Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Andmete kättesaamine kettalt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Andmete kättesaamine kettalt

see msftres viitab sellele, et
    msftres - [GPT] Windows uses this flag to indicate a Microsoft Reserved Partition (MSR). This is only used on GPT partitioning tables and not MS-DOS (MBR) partitioning tables. Since GPT and the UEFI specification do not allow hidden partitions (exceptions apply), Microsoft Reserved Partitions are needed to replace hidden sectors sometimes used by Windows. Windows (on GPT) needs this partition and it must be before the primary and bootable partitions, but after the EFI System Partition (ESP) and OEM service partitions.
    Mingi win on sinna teinud GPT partitsioonitabeli.
    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Aga kuidas see asi üldse tundub? On sealt midagi veel üldse lootust leida?
      Miks need "!" märgid seal osadel partitsioonidel juures on? Kui ma kursoriga sinna peale liigun, mingit infot ei saa, et mis need seal tähendavad jne. Kõik need partitsioonid on muidu üles alla liikudes valitavad aga ma pole midagi teinud, hetkel ikka see pilt ees, kettas puhkeasendis praegu.

Mingeid anomaaliaid enam läpakaga ka ei ole (viga siis ikka oli RAM).

Või äkki nüüd ikka katsun sellele läpakale selle Linuxi peale saada (selle partitsioonis see 1917MB näitabki, et on Linux, ju siis ta seal enamvähem olemas.

Et kui saaks Linuxiga toimetada? Kas on selle praeguse info põhjal lootust oletada, et saab seal millelegi ligi?
      -superradical-

Comment

Ma näen et seal on ntfs partid need on windowsi tehtud. used veerg ei näita nende kohta midagi, järelikult on partitsioon andmetest tühi (või krüptitud).

Neid parte kus linux peaks olema ei näegi. Linux oleks kui sealt failisüsteemi veerust näeks ühte swap'i (ma olen selle alati teinud, kuid kas teda vaja on pole kindel. mõni distro võib siiski nõuda seda) ja ühte või mitut ext3 tüüpi parti (number ext järel võib erineda, olenevalt mitmes EXT versioon kasutusel). Linux native tüüpi parte ei kasutada vist enam.

mina sinu nahas kustutaks uuritava ketta puhtaks ja teeks kõik vajalikud partid uuesti.
        viimati muutis kasutaja olavsu1; 04 April 2018, 21:20.

Comment

Hüüumärgid näitavad, et midagi ei klapi. Mina võtaksin ühe arvutikasti, paneksin sisse ühe HDD, installiksin sinna peale kasvõi sinu linuxminti.
          Siis lisaksin kasti teiseks kettaks selle GPT kompoti. Äkki siis näeb, mis seal on.
          Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
            Hüüumärgid näitavad, et midagi ei klapi. Mina võtaksin ühe arvutikasti, