Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

HP G62 läpakas ei võta pilti ette

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

HP G62 läpakas ei võta pilti ette

Tervitus.
    Probleem siis ühe HP läpakaga. Lihtsalt ükspäev ei võtnud pilti ette. Power nupule vajutades läheb põlema ainult nupul olev sinine tuluke ja F12-l olev wifi tuluke. Samuti hakkab tööle ventikas. Ja kõik. Ei aita ka remondijuhendis viidatud restardi tegemisele(aku ära ja hoida power nuppu 30sec. alla). Sai eemaldatud prooviks ka mälud+ muud üleliigsed vidinad emaplaadilt. Tulemus sama. Kõvaketas korras. Kas keegi teab öelda, on viga ainult emaplaadis, või protsessoris. Või on kellelgi pakkuda juppe sellele isendile. Emaplaadil varuosa nr. 597474-001.

Vs: HP G62 läpakas ei võta pilti ette?!

Tolmupuhastust on kunagi saanud? Pigem oled kuumaga sillakivi ära tapnud.

Comment

Täiesti uskumatu, aga arvutit lahti võttes polnud seal peaaegu üldse, et tolmu. Ventika labadki puhtad.Seda vist seepärast, et arvutit aegajalt suruõhuga puhastatud. Aga mihuke see sillakivi täpsemalt on, mis markeering selle on? Ja kas on ka eraldi saada(vahetatav)? Ise päeval googeldades leidsin, et see üks päras õnnetu mudel on. Sellise veaga väga paljud. Aga kuna see lähedase sugulase oma on, siis üritan sellele eluvaimu sisse puhuda.

Comment

Üldiselt on see prose kõrval, jahutuse all termopadjaga...põlveotsas ei tee sellega midagi. Veaks võib seda ainult arvata, katsetada kuidagi väga ka ei saa.

Comment

Teema algatajale,
          suurema tõenäosusega on ülekuumenemine põhjustanud tinaühenduse halvenemise. Neid koibi on ikka päris palju ja mõõtmed on väga väikesed.
          Seega arvatavasti on kivi korras ...
          Kuumutamine maksab ca 60 €, seda teeb üks firma, hetkel ei leia üles.

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt Vaata postitust
            Teema algatajale,
            suurema tõenäosusega on ülekuumenemine põhjustanud tinaühenduse halvenemise. Neid koibi on ikka päris palju ja mõõtmed on väga väikesed.
            Seega arvatavasti on kivi korras ...
            Kuumutamine maksab ca 60 €, seda teeb üks firma, hetkel ei leia üles.
            Kuumutamine on ajutine BS lahendus ja see oli nvidia teatud seeria kivide teema ainult. 60€ eest puhuri all käia on küll paras raha tuulde loopimine, need püsivad 2 päeva kunni paar kuud.

Comment

Emaplaadil varuosa nr. 597474-001.
              ----------------------------------
              Selle numbriga ei paista küll ühtegi emaplaati, milline masina täpne mark on (G62-xxxx)? Seda mudelit on tehtud nii AMD kui Inteli prosedega.
              Kui AMD siis suure tõenäosusega vajab
              216-0752001 põhjasild vahetust.

Comment

Mudel G62-b16S0
                60 euroga küll üht kivi kuumutama ei hakka. Mul endal korralik jootejaam koos kuumaõhuga. Uurisin hiinamaalt neid emaplaate ja 70 euroga koos saatmIsega saaks kätte. Prose on eraldi. Seega pole vist mõtet kivisid eraldi vahetada.
                Nüüd uurisin täpsemalt ja nägin, et plaadi varuosa number on 01013TM00-388-G( 020209600-600-G). Ja ühel klepsul kiri, et vahetatav emaplaadiga 597674-001. Mõlema varuosaga emaplaate on saada. Ja asi AMD prosega. Prosel number VM140SGR12GM socket S1
                Sihuke asi, nagu 216-0752001 on täitsa olemas. Ja selle hind on u. 9 eurot koos saatmisega. See summa pole suur, võin prooviks ära tellida. Ja kui pole abi, kirjutan selle 9 euri oma koolituskuludesse! Või palju selline jubin ka Eestis maksab? Ainult, et sellist kus koivad all, pole ise veel vahetanud. Kui ise hakkama ei saa, palju siis sellise vahetuse eest raha küsitakse?

Comment

Esmalt postitatud tarts1999 poolt Vaata postitust
                  Mudel G62-b16S0
                  60 euroga küll üht kivi kuumutama ei hakka. Mul endal korralik jootejaam koos kuumaõhuga. Uurisin hiinamaalt neid emaplaate ja 70 euroga koos saatmIsega saaks kätte. Prose on eraldi. Seega pole vist mõtet kivisid eraldi vahetada.
                  Nüüd uurisin täpsemalt ja nägin, et plaadi varuosa number on 01013TM00-388-G( 020209600-600-G). Ja ühel klepsul kiri, et vahetatav emaplaadiga 597674-001. Mõlema varuosaga emaplaate on saada. Ja asi AMD prosega. Prosel number VM140SGR12GM socket S1
                  Sihuke asi, nagu 216-0752001 on täitsa olemas. Ja selle hind on u. 9 eurot koos saatmisega. See summa pole suur, võin prooviks ära tellida. Ja kui pole abi, kirjutan selle 9 euri oma koolituskuludesse! Või palju selline jubin ka Eestis maksab? Ainult, et sellist kus koivad all, pole ise veel vahetanud. Kui ise hakkama ei saa, palju siis sellise vahetuse eest raha küsitakse?
                  9€ eest uut kivi nüüd vaevalt saad, pigem need ebay pallitatud asjad. Eestist neid ei saagi, vb ainult nendelt, kes asjaga tegelevad ja kellel on varuosa olemas. Tõenäoliselt muidugi komponenti välja ei müüks (mina küll mitte vähemalt), ei saa nii väga kasumit. Eks kivi vahetuse hind sõltub tegijast ka ning mida peale pannakse (kas see sama reballitatud ebay tükk või lindist võetud uus kivi).

