Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Windows 7 internetiühenduse probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Windows 7 internetiühenduse probleem

Tere,
    asi hakkas pihta sellest, et üritasin wifi ruuteril parooli vahetama hakata. Ei jõudnud veel midagi tehagi, kui plaksti net läinud. Uuesti ühendust taastada ei suutnud. Helistasin teenusepakkujale (STV) ja nemad juhendasid mind pisut ja sain parooli ja salasõna. Põhimõtteliselt on internet olemas, kui ma iga kord arvuti käivitamisel häälestan uue lairiba ühenduse või võrgu, sisestan salasõna ja parooli. Siiski ei toimi enam kodus wifi ühendus. Mida kus kohast seadistama peaks, et arvuti ise suudaks internetiühenduse luua, nii nagu oli varem. Ilmselt on see rumal küsimus, aga kuna ma eriti itimees ei ole, siis ei tahaks midagi rohkem ka paigast ära ajada kui juba ilmselt vist olen ajanud
    Tänud ette, kes viitsib süveneda.
    Täpsustuseks veel niipalju, et seinaseest tuleb juhe modemisse, sealt wifi ruuterisse ja siis lauaarvutisse.

Kiri on selline:
    "Windows ei saa võrguskeemi luua, sest võrgu asukohatüübiks on avalik. Võrguskeemi kuvamiseks peate valima võrgu-ja ühiskasutuskeskuse võrgu asukohatüübiks Kodu."
    Jube lihtne, aga mul millegipärast ei ole sellist kohtagi kus seda valida saaks???

Vs: Windows 7 internertiühenduse probleem

Tegumiribal võrguühenduse ikoonil paremklõps->Open network and sharing center.
    Tuleb ette selline aken:
    Click image for larger version

Name:	Untitled2.png
Views:	1
Size:	188,6 KB
ID:	867647
    Punasega joonitud ongi võrgu tüüp, seal klõpsates tuleb valiku aken.
    Sinna saab ka Control Panel`i kaudu.

Comment

Vs: Windows 7 internertiühenduse probleem

Nii, see on olemas, aga mul on lairibaühendus. Kui ma nüüd õieti aru saan, on mul vaja kohalikku võrguühendust...?
      Minu pilt parempoolne on selline:

Name:	Ühends.JPG
Size:	207,9 KB
ID:	867655

Comment

Vs: Windows 7 internetiühenduse probleem

Mis sa nüüd siis teha tahad? Lauaarvutit wifi võrku ühendada? Sel juhul peab masinas ka wifi-kaart olema. Kas on?
        Wifisse ühendumiseks: eeldusel, et kaart on masinas ja draiver installitud, klõpsa tegumiribal olevat raadiovõrgu ikooni. Näeb välja selline: (pildil punases kastis)

Name:	ikoon.png
Size:	157,3 KB
ID:	867656
        Avaneb aken kus peaks näha olema saadaolevad võrgud.
        Valid sealt enda oma (kui seal neid rohkem kui üks on) ja ühendud, sisestades vajadusel paroolid. Automaatseks ühendamiseks tee vastavasse kasti linnuke.
        Võrguga ühendumisel peaks Windows välja pakkuma ka võrgu tüübi valiku (Home, Public, ...).

Comment

Ok. Seletasin natuke ebaselgelt. Proovin uuesti. Jätame praegu selle wifi välja.
          Seinast tuleb juhe (nagu telefonijuhe) modemisse. Modemist arvutikasti. Varem oli nii, et kui raali käima panin, leidis ta ise ühenduse, õigemini ma ei tea mis ühenduse, aga internet oli olemas ilma et ma ise midagi tegema oleksin pidanud.
          Hetkel on nii, et kui arvuti käima panen, internetti ei ole. Tuleb ette selline aken

Name:	ühenda2.JPG
Size:	32,8 KB
ID:	867658
          Pean iga kord toksima sinna kasutajanime ja salasõna, mille sain STV-lt.
          Modem on selline:

Name:	modem.JPG
Size:	41,0 KB
ID:	867659
          Hetkel on olukord selline, et kui ma nende salasõnadega oma neti lauaarvutisse saan ja see toimib, siis kui wifi ruuteri vahele panen, elamises wifit ikkagi ei ole. Ruuterit ja levi näitab, aga netti pole.
          Hetkel see wifi ei olegi üldse oluline.

Comment

Kas oled juhtmeid ümber tõstnud?
            Kas Wifi ruuter on eraldi klots? Mis nimega.?
            Kas wifi parooli vahetus toimus läpaka/wifi ühenduse kaudu?

Comment

Nüüdseks olen jah juhtmeid juba igatipidi proovinud ümber tõsta. Usun, et hetkel on õigesti.
              Ruuter on eraldi, Buffalo Airstation WHR G54s. Praegu seda vahel pole. Juhe läheb seinast otse modemisse ja sealt arvutisse.
              Parooli üritasin hakata muutma lauaarvutist. Ei jõudnud pmst midagi teha, sest internet kadus...

Comment

Ma küll ei tea sellest STV internetist mitte midagi, kas seal on mingi kasutajanimega värk. Või kasutajatoega ühiselt kemiseerisite selle?
                Kui see Cisco on pelk modem, siis sellest peaks minema juhe ruuterisse ja sealt edasi arvutitesse juhtmega ja wifiga.
                Ruuter tuleb häälestada vastavalt sellele kuidas modem on võimeline netti minema.
                Ruuteri kiirjuhend näiteks siit http://www.ordi.ee/juhendid/WHR-G54Seesti.pdf
                Kui see STV ühendus on selline, mis vajab kasutajanime-parooli, siis tuleb see ruuteris WAN-i konfis kirja panna.
                Kuidas see värk kunagi tööle sai?

