Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

DS18s20 andurid ja Logtemp

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

DS18s20 andurid ja Logtemp

Tere
    koduse temperatuuride jälgimisega väike mure.
    pealkirjas nimetatud kooslus tunnistab max. 7 andurit, kui andureid rohkem siis kõigi andurite näit 127,9 kraadi.
    milles uba?
    adapteriks dioodidest ja stabilitronitest koosnev COM pordi adapter.
    proovitud 2 erinevas arvutis ja eraldi adapteritega, kaablite pikkused ei paista mõju avaldavat.

Vs: ds18s20 andurid ja Logtemp

Proovi sellega: http://www.elektroniikka.org/thermometer/?page=download saad aimu kas viga rauas või softis.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

DS18S20 andurid on 1-juhtme andurid ja hargnemisi ei salli.
      Kui haru on meetrist pikem, siis tekkivad anomaaliad.
      MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
      KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

eluka pakutud soft on kuidagi ebastabiilne, peale 2 tundi katsetamist sain siiski 10 andurit korraga pädevaid numbreid näitama. programmi peab mitu korda käivitama ja sulgema, enamus kordadel ei leia andureid ja all vasakul on punane "mummu", kinni ja uuesti käivitades on "mummu" roheline ja siis toimib.
        Klm seda harude teemat olen lugenud, mul max 15-20cm. harud. proovitud ka otse adapteri otsas andureid, ikka sama et 7 andurit toimib ilust ja kui 8nda juurde lisan on näidud laes kõigil.
        adapter selle skeemi järgi: http://c4r0.elektroda.eu/_hv/index.p...ronics/ds18b20
        toide on eraldi sest vaja üle 85 kraadi ka mõõta.
        ideid? softi ei tahaks vahetada, LogTemp väga sümpaatseks saanud.

Comment

Üle 85 pole lisatoidet vaja läinud, loeb tõrgeteta (85,00 jääb vahele) 127-ni välja.
          Selle adapteriga:

Töötab nii lühistatud kui läbi lõigatud Vdd-ga, 7 andurit suvaliste pikkustega 2..30m cat5 keerupaaride otsas.
          Ja väljas hetkel nädala külmarekord +7.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud kl poolt Vaata postitust
            mul max 15-20cm. harud.
            Seal juhendis on jutuks et vahed peaksid olema pikemad kui 3 m.
            15-20 cm on vist natuke lühem?

Ilmselt saab see mikro kätte pöördumise ja vastab.
            Väiksema vahe puhul signaalid liituvad ja lugemine on raskendatud.
            Kui ühenduseks on pikkem keerutatud paar siis seal peaks levikiirus olema aeglasem ja jõutakse reageerida.

Comment

Vs: DS18s20 andurid ja Logtemp

Esmalt postitatud kl poolt Vaata postitust
              tunnistab max. 7 andurit, kui andureid rohkem siis kõigi andurite näit 127,9 kraadi.
              oled sa proovinud erinevate anduritega üle 7 saavutada? äkki on üks vigane andur mis kogu ahela ära solgib.

Comment

jah, olen proovinud erinevate anduritega, ei viitsi mööda maja ringi joosta ja andureid ühendada. võtsin 10 andurit lauale ja proovisin, 7 on ikka max mis töötab. mul mõistus otsas.

Comment

1) Kui suure takistusega takisti data otsa peal peal pull-up jaoks on ? Kas standardile vastav 4K7 ? Kui paned teise 4K7 sinna paralleeli peale, kas muutub midagi paremuse poole ? 2) DS18S20 ei ole just eriline püss, mis juhtub, kui küsimiste intervalli suurendad ?

Comment

Arvi, mis pullup ja kuhu? mul ei ole parasiittoidet, proovisin takisteid toite ja data peale 1 2,2 ja 5,6k, ei mingit muutust.
                    siis proovisin andurite toite ja miinuse kokku panna ja oh imet, normaalsed näidud tulevad. parasiittoitega siis. veel proovisin eraldi 5V toiteplokiga ja ka nii töötab, järelikult minu adapteri toide ei sobi. homme katsetan päris süsteemiga ka, praegu katsed laua peal hunniku anduritega.
                    viimane katse 14 andurit ja töötab, rohkem andureid ei ole ripakil et proovida. eks homne või õigemini juba tänane katse näitab.
                    mis külmarekordisse puutub siis täna (eile) nägin 2,2 kraadi õnneks ikka plusspoolel.

Comment

Working...
                    X