Comment

9 euriga saad samasuguse kivi nagu sul seal plaadi peal. Sama kehtib ka suure tõenäosusega 70 eurose emaplaadi kohta. Uus kivi on ebays ca 25 euri, datecode 12+.

Comment

9 euriga saan UUE kivi. Ma ei telli asju läbi ebay, vaid otse hiina poest. Sealt ma väga palju tooteid juba tellinud. Kui tellimiseks läheb, võin ka sulle selle 9 eurise kivi tellida. Ja kui pole uus, saad tasuta endale. Kui aga on uus, maksad ka minu kivi kinni!
                      Ja nii kade ei tasu olla, et komponente välja ei müü. Ise kui olen suuremaid asju tellinud, siis olen ka mõned enamlevinumad kivid igaksjuhuks lasknud pakki lisada. Need ei maksa eriti. Ja neid mul siin kodus juba üksjagu. Ja kes teavad mind, on saanud vajadusel omahinnaga mult neid. Ei ole ma kade. Teinekord vaja ju ka teiste abi.
                      Aga tänud info eest. Kuna kaotada ei ole midagi, siis katsun selle jubina plaadilt maha saada ja taastada. Netist juba leidsin näpunäiteid, kuidas seda teha. Ja ka uue tellin täna igaksjuhuks ära.
                      Kuna see sugulase oma, siis mingit tööraha ma ei saa. See juba puhtalt enda harimiseks.
                      Tänan veelkord!

Comment

Kui tellimiseks läheb, võin ka sulle selle 9 eurise kivi tellida. Ja kui pole uus, saad tasuta endale. Kui aga on uus, maksad ka minu kivi kinni!
                        ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                        Kui kivi kohale jõuab, postita hea kvaliteediga makrovõtted alumisest ja ülemisest poolest, siis vaatame.
                        Kivide müümine on hoopis teine asi kui remonditeenuse pakkumine. Tellin kive vastavalt vajadusele ja varusid ei hoia. Kadedusest pole juttu, olen ka endale varuks tellitud juppe foorumi kaudu vajajatele müünud.
                        Lihtsalt ma ei usu, et 9 euri eest saab uue kivi. Aga seda saame siis vaadata kui kohal on. Enne kui kiipi maha hakkad sikutama, lase diagnostikaks paarkümmend sekundit kuuma selga ja vaata kas siis hakkab tööle.

Comment

Vs: HP G62 läpakas ei võta pilti ette

Uurisin datasheedist, et üldse mis temperatuuriga seda kivi kuumutada. Ja siis kuumutasin vastavalt. Aga tulemust ei ole. Seal andmetes oli veel üks huvitav asi. Nimelt enne uue kivi paigaldamist peab teda "küpsetama" 24 tundi u. 95 kraadi juures. Ja siia plaadile paigaldama. Oskab keegi seda kommenteerida?
                          Ühe huvitava kiirdiagnoosimise võimaluse leidsin veel. Nimelt soovitati kinni katta õhu sissevõtu ja väljuvad avad. Ja siis arvuti tööle panna 15-20 minutiks. Siis pidi kivi nii kuumaks minema, et kui viga ün ühenduses, siis pidi asi korraks korda saama. Mõnedel on aidanud.
                          Panin arvuti lauapeal ilma korpuseta käima ja mõõtsin temperatuure. Prose ja selle kõrval oleva kivi(jahutusradika all) temperatuur oli 40--50 kraadi juures. Allpool aga ilma jahutuseta kuumenes üks kivi(218-0697014) peaaegu koheselt 56.3 kraadini. Kas see on normaalne?
                          viimati muutis kasutaja tarts1999; 23 February 2014, 18:21.

Comment

Jootmise kohta uuri BGA jootmise profiili kohta netist, kaua ja mis tempini on eelsoojendus, kui pikalt ja mis tempini pealt soojendamine (pliivabal tinal ~235-240C). Oluline on ka temperatuuri kiiruse tõus (mitu kraadi sekundis) ning kui tipu liiga kõrgele lased siis lööb kivi mullitama, sama teeb ka siis kui niiskus sees. Selle vältimiseks soovitataksegi enne jootmist neid "küpsetada".

edit: Mõõtsid kivi külje alt kuumutamisel temperatuuri ka?

Comment

Ja siis kuumutasin vastavalt. Aga tulemust ei ole.
                              -----------------------------------------------
                              Täpsusta mismoodi kuumutasid (kraadid ja kaua). Osadel quanta ax.. seeria plaatidel pidi ühe mälupulga kasutamisel see minu arust olema ülemises pesas, muidu plaat ei käivitunud.

Comment

Working...
                              X