Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

SD kaardilugeja ühendamine Arduino Leonardo külge?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

SD kaardilugeja ühendamine Arduino Leonardo külge?

Tere,

Mul on Arduino Leonardo https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...oc=0&q=arduino , ja LC Studio SD moodul http://www.oomipood.ee/product/sdcm-...-kaardi-moodul . Tänaseks päevaks olen kümneid kordi üritanud neid ühendada aga miskit ei ole välja tulnud. Ehk oskate aidata ?

Vs: SD kaardilugeja ühendamine Arduino Leonardo külge?

mul juhuslikult olid samad moodulid olemas, aga ma polnud veel neid omavahel proovinud.
    nüüd ühendasin kiirkorras tavapärase loogika järgi väljund-sisend ehk MOSI-MISO ja tulemuseks ei olnud midagi.
    SD toide muidu on 3.3V ja seal on eraldi parda peal on ka vastav LDO, aga imelikul kombel olid kõik pinged koibadel kuskil 5V kandis, juhul kui SD kaart parasjagu pesas.

ja ilmnes tähistus SD moodulil tagurpidi ses suhtes, et omavahel kokku peavadki minema
    MOSI-MOSI
    MISO-MISO
    SCK-SCK

peale seda hakkas toimima.
    kasutasin arduino versioon 1.6.4 ja valisin examples SD - CardInfo.
    ja lisaks vahetasin koodis SS (CS)
    const int chipSelect = 10;

ja füüsiliselt siis seda pilti järgides

MOSI, MISO, SCK ühendatakse sinna 6pin ICSP pesasse ja CS läheb paremas servas "-10" kontakti.
    ja muidugi GND ja 5V ühendada.
    3.3V ei ole vaja ühendada ja teine GND võib ka vabaks jääda.

Comment

Tere jälle. Ühendasin juhtmed nagu soovitatud ja kohe, nagu soovitud ilmus serial port monitori aknasse minu kaarti info. Sel hetkel ei olnud ma veel jõudnud chipSelect -i muuta. Kui ma hiljem proovisin katset korrata, siis ei saanud miskit tulemust, serial port monitor ei näita midagi. Muutsin siis chipSelect-i väärtuse 10-ks ja ikkagi ei miskit muutust. Kuna ühel korral eksperiment õnnestus siis riistvaraga on kõik korras, viga peab kusagil tarkvaras olema. Olen vahepeal proovinud ka seda, et panen Arduino programmi kinni ja tõmban mooduli USB pordist välja, panen tagasi ja avan uuesti Arduino keskkonna ja ikka miski ei mõika. Milles asi ?

Comment

kui olek on muutuv - kord töötab ja enam ei tööta, siis pigem on 99% juhtudel ikka riistvara probleem.
        kuna panid kõik softi kinni ja tegid uue USB ühenduse, siis pidanuks tarkvara poolel tekkima täpselt sama seis, mis ka sel momendil kui veel asi töötas.

ja eriti imelik, et CS muutmine koodis ei mõjunud üldse ja töötamise momendil töötas suvalise kombinatsiooniga. see nagu viitaks, et see "ripub õhus". ehk siis korralikku ühendust ei ole ja püüab õhust suvalisi signaale ja on oma olekus kord 0, kord 1 jne. või mõni muu koib on halva ühendusega. muidugi on ka variant, et antud moodulil CS ei omagi toimet ja probleem mõne teise signaaliga.

üldse on need igatsugu lisamoodulid väga kahtlased, kuna on kuskilt ebayst odavalt müügis ja oomikas vaid müüb neid edasi ja tegelik päritolu on odav hiina kuurialune firma, kus kvaliteeti ei ole mingsugust. olen sattunud selliste otsa, kus lähemal uurimisel leiab lühiseid ja igatsugu jama.
        katsetamisel vast oleks sedasi, et koodis ükshaaval pinMode(pinnumber, OUTPUT) ja siis see korra 0 ja 1 ja testriga vaadata, kas ikka oleks muutub kuni SD kaardi pesani välja.
        3.3V toidet võiks veel mõõta.
        isekokkupandud asjade puhul, ei tee kunagi paha 10x korda ülekontrollida veelkord ja veelkord kõik ühendused ja kas ikka lähevad õigesse pesasse ja õige pin peale.
        või praak mooduli korral mingi külmjoode või tinakuhi vales kohas, mis kord annab lühist ja siis jälle ei anna või vigane SD kaardi pesa, mis alati ei ühenda.

