Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvutikasti helisummutus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvutikasti helisummutus

Soov on teha võimalikult vaikne arvutikast. Osta võiks kah, aga tahaks ise midagi nokitseda.
    Sooviks nõu, mis oleks hea materjal vendi sahina summutamiseks. Paksus võiks jääda 10-15mm kanti. Hind võiks soodne olla. Kas tavaline poroloon annaks efekti? Teen uue kasti ja summutus läheb igasse seina.
    Ülejäänud hääletekitajad nagu vendid ja psu lähevad kummipukside otsa.

Vs: Arvutikasti helisummutus

Tavalised pigimatid ehk. Mäletamist mööda tegi miski tuntum arvutitega tegelev firma terve KITi arvutikasti summutamiseks isegi.
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

Comment

Pigimatti on. Uut kasti tahaks katse eesmärgil ehitada.

Comment

Esmalt postitatud 2015c poolt Vaata postitust
        Soov on teha võimalikult vaikne arvutikast. ... Teen uue kasti ja summutus läheb igasse seina.
        Ülejäänud hääletekitajad nagu vendid ja psu lähevad kummipukside otsa.
        Katsu teha nii, et jahutus ei halveneks!

Comment

Kui võimalik, siis vaheta vendid suuremate vastu ja pane aeglasemalt tööle.
          Suurem vent liigutab sama õhukogust väiksemate pöörete juures ja on seega ka tunduvalt vaiksem.

Ja kui mahub, siis vahetad ka jahutusradikad suuremate vastu.

Vendid ja kõvakettad kummipukside peale.

Ja arvuti kasti vooderdad pigimatiga ära... Suuremad pinnad (küljed) võid topelt panna veel.
          Aga väldi neid kõige odavamaid pigimatte. Minul ühes arvutis tulid kuumaga lahti ja vajusid alla kortsu.
          Parimm mida mina proovinud olen arvutites ja autodes on see millel on pealmisel poolel fooliumi kiht. Selline ruudulise mustriga.
          Sellel on hea tugev liim ja summutab ka hästi.

Comment

Esmalt postitatud Kkert poolt Vaata postitust
            ... Vendid ja kõvakettad kummipukside peale. ...
            Siis vast HDD asemel hääletu välkmälu.

Comment

Välkmälu on suht kallis... Pane HDD kummipatjade peale. Väga suur vahe on. Peaaegu, et ei kuulegi.

Comment

Mul kastis teeb kõige rohkem häält HDD, kui arvuti selle poole pöördub.

Kui iseehitamise soov üle läheb, siis soovitan suurem radikas hankida, mitte osta kõige odavamat jahutit ning SSD samuti osta. SSD muudaks arvuti vaiksemaks ning lisaks vägagi märgatavalt ärksamaks. Üleminek sama, mis flopilt USB3 mälupulgale.

Comment

Mul ka nii et 60Gb SSD windowsile/programmidele ja siis tavaline 650Gb ketas igasugu muule jamale mida nii tihti ei kasuta (filmid, pildid muusika jne).

Aga kui SSD-d ei raatsi osta ja tavalisega läbi tahad ajada, siis hoolitse vähemalt selle eest et kettal piisavalt vaba ruumi oleks ja defragmenteeritud oleks.

Comment

SDD juba on, mõnus kiire.
                    Vendid plaanin panna suured, ilma igasuguse resti/võreta- need võtavad üllatavalt palju õhuvoolu kinni. Esipaneelile teeks topeltseina, et keegi näppe vahele ei topiks.
                    PSU on väga vaikne ildes ja GPU on ka hääletu.

Aga, enamus arvad et pigimatt.

Comment

SDD juba on ...
                      .
                      Olen ise ka vahel kiiruga valesti kirjutanud, aga õige on SSD, mis = Solid State Drive.

Comment

SSD jah
                        Porolooni mõtlesin ise sellepärast, et pehme materjal peaks ka ju helisi neelama.

Comment

Sellega seoses meenub mulle kunagi mu ülemeelik katse teha arvutikast, mis on õli täis. Õli jahutas krdima hästi ... kuni õli hakkas üles soojenema. 20 minuti pärast oli prose 100 kraadi, kui arvutit koormasin.

Sellest ajast alates investeerisin korralikku jahutusse ning vähem kuumust tekitavasse protsessorisse.

Comment

Porolooni mõtlesin ise sellepärast, et pehme materjal peaks ka ju helisi neelama.
                            Pehme materjal neelab kõrgeid helisid ainult.
                            Aga sa tee nii et kõigepealt liimid pigimatid, ja selle peale poroloon.

Seda kuidas sa kasti seestpoolt tolmust puhtana hoiad pärast, mõtle ise.

Comment

Prose jahutus pole stock. On vaiksem ja jahedam.
                              Ma ei leia hetkel põhjust miks see kast ei peaks jahe olema kui vendid on igasugustest restidest vabad. Restid/tolmufiltrid võtavad meeletult õhuvoolu kinni.

Comment

Working...
                              X