Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

RAM-i Lisamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

RAM-i Lisamine

Niisiis otsustasin oma vana arvutit uuendada, lisada RAM-i.
    Sain 64MB PC100 (MHz) mälukaardi , toppisin ta teise mälukaardi kõrvale ja kui tööle arvuti panin siis hakkab arvuti piiksuma (pidev piiks niikui toite peale saab).
    Panin siis originaali asemele selle uue saadud kaardi ja sama probleem.
    Kas on kaart staatilist saanud (õhtal) ja sellepärast piiksub või ntx sagedus vale BIOS-is seatud?

Proovi kõik asendid läbi...erinevad kaardid erinevatesse pesadess, üksi, koos jne.. Proovi veel kaardi klemmid ka ära puhastada..

Comment

Kaart (DIMM ikka vist ?) on kas vigane või, tõenäolisemalt, su masinale sobimatu. Toitepinge nt. vale vms.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Originally posted by felch@Apr 17 2004, 17:30
        Kaart (DIMM ikka vist ?) on kas vigane või, tõenäolisemalt, su masinale sobimatu. Toitepinge nt. vale vms.
        Vbolla ka mittesobivus.

Comment

Ei tahtnud uut teemat teha, tõstaks vana üles ikka sama probleem. ühe vana rondiga.
          Mida siis võiks kontrollida?
          Emaplaat võimaldab valida "töö/"kella" (?) sagedust mälule.
          nagu tootja ütleb:

SDRAM CLK Selectable
          * This Special Function Can Choose SDRAM CLOCK 66.6 / 66.8 / 75 / 76 / 83.3 / 84 / 93 / 95 / 100 / 112 / 124 / 133MHZ , From Different CPU/PCI Set , Can let User more choice of SDRAM
          Oleks hea vähemalt selle piiksumise põhjus teada saada. on 3 võimalust:

1) kaart staatilist saanud ja õhtal, nii ka BIOS piiksub sellega.
          2) Pinge vale, aga ei usu eriti. (SDRAM standard = 3,3V)
          3) Töösagedus vale seatud.

Hakata siis sagedustega maid jagama?
          Või oleks targem mujal arvutis proovida?
          Oli plaanis uut mälu osta aga vbolla sama jama, sisse ja jälle sama.
          On's see võimalik et kui sagedus vale siis seetõttu ka piiksub?!

pilti saab ka mõlemast kaardist tehtud kui vaja (töötavast isendist ja "piiksus olevast")
          RAM mälukaardi töösagedust ple kuidagi võimalik tähistuse järgi kätte saada?
          PC100 = 100 MHz = SDRAM Clk ?
          ASUSTek räägib midagi BIOSi uuendamisest aga seda ei taha teha eriti. Ei usu et kasu oleks.
          pidev toon = Memory or Video memory failures

Paljud lehed netis jätavad mulje et kaart õhtal, aga jah seda tõestab vist ainult test teises arvutis. Olen ka CMOS'i puhtaks lasknud, ikka sama.

Kusjuures, kui panen esimesse pessa korrasoleva ja sinna kõrvale teise pessa selle "piiksus" oleva siis arvuti käivitub, saan biosis mingi ütleme minuti või vähem olla ja arvuti jookseb kokku.
          "Töö" sagedustega siis vist paistab jama?
          andestage mu rumalad küsimused nagu mina andestan teile teie rumalad vastused

edit: vead

Comment

minu teada ja kogemuste põhjal ei saagi kahte erinevat kaarti kasutada korraga... võibolla mingi trikiga saab, kuid minu teada küll mitte...

Comment

eelmise mehe jutt jumalast kahtlane...mul omal praegu masinas 3 erineva tootja mälud ja mingit küssat pole....aga jah,vahel on nii,et lihtsalt mõni mälu mõnes konkreetses masinas ei tööta...samas mõnes teises vägagi edukalt toimib...mul omal ka sama jama olnud..... muide,tekkis üks küsimus:
              mitu mälu pesa sul on ja kas nad on kõik täis?
              ja kui pole,siis kas on ikka protsessori poolt hakatud mälusid peale laduma?
              et see slot,mis tühjaks jääb,oleks mitte prosepoolne.....
              ja veel: pole soovitatav kasutada koos PC100 ja PC133 mälusi,sest see kisub kogu süsteemi 100mhz peale ja kokkuvõttes ple erilist tolku...
              Jajahh!

Comment

3 pesa on, märgistatud: DIMM 1, DIMM 2 ja DIMM 3, prosepoolne on DIMM 3 ja seal on korrasolev kaart sees, ülejäänud kaks vaba.
                Mulle tundub jah et see ei taha minu masinaga sõbrustada. Peaks Arvutiaita minema ja teises masinas proovima, kui teises funkab saab ehk kaubale, v6tan sellise isendi mis minu masinas töötab.
                Ega ront tööle ei hakkagi jah kui DIMM 3 tühi.
                edit: puhas õnnemäng, nagu lotopiletiga, osta hunnik RAMi ja palveta et võidaks ehk siis vähemalt 2 neist töötaks.

Comment

Kunagi sai inteli mobole 32Mb PC66 lisatud 128MB PC100 mälu, aga lisatud 128MB asemel näitas 4 korda vähem.
                  Piiksumist ei esinenud, tõrkumist ka mitte.

Comment

Kusjuures rondi BIOS isegi ei "näe" seda kaarti, nagu polekski lisatud midagi, näitas endist väärtust ja niikui Windowsini jõudis, siis lõi sinise ekraani ette ja masing jooksis kokku
                    Tüüpiline W98

Comment

Erinevate tootjate mälud ei taha igal 10 juhul 10-st tõepoolest koostööd teha. Vead alates piiksumisest kuni suvalisel hetkel kokku jooksmiseni. Viimane ie ole siis Win-i vaid hoopis mälu viga. Alati on kasulik kasutada ühe tootja vidinaid!
                      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

siis ei jää muud üle kui, otsida 2 ühesugust isendit ja kui masinas töötavad, siis ära v6tta. niimoodi "pimesi" osta tõesti ei tasu. felchil õigus.
                        nyyd jälle targem.

Comment

mul on 2 mälu, originaalselt oli 256mb 533 hynxi jublakas. Siis panin crosairi 1GB 533 juurde ja kõik töötab ok :blink:

muide ega su masina valmistaja compaq või dell ei ole?
                          <span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>Pinokkio on piraat</span>

Comment

ASUSTek emme, loe eelnevaid poste.
                            See vanem isend, 1GB ei anna panna aga 128MB võiks olla küll.

Comment

Originally posted by Elektrik@May 22 2005, 15:58
                              Peaks Arvutiaita minema
                              sealt ostetud???

minu kogemus jällegi näitab, et pole arvuti tervisele yldsegi mitte kasulik sealt midagi koju tuua...

Comment

Working...
                              X