Comment

Ühendasin oma Arduino Loenardo + SD moodulit arvuti kõikidesse 4 usb pesadesse ja tulemusena sain sellised veateated:
          jadaport COM3 puudub ja veel ühe mõistatusliku: Found programmer: Id = "BpR"; type = , Software version = ; Hardware version= ;
          avrdude: error: buffered memory access not supported. Maybe it isn't a buttuerfly/AVR109 but a AVR910 device? Binaarse visandi suurus on 14 440 baiti (28672 maksimmist).

Comment

siin paistab on mitu täiesti erinevat probleemi korraga sul.
            see kui ühedad teise USB pesasse ja seejärel ei leita COMx porti on täiesti normaalne nähtus, sest iga USB port tekitab vaid talle omistatud unikaalse x väärtuse.
            samas see ei ole otseselt prolbeemiks, sest kuskil menüüst Tools->Port peaks saama vajadusel uue pordi valida, peale seda kui USB on füüsiliselt ühendatud ja PC on selle plug-and-play meetodil tuvastanud (umbes 10sek huljem).

samas vahepeal tegin ise ka veel mõned katsed ja tõesti see Leonardo+SD on suht ebastabiilne kooslus.
            esimest korda ühendades ja Upload tehes töötab kenasti ja seejärel keskeltläbi iga teise korraga uue Upload järgselt ei leia SD kaarti jne.
            reset nupu vajutamine põhjustab mul seda, et PC enam ei leia ühtegi Leonardo COM porti ja aitab vaid füüsiline USB disconnect-connect.

CS iseenesest võib ühendada ka otse GND peale, kuna teised SPI seadmed samaaegselt puuduvad ja siis ei oleks vaja muuta ka koodis midagi.
            aga, et on ebastabiilne bootloaderiga progemise järgselt ja ei suuda SD kaarti tuvastada, siis see viitab sellele, et koivad on progemise ajal määramata seisus Z olekus ja pendeldavad kuskil 0 ja 1 vahepeal ja sel ajal see SPI ühendus läheb lolliks.
            ise arvan variant oleks lisada CS-le pull-up takisti 3.3V peale, et hoiaks progemise ajal SPI ühenduse lukus.
            või siis peaks proovima SPI ühenduse kiirust allapoole tuua, kuna ka see võib põhjustada ebastabiilsust või siis mõni delay kuhugi vahele katsetamise käigus.

Comment

Vastavalt soovitusele tõstsin juhtme ümber ja ühe korra! see isegi töötas. Aga mitte rohkem.

Minu eesmärk on luua vähemalt 4 kanaliga (rohkem on uhkem!) pisikene, kaasaskantav patareitoiteline andmeloger, mis salvestaks kas SD või USB peale. Mõtlesin nüüd, et juhul kui Arduino on nii pirtsakas siis peaks andmelogeri tegema analoog mux-i kasutades. Mul on STM 4051 mux, 8 kanalit. Võib olla peaks ajuna kasutama mõnd PIC kivi ? Eesmärgiks on salvestada nii alalis kui vahelduvat signaali.

Comment

Esmalt postitatud uudishimulik poolt Vaata postitust
                Vastavalt soovitusele tõstsin juhtme ümber ja ühe korra! see isegi töötas. Aga mitte rohkem.

Minu eesmärk on luua vähemalt 4 kanaliga (rohkem on uhkem!) pisikene, kaasaskantav patareitoiteline andmeloger, mis salvestaks kas SD või USB peale. Mõtlesin nüüd, et juhul kui Arduino on nii pirtsakas siis peaks andmelogeri tegema analoog mux-i kasutades. Mul on STM 4051 mux, 8 kanalit. Võib olla peaks ajuna kasutama mõnd PIC kivi ? Eesmärgiks on salvestada nii alalis kui vahelduvat signaali.
                sry, lühikokkuvõte.
                arduino kasutaja = üldiselt tainas, kes midagi asjast ei jaga ja ise katsetada ei viitsi ja oma aega kulutada ei soovi ja ootab imesid ja kõik teised lahendagu kõikvõimalikud ettekerkivad probleemid.
                eesmärk võib ju olla ka planeet Marsile lennata, aga kas ise oled selleks ka midagi panustanud peale mõla ja kiunu :P

Comment

Paluks rahu, kodanik on olnud oma postitustes siiski üldise tendentsi taustal igati viisakas ja miks talle nüüd keradesse äsada ? Ta ju kirjutab et on kümneid kordi proovinud, seega ei saa öelda et ta ei katsetaks ja oma aega ei kulutaks.
                  Aga teemaalgatajale - kas sellist kohta oled vaadanud, nagu http://www.instructables.com/id/Ardu...ogging-Shield/ ?
                  Seal on miskit sarnast tehtud.
                  Aga seal mainitakse ka muuhulgas seda, et teadaolevalt ongi osad odavad LC SD-kaardi moodulid juba sünnist saati vigased, s.t. mittetöötavad.
                  Edu ja proovi edasi !

