Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

I2S master clock

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

I2S master clock

Hiljuti oli vaja veenduda ühe R-berrylaadse linuxiga mikroarvuti I2S soundiväljundi töötamises. Mul vedeles kapis üks kunagi ostetud seisma jäänud AK4396 dac, millel SPDIF sisend. Läksin õhina ja kolviga sinna kallale, et I2S otse AK sisendisse juhtida, kuid mul oli kasutada vaid standardne I2S valik - SCK, WS ja SDA. AK tahab saada ka MCK-d ehk master clocki. Selgus, et käib väga hästi ka SCK=MCK setupis
    Huvitav on veel see, et kunagi mõned tagasi jäi see dac mul seisma, kuna SPDIF-i kaudu polnud sound suurem asi. CS8416 on seal konverteriks. Proovisin tollal ära AK väljundist, filtrist mööda, otse heli võtmise ja läks riiulisse. Aga nüüd ma olen heliga rahul.

Küsimused jäid siiski vaevama. AK datasheet midagi väga selget ei rääkinud olukorra kohta ja muidu dr google abiga sain aru, et MCK on abiks juhul kui sul on hulk chippe koosluses, kellele saad siis ühe master clocki ette anda stabiilsest generaatorist, et ahelas jitter väga suureks ei läheks. Aga mida see chip õigupoolest teeb, kui MCK ja SCK erinevad, ütleme et triivivad üksteise suhtes siia-sinna? Okei, dac sisemiselt kellab ennast MCK peale ja kui see on stabiilne siis on ka väljund jitteri vaba, kuniks puhver peab. Aga edasi, kui puhver lõhki?
    Toidan trolle!

Vs: I2S master clock

Tavaliselt tekitatakse MCK ja SCK samast generaatorist, nii et naljalt ei tekigi võimalust et need omavahel kuidagi nihkesse läheksid. Kui kellad korras, sis puhver lõhki ei lähe, sest samas taktis käivad andmed sisse välja, vahe peab ikka päris palju olema et jitteriga puhver lõhki saada. Ilmselt saab enne track või sessioon otsa, kui puhver üle venitatakse. Nähtavasti tuleb midagi spetsiaalset selleks teha et niisugune olukord tekiks. Vähemalt nii oletan.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Sel juhul mulle ikka päris lõpuni kohale ei jõua, miks on kaks erinevat sisendit.
      Toidan trolle!

Comment

Üks sisend nõuab et mõlemad signaalid oleks sama väärtusega, kaks sisendit seda ei nõua, aga eeldavad et signaali frondid oleks nõutud sünkroonsuses. Kui see on liialt suure erinevusega, läheb kivi _reset staatusesse. Erinevad jupid väljaspool DAC kivi võivad nõuda erinevaid sagedusi, seetõttu on kaks sisendit kasulikum pidada.

Muidugi need erinevad kellad saadakse tavaliselt siiski samast generaatorist, millest divider võtab vajaliku kella välja (ei pea isegi kordne olema, ehk et saab võtta 27MHz kellast ka 22,xxxMHz grupi kellad).
        viimati muutis kasutaja OSX; 24 February 2017, 10:01.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Working...
        X