Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Windows XP ja failide digiallkirjastamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Windows XP ja failide digiallkirjastamine

Kasutan XP-d. Digidoc3 viimane XP versioon 3.7 enam ei toimi.

Kas on mingit head lahendust failide digiallkirjastamiseks ilma op-süsteemi uuendamata? Mobiilis saan hakkama, aga failid tuleb selleks arvutist mobiili tõmmata ja see on tüütu.

Signwise´i tean.

(Palun konstruktiivset tagasisidet, kui head nõu anda ei ole, siis XP-teemalist moraali ma ka ei vaja.)

Vs: Windows XP ja failide digiallkirjastamine

Sealt siis 3.8.2, muud head võimalust vist eriti polegi.

Comment

Pole küll digiallkirjastamisest XP-ga. Eks iga süsteemi elu saab kunagi otsa. Aga mõned arvasid veel veidi aega tagasi, et XP ei ole veel päris surnud https://www.google.ee/search?q=PosReady.reg ...

Comment

Saab samas masinas olla XP ja uuem, näiteks mul on WinXP ja Win7 samas masinas.
        ID tarkvaraga oli mul ka Win7 häda, FireFox ja Chrome-ga ei töödanud aga üllatuseks IE-ga töötas.
        http://hparchive.com/
        https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud vanakool poolt
          Jah see 3.8.2 töötab ilusti ja iga asja vastu leidub "rohi".
          Minuteada PIN2 sellega enam ei toimi või olen ma millestki valesti aru saanud?

Comment

Märtsi lõpus igatahes veel toimis. pangaülekannete puhul vähemalt.

E:
            Proovisin arvutis allkirjastada, tõesti mingit "juurdepääsutõendit" alla laadida ei suudeta.
            viimati muutis kasutaja A.S.; 10 m 2016, 09:42.

Comment

sai 7 proovitud, no ei istu, 8 st ei hakka üldse rääkima.
              Siis tuleb ilmselt loobuda arvuti (PC) kasutamisest.

Comment

Re: Vs: Windows XP ja failide digiallkirjastamine

Ei kavatse veel niipea XP st loobuda, sai 7 proovitud, no ei istu, 8 st ei hakka üldse rääkima.
                Üks võimalus sellisel juhul on pisipehme üldse pehmesse kohta saata ja võtta mõni sobiva kestaga varustatud Linux:

Keep your old PC, and keep it safe, with one of these Linux distros. After all, a free, user-friendly OS is better than an old, unsupported one.

Mul ei ole hädavajadust olnud, aga artiklis räägitud kolmest olen lxle-d katsetanud ja on XP moodi küll. Ain't draiveritega võib probleeme tulla, minu testarvutile ei leidnud lxle korralikku videodraiverit ja seega filmi seal vaadata ei kannatanud.
                Kuid oma hallatavas kontoris oleksin küll lxle käima pannud, kui Eesti riigiasutused (ma ei tea, kas tahtlikult või tahtmata) Billi ei soosiks. Nimelt on seal kasutusel üks kohalikku päritolu spetsprogramm, mis loomulikult liinuskite all ei käi.

Comment

Lihtsalt jagan oma tähelepanekuid:
                  http://www.opensuse.org/ : 13.2 ja Leap 41.2 mõlemad saavad ID-kaardiga hakkama. bdoc-i programmi pole käima ajanud.

Eestis on ametlikult tugi ID-kaardile Ubuntu jaoks.

Kui on vana masin, siis tuleb lihtsalt mõni askeetklikum töölaud võtta KDE või GNOME asemel.

Ja olevtoomil on õigus: eritarkvara, mis on väga sügavalt windowsi süsteemiteekidesse juurdunud, käima ei saa. MS Office on näiteks problemaatiline. Kui on vaja autentseid docx faile tekitada, siis ei saa kahjuks ka LibreOfficest abi - küljendus lihtsalt ei säili hästi. Kui on aga vaja tavalist tekstikirjutamise programmi ja tabelarvutust, siis on LibreOffice kordades rohkem sobilik "vanakooli maitsele", kui need uued piltmenüüdega MS Office asjad. Väga paljud windows-i /DOS-i jaoks kompileeritud rakendused lähevad aga emulaatoril käima (wine, dosbox).

Comment

Installisin 3.8.2, aga ega ta ei lase jah faili allkirjastada, kõik on ilus kuni PIN2 sisestamiseni ja ilmub väike kiri "ilmnes sisemine viga" .

Comment

Kui on vana masin, siis tuleb lihtsalt mõni askeetklikum töölaud võtta KDE või GNOME asemel.
                      Vana masinaga on nii, et ei tarvitse uuemad Linuxid üldse käima minna või ei hakka üldse installima. Praktikas kogetud.
                      Ise kasutan Zorin OS9 core, pikaajaline tugi kuni 2019. http://zorinos.com
                      Uuemaid ei ole proovinud, aga 11-le saab uuendusi vist veel paar kuud. Kui töölaua kujundus väga tähtis on, saab valida XP ja 7 vahel. Paljud Winni programmid töötavad ka Wine all. ID-kaart töötab.
                      Click image for larger version

Name:	Valik_999(068).png
Views:	1
Size:	36,8 KB
ID:	869520Click image for larger version

Name:	Valik_999(070).png
Size:	117,4 KB
ID:	869521Click image for larger version

Name:	Valik_999(069).png
Size:	151,9 KB