Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
AP üles seada, või mõni wifi ruuter AP-ks konfida ja asetada näiteks akna peale. Kui akna tagant levi väheks jääb, lisad välisantenni. Konkreetseid seadmeid soovitada nii ei mõista. Võibolla on midagi vedelemas. Ise valiks vast mingi sellise, millele DDWRT või OpenWRT saab selga ajada. Võrreldes tootjate tarkvaradega tavaliselt avardab konfivõimalusi.
Tegelikult on hoov ikka suurem Seal kuhu tahaks wifi-t on see maa ala selline. Mõtlen kasutada Ubiquiti tooteid. Kuna nett tuleb, hakkab tulema 6,4 km kauguselt AC 5GHz seadmega siis kkuidas ma saaks sinna selle antenni kõrvale panna 2,4GHz Ubiquiti Bullet-i ? See AC antenn tuleb üle hoovi teise putka katusele.Bullet siis majast välja kuskile, et kaablitega mitte minna hulluks. Sees tahaks ka wifi levi. Kuidas muidu telekat vaadata ilma netita. Vahest juutuubi ka ikka Bulletiga on ka tööl tehtud mul link.3 a töötab. Teises otsas on Linksys wrt54g, õnnetu asi. Ubiquiti viga on see, et see Bullet ei ole mitte odav. No mitte ka tapvalt kallis aga, et äkki on midagi muud taolist või on kellegil kogemus millegi muuga ? Wifi.ee foorum on allavett läinud. Pillid kotis.
Sellised lahendused tehakse reeglina nii et "paraboolist" tuleb alla nett läbi Cat'i ja (tuppa) pannakse switch, millest siis omakorda jagatakse ühendus kas juhtmega seadmetele või pannakse mõnda porti ka wifi saatja.
Omnipolaarse antenniga saatja nagu Pico tuleks paigutada selle tingliku 300x300 ruudu keskele, kuid Nanostation on hoopis suunatud antenniga, seepärast tuleb see panna 300x300 ruudu ühte nurka ja suunaga vaatama diagonaalis ruudu suhtes. Pead arvestama et Nano levib tegelikult kaugemale kui see ruut, seega soovides levi piirata oma krundile, pead nurka valima. Levi kuju meenutab midagi mitte väga täis õhupalli laadset.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Nende ühendustega olen ma kursis. Äkki on midagi odavamat kui Ubiquiti? Muidugi kiirus ja töökindlus paneb seda firmat valima. Keskele saatja panna on problemaatlin. Pigem siis see Pico või mis ta on. Nagunii peaks neid vist mitu panema. Platsi keskkoht on nagu künka otsas ja äärtest maapind lange. Paar putkat ja puud.
Nende ühendustega olen ma kursis. Äkki on midagi odavamat kui Ubiquiti? Muidugi kiirus ja töökindlus paneb seda firmat valima. Keskele saatja panna on problemaatlin. Pigem siis see Pico või mis ta on. Nagunii peaks neid vist mitu panema. Platsi keskkoht on nagu künka otsas ja äärtest maapind lange. Paar putkat ja puud.
Pico nimelt ongi selline mis tuleks keskele panna, hoopis Nano on nurka sobiv, õige paigutuse korral 1tk enam kui piisav.
Putkad ja puud (kui nad ikka lehte käivad), on vahel ka olulised takistused, neid tuleb arvestada.
Konfutsius
Milleks kolm? Äärmisel juhul on vaja välja üks Nano ja siseruumidele üks Pico. Üle selle on ainult eetrireostuse tekitamine. Kas Tõnu&Margus Co pakkus selle "piisava" arvu välja?
Konfutsius
Aga sa saada mulle PSi kaudu pilt või link sellest ruudust koos kirjeldusega kus asub lingiseade (=kindasti mingi mastike) ning ma vaatan kas tõesti peab rohkem saatjaid olema.
Margus toob UQ aga hoopis Poolast, see koht saadab ka posti teel kaupa siia, kuid ma pean nuputama kus see link olla võiks.
Konfutsius
Comment