Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

WiFi edasijagamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

WiFi edasijagamine

Nett ei taha levida tuppa. Ap on kuskil 250 kaugusel teise maja katusel. On siis mingi vana trendneti ruuter kus peal jookseb dd-wrt. Kõik nagu toimib, aga vahepeal katkeb ära. Samuti ei toimi uuesti automaatselt connectimine. See linnuke kaob sealt ise ära(win 10).

Mäletan kunagi kui seda ruuterit sai kasutada, siis ta samuti vahepeal nagu hangus ära, pidasin seda siis softi veaks, aga tundub et see raud on ise vigane. Kas oleks kellegil mingeid ideid mis sellist katkemist võib põhjustada?

Kolmas küsimus puudutab mul antenni häälestamist. Kuna antenn on ise meisterdatud ja paras nikerdis siis oleks vaja mingit graafilist indikaatorit mis näitaks levi muutumist. Mulle need -db ei anna mingit infot kui ei tea mis need tähendavad. Viimati mis sain oli signal -60 ja noise -90. Kas see on vähe või normaalne? Mõnda head programmijuppi?

Vs: WiFi edasijagamine

signaal on nõrk, katsu ikka kuidagi 80 peale vähemalt ajada, hea uudis on muidugi see, et müra peaaegu pole

Comment

Vaatame: praegu on signaal -60dB ja SNR -90dB. Vahe ehk kasulik signaal on 30dB. Ei tea küll kiiruste soove kuid 11B kiirused täidab see signaal täielikult. Soovitati signaal saada 80 peale. Kuna +80 peale ei saa ajada, eeldan et saab ajada -80dB peale, kui SNR on sama, siis jääb kasulikuks signaaliks 10dB... See võib kohati juba 11B korral kiirust langetama hakata. Soovitaja, mõtle mida soovitasid.

Antenn: kui enamvähem on mõõtmeid järgitud siis võiks see olla umbes 12dBi antenn. Suudaks tagada 250m pealt kasuliku signaali kusagile 40db juurde küll, millest piisaks ka 54G kiiruste tagamiseks, eeldusel et AP poolelt ka ikka mingi väljatugevus pakutakse. Kui see nii ei ole siis on midagi kaabliga halvasti, ruuteriga halvasti (tõsi, antenni reflektor peaks olema ehtsast metallist ja kaabli varjega ühendatud). W10 siinjuures küll pilli ei puhu, kui ruuter mingi linnukese unustab, on see ruuteri softi probleem.

DD-WRT softiga ruuterid suhtlevad mul 6-9km põhimõtteliselt selliste plaatantennidega, seejuures pole ka võimsust arutult "peale keeratud". Kiirused on küll 11B klassis kuid see-eest stabiilsed.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

njahh ei tea millele mõtlesin - häbeben nüüd nurgas

Comment

Seal tx lahtris näitab mingi summa received ja 300 errors. Kuskil teises lahtris lubab seda tx võimsust muuta , default on 71 mW. Kas seda võib muuta ja kas sellest tuleb ka mingit tulemust?

Linnuke kaob ära arvutis, seal kust näed wifi levialasid. Seal on pandud mul connect automatiacaly, aga ikka kui netti lähen siis pean käsitsi connect vajutama.

Comment

Pole küll aimugi milline TX võimsus sellel ruuteril veel tervislik oleks (sest mudel on ju teadmata) aga see selleks - pead mõistma et tegemist on kahepoolse sidega kus TX muutmisega ei kasva RX kanali tundlikkus (pigem kehvas seadmes isegi vastupidi) ning TX muutmisest on kasu rohkem siis kui seda muudetakse ka AP juures (?). Targem on kontrollida antenni korrasolekut ja selle vastavust vajalikule. Ainult antenn on see abiline mis kasvatab nii TX kui RX väärtust korraga. Kui vähegi võimalik siis kasuta lühimat võimalikku kaablit ruuteri ja antenni vahel.
            Errorid on raadiosides alati, see pole murekoht üldiselt.

Kas arvuti ei ole ruuteriga võrgukaabli abil seotud? Kui ei ole siis on sul "repeater" ja trendneeduse puhul ma küll palju sellele ei panustaks (tegelikult pole vist üldse ühtki toodet mis repeaterina oleks veatu). Sel juhul on aga reconnectimise probleem küll vaid W10 taga kinni. Mina W10 kohta midagi öelda ei oska ja ei tahagi, sellega seoses peab keegi teine aitama. Samas, ka signaalitase peaks siis kõrgem olema kui see 30dB - just AP ja ruuteri vahel sest tundub et repeater mode ei toimi nõrgema signaaliga eriti kenasti. Ma väldin täielikult repeater mode kasutamist, ei soovita seda ka teistele.
            Konfutsius

Comment

Arvutid on ühendatud kõik wifi abil. No antennist niipalju on kasu kuna ennem oli see signal üldsegi mingi 80, ehk siis pea 20 võrra on paremaks läinud. Selles suhtes, et alguses istus lihtsalt aknalaua peal sarved püsti. Arengut on ehk niipalju,et kiirus on tõusnud vähemalt kahekordseks, aga stabiilsus on kehv. Kuskilt teooriast ma lugesin et ühe raadioga ruuterid ei oska kasutada kahte antenni, et kas see ei või põhjustada seda jama?

