Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

EEPROMi tuvastamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

EEPROMi tuvastamine

Tere,

Oleks vaja üle kirjutada LCD paneeli EEEPROMi. Programmaatoriga õnnestub kivi lugeda, kuid kahjuks mitte üle kirjutada. Kui õnnestuks leida kivi datasheet, äkki saaks selgust, kuidas kirjutamiskaitse peatada.
    Kivil on kirjad: 432R ja teises reas 8226. Teisel sama ekraanil samal kivil 432Z ja 8344.
    Ühine tundub olevat "432".

Enamus läpaka LCD paneelidel on füüsiliselt teise kujuga EEEPROM, mille lugemise-kirjutamisega probleeme pole. Siin ei aidanud ka 7 väljaviigu maaga ühendamine.

Oskab keegi nõu anda?
    Tom

Click image for larger version

Name:	DSC02305.JPG
Views:	1
Size:	126,2 KB
ID:	877035
    M: LCD paneelid sülearvutitele. Suur valik! PS abiks.

Vs: EEPROMi tuvastamine

Kui saad maha lugeda, siis vôta uus kivi ja kirjuta data sinna.
    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

tundub olevat mingi 2432 i2c eeprom. neid on erinevaid seeriaid 24C32, 24L32 jne.
      praegu otsest vastet ei leidnud. aga vaatasin näiteks ST tootjafirma puhul on järel olev täht tähistamaks Vcc pinget.
      aga see info ei pruugi olla 100% täpne.

Comment

Tere,

Kivi asendamine ei ole võimalik, kuna neid on palju. 24CXX kiviga ei ole minu arvates tegu, sest seda kivi õnnestub mul kenasti üle kirjutada.

Tom

Comment

Välja jootes olukord ei muutu? Äkki ülejäänud skeem kisub programmatorist liiga palju võhma välja? Samuti omapärane et WP (Write Protect) asemel WE (Write Enable???) tähis? Äkki inverteeritud, et ainult high signaaliga saab kirjutada? Vähe usutav küll.

Comment

See WE on kahtlane jah. Läheb see prose mingile koivale äkki? Ja kas korduvalt lugedes on dump alati sama või suvalises kohas mõni bait erineb eelmise korraga võrreldes? Olen mõned korrad ämbrisse astunud plaadil lugedes/kirjutades. Öeldakse, et "kuri protsessor" hakkab I2C siinil liiklust märgates ise ka seal sudima ja keerab tulemuse piixu. Või tiksub seal kogu aeg Clk näiteks. Mõni programmaator saab lugedes iga kord erineva tulemuse ja mõni annab tulemuseks ERRORi (Verify tõstab kisa). Kõige kindlam on ikka maha joota ja siis lugeda. Või siis prose seisma panna lugemise ajaks, kui "ossmeeter" näitab kahtlast liiklust "kandilisel siinil".
            Aga seda 432 kirjaga EEPROMi (ainult tähte ei mäleta) olen ma kusagil näinud ja lugenud kui 24C(LC)32. Ei olnud mingeid teravaid elamusi sellega seoses.
            Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Tere,

Sain probleemi lahendatud. Tänud kõigile, kes vastasid.

Tom

Comment

Kui see nüüd saladus pole, siis äkki ütled ka, milles oli asi. Teinekord võib kellelgi enam-vähem samas situatsioonis lüüa lambikese põlema - "ma olen ju midagi sellist foorumis lugenud"

Comment

Working...
                X