Mul selline mure. Vaja teha arduinole katkestus ühele pinile. Lihtsam variant on lõpulüliti. Herkon on selline mis magneti eemaldudes lahutab kontakti, teistpidi ei leia ülesse. See nagu ei sobiks. Leidsin hally anduri. Sellega saaks ?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
A3144 Hall'i anduriga katkestus
Collapse
X
-
Vs: A3144 Hall'i anduriga katkestus
Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitustHerkon on selline mis magneti eemaldudes lahutab kontakti, teistpidi ei leia ülesse.Erilahendused.
PS või mail.
-
Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust???
Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment
-
Kui viid takistiga potentsiaali kas + või - juurde siis
võib ju lüliti või tavaherkoniga seda teise seisu sikutada.
Halli andureid on vähemalt kahte tüüpi.
Ühe väljundis on kas MAX või MIN pinge sõltuvalt magnetväljast.
Teisel tüübil on väljundis pool toitepingest, kui magnetväli on nõrk.
Vastavalt N või S välja tugvusele muutub pinge kas toiteni (+5V) või nullini (0V)
Nii õnnestus üsna lihtsalt teha nurgamõõtaja väikstele nurgamuutustele.
Arduino on ju ka võimeline pinget mõõtma? !!!
Comment
-
Väike relee arduinole 5v. Otse ühendatud. Kuidas ma selle halli anduri ühendan ? Mul on herkon selline millel on tavaolekus kontaktid lahti aga oleks vaja vastupidist. Ma ei leia ülesse. Pole kolme klemmiga isendit. Arduino relee tarbib 20mA.viimati muutis kasutaja insippo; 11 m 2016, 18:03.
Comment
-
Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitustVäike relee arduinole 5v. Otse ühendatud.
Arduino relee tarbib 20mA.
Kuidas ma selle halli anduri ühendan ?
Võimaldab mõõta magnetvälja ja vastavalt sellele reageerida.
Mul on herkon selline millel on tavaolekus kontaktid lahti aga oleks vaja vastupidist.
Ma ei leia ülesse. Pole kolme klemmiga isendit.
Lahtise kontaktiga herkoni puhu viib temaga järjestikune takisti sisendi kas
NULL või ÜKS seisu. Sõltuvalt sellest kumba pidi on takist ja herkon +- vahel.
Magneti lähendamisel herkon rakendub ja sisendi seisund muutub.
Milleks täpselt on vaja kolme kontaktiga herkonit?
Vast oleks parem mõelda mis teha herkoni kontakti sädelemisega.
Mulle tundub nii.
Comment
-
Mul on vaja relee välja lülitada magneti liginedes. Teha lõpulüliti. Koodis ma ei saa seda teha. Kuidas ma teen transistoriga selle inventeerimise? Seal mul on nii, et arduino pin on seisus HIGH. Relee ei tõmba. LOW siis töötab. Hiina releedel ongi nii. Neil on optocoupler vahel. Seega siis ma saan sedasi herkoniga millel kontaktid magneti liginedes tõmbavad kokku tuleb pinile peale +5V. Pin-i olek muutub HIGH ja relee ei tõmba enam. Segane värk aga peaks töötama ? Kas peab selle +5V laskma läbi takisti ?
Comment
-
See andur, millest jutt käib, sel on andmelehe järgi "open collector" väljund. Seda saab võrrelda herkoniga, mil kontaktid magneti lähendamisel sulguvad ja mis on ühendatud arduino pini ja maa vahele. Arduino pini ja toite vahele on ühendatud takisti (pullup).
Transistoriga inverteerid nii:
Comment
-
Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitustTeha lõpulüliti. Koodis ma ei saa seda teha.
arduino pin on seisus HIGH. Relee ei tõmba. LOW siis töötab. Hiina releedel ongi nii. Neil on optocoupler vahel.
Kui üks otss on HIGH, siis kõik sõltub sellest kuhu panna teine ots.
Kas sinna anda KÕRGE või MADAL pinge. Kas ÜKS või NULL.
Kolme otsaga herkon.
viimati muutis kasutaja A.R.; 11 m 2016, 22:24.
Comment
-
Mul ei ole herkonit võtta sellist. Relee tõmbab kui pin on low. Panen selle ukse lüliti. Herkoni kui magnet tõmbab annab sinna pinile HIGH ja relee ei tõmba enam. Ongi kogu aritmeetika. Homme teen ära. Juhe on veetud. Vaja ühendused teha ja magnetile sobiv asend leida.
Comment
Comment