Et siis kõige lihtsam lahendus oleks leida 2 ruuterit, üks panna püüdma ja teine jagama?

Comment

Avalda "mingi vana trendneti ruuter" mudel ka, võibolla tuleb abiks.
                viimati muutis kasutaja moi; 21 m 2015, 10:35.

Comment

Esmalt postitatud whiteshark poolt Vaata postitust
                  Kuskilt teooriast ma lugesin et ühe raadioga ruuterid ei oska kasutada kahte antenni, et kas see ei või põhjustada seda jama?

Et siis kõige lihtsam lahendus oleks leida 2 ruuterit, üks panna püüdma ja teine jagama?
                  Oskavad, kuid mingiks hetkeks tekib signaalides katkestus, aktiivne splitter vahetab siis sisendit. Hea signaaliga see pole probleem, nõrgaga aga võib sõltuvalt tehnoloogiast probleeme tekkida.
                  Tõsi on et õigem on panna üks ruuter kliendiks ja teine APks. Momendil tundub et vaid lihtsalt ühte ruuterit juurde vaja.
                  Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                    Avalda "mingi vana trendneti ruuter" mudel ka, võibolla tuleb abiks.
                    Tew-411brp. Korra ma olen ta lahti võtnud. Ja siis oli seal selline viga, et ühe antenni pistik oli lihtsalt plaadilt ära kukkunud. Jootsin selle tagasi ja testisin siis ainult selle joodetud pesaga kas toimib. Toimis siis mõlemiga.

Mul on muidu teine ruuter ka olemas, aga too tundub mingi eriline kräpp olevat. Mudelit ei oska öelda, aga see elioni thomson millel on wifi ka. Igastahes panin seal seaded paika ja niikaua kui ma ta teise tuppa viisin oli ta juba kõik ära "unustanud"

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                      Pole küll aimugi milline TX võimsus sellel ruuteril veel tervislik oleks (sest mudel on ju teadmata) aga see selleks - pead mõistma et tegemist on kahepoolse sidega kus TX muutmisega ei kasva RX kanali tundlikkus (pigem kehvas seadmes isegi vastupidi) ning TX muutmisest on kasu rohkem siis kui seda muudetakse ka AP juures (?). Targem on kontrollida antenni korrasolekut ja selle vastavust vajalikule. Ainult antenn on see abiline mis kasvatab nii TX kui RX väärtust korraga. Kui vähegi võimalik siis kasuta lühimat võimalikku kaablit ruuteri ja antenni vahel.
                      Errorid on raadiosides alati, see pole murekoht üldiselt.

Kas arvuti ei ole ruuteriga võrgukaabli abil seotud? Kui ei ole siis on sul "repeater" ja trendneeduse puhul ma küll palju sellele ei panustaks (tegelikult pole vist üldse ühtki toodet mis repeaterina oleks veatu). Sel juhul on aga reconnectimise probleem küll vaid W10 taga kinni. Mina W10 kohta midagi öelda ei oska ja ei tahagi, sellega seoses peab keegi teine aitama. Samas, ka signaalitase peaks siis kõrgem olema kui see 30dB - just AP ja ruuteri vahel sest tundub et repeater mode ei toimi nõrgema signaaliga eriti kenasti. Ma väldin täielikult repeater mode kasutamist, ei soovita seda ka teistele.
                      Kuna Elfafoorumis ei paista olema W10 kasutajaid, siis paar rida Windows 10 ja võrgu kohta:
                      1. Osade arvutite korral kõlbavad need draiverid mida Windows 10 ise automaatselt välja pakub.
                      2. Kuid ülejäänud arvutite korral tuleb otsida (võrgu-Chipi tootja poolsed) õiged draiverid W10 tarbeks.
                      Näitena: Realtek on välja toonud vist isegi juba mitu parendatud draiverit W10 tarbeks.
                      3. Ja läpparite WiFi-kaartidega võib ees oodata isegi selline Keiss kus seesolev WiFi-kaart tuleb mõne teise tootja WiFI-kaardiga asendada.
                      Näitena: Selles läpparis, millest kirjutan, on esialgne WiFi-kaart asendatud Qualcommi Atherose WiFi-kaardiga ja see kaart töötab oluliselt paremini W10 all.
                      ------------
                      Kuna jutt W10-st ja netist, siis kaks pisi-positiivust kah juude, ehk on kellegile kasuks:
                      1. W10 kõige uuemad Prooviversioonid tunnistavad nüüd ka Huawei Hilink-modemeid. Ehk siis pole vaja enam "pöörata (fläshida) " Hilink Modem to Regular Modem.
                      2. Ja ka W10 enda Hotspott on lõpuks korralikult tööle saadud, töötab praegugi Prooviversiooniga 10568 ja jagab Huawei Hilink modemi netti teistele läpparitele.

Comment

Working...
                      X