Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Andmete kättesaamine kettalt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
    ***Mul on uus ketas, täiesti tühi, uus, eile lõikasin vaakumpakendi katki ja ühendasin ta testiks lauaarvutiga, et kontrollida kas transpordil viga ei ole saanud...
    See panegi lauaarvutisse ainsaks kettaks ja õpi HBCD võimalusi kasutama.
    Läbi USB vahejubina ei pruugi kõik funktsioonid korrektselt toimida.
    Seal on ka HDTune, saab ka kogu ketta nullidega üle kirjutada (wipe disc), saab harjutada partitsioonide tegemist ja kustutamist jne...

Kui ma selle 105GB andmekasutsuega ketta panen lauaarvutisse siis jah on mul tunne, et arvuti miskipärast tahab sellelt käivituda, ma ei tea miks, proovisin sealsed pesad ka läbi ja biosis ka on ikka põhiketas pandud paika aga ometi kui ma panen selle ketta lauaarvutisse siis see käivitumine võtab sigapalju aega ja kipub hanguma. Samas ei andnud ta mulle kordagi teateid, et ketas ise oleks vigane. Ka Seatoolsi testid ta läbis, vaid üks viimaseid katsetamisi ei vedanud välja (sellest oli siin juba juttu). Ilmselt on põhjus kusagil seal kettal oleva Win8 ja Win10 ja kurat teab mille vahel veel.
    Sinu arvuti win ja lisatud kettal olevad winnid hakkavad omavahel sõdima: kes on kõvem ja kelle õigusi ja parameetreid kasutada.
    Selliste jamade vältimiseks tulebki arvutist see põhiketas välja võtta ja kahtlase kettaga arvuti käima tõmmata mingi välise buutiva softi abil.
    viimati muutis kasutaja vasaraonu; 04 April 2018, 07:14.
    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Vs: Andmete kättesaamine kettalt

Jajah, kui failiõigused on piinlikult korras siis win ei lase teisest arvutist võetud winni kettale C:\users kausta sisu lugema.

Sammuti ei pääse ühe pingviiniga teisest pingviini masinast võetud kettale /root ja /home kaustade sisu lugema. //nohh lugeja pole nende failide omanik ja puuduvad RW õigused.

Aga pinviin loeb/kirjutab rahumeeli windowsi kettaid, mõnikord nõnda, et win keeldub pärast osasid kaustu omaks võtma ja kustutab need väites, et need on rikutud.

Ise pole kunagi HBCD asju pruukinud, liiga keerulised. hoopis UBCD http://www.ultimatebootcd.com/ ja hot-swapiga linux RONT(tm) masinat.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
        Ise pole kunagi HBCD asju pruukinud, liiga keerulised. hoopis UBCD
        HBCD peal on MiniXP, mida UBCD peal pole.
        Igasugu winni jamade klaarimiseks on MiniXP väga hea tööriist. (iga tööriist võib olla ohtlik, kui teda valesti kasutad).
        Mul on mõlemad plaadid (bootiv CD) olemas ja vajadusel valin, mida kasutada.

Lisaks: Win10/8/7/vista/xp partitsioonisüsteemi kontrolliks ja lahkamiseks on hea vahend.

MiniTool Partition Wizard Free Edition
        viimati muutis kasutaja vasaraonu; 04 April 2018, 09:59.

Comment

Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
          See panegi lauaarvutisse ainsaks kettaks ja õpi HBCD võimalusi kasutama.
          Ei saa - see uus on soetatud selle vana läpaka jaoks - WD1200BEVE-22WZT0 ehk siis ta on 2.5" ja IDE - läpaka IDE ja PC IDE kaablit mul ei ole, pole kunagi olnud, ei taha poolt õhtut kulutada selle kokkulõikumiseks ka, kettapoolset pistikutoorikut ka vist ei leiaks mõistliku aja jooksul.
          Muidugi on olemas ka praktiliselt uus HGST SATA ketas 320GB (praktilisel uus siis kuna teda on vähe kasutatud aga tehtud täisformat ja midagi sellel ei ole, kogu maht on vaba) - see ilmselt sobib ju samuti?

