Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

läppar ei võta voolu sisse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

läppar ei võta voolu sisse

Arvutiks Compaq Armada M700 (850 MHz)

Lugu selline: Asi kukkus u poole meetri kõrguselt kivitrepile (DVD-poolse nurgaga, oli seljakotis). Peale seda läks kenasti käima ja puha. Mingi hetk aga sai asi kinni pandud, st. kaas laksti peale. Vot ja peale seda enam tööle ei läinud. Müstika...

Sümptomid: kui aku on küljes (mis on täis) ja vajutada power nuppu, hakkab vilkuma aku laadimise tuluke, et nagu aku oleks tühi(st. lae akut!) ja hakkab õrnalt põlema HDD märgutuli, mis annab märku, et vint on olemas (kõige vasakpoolsem tuluke). Kui nüüd veel võrgukaabel ka küljes on, siis hakkavad põlema ka võrkari tulukesed. Sama asi toimib ka kui on masin vooluvõrgus ja aku on küljes.
    Kui akut ple ja on ainult vooluvõrk, siis hakkab see kollane aku tühjaks olemise tuluke (ees kahest tulest parempoolsem) jälle samamoodi vilkuma ning HDD tuli läheb tuhmilt põlema, ainus vahe eelmise variandiga on see, et power nuppu ple vaja vajutada ning asi toimub perioodiliselt (st. vahepeal on paariks sekuniks kõik pime ja siis jälle vilgutab paar sekundit).

Need on ainsad märgutuled, mis elu sisse võtavad. Power-on tuluke (ees vasem) põlema ei lähe.

Küsimus, et kui suure raskusastme viga see võiks olla? Pmst mingi osa süsteemist töötab ju. Siin on välja pakutud, et emaplaadi kala, no krt, läpparil ongi kõik asjad emaplaadi peal ju, see on liiga laiahaardeline diagnoos mu meelest. Kas on võimalik et mingi ajuvabalt lihtne viga võiks olla a la mõni kondekas lahti põrund? Just kellegi kogemuse põhjal või nii. Võite ka kohta soovitada, kus oleks tasemel remondimees...

(Remargina: mul õnnestus mahakukkunud telefoni aku nõnda ära parandada, et sodisin hariliku pliiatsiga ühe lahtitulnud jubina (selline imetilluke kandiline, vist kondekas) asemele ühenduse ja töötas jälle. Ajuvaba, kas pole? see oli vibraga 5110 aku)

Põhjus, miks ma siin lõugu laiutan, on selles, et ei taha niisama kusagil pappi lennutama hakata, enne kui ise asjast midagi ei tea ja mingit ülevaadet ei oma. Kui see selgitab midagi:P

Kukkudes võis juhtuda igasugu asju, kuni mõne plaadi pooleks murdumiseni (heakene küll, see pole just eriti tõenäoline). Lihtsam ja tõenäolisem võimalus on see et mingi plaat hüppas pesast välja (nad on seal sees nagu mitmekihiline võileib - omavahel pesadega koos ja kruvid pingutamas).
    Osadel masinatel on veel see variant et prose hüppab pesast kuid mitte tollel - joodetud!
    Mina alustaksin sellest et enam SISSE EI lülita (põletad viimasegi maha kui seda juba ei ole juhtunud), kruviks lahti ja hakkaks uurima. Esimene asi mis kukkudes puruks läheb on ekraani CCFL torud. Kui nende elektroodid vastu ekraani metallkorpust puutuvad, on lühis olemas ja 400V sõidab skeemi, koormab pingemuundit jne.
    Toiteosa on sellel masinal eraldi moodulil. See võis ka lahti rebeneda - kontrolli!
    Mis vindist sai? Võta testimise ajaks küljest.
    PS. Ole lahti kruvimisel ettevaatlik...
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ok. Aitäh, sain palju uut teada...hakkan homme uurima.
      Vint on loodetavasti korras, kuivõrd asi algul ikkagi käima läks. Pole saanud mujal veel katsetada lihtsalt.

Comment

Ei olnud edu...tuleb remondimeest otsima hakata vist. Soovitusi?

Comment

Mu endine töökaaslane Beestingu aegadest, Toivo, on kõikse suurem spets seliste asjade peale.
          Aga häda korral võin ise ka pilgu peale visata - ehk saab midagi ette võtta.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kui veel huvitab siis kirjuta tsaar@hot.ee (Toivo). Ta saab kindlasti hakkama, kui üldse enam midagi teha on tolle karbiga.

Comment

Njah, beestingus see masin käis...seal võeti kaks sotti ja öeldi, et emaplaadi kala. Aga selle vennaga, kes vaatas toda masinat, sellega ma rääkida ei saanudki, kuna teda ei olnud seal lihtsalt. Nii et täpset diagnoosi ma teada sealt ei saanud. Isenesest kui see vaataja oli toosama Toivo, siis vist ple kasu sellest soovitusest:P ja tuleks üldse see õnnetusehunnik kuhugi maha lükata, juppideks siis ilmselt...
              Kuidagi tuleks aga enne vindilt kätte saada paar olulist asja (sõbra kursusetöö ntx) aga tasuline teenus on ikka mõttetult kallis (450 kr/h+18% >), kuivõrd know-how on endal olemas ja ise täiesti suuteline sellise lihtsa asjaga hakkama saada. Lihtsalt sobivat üleminekut neetu...ja vinti ei kannata sealt karbist välja ka lammutada...ja teist sarnast läpparit ka võtta ple

Comment

Millal sa käisid Beestingust? Toivot ja teisi pole seal juba eelmise aasta novembrist...
                Meili Toivole ja pea nõu kui huvi. IDE kaabli üleminek peaks tal ka olema...ja ka poes müüdav olema. Iseasi kas ühe läpaka pärast on mõtet osta.

Ja kui ikka kuidagi tööle ei saa siis ... mul oleks huvi mõne jupi vastu

Comment

selge, käisin muidu seal mingi üleelmine nädal vist...aga see üleminek oleks mul jah olemas, mis tavalise läppari ketta otsa käib ja IDEga ühendab...aga compaqil on see mingi karp ja oma üleminek sinna ehitatud, mis ilma detaile küljest lõhkumata lahti ei käi, seega jääb see variant napilt välja (vist).
                  ja kui müügiks läheb siis...läheb müügiks

Comment

Kui üleminek olemas, võta masin näppu ja tule külla. Meedia, millele back-up teha võta kaasa.

Comment

Aitäh abi eest, Toivo tegi asja korda (y)

Comment

Working...
                      X