Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

CPU hõivatus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: CPU hõivatus

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
    Huvitav et paar nädalat tagasi ei olnud mingit probleemi. Nüüd on.
    Midagi on teisiti.
    Vot selle reklaamiga juba kord on nii, et mida aeg edasi, seda hullemaks/agressiivsemaks asi läheb.

Tegelikult ei pruugi (võib, aga ei pea) ka reklaami keelamine enam midagi aidata, brauser säherdusest saastast juba läbi imbunud. Kõige kindlam oleks brauser arvutist täielikult eemaldada, ka kasutaja profiili alt ning samuti registri kirjed (regedit.exe pole loodetavasti tundmatu). Hiljem uuesti installida.

Mina näiteks kasutan igapäevaseks netis käimiseks http://www.sandboxie.com/ abi, hakkab brauser uimendama, teen kahe hiireklõpsuga platsi täielikult puhtaks ja jälle mõneks ajaks rahu majas. Aga sina ei pea nii tegema, võid leida endale sobiliku lahenduse.

Comment

Huvitav, mis siis Postimehe ja Delfi reklaamil erinevust on. Mul piirangutevaba Vivaldi Delfis näitab reklaami, aga Postimehes ei näita, sellepärast mõtlesingi, et pole ju. Hakkasin teise brauseriga testima ja tulemus
      https://www.upload.ee/image/6208724/Valik_999_278_.png

Comment

Adblock Plus, the most popular ad blocker on Firefox, Chrome, Safari, Android and iOS. Block pop-ups and annoying ads on websites like Facebook and YouTube.

Comment

Lisan siia Henn Sarve juhtumi ... ehk on kellelgi sellest kasu.

Paar sõna Googlist
          Juba mõnda aega märkan, et mu arvuti muutub kohati kohatult aeglaseks. Eriti siis, kui ma teda kasutan.
          Hakkasin uurima, mis lahti ja avastasin, et üsna suur liiklus toimub minu arvuti ja aadressi: am09s05-in-x03.1e100.net vahel. Programm, mis selle aadressiga suhtleb on Google Chrome.
          Kui avatud 1 lehekülg, siis lisaliiklus ei ole väga hull. Kui aga (nagu mul veidrikul kombeks) lahti üle 40 lehe, siis ületab see liiklus muu võrguliikluse.
          Proovisin, et blokeeriks selle aadressi tulemüürist ja Voila! - arvuti tagasi normaalselt kiire. Kusjuures mingit funktsionaalsuse langust ei täheldanud ja miski rikki ei läinud
          Millega siis tegu. domeen lel00.net kuulub googlile. Lugesin, et "lel00.net is a Google-owned domain name used to identify the servers in our network." ja lisaks, et "Most typical Internet users will never see 1e100.net, but we picked a Googley name for it just in case (1e100 is scientific notation for 1 googol)."
          Seega, mis pagana asja minu arvuti selle googli imeliku nimega serveriga ajab - ei tea siiani. Ju Googel korjab infot - nii arvab mu õpetatud sõber.
          Aga igatahes selle infokorjaja lihtsa blokeerimisega sain oma arvuti taas normaalseks. Ja võin uue hankimise rahulikult edasi lükata.
          PS! Panen siia ka õpetuse, et mida ma tegin:
          in, et üsna suur liiklus toimub minu arvuti ja aadressi: arn09s05-in-x03.1e100.net vahel. Programm, mis selle aadressiga suhtleb on Google Chrome.

Video kasulikust vastumeetmest:

Comment

Muideks, selle 1e100.net aadressiga suhtlevad ka teised brauserid, juhul kui üleval paremal otsiaknas kasutatakse guugli otsingut. Valid sealt otsingusaidiks midagi muud, hakataksegi seda teist saiti pommitama.

Comment

Igaks juhuks võiks ka üle vaadata, kui on brauserile mõned lisad külge poogitud. Omal oli hiljuti juhus, et ühest hetkest reklaamidest vabastatud Delfi läks avades kooma ja prose koormus kasvas, teistel lehtedel probleeme polnud. Hakkasin siis uurima ja tuli välja, et seda põhjustas Unlimited Free VPN - Hola, olin selle installinud kunagi brauserisse, kui selle ära keelasin, läks kõik normaalseks.

Comment

Esmalt postitatud Pläsku poolt Vaata postitust
                Igaks juhuks võiks ka üle vaadata, kui on brauserile mõned lisad külge poogitud.
                Mul on siia tekkinud üks EasyPDFCombine. Öeldakse et viirus.
                Netis on juttu kuidas lahti saada aga siiani ei ole õnnestunud.

Aga see kiiruse asi on nagu maha rahunenud.
                Kuna tegu on Telia netimooduliga siis võimalik et ka sealt midagi pigistab.

Comment

Mul halvavad delfi reklaamide blokeerimiseks varutud programmid 100% mälu ja CPU.. Seda saasta on lihtsalt igale poole nii palju pandud, et ilma reklaamita leht võtab 1,5MB ja saastast puingul sama leht 8,2MB... Ma olen WIN10 puhul task manageri seisanud, et asjad ei jookseks ringi. Sealt pannud sulge programm ja kiirelt ära kustutanud viiruse või mis iganes programmi mis pinda käib.
                  Viirusetõrje on selline sekundaarne loll mis ei leia väga midagi kui probleem tõsiseks läheb. Windows 10 enda turvamiseks mõeldud programmid ka maha lastud. Mõttetu resurrside rasikamine.
                  Kui sul mingi muu OS siis saab ikkagi samat meetodit kasutada. Malwarebytes või mõni muu peaks su probleemi lahendama. Aga kui on brauseris töötav siis pead ise ja manuaalselt eemaldama.
                  Eelnevalt toodut meetod töötab. Peaks olema sul seal detailne vaade programmidele mis jooksevad.. Ülevalt saad valida mis kõige enam mida kasutab.
                  Valid sihtmärgi avad selle asukoha uues aknas, seiskad ja kustutad ära.

Comment

Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust
                    Mul halvavad delfi reklaamide blokeerimiseks varutud programmid 100% mälu ja CPU.
                    Oli sama häda Postimehega. Mingil hetkel hakkas AdBlock kohutavalt uimama ja lehe avas mitme minuti pärast. Asemele läks uBlock. Põhimõtteliselt sama asi, aga kergekaaluline.
                    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                    ATiP1pN4XeM

Comment

Tänud ka minu poolt Saformo poolt viidatud õpetusele, internet läks kiiremaks, enam ei olenud sellist asja, et alla kerimisel leht oleks kui roostes, lehekülgede peal käivad need väiksed helesinised ringid pidevalt sõgedalt ringi nagu makikettad, ka ei põle kõvaketta tuli enam ühtlaselt. Kohati oli ka tunne, et osta uus arvuti, sest isegi 5-aastat vana FSP mängu ei saanud normaalselt mängida, kui internett oli lahti ja ka siis kui kinni oli käis ka vaevaliselt ja siis ka tuli teha üks profülaktiline restart enne mängu, mängu keskel ja peale mängu, seda juhtme seinast välja tõmbamise ja siis teine profülaktiline restart veel otsa start menüü alt, kui ka ei aidanud, siis mitme päevane puhkus Vaatame veel, kas ta sellist roppust ka veel söandab ette kuvada, nagu "leht ei reageeri" ja "not responding" "ta on surnud jimm" ja "bla bla blaa ühesõnaga..
                      Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Lisan pisut paremini nähtava video Henn Sarve näitel, kuidas blokeerida aadresse:

Aadresside-blokeerimine

Comment

Working...
                        X