Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lenovo Edge E530 (UEFI) BIOSi probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lenovo Edge E530 (UEFI) BIOSi probleem

Tegu siis Leovo Edge E530 masinaga (selline vanem pill):
    1. Protsessor: i7-3940XM
    2. Graafika: nVidia GeForce GT 630m
    3. M2lu: 16GB DDR3 1600
    4. Kettad: 256GB SSD mSATA (op.sys) ja 500GB HDD (dokid)
    5. Op.sys: Windows 10 (Prof)

Windows ja UEFI BIOS teevad kavalat trikki ehk siis Windows tegelikult ei lylitu v2lja, vaid hiberneerub. BIOS on sellest teadlik ning t2nu sellele tuleb masin m6nusalt kiiresti yles. Aga probleem on selles, et kui ta sellises olekus yles tuleb, siis ei lubata BIOS-i.

Eile sai masinaga fyysiliselt tegutsetud ja surgitud tema soolikates, mille k2igus tuli mul CMOS-i patarei lahti >> tundub, et pole justkui midagi hullu, lihtsalt kaotan s2tted ja kell l2heb valeks. T6si, nii on, aga probleem hakkab sellest, et masin hiberneerus ja nyyd ei luba BIOS-i. Kurdab kui raske elu tal on ja kell on ka vale. Viskab veateate POST-is ette ja palub vajutada ESC-i teate eiramiseks ja F1-te BIOS-i sisenemiseks. Vajutan F1-te, masin teeb restardi ja olen sama teate juures tagasi, vajutan ESC-i olen pimeda ekraaniga (tundub, et tegu on selle hiberneerunud Windowsiga). Tal on tegelikult veel yks viide kasutajale: "To interrupt normal startup, press Enter".

Nii, kui probleem on siis selle hiberneerunud Windowsiga, siis peaks ju aitama selle ketta eemaldamine - tegin, proovisin - peale seda j22b ta selle viimase teate juurde. Kl6bista mis klahve soovid, kuid mitte midagi ei toimu. Panin ketta tagasi ja see vana trall hakkas uuesti peale. Kusjuures selle Enter-i vajutamine ei tundu toimivat. Proovisin v2lise klaviatuuriga - ei toimi.

Veel plaanis proovida m2lupulgalt opsysteemi k2ima ajamise v6imalust ja CD-lt/DVD-lt. Need tegelikult said eemaldatud boot orderist, kuid kuna CMOS-i aku k2is 2ra, ehk sai see ka enda algseaded tagasi. Yhe m6ttena see opsysteemi ketas lauaarvuti taha ja seal hibernationiga seotud failid kustutada v6i siis MBR ymber kirjutada vms.

Ehk on kellelgi veel m6tteid mida proovida v6i mida teha? Ehk keegi on sellises olekus ise olnud. K6ik m6tted on teretulnud (v.a. et boodi windowsisse ja seal tee ketta check vms - selliseid soovitusi n2gin googles kyllaga)
    V2ntv6ll on selleks k6ver, et mahuks mootorisse 2ra.

Vs: Lenovo Edge E530 (UEFI) BIOSi probleem

Proovi väljalülitamisel ShutDown vajutamisel/hiireklõpsu ajal hoida Shift klahvi all. See teeb näiteks kettale korralikult unmount, võib olla muud kasulikku ka.
    Mõned soovitavad sedamoodi: "I always do it from the CLI. shutdown /s /t 5","Save yourself some characters! shutdown /p Shuts down with no timer and no prompts."

Comment

Esmalt postitatud aqv poolt Vaata postitust
      Proovi väljalülitamisel ShutDown vajutamisel/hiireklõpsu ajal hoida Shift klahvi all. See teeb näiteks kettale korralikult unmount, võib olla muud kasulikku ka.
      Mõned soovitavad sedamoodi: "I always do it from the CLI. shutdown /s /t 5","Save yourself some characters! shutdown /p Shuts down with no timer and no prompts."
      Selle jaoks ma peaksin enda n6iaringist v2lja saama ja windows peaks bootima - aga minu puhul see hetkel kahjuks ei toimi.

Tegelikult aitaks see, kui BIOS-is boot mode panna legacy peale ning quick ja muud nunnud boot-id v2lja lylitada (windows m6istab biiti ja teeb ilusa shut downi). Aga selle jaoks oleks mul vaja BIOSi saada

Comment

Külje peal peaks novo nupp olema. Sellega võiks nagu biossi saada.

Comment

Kahjuks sellel edge seerial seda nupukest ei esine. Kui just emaplaadil miskit t2itmata kohta ei ole (kahtlen, kuid mine sa tea). Teen t88 asjad 2ra, siis yritan selle teemaga edasi tegutseda.

Comment

Kas bootimise aken tuleb ette, kas seal ei ole Setup valikut (kõige alumine)?