Sinu arvuti win ja lisatud kettal olevad winnid hakkavad omavahel sõdima: kes on kõvem ja kelle õigusi ja parameetreid kasutada.
          Selliste jamade vältimiseks tulebki arvutist see põhiketas välja võtta ja kahtlase kettaga arvuti käima tõmmata mingi välise buutiva softi abil.
          No siis ikka see oletus, et mu enda arvuti Win7 ja selle tuttava ketta Win8 ja Win10 omavahel kipuvad madistama, on mingis osas õige? Ma kujutan ette, et seal võib muudki jama olla - kasutatud on seda 99,9% ääretult lohakalt, juhuslikelt lehtedelt tõmmatud igasugu jama ja sel kasutajal oli varem küll mentaliteet, et kuna viirusetõrje ei lase midagi tõmmata ja filme vaadata siis seda ei ole vaja, neil seal kulub neid arvuteid nagu leiba, nad nagu toituks neist, kui läheb rikki, ostetakse uus üldiselt. See 500GB ketas anti mulle kuna küsisin, et võin uurida, kas saab asjad ehk kätte, no enamus sain, muud dokumendid, isegi igasugu pdf ja word dokumendid sain sealt kätte. Samas kõiki pilte ei saanud :/. Ka pole isegi kättesaadud materjalile järgi tuldud mis näitab, et huvi tegelikult leige ja võimalik, et juba unustatud, et üldse neid pilte kunagi tehti - tarbimisühiskonna omadus
          No kuna olevat olnud maru kiire uue jama vaatamiseks, tõmbamiseks jne siis juba oli lastud paigaldada sinna uus SSD ketas (see olevat 100% fuulpruuf kuigi saatsin netilinke kus nende SSD vigadest palju juttu...), lisaks näpivad neid arvuteid seal eelkooliealised kes on varemalt ka toorest jõudu kasutanud, on ajaloos väiksemaid limonaadikahjustusi saanud paigatud ja mõni täiesti surnuks tunnistatud...

Igaljuhul õhtul läheb see Hirens käiku, eks näe, saab siis saab, kui ei siis ei

To Scott:
          Midagi niisugust mõtlesid? https://www.ebay.com/itm/SD-SDHC-SDX...YAAOSwPgxVMS5K

Olen neid asju näinud ja seda vana IDE ketast asendades jäid need ette aga ei hakanud riskima. Kas need jubinad muidu üldse töötavad? Elektrikulu jne silmas pidades peaks olema positiivne aga muud näitajad? Kusagil ei ole märganud nende adapterite maksimaalset toetatavat kaardisuurust. Lugemise/kirjutamise kiirus ka pigem negatiivses suunas aga vist on juba päris kiired kaardid olemas mis IDEga konkurentsi kannatavad?

Aga muidugi lõpetuseks - niisama proovimiseks on neid bad sectori või mitmega kettaid vast 4-5tükki, ehk need sobivamadki katsetamiseks.
          viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 04 April 2018, 10:59.
          -superradical-

Comment

Sammuti ei pääse ühe pingviiniga teisest pingviini masinast võetud kettale /root ja /home kaustade sisu lugema. //nohh lugeja pole nende failide omanik ja puuduvad RW õigused.
            Huvitav, pole nagu sellise probleemiga kokku puutunud. Isegi nii, et võta teisest erinevast arvutist ketas, pane teise ja opsüsteem käivitub.

Comment

Ei saa - see uus on soetatud selle vana läpaka jaoks - WD1200BEVE-22WZT0 ehk siis ta on 2.5" ja IDE
              Kas sellel vanal läpakal on CD lugeja? Torka sinna see HBCD ja tõmba käima. Saad selgeks, kas see vana raud üldse toimib.

Muidugi on olemas ka praktiliselt uus HGST SATA ketas 320GB (praktilisel uus siis kuna teda on vähe kasutatud aga tehtud täisformat ja midagi sellel ei ole, kogu maht on vaba) - see ilmselt sobib ju samuti?
              Sobib.

