Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mida kujutavad endast serveri kõvakettad?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mida kujutavad endast serveri kõvakettad?

Soft raid sobiks omatarbeks väga hästi. Kiirepööretega kettad ja riistvaralised kontrollerid annavad jõudlust ja kiirust. Oma failide jaoks ei ole vaja. Pigem osta just energiaefektiivsed ja vaiksed nagu WD Red.
    Tänapäeva ketastel ei ole ka käivituskordade arv probleemiks, kuna lugemispead pargitakse ketta kõrvale plastikkandurile. Vanasti hõõrusid lugemispead vastu ketast, enne kui pöörete tõustes tekkis õhkpadi.
    viimati muutis kasutaja olevtoom; 15 January 2018, 14:10.

Comment

No igal juhul on näha, et need serverikettad seal on kallimad ja omadused ka teised, kui lugeda kirjeldusi.
      Sellisel juhul tekib küsimus, kui palju nad, siis paremad on, tasub mul neid, siis osta või mitte?
      Pealegi, servereid on ju ka mitut tüüpi, miks sellised ei saa olla lihtsamate serverite kettad näiteks?
      Ma ei tea, ma lihtsalt pakun.

Olen täiesti kursis kõvaketaste lendamise ohuga ja sellepärast teen varukoopiaid teistele väiksematele ketastele, jaotan ära.
      Osad asjad kirjutan ka plaati Blu-Ray-dele.
      Raidi ma tegema ei hakka.
      Mul on windowsi jaoks hoopis eraldi 1TB kõvaketas.
      Kuigi tõsi, ka seal peal on muid asju olude sunnil.

Teised kõvakettad seisavad mul sahtlis ja kapis, mida panen vahepeal järgi, et neile varukoopiaid teha.
      Eks süsteem vajab veel ka organiseerimist, aga need on mul enamuses 3,5" sisesed kõvakettad.

Comment

Esmalt postitatud klemmikas poolt Vaata postitust
        Pealegi, servereid on ju ka mitut tüüpi, miks sellised ei saa olla lihtsamate serverite kettad näiteks?
        Kõik oleneb missiooni kriitilisusest. pank vs rate.ee Mõtle ise mis saab kui panga server on paarpäeva maas.

Teised kõvakettad seisavad mul sahtlis ja kapis, mida panen vahepeal järgi, et neile varukoopiaid teha.
        Eks süsteem vajab veel ka organiseerimist, aga need on mul enamuses 3,5" sisesed kõvakettad.
        siis on synology nas parem.
        või lunid kuskilt kasutatud serveri, sellise

Comment

Mulle tundub mu praegune variant ikka parem.
          Üks uus suur ketas jookseb arvutis pidevalt teise kettana ja teised väiksemad on varukoopiateks sahtlis ja kapis.

Lihtsalt mõtlen, millist suurt ketast valida järgmiseks, praegusele asenduseks, mis siis arvutis pidevalt töötab, kui ka arvuti töötab.

Comment

Kui tundub parem, siis on ju kõik hästi. Peaasi et ise rahul oled. Suur ketas ka alati käeulatuses, hea pai teha ja heldinult vaadata et naabri omast ikkagi suurem..... ja kui aega laialt käes ja viitsimist pidevalt kettaid vahetada ja käsitsi backuppida. Aga äkki jõuad kunagi ka arusaamisele et kui datat hulga, siis on rahulikum see data hoidmine ja ka backupindus jätta miski NAS hooleks. Mis ei tähenda seda et vahel poleks recovery't läbi mängida vaja.... Aga noh, kui paranoiline keegi on, eks see sõltub nii isiklikest kogemustest kui ka nähtud katkiste HDD-de arvust ja ka muust nähtust. Internet on infot täis ja eks Sa loe ja kaalu PRO'd ja CON'd oma jaoks läbi...

Comment

Kogu minu küsimus oli tegelikult nende serveri ketaste kohta, mida 1a-s näitasin.

Kettaid ma pidevalt vahetama ei pea, sest ei tee iga päev varukoopiaid.
              Mulle ei meeldi automaatsed süsteemid, tahan ise käsitsi teha neid asju, siis tean täpselt, mis varukoopiad kuhu ikkagi teen ja millal.

Olen mõelnud ka välisele kettale, aga USB 2,0 on selleks liiga aeglane, et sinna suuri mahte kopeerida, mu emaplaadil USB 3,0 ei ole.

Comment

On pci-e siinile USB3 kaarte täitsa olemas ju. Mul näiteks on MacPro peal MSI Star-USB3 kirjadega kaart ( https://www.msi.com/Motherboard/StarUSB3.html ), kaks porti. MacPro'l samuti USB3 pole endal. NEC chipiga, mäletagi kui vana ta on, töötab. Kettad lähevad Asmedia ASM1051 kontra otsa. Mul üle 3TB kettaid pole, aga sinnani tunneb ära nagu peab.
                viimati muutis kasutaja OSX; 15 January 2018, 22:45.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

Comment

Mina olen servereid planeerides vastipidavuse alati esikohale seadnud.
                  WD Black seeria on 5 aastase tootjagarantiiga, seega julgeks neid soovitada. Hinnad on ka inimlikud.

Comment

Working...
                  X