Comment

Minu valikutes on:
              1. F1, et siseneda BIOS-i, kuna systeem tuvastas, et CMOS-i sisu on tyhi ja/v6i kell vale >> teeb restardi masinale ja j6uab sama POST veateate juurde tagasi
              2. ESC, et eirata POST-i veateadet >> saan musta ekraani, kus masin ei liiguta mitte midagi (arvan, et tegu on selle Windows hibernatsiooni olekuga)
              3. ENTER, et tava booti asemel midagi vingemat teha >> ei toimi nagu

Kuna, minu eilne t88p2ev l6ppes 88sel 3-st, siis mul ei olnud enam tahtmist seda masinat n2ppida, ehk t2na on parem

Comment

Fn F1 ei aita?

Comment

Võta vast CMOS'i "patakas" uuesti lahti ja lühista selle ostad emaplaadil ja siis tagasi - järsku jäi selle mälu sisu mingisugusesse vigasesse staadiumisse? Kõvaketast/SSD'd ma enne talle igaks juhuks uuesti ei näitaks, kui BIOS'i seadetesse on sisse saadud. Ehk leiab netist selle mudeli (service)manuali ja sealt infot võimalike klavhikombinatsioonide kohta kas BIOS'i seadetesse sisenemiseks, selle uuendamiseks, BIOS'i/Windows'i recovery jaoks või miski muud huvitavat.
                  USB ja plaadi pealt "buutimine" ka asi, mida proovida.

Ahjaa ja mine tea, järsku ei anna mõni RAM korralikult ühendust ja tekitab anomaaliaid.
                  Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
                  Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

MeesMetsast sa peaksid nagu teadma ju, et cmos seadistus on salvestatud eepromile ja patakas on ainult selleks, et kell töötaks.
                    Ma laeks firmware hex editori, seal saaksid teha mis iganes soovid.

Comment

Esmalt postitatud H.M.M poolt Vaata postitust
                      MeesMetsast sa peaksid nagu teadma ju, et cmos seadistus on salvestatud eepromile ja patakas on ainult selleks, et kell töötaks.
                      Ma laeks firmware hex editori, seal saaksid teha mis iganes soovid.
                      Oled sa ikka kindel, et sellel mudelil on 100% kõik seaded eeprom'il?
                      Väike juhtme ühendus korraks ei tee naguinii paha, nagu ka RAM'i ühenduste teema. Olgugi, et kumbagi tõenäoliseks põhjuseks ei pakuks.
                      Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Lenovol saab BIOS-i hoopis
                        Fn + F2

Comment

CMOSi “pataka” eemaldamisest ei ole kasu - s2tted salvestatakse EEPROMi - kontrollisin teise emaplaadi peal. Mul Fn ja CTRL omavahel BIOSis vahetatud. Funktsiooni klahvide seadistus on Legacy peale pandud - kasutan Fxx nuppe rohkem kui neid multimeedia omi. Olen kindel, et F1 on BIOSi sisenemiseks, kuid katsetan seda F2-te.

Uurisin emaplaati l2hemalt, sinna on l2hestikku pandud 2 flashi ja 1 EEPROM. Oma tegemistega sain nii kaugele et Win10-e sain teise emaplaadiga yles. Tegin full shut downi ja tekitasin UEFI bootile ka lisaks vana klassikalise booti. Kuna see k6ik sai valmis t2na hommikul 4:52, siis lihtsalt ei viitsinud edasi nokkida. Proovin nyyd probleemse emaplaadi peal selle F2 ja Win10 teema 2ra

EDIT:
                          Huvitav miks just kaks flashi ja yks EEPROM? Flashid on erinevate firmade toodang.
                          viimati muutis kasutaja Mephistopheles; 09 December 2017, 23:08.

Comment

Nii, natukene kiireks l2ks t88l, kuid eile sain tagasi antud teema juurde. Tundub, et mul see vana klassikalise booti tegemine ei 6nnestunud - sellega ma seda masinat yles ei saanud. Tegin kettast backup image. T6mbasin tyhjaks, nyyd tuleb miski DOSi laadne asi peale ajada << lollikindel.

F2 kl6bistamine ei aidanud. Sai uuritud antud teema kohta, siis ma ei ole ainus loll - soovitati BIOSi uuendus 2ra teha.

Tekkis yks idee, et kui mul nyyd see DOSi teema ka ei toimi, siis v6tan teiselt samalt emaplaadilt BIOSi flashid ja EEPROMi ning teen koopiad ning t6mban sellele emaplaadile selga.

Avastasin, et Windows on eriti kaitsvaks l2inud: ei saa kustutada erinevaid systeemseid partitsioone, isegi siis, kui ketas ei ole primaarne, kus need asuvad.

Comment

Üks tuttav rääkis vahepeal, et ühel (oli ka vist Lenovo) läpakal sai tavapärast bootimisprotsessi muuta/bios'i seadetesse minna (antud juhul Win10 asemel Win7 installeerimise eesmärgil) mingi "sala nupuga", mida pidi kirjaklambri otsaga läbi väikese augu vajutama. Natuke segane jutt oli aga järsku isegi on mingi tõde seal sees. Pole ise küll sellist asja kohanud.

Comment

Working...
                              X