Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

RAMi upgrade'i probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: RAMi upgrade'i probleem

Sul Intel i3 protsessor, millega see emaplaat toetabki max 1333MHz pulki ainult.

Kui emaplaadi tootja kodulehe pealt specci vaadata, siis seal kirjas "When using Intel Core i5/Core i3/ Pentium CPU with HD Graphics, the maximum memory speed supported is 1666 MHz" - 1666 asemel mõeldud 1333, see näpukas nende poolt.

Kui protsessorit ei ole ka plaanis uuendada, siis võta 1a'ga ühendust - oma eelnevate kogemust põhjal usun, et nad nõus välja vahetama

Comment

Esmalt postitatud itimeheke poolt Vaata postitust
      Sul Intel i3 protsessor, millega see emaplaat toetabki max 1333MHz pulki ainult.

Kui emaplaadi tootja kodulehe pealt specci vaadata, siis seal kirjas "When using Intel Core i5/Core i3/ Pentium CPU with HD Graphics, the maximum memory speed supported is 1666 MHz" - 1666 asemel mõeldud 1333, see näpukas nende poolt.

Kui protsessorit ei ole ka plaanis uuendada, siis võta 1a'ga ühendust - oma eelnevate kogemust põhjal usun, et nad nõus välja vahetama
      Sobiva mälu sagedus võib hoopis olla 1066 MHz, Memory Suppurt List annab ka infot.
      Nii et see 1666 MHz on kirjaviga kahjuks jah.

* To reach DDR3 2200 MHz and above, you are required to use with Intel Core i7/Core i5 CPU without HD Graphics and install a discrete graphics card.
      When using Intel Core i5/Core i3/ Pentium CPU with HD Graphics, the maximum memory speed supported is 1666 MHz
      * Go to GIGABYTE's website for the latest memory support list.

Comment

Suured tänud. Mälud saatsin poodi tagasi. Kas keegi soovitaks õigeid mälusi? 8Gb soovitavalt Või keegi targem inimene, kes on videotöötlusega tegelenud, et kas tasub üldse uuendada 8Gb peale? Soov on hobikorras videotöötlusega tegeleda.

Comment

Esmalt sõltub,mis proge montaaziks kasutad. 4Gb mäluga toimivad kogemuse põhjal küll, aga 8Gb mälu on mõistlik suurus (kuna ka W7_64bit on peal). Loomkatsetega on testitud, et mälu mahu suurendamine annab kiiruse osas juurde väääääga vähe. Kiirusele annab montazis aluse püha kolmainus: võimas prose, kiired kettad ja piisavalt asjalik videokaart.

FullHD materjaliga (sõltub kindlasti millega pakitud) võib selle masina puhul raskeks minna, eriti kui tegemist pikema tööga ja mitme videoreaga töölaual. Katseta oma 4Gb mäluga - siis näed kas see masina kiirus ja stabiilsus rahuldab sind või mitte. 8Gb midagi müstilist juurde ei anna. Ja kui masinat värskendama hakkad, siis esmalt vahetaks protsessori i7 vastu välja (koos jahutusega) - see annaks kõige suurema efekti ning peale seda võiks hobikorras videotöötluseks juba silma väike sära nagu tulla. Seejuures tuleks ka PSU võimsus üle vaadata.
          Esmalt postitatud mctainas poolt Vaata postitust
          Suured tänud. Mälud saatsin poodi tagasi. Kas keegi soovitaks õigeid mälusi? 8Gb soovitavalt Või keegi targem inimene, kes on videotöötlusega tegelenud, et kas tasub üldse uuendada 8Gb peale? Soov on hobikorras videotöötlusega tegeleda.
          ... siiski kogemustega spetsialist@71
          * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

Comment

Esmalt postitatud mctainas poolt Vaata postitust
            kas tasub üldse uuendada 8Gb peale? Soov on hobikorras videotöötlusega tegeleda.
            Kui hakkad tegelema näiteks videofailiga 5+ Gb, siis tasub mõelda 16Gb RAM peale.
            Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
              Kui hakkad tegelema näiteks videofailiga 5+ Gb, siis tasub mõelda 16Gb RAM peale.
              prrr... väga kummaline väide ja oma praktikas küll sellist kogemust pole. Mida pikemad on failid või mida rohkem neid on, seda rohkem tapetakse masinas proset ja n.n. mustamaterjali ketast (projekti sünkimine). Minu projektid hõlmavad tavaliselt ca 50-60Gb videot pluss musa, fotod jms. ning RAM suurus montaazi kiirust/mugavust ei ole praktikas mõjutanud. Montaazi ajal kipuvad NLE aplikatsioonid mälu üsna laisalt kasutama.
              ... siiski kogemustega spetsialist@71
              * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

Comment

Ei leidnud paremat teemat aga kas kellelgi on kogemusi ja oskab ütelda, et kas allolev tabel vastabki tõele?

Et kui mul on arvutis paigaldatud 32GB aga opsüsteem on Home Premium siis näengi Süsteemiandmetest, et 32GB (16 GB usable) ja nii ongi ja teha ei ole muud kui mingi parem opsüsteem? Või saab seda kuidagi ikkagi toimima ka nii nagu tegelikult on ja opsüsteem võib sama jääda ?
                Lisatud failid
                -superradical-

Comment

Vabandage palun minu otsekohesust, aga miks te nussite oma ajusid selle billisoftiga, ja selle kontoora seatud kunstlike piirangutega, kui te soovite kasutada keskmisest võimekama rauaga masinaid?
                  Õppige pigem ümber mõne teise filosoofiaga tarkvarale, kui minna kaasa selle lõputust kasumiahnusest ajendatud pseudoprogressiga.
                  Tavalisele veisepuugigi kasutajale on muidugi savi, mis seal all jookseb ja mitu bitti ja palju mälu jne..

