Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Onboard heli praktiliselt ei kuule, vali krigin

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Onboard heli praktiliselt ei kuule, vali krigin

Tere,

Mure selline, et emaplaadil ei taha onboard audio millegipärast enam korralikult töötada. Varasemalt töötas asi ilusti, siis sai vahepeal oldud eraldiseisva helikaardi peal ja nüüd kui sai uuesti onboardi peale tagasi mindud, siis keskmise helivaljuduse peal ei kuule midagi ja kui heli põhja keerata, siis on kuulda kõva krabinat ja selle taustal vaikselt ka muusikat. Kui Realtek HD Audio Manageris heli testi teha, siis on samuti kuulda vaid kriginat/krabinat vastavas kanalis. Muidu kõik ekvalaiserid jms näitavad kõik tipp-topp olevat.

Driverid on uued, Win sai uuesti pandud, BIOS on uusim juba varasemast ajast. Kõik, mis jääb arvutist väljapoole, töötab kindlasti. Seadme halduris (device manager) probleeme ei tundu olevat.

Milles võiks küll asi olla? Heli on millegi poolt tugevalt segatud?
    viimati muutis kasutaja Killhoven; 10 m 2015, 22:02.
    Never argue with an idiot. They take you down to their level and then beat with experience!

Vs: Onboard heli praktiliselt ei kuule, vali krigin

On tulnud analoogilist probleemi kahel juhul lahendada. Opsüsteemiks Windows XP. Ühel juhul oli draiverites asi kinni. Device manager ei pahandanud, kuid draiverid ei töötanud korralikult. Hulga aega sai netis kammitud ja erinevaid draivereid alla laetud, kuni õnnestus leida miskid töötavad. Testida saad veel nii, et käivitad arvuti miski Linux all ja vaatad, mis siis juhtub. Erinevaid valmis Linux'eid, mida plaadile kõrvetada ja mille pealt siis masin käima tõmmata, on netis erinevaid saadaval.
    Teisel juhul oli süüdlaseks arvuti toiteblokk. Hilisem lahkamine näitas seal punnis elektrolüütkondensaatoreid. Muidu masin töötas ja ei hangunud, aga ju siis emme peal soundi jaoks ei jätkunud vurtsu.

Comment

mul on olnud juhus, kus korpuse esipaneelile mineval juhtmel on otsas 2 pistikut (hd-audio/ac97) ja neist vale ühendamise korral tuli umbes taolist eespool kirjeldatud moonutusi.
      proovi nii front kui rear väljundeid. ja veel seal realtek programmis soovitaksin maha võtta väljundite auto-detect, sest see minu arust lükkab default sisse spdif out mode või vähemalt vaikimisi installi järgselt on mul olnud alalti probleeme enne kui tavalised kõrvaklapid normaalset häält tegema saab nii ees kui taga,

Comment

Vahepeal olen proovinud teist toidet ja tulemus oli sama. CD/DVD seadet masinas ei ole, seega pole linuxit proovinud. Probleem on ka siis kui emaplaadilt kõik audio pin-id lahti ühendada ja heli vaid I/O paneelist võtta. Vahepeal sai ka emaplaat korra lahti kruvitud ja vaadatud, et korpuse küljes kenasti oleks. OS-iks on Win 8.1.

Drivereid olen nüüdseks mitmeid proovinud ja tulemus on paraku sama. Videot vaadates on krabin just sellel ajal kui keegi videos midagi ütleb. Hetkel olen proovinud uusimaid XP/Vista/7/8 draivereid (vanemate Winide jaoks on vanemad driverite versioonid) ja lamppi ühte igivana driveri versiooni. Hetkel läbimurret ei ole. Suva SB Audigy sisse visates on sealt heli viis pluss.
        Never argue with an idiot. They take you down to their level and then beat with experience!

Comment

Ma muidugi alati kahtlustan rauda, aga kunagi sai oma Delli läpal heli koodeki kivi läbi lastud, siis oli ka kogu aeg selline digitaalne läbu kõlarites. Aits kivi välja vahetamine.

Comment

Mis bitrate sul on? Mul hakkab jobutama kui 32bit 192kHz on...

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitust
              Ma muidugi alati kahtlustan rauda, aga kunagi sai oma Delli läpal heli koodeki kivi läbi lastud, siis oli ka kogu aeg selline digitaalne läbu kõlarites. Aits kivi välja vahetamine.
              Ma hakkan kah juba arvama, et rauas mingi kala. Ega selliste emaplaatide puhul ilmselt keegi kivi vahetama ei hakka..

Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust
              Mis bitrate sul on? Mul hakkab jobutama kui 32bit 192kHz on...
              Eks ma olen kõikvõimalikke bitratesid ja mida kõike veel tarkvaraliselt saab kruttida ära testinud.

Comment

Mis sul seal realteki kivi peal kirjas on, Realtek ALC1150?

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitust
                  Mis sul seal realteki kivi peal kirjas on, Realtek ALC1150?
                  ALC898. Sinna midagi uuemat/paremat annab kah asemele panna?

Comment

Working...
                  X