Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Led

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Led

Niisis kui led on 10mA ja vooluallikas on 12v peab takisiti seal vahel olema 1200 ohm? Lihtsalt küsin et kas sain õigesti aru

Umbes nii jah ..
    Katse-eksituse meetod aitab !
    Head susserdamist !

Comment

ee nuvat ma tahax teada kas asi on täpselt õige, mitte et umbes :P

Comment

Täpselt nii Aga minu arust kannatavad kõik Ledid vähemalt 20mA välja siis võid proovida ka 600 oomisega. Ega kui korra proovid, nii kähku läbi ei lase.

Comment

Kannatavad rohkem küll, seda ka "silmaga" näha.
          Arvutus vastab täpselt Ohmi seadusele
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

ega mul neid erinevaid takisteid ei vedele siin et lihtsalt proovida :P Niisis nüüd tean et asi õige ja mida osta, tänud kes aitasid

Comment

Juhiks tähelepanu sellele, et vastus vale!
              Korrektne arvutus käib niimoodi, et kõigepealt
              12V - LEDi nimipinge
              ja siis järelejääv pinge ja soovitav vool alles Ohmi seadusesse.
              Kas tervitada saab vä?

Comment

Seleta, kuidas see näiteks see arvutus nende samade andmete peal käib. Mina olen kogu aeg nii teinud, nagu üleval seletasin ja ei ole midagi läbi lasknud.

Comment

Antud juhul pole LEDi nimipinget kusagil ära märgitud, aga oletame et see on 2,5V. Sel juhul
                  12V - 2,5V = 9,5V => 9,5V / 0,01A = 950oomi
                  Vahe eelnevalt arvutatuga u. 20%
                  Ja läbi ei saagi midagi lasta, kuna sa piirad voolu liiga palju ja ei "pigista viimast" e. LED hõõgub tuhmimalt kui võiks.
                  Kas tervitada saab vä?

Comment

Hm ok aga näiteks tevalo hinnakirjas on ledid nimodi kirjas:
                    LED2,5×5mm PUNANE 20mA 50° (TLSR5100)
                    LED3 PUNANE (LED3 R-LC)

Kust ma siin peaksin teadma mitu V ta tahab ja kui suurt voolu ta tarbib? Tuleb poes müüja käest küsida?

Comment

Eeltkaisti saab ikka ainult vastavalt voolule ja pingele (Ohmi seaduse järgi) välja arvutada, kui meil on kaks pinget ainult valemisse panna, siis on asi natust nadi. Ju sul mõni elfa kataloog ikka on- seal puust ette tehtud.
                      ehh... andrjusa

Comment

Ja jõudsimegi sinna punkti, kus ma mainisin katse - eksituse meetodit ..
                        Ega ikka kõik tingimused pole paberil realiseeritavad.
                        Osa asju tuleb kogemuste ja katsetuse käigus !
                        Head nuputamist ;D
                        Head susserdamist !

Comment

Professoril on muidugi õigus, pingelangu dioodil peaks arvestama. Samas enamikel LED'idel on pingelang umbes 1,2V. Praktiliseks arvutamiseks võib selle välja jätta.
                          Asi läheb halvemaks, kui sul pinge madal ja kasutad mingit sinist vms. kõrgepingelist dioodi. Siis enam lihtsalt ei saa ja peead dioodi andmelehelt pingelangu järgi vaatama.

Tavaliste LED'ide puhul on see lihtsalt tühi töö ja vaimu närimine.
                          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Külasta linki http://www.eatel.net/~amptech/elecdisc/caraudio.htm
                            seal on valgusdioodidest pikka juttu.
                            ehh... andrjusa

Comment

Aga kudas multicolor ledi kontrollitakse? st kuda talle selgeks teha kuna punaselt põleda ja kuna roheliselt (näiteks) ?

Comment

Working...
                              X