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
                    Vabandage palun minu otsekohesust
                    Osalt ju õige otsekohesus aga:

Mure selles, et tegu vähemalt legaalse tarkvaraga, mis olemas.
                    2. Jaah, proovisin vahepeal siis ka, et kuidas oleks arvutis Ubuntu, ei tea, seal mitu imelikku veidrust - 10+a vana läpakas toimis sellega sama kiiresti, installimise osas ma ei oleks osanud uskuda, et see võtab niivõrd kaua aega (Win7 install küll kiirem) uues arvutis.

Ja siis see suurem mure... olen sunnitud kasutama internetti läbi õhu ehk siis selle USB julkruuteriga, Ubuntuga ei ole mul internetti võimalik kasutada kuna selle USB julga ühendamisel ma ei saa mitte kuidagi võimalust selle draiverit installida, ei leidnud mingit võimalust Ubuntuga tuttuutest juppidest arvutiga internetiga ühendumiseks

Üks tore inimene siin pakkus NäritudÕuna opsüsteemi aga see idee on hetkel ooterežiimis, ma ei ole saanud seda kusagil proovida ka, et mida see endast kujutaks.

Ega see 16GB piirang nüüd vägasuur häda ka pole, kuigi tundub, et mitte midagi ei saa teha selle opsüsteemi versiooni puhul, illegaalsega ei viitsi ka jamada kuigi Ultimate installikas on ka olemas aga ei ole legaalset koodi ja iga mõne kuu tagant ei viitsi uuesti installida ka, mõttetu + nagunii järgmsiel aastal on aeg Win unustada kuna 7 kaotab ju toe nagunii. 8 ja 10 on saastad ja neid enivei ei taha kasutama hakatagi, 8ga on kogemused olemas ja oli ikka saast mis saast

Edit: mõtlesin Linuxit, mitte ubuntut.
                    Täpsemalt siis proovisin Linux Mint 18.3 versiooni
                    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 24 m 2019, 20:42.
                    -superradical-

Comment

Ja siis see suurem mure... olen sunnitud kasutama internetti läbi õhu ehk siis selle USB julkruuteriga, Ubuntuga ei ole mul internetti võimalik kasutada kuna selle USB julga ühendamisel ma ei saa mitte kuidagi võimalust selle draiverit installida, ei leidnud mingit võimalust Ubuntuga tuttuutest juppidest arvutiga internetiga ühendumiseks

Eeldan, et mingi sarnane junn https://pood.telia.ee/productInfo/43...ei-e3372/E3372

Tõsi, ma pole läpakatega tegelenud, aga ubuntulistel lauaarvutiga on sellise asjaga alati nett olemas, kui just mõni väga eksootiline pole, midagi pole vaja installida. Mis võib olla, et sellist pulka ei tunnista, on see, et võrguseadetest tuleb lubada traadita internet või mobiilne internet, kuidas menüüs on. Vaikimisi võib olla kaabliühendus.

Comment

Esmalt postitatud Pläsku poolt Vaata postitust

Eeldan, et mingi sarnane junn https://pood.telia.ee/productInfo/43...ei-e3372/E3372

Tõsi, ma pole läpakatega tegelenud, aga ubuntulistel lauaarvutiga on sellise asjaga alati nett olemas, kui just mõni väga eksootiline pole, midagi pole vaja installida. Mis võib olla, et sellist pulka ei tunnista, on see, et võrguseadetest tuleb lubada traadita internet või mobiilne internet, kuidas menüüs on. Vaikimisi võib olla kaabliühendus.
                        Jep, Huiwei oma, ilmselt vanem mudel aga lisaantenniga toimis Tele2 võrgus küll täitsa hästi, kuna aga oli väike pakett sai mindud emt võrku kus lubati pm sama raha eest poole rohkem mahtu, reaalsus on see, et võrreldes selle tele2 ei anna emt mulle siin isegi mitte veerandit allalaadimiskiirusest mis tele2 puhul oli.

Seega viga selles julgas endas kindlasti olla ei saa (tavaliselt tahetaks alati hakata seda viitama kui ütled, et ei kasuta viimast malli).
                        Aga jah - Linux Mint 18.3 mina teda kuidagi internetiga ühenduma ei saanud. Muidugi äkki asi selles kuskiltpidi, et mul see Mint on 32bitine (sai tõmmatud selle vana läpaka jaoks millest siin eelmisel kevad-talvel juttu oli) aga mingeid veateateid ma installimise käigus ei saanud ja pilt oli ees nagu sel vanal läpakal.

OK, tegelikult see Linux polegi vist kõige sobivam kui tahan trükkplaadiasju ka arvutiga teha ja fotoprogrammid vist ka. Mac süsteemid kuuldavasti ei tõrgu nende nõudmistega eriti ja ilmselt peab edaspidi sessuunas liikuma.

Ega muud ju ei olegi või on?
                        -superradical-

Comment

Working...
                        X