Comment

Panin nüüd seinast tuleva juhtme modemisse, modemist ruuterisse ja ruuterist arvutikasti. Arvutikastil on internet olemas (loomulikult ei suuda ta seda ise leida, vaid ikka salasõna ja parooliga). Teised kodused seadmed näitavad minu wifi ruuterit ja levi, aga netti üle ei kanna. Tegelikult see wifi praegu ei huvitagi.
                  Sellise tobeda ühenduse sain nii, et kui internet kadus, helistasin lõpuks STV-sse ja nemad juhendasid mind, andsid salasõna ja parooli ja sai selleks korraks ühelepoole.
                  Kunagi ammu, kui toodi modem, seadistas STV mehike siin arvutis midagi ja asi toimis nii nagu peab....
                  Krdi keeruline on seletada. Selline asi ka veel, et varem näitas arvuti kõiki seadmeid, mis olid järgi ühendatud. Nüüd näitab ka, aga ruuterit seal pole, kuigi on vahele ühendatud.

Comment

Ruuter tuleb sinna vahele pista, mis tekitab siis selle koduse võrgu.
                    Ja ruuter hakkab majandama ka nende STV paroolidega, ehk siis modemiga ühendust võtma.
                    Mina ühendaks kõigepealt lauaarvuti ruuteriga läbi ruuteri LAN pordi (pesad 1,2,3,4).
                    Ruuteri WAN pordi ühendad modemi ET pordiga.
                    Tõmba manualid omale masinasse, saad lugeda ja näpuga järge ajada.
                    Cisco oma ka:

Kõigepealt lood ühenduse oma ruuteriga, et selle juhtpaneeli sisse saad.
                    Põhjalikum ruuteri juhend ka:

Kui ruuteri juhtpaneelis oled, otsid üles WAN-sätted ja valid ühenduseks PPPoE. Siis peaksid leidma ka kohad kuhu need STV paroolid panna.
                    Lisa:
                    Arvutist tuleb ühtlasi vaikimisi PPPoE ühenduse profiil ära kustutada või vähemalt määrata uueks vaikimisi ühenduseks tavaline LAN.
                    Allikas:
                    Hinnavaatlus on Eesti suurim tehnikaalast hinnainfot ja nõuandeid edastav internetikeskkond.
                    viimati muutis kasutaja tcumen; 01 December 2013, 19:16.

Comment

Äkki ma peaksin Windowsi üle kirjutama. Tundub, nagu midagi on kuskilt puudu/valesti. Midagi kuskilt muuta ei saa, ei ole ühtegi alternatiivset aktiivset ühendust...

Comment

Esmalt postitatud Renxx9 poolt Vaata postitust
                        Äkki ma peaksin Windowsi üle kirjutama. Tundub, nagu midagi on kuskilt puudu/valesti. Midagi kuskilt muuta ei saa, ei ole ühtegi alternatiivset aktiivset ühendust...
                        Milles see Windows süüdi on kui ruuteri konf on p(aigast) keeratud. Interneti jaoks ei ole vahet, mida sellele õnnetule W7-le pistikusse pistetud traadi kohta öeldud on.

Comment

Esmalt postitatud Renxx9 poolt Vaata postitust
                          [ATTACH=CONFIG]8703[/ATTACH]
                          Pean iga kord toksima sinna kasutajanime ja salasõna, mille sain STV-lt. ...
                          Pane linnuke "Salvesta see kasutajanimi ja parool järgmiste kasutajate jaoks" ja pane punkt "Kõigi selle arvuti kasutajate jaoks".

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt Vaata postitust
                            Pane linnuke "Salvesta see kasutajanimi ja parool järgmiste kasutajate jaoks" ja pane punkt "Kõigi selle arvuti kasutajate jaoks".
                            Jätaks selle ruuteri praegu üldse mängust välja.
                            Kui ma panen punkti "Kõigi selle arvuti kasutajate jaoks" ja linnukese "Salvesta see kasutajanimi ja parool järgmiste kasutajate jaoks", siis ta ära ei ühenda millegipärast. Olen igasuguseid variante ja kombinatsioone proovinud. Kui üritan teisi ühendusi otsida, tuleb ette kiri "Windows ei saa võrguskeemi luua, sest võrgu asukohatüübiks on avalik. Võrguskeemi kuvamiseks peate valima võrgu-ja ühiskasutuskeskuse võrgu asukohatüübiks Kodu." Seda kirja näen isegi siis, kui olen üritanud "Kodu" valida.
                            Nüüdseks ei ole enam väga võimatu, et olen kuskilt veel midagi ära sättinud....

Comment

STV lehelt - Liideste spetsifikatsioon

1- "... Kliendi arvutis peab olema häälestatud protokoll TCP/IP dünaamilise IP aadressi saamiseks. ..."
                              2- "..."Saturn" püsiühendus toimib samuti 10BaseT/100BaseT liidese kaudu kuid kliendi arvuti peab toetama PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet). "

Kummaga konkreetsel juhul tegemist?

Comment

Working...
                              X