Nimelt mul tekkis idee-kas mitte ei sa nii teha et jagada serial kaabli abil netti edasi?Minu arvutisse (Cel 2ghz,512MB ram,40GB hdd) tuleb sisse LAN juhe.Teises toas on vana 486 mida tahaks kah netti saada.Kuna võrgukaartidega meeldib talle konfliktis olla siis läbi lan kaabli netti edasi jagada ei sa.Mina tahaks siis nii et ühendan vana ja uue arvuti ja vana arvuti saab neti läbi com pordi juhtme (null modem)Kaabel on muidu olemas, kui üks probleem:WInxp -l on pordid kinni
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Interneti jagamine läbi com pordi
Collapse
X
-
Winxp pordid ei puutu antud juhul asjasse, ei riistvara pordid ega ka võrgu tcp pordid ega muud pordid. Sul tuleb kuidagi oma masinasse tööle saada kahe masina vahele PPP link ja siis seda pidi ühendus luua. Ei ole küll asjaga tegelenud, kuid teoorias peaks ppp adapterit olema võimalik lisata võrku ja siis selle kaudu ühendus püsti panna, pärast siis maskeraadida (sharing vms) edasi internett sinna liini.
Btw, riistvara konfliktid on kõik lahendatavad. Võrgukatel on kas jumperid või siis on nende draiveri diskil üks dossi proge, millega saad IRQ'sid muuta. Paned näiteks võrguka IRQ3 peale ja heli IRQ5 ning peaks asi töötama. Ka biosist tuleks määrata, et teatud IRQ'd on PCI omad ja teatud on ISA omad. Seejärel lahenevad probleemid kenasti. Ma olen üles pannud ühte vanasse masinasse linuxiga jagamist ja seal oli samamoodi jamad just 3 võrgukaardi korraga tööle saamine nii, et konflikte ei tekiks ja peale natukest kombineerimist ja võrgukaartidel ükshaaval vastava progega irq'de ümber progemist hakkas asi kenasti tööle, masin ise oli 486DX4-120, AMD prosega.
-
IRQ3=COM1, IRQ4=COM2. Seega peab nimetet pordid (biosist) välja lülitama et neid katkestusi kasutada. Mõni bios seda ei luba.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Minumeelest oli asi vastupidi,
Com1, IRQ 4, address: 3F8
Com2, IRQ 3, address: 2F8
Com3, IRQ 4, address: 3E8
Com4, IRQ 3, address: 2E8
Siiani pole veel mul miski asi takistanud IRQ3 kasutamist võrgukaardile, COM2 porti enamasti ei lähe vaja, DB8 pistikuga COM1- st täitsa piisab hiirele.
Muidugi on ka võimalik helikaarte enamasti panna IRQ 5,7,9 alla, seega võiks ju ka proovida heli panna IRQ 7 ja siis võrk IRQ5 vms.
BTW, see peaks olema mu 1000. post
Comment
-
http://www.hot.ee/sclub88/PPP.jpg selline error tuleb :huh: milles probleem?Probleem on vana arvuti poolne...
Comment
-
Mis op-süsteem vanal masinal on? Äkki viga selles et XP saadab krüptitud parooli kuid vana ront ootab plain-teksti?- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Kas teise masina ikka tegid serveriks? Üks pool peab olema server ja olema valmis sissetulevateks ühendusteks, teine siis tegeleb ppp sessiooni loomisega.
Mina prooviks nii: konfiks XP PPP serveriks ja siis teise masinaga teeks PPP dial-in'i. WinXP serveriks konffamisest on juttu siin: http://uzix.sourceforge.net/common/win2000.html , vaata 3. lõiku.
Natuke aega tagasi uurisin ttü arvutivõrkude aine jaoks ppp hingeelu, tehtud animatsioon on siin: http://emperor.dyn.ee/ttu/av/
Comment
-
Tüütan korraks veel-nimelt seisab arvuti hetkel siis kõrval (vana) nüüd oleks teda tagasi vaja viia teise tuppa.Probleem nimelt selles kuidas ma nüüd äsjasaavutatud ühendust jätkata saaks?Kui pikk võib maksimaalselt olla null-modem kaabel?Äkki oleks võimalik teha ise raadiolink?Kõik ideed oodatud.
PS!Kasutada on ka 6 sooneline vana LAN juheö..ehk saaks mingi converteri teha?
Comment
-
No kui tahad ikka pikka linki, siis viska masinasse võrgukaart ja tee mingi ruuting, kas siis xp masinale teine võrgukaart, eraldi ruuter juurde või on ka muid lahendusi (adsl'iga saab näiteks sama võrgukaardi kaudu lihtsalt huubiga teha mõlema suuna liikluse, siis füüsiline side jookseb kõik huubi aga loogiline side jookseb ikka läbi xp masina igalt poolt internetti).
RS232 max pikkused peaksid sellised olema, nagu näed sõltub asi sidekiirusest:
Baud rate Maximum cable length (ft)
19200 50
9600 500
4800 1000
2400 3000
siin pikkus jalgades, üks jalg peaks olema 0.3048 meetrit.
btw, igasuguste ühikute konvertimiseks on guugel parim, trüki näiteks "3000 feet to meter"
Comment
Comment