Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Millist HDD'd soovitate?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Millist HDD'd soovitate?

Tere

Plaanin soetada endale uue välise 2TB - 3TB'se HDD (sest vana on viimasel ajal hakanud teleriga ühenduses olles video playback'i hakkima, hetkeliste tardumistega - kasutan HDD'd videopangana, ning tean, et taoline hakkimine on üks peatse seadme surma märke, seega vaatan endale uue seni, kuni faile veel vanalt kätte saab), ning olles kvaliteedi suhtes võrdlemisi võhik, kuid mitte nii palju et sinisilmselt pelgalt tootjate ülivõrdes enesereklaami uskuda, mõtlesingi, et küsin targemalt rahvalt.

Niisiis, millised oleksid teie soovitused 2-3 terase, ilma eraldi toitejuhtmeta, läbi USB kaabli teleriga ühenduva JA playbackitava ning võimalikult pikkaaegse vastupidavusega HDD'sid silmas pidades? Ehk on kindel tootja teistest pea jagu üle? Millistest kindlasti laia kaarega mööda minna jms.
    Vana HDD on Samsung Seagate 2TB D3 Station.

Tänud.
    viimati muutis kasutaja Scott; 03 m 2017, 00:58. Põhjus: mittetöötav kood tekstis kustutatud

Vs: Millist HDD'd soovitate?

seaväravat on kirutud päris kõvasti.

kui head asja tahad siis unusta see nõue:
    <strong>ilma</strong> eraldi toitejuhtmeta
    head asjad tahavad reeglina rohkem süüa kui usb pealt saab. ise vaataks ainult WD serveri kettaid.

Comment

HDD "tervis" on vastavate arvutiprogrammidega tuvastatav. Aga võib-olla on failid kettal fragmenteerunud, seetõttu jamad? Olen leidnud mõne torrentifaili koosnevat kuni tuhandest fragmendist, videofailid hakivad ja värvid jukerdavad. Defragmenteerimise asemel kirjutan sellise faili nt teisele kettale ja kõik OK. USB 5V toitega töötavad ainult 2,5" HDD-d, 3,5" HDD tahab juurde ka 12V, selle tõttu need ka adapteritega. Minu arvates on 3,5" heade HDD valik suurem ja töökindlus parem.

Comment

Hitachi (HGST) kettad on olnud ühed töökindlaimatest. Hinnad on ka vastavad. Kas NAS lahendustele sobivaid asju teevad, ei tea.
        Hinnavaatluses on ostuabi alafoorumis, põhjalikum teema ketastest ning võrdlustabelid veaprotsentidega:
        Hinnavaatlus on Eesti suurim tehnikaalast hinnainfot ja nõuandeid edastav internetikeskkond.

googleda ka "hdd reliability 2017".
        Üldiselt mõne seeria kettad, on mõistlikum kohe peale ostmist pügikasti visata.
        -

Comment

WD ostis HGST ära juba ammu. Minu soovitus oleks WD My passport 3TB ~100€. Seagate toodangut tasub vältida. Kõige õigem oleks NAS-i peale kolida.

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
            WD ostis HGST ära juba ammu. Minu soovitus oleks WD My passport 3TB ~100€. Seagate toodangut tasub vältida. Kõige õigem oleks NAS-i peale kolida.
            jajah, mingi algtaseme server oleks kõige kindlam valik, synology või siis vone rätsepatöö.

Comment

WD ostis HGST ära juba ammu. Minu soovitus oleks WD
              On tõsi. Aga ega toodetavad mudelid sellest ei muutunud, Hitachi (HGST) Enterprise seeria on täna täiesti olemas, saadav ka Eestis. Hitachi Desktop seeria aga on saadaval rebrandituna Toshiba nime alla, mis samuti on meil saadaval. Mehaaniliselt on need HGST, firmware on ka nende kuid mõned read on "ajakohastatud" ning silt Toshiba.
              Ainult parim on parim.

Western Digitali virn nurgas vaikselt kasvab, möödunud nädala count on 2, seagate on nimi mida ma ei saa suure tähega kirjutadagi, Hitachit on ka üks - ajast mil neid hüüti DeathStar, ehk siis ca 15 aastat vana.

Hetkelised tardumused võivad ka viidata vajadusele ketas lihtsalt defragmentida, ei pea kohe otsi andma hakkama. Kui ketas on USB londis ja relatiivselt aeglane (5200rpm), siis hakkab see mõjuma küll.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

HGST üldiselt hea jah, aga mul on WD-ga paremad kogemused. Hiljuti suri maha just üks 6-7a vanune NAS-i 1TB Hitatchi 7200rpm. Seagate kettaid sellest ajast pole ühtegi järel.

Aga teema algataja võiks HD Tune proge tõmmata - SMART-i vaadata ja ka health checki teha.

Comment

Hiljuti suri maha just üks 6-7a vanune NAS-i 1TB Hitatchi 7200rpm.
                  Aga mida te tahate siis - NAS on enamasti kõige kettavaenulikum keskkond 3,5" kettale üldse. Pidas edukalt oma planeeritud eluea ju üle sellele vaatamata. Mul leidub ka mõni 1TB Hitachi kuskilt aastast 2009 ehk, kuid normaalses asendis ja ventileeritud - ei näe mingeid märke et midagi oleks küsitavaks muutunud.

Ketas peaks asuma vertikaalis, pesa eelistatult allpool (nii saab ka veaga ketast triipkoodi abil leida kergesti kettafarmist, kuna kood on pesa suhtes vastasküljel). See on aastatepikkuse serveripargi kogemus, kus statistiliselt selline paigutus annab kõige vähem hardware failure't.
                  Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                  Konfutsius

Comment

Working...
                  X