Comment

Kas sellel vanal läpakal on CD lugeja?
                Ikka on See on seal üsna ajast ees - DVD DL-RW isegi
                Õhtul vaatan mis ta vastab kui plaati läpakale näitan.
                -superradical-

Comment

Esmalt postitatud Pläsku poolt Vaata postitust
                  Huvitav, pole nagu sellise probleemiga kokku puutunud. Isegi nii, et võta teisest erinevast arvutist ketas, pane teise ja opsüsteem käivitub.
                  jah käivitub kui sa paned ta ainukeseks kettaks ja sätid bootivaks.

aga pane see teisest masinast võetu, esimesele master kettale lisaks, niiöelda teiseks kettaks ja proovi siis. votsiis hakkavad õigused mängima. ei pruugigi enne ligi saada kui ei lase käima käsku:

sudo chown sina:sina /media/TeineHDD -R

mul on seda käsku väga sageli vaja läinud kui pean majandama unixis, mõnest teisest unix masinast võetud failidega

Comment

Hetkel siis seis nüüd niisugune, et panin plaadi läpaka lugejasse, viskas valikud ette. Panin sealt esimese, mini Win Xp, luges failid arvutisse ja siis andis sinise ekraani, terve posu tekstide ja numbritega, google andis 0 tulemust...
                    Kruvisin põhja lahti ja heitsin pilgu mäludele, et ehk viletsasti pesas..
                    Leidsin mälupesast aga mälu, millele sai kunagi juba märk peale tehtud, et see on kahtlane mälu, jäi siis vedelema kuna sai tollele arvutile uued mälud ja nii ta jäigi. Oli aga sattunud nii kenasti samasse punti töötavatega ja kuna sama mudelit on 4-5 tükki mis töötavad, sattus mulle kasutusse 1 poolkoolnu ja üks elus - mingi väga veidras seisus kuna selle esimese installi tegin sellega...

Nüüd said teised moodulid ja laeb ilusti selle mini Win xp ära, kõik ikoonid mis ekraanile tulevad on ka avatavad jne, mingeid anomaaliaid ei ole tekkinud.

Ilmselgelt siis oli mitu päeva pusimise üks põhjusi omatehtud - kuradi poolkoolnud mälumoodul.

BTW - kui ma selle mini win desktopilt võtan My computer siis seal ma otsest ketast ei näe - mis asjad on:
                    (B: ) RamDrive
                    (X: ) Mini Xp

ja siis HBCD 15.2 on draivis, (seda tean)

Ja siis veel valik seal all, Control panel, kui seda klikin siis sealt edasi näen lõpuks ka, et arvutis on seesama WD HDD olemas ja töötab sealse info järgi korrektselt.
                    Check Disk-is ka näen oma ketast, näitab seal 2 partitsiooni - 110GB ja 1917MB (ilmselt siis ikka suutsin ma sinna selle vigase mäluga mingi Linuxi peale ajada?).
                    Kuidas nüüd edasi?
                    Kas kui ta mul sellelt CD-lt hetkel töötab, kas kui ma USB karbiga selle 500GB ketta (105GB andmetega, millest siin juttu) sappa pistan, kas ma peaksin seda ketast siis ka nägema ja selle ligi saama või tuleb midagi muud seal teha enne?

Algses valikus oli 3-4 erinevat asja, ka mingi PartedMagic asja sain korra nende mäluekraanide vahel korra käima, pilt tuli ilusti ette ja näitas mitmeid parameetreid (CPU jne), peagi aga tuli see sinine ekraan jälle...siis näppisinhi mälusid ja...praegu töötab ilusti, pilt endiselt ees ja midagi kuskilt ei karju.

Ühesõnaga - tundub, et saab edasi minna?

Proovisin (ei kannata ju kuidagi oodata).
                    Kohe kui selle 500GB ketta millel umbes 105GB kasutuses oli, nüüd selle läpakaga USB karbis ühendan, viskab tavapärane hüpik paremas alanurgas info, et ühendasin arvuti USB porti 6 seadet - ketas C, E, F, G, H ja I, need on olemas ka My computer menüüs, klikitavad kuid mahtu infot ei ole, ainult E ketast näitab, et see on 95MB (ilmselt siis see mingi recovery?).
                    Aga kuna ma selle mini win-ga seda vaatan siis äkki seepärast ei näegi seal muud?
                    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 04 April 2018, 17:23.
                    -superradical-

Comment

Vaata mida PartedMagic näitab. Oluline on teada saada partitsioonide tüübid: kas ntfs, ext3, fat32 või midagi muud.