Comment

Tere. Oma kokkupuutest sama SD kaardi lugejaga võin öelda, et Arvi on teemaga kursis. Sellel lugejal jookseb arduinost 5V signaal läbi takistite kaardile, seda taluvad ainult mõningad neist. Toitepinges on tõesti olemas 5V->3,3V osa, kuid see ei mõju signaalile. Ise ei viitsinud taseme muundit teha, kuna hiinlased küsisid häbemata vähe raha ja nende oma töötab probleemideta.

Comment

takkakiitjad, no palun tehke see asi siis valmiis ilma rahata, kui see kõik tõesti nii lihtne on ja andke tööle ka oma money-back garantii

Comment

Kui on vaja garantiid anda, siis ei tehta ju asju 2€-test küsitava kvaliteediga hiinakatest. Aga kui keegi soovib miskit kokku aretada et niimoodi kas endale miskit teha või õppida - milles küsimus ? Las õpib ja areneb. Teinekord õpetab ebaõnnestumine oluliselt rohkem kui õnnestumine.

Comment

Mina võtsin kohe puhverkiviga mudeli: http://www.dx.com/p/spi-micro-sd-tf-...o-board-316412
                          Kõige odavama SD kaardilugeja saab SD to SD micro adapteist ja mõnest takistist - juhtmed ja takistid saab otse SD adapteri külge joota.
                          SD adapter on lihtsalt tükk plastikut, milles on plekiribad
                          Tihti saab SDmicro kardiga adapteri tasuta kaasa.
                          On olemas ka 3,3V pardapingega Arduino plaate ja neile pole nivoomuundurit vahele vaja.
                          viimati muutis kasutaja klm; 16 May 2015, 11:47.
                          MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                          KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

selgitus. minu tigedus on antud juhul tingitud sellest, et teema algataja ise ei soovinud üldse kaasa aidata probleemi lahendamisele. ükstapuha, mis nõu annad - vastuseks on ikkagi mitte midagi ei sobi ja mitte midagi ei tööta jne ja tema oma pead vaevama ei hakka, tema soovib vaid täistasemel töötavat lahendust. ja sellisel juhul ainuke abi on vaid see, kui keegi selle otsast lõpuni valmis teeb ja kõikvõimalikud hädad läbi elab ja lahendab. üldsielt - kasutu juhtum - kui ei maksa, ei ole ka garanteeritud tulemust oodata, kui just teema algataja ise ei oska kõiki probleeme lahendada.

kes saab santi sundida, kui sant ei taha kõndida

ka arduino ajaks dataloger asja vabalt ära, kui vaid viitsida vajalikud pull-up pull-down signaalid õigelks ajada ja proges vajalikud korrektuurid teha. kõik on võimalik ja kõik muidugi ka töötaks, aga kuna algne response oli - pähh - ei huvita ja ei tööta ja sellest ka minupoolsed "lambist" puutagant suvalised vastused. uudishimulik peaks ka ise kaasa mõtlema ja üritama aega kulutada, selleks, et neid algaja tasemel probleeme lahendada. kui teemaalgatat ennast ei huvita, siis minu lõplik vastus oli ka vastav. ehk siis ei ole ühtegi ülilihtsat lahendust.

teemasse puutuv viimane nõue oli - STM 4051 mux - mis asi see on ??? ja kas teema algataja üldse mingitest terminitest jagab. nõuda võib mida iganes, aga praktika kipub olema selline, et mida iganes soovitad, siis see ei 1:1 sobi ja nõutakse jälle uut süsteemoi. no krt kaua ma võin seda kiunu taluda.
                            viimati muutis kasutaja dieter; 19 May 2015, 00:22.

Comment

Kui nüüd oletada et STM on tootja STMicroelectronics ja 4051 on näiteks 74HC4051 (või siis CD4051 või miski muu analoogne), siis sel juhul on tõesti tegu ju analoog multipleksor/demultipleksor kiviga. Kuigi antud kontekstis see teadmine projekti eriti edasi ei vii.....
                              viimati muutis kasutaja Arvi; 19 May 2015, 08:02. Põhjus: lisa

Comment

Working...
                              X