafruit.com/adafruits-...nsing/overview
                selleks, et info andmebaasi saada tuleb natuke rohkem koodi kirjutada, aga kui vaja võin enda read üles panna kuhugi, saad mingi ettekujutuse ette.

Comment

Pane pstebin-i ülesse.Püütonist ei tea ma midagi kahjuks.Mõne rea kirjutamine on mulle ülejõu käiv.Hea oleks muidugi ehitada raspberri peal kogu kupatus.Kastab ja avab luuke.Arduinol on see eelis,et ei pea ehitama adc-d.

Comment

vajalik osa lugemiseks siin:
                    Pastebin.com is the number one paste tool since 2002. Pastebin is a website where you can store text online for a set period of time.

pmst on vaja ds18b20 info lugemiseks lihtsalt vaja ühte tekstifaili lugeda. Programmi ülesehitus on lihtne.
                    meetod device_file() tagastab konkreetse anduri faili asukoha. Meetod read_temp_raw() loeb kõik faili read mällu. Meetod read_temp kutsub ülejäänud kaks meetodit välja ja võtab ridadest välja õige temperatuuri.
                    File input/outputi jaoks leiab pythoni tutorialeid küll ja küll.
                    Ma ise jooksutan praegult raspberry peal veebiserverit(apache) ja andmebaasimootorit(mysql). Nende peal käib väike koduleht mis joonistab ds18b20 graafikuid.
                    andmebaasi info saatmiseks kasutan django sisseehitatud meetodeid aga niisama puhast pythonit kasutades käiks see umbes niimoodi:
                    Pastebin.com is the number one paste tool since 2002. Pastebin is a website where you can store text online for a set period of time.

Kui mõni koht koodis arusaamatuks jääb siis küsi, tegelikult pole see väga keeruline.
                    ps: sellise projekti puhul tuleb anyway programmeerimist veidi teha, niiet kasulik on ennast mõne keelega natuke kurssi viia.

Comment

Olen mõelnud püütonit õppida.Eestkeeles on vist materjal olematu.Vene sobib ka hästi.Mul on 2 raspberrit hetkel käigus : ilm.no-ip.org/weewx ja teine on sitasikuti ning mängija xbmc

Comment

Python on programmeerimiskeel, mis on kergesti omandatav, kuid võimas. Oma nime on ta saanud Monty Pythoni lendava tsirkuse järgi.

Tundub kiirelt vaadates päris viisakas eestikeelne pythoni kirjeldus. Miinuseks peaksin seda, et harjutusülesanded kui sellised puuduvad. Esialgse arusaama tekitamiseks on need hädavajalikud.
                        siin on veel ridamisi eesti keelseid õpikuid: http://dukelupus.wordpress.com/2008/...rogrammeerima/
                        Aga üldiselt, programmeerimises on inglise keele oskus suhtselt tähtis. Tekivad konkreetsed seosed erinevate 'käskude' vahel ja ka abi leidmine&küsimine on inglise keeles kõige lihtsam.
                        TTÜ raamatukogus oli mingi püütoni harjutuste raamat ja õpik mida oli ka vene keeles saada. Täpsema huvi korral võin järgi uurida mis see täpselt oli.

Comment

Working...
                        X