Comment

Parted Magicus ma enam neile asjadele juurde ei pääse (muidugi ei ole kindel kas ma õigesti üritan). Igaljuhul oletan, et sellele infole saaks läheneda näiteks:

Disk Health klikkides? Avaneb: GSmart Control ja seal mingi käsk "Running smartctrl", veerand minutit hiljem saan loendi ketastest, esimene valikus on arvuti sees olev WD ketas (sealt saan hulga menüüsid ja seal suht palju infot sellest kettast, umbes nagu HD Tune osa), teine siis uuritav (USB pesas) 3. on arvuti oma DVD lugeja.

2. ketas mis ma seal näen on "Unknown model" (seesama uuritav 500GB, USB augus istuv) [kardan, et see "Unknown" ei ole iseenesest midagi hullu kuna USB-liites istuvatest kettastest mul arvutid ei ole näidanud ketaste täpseid andmeid], kui aga klikin "View details" saan hetkepärast teada, et:
                        Cannot retrieve SMART data Device open failed or drive did not return IDENTIFY DEVICE structure

Ühtegi veateadet ega midagi ma ei ole seni saanud, ka ketta kohta, USBsse ühendades ilmuvad need partitsioonid nähtavale suht kiirelt aga nende mahtu või sisu ei näe.

Äkki teen nii:

Mul on siin üks tunduvalt uuem läpakas, et võtan selle originaalkõvaketta välja, panen sinna asemele sellesama uuritava Seagate 500GB ketta mida ma siin USB karbis üritan nokkida (ilma lisatoiteta ka, ei tekita väga usaldust..), panen arvuti käima ja sisestan selle HBCD sinna draivi, äkki siis arvuti suhtleb selle kettaga kindlamalt?
                        Kui see on mõistlik mõte siis - see HP arvuti on kohe käeulatuses.
                        -superradical-

Comment

2. ketas mis ma seal näen on "Unknown model" (seesama uuritav 500GB, USB augus istuv) [kardan, et see "Unknown" ei ole iseenesest midagi hullu kuna USB-liites istuvatest kettastest mul arvutid ei ole näidanud ketaste täpseid andmeid], kui aga klikin "View details" saan hetkepärast teada, et:
                          Cannot retrieve SMART data Device open failed or drive did not return IDENTIFY DEVICE structure

Ma juba korra kirjutasin, et nende misiganes USB vidinatega mõni programm ei toimi. Nüüd näed ise.

Äkki teen nii:

Mul on siin üks tunduvalt uuem läpakas, et võtan selle originaalkõvaketta välja, panen sinna asemele sellesama uuritava Seagate 500GB ketta mida ma siin USB karbis üritan nokkida (ilma lisatoiteta ka, ei tekita väga usaldust..), panen arvuti käima ja sisestan selle HBCD sinna draivi, äkki siis arvuti suhtleb selle kettaga kindlamalt?
                          Kui see on mõistlik mõte siis - see HP arvuti on kohe käeulatuses.
                          Proovi.

Comment

No kurat, ikka ise peab ju järgi proovima

Niisama salvestuseks jne on see USB ketas hea, mul pole paha sõna, samas eks kui seal ikka vaja rohkem kaevuda jne, ilmselt vooluvajadus ka suurem - no kuskil pole nagunii korralikku ja tõendatud infot, et ikka ise tuleb proovida ja katsetada

Aga OK, vaatab siis mis HP arvab, kui arvab.
                            -superradical-

Comment

Parted Magicus ma enam neile asjadele juurde ei pääse (muidugi ei ole kindel kas ma õigesti üritan).
                              Seal ekraanil on ikoon Partition Editor. Vaata.

Comment

Saan alljärgneva pildi.
                                Pildil avanenud partitsioonid

dev/sdb on see USB sabas olev uuritav ketas.

dev/sda on arvutis olev ketas.
                                Lisatud failid
                                -superradical-

Comment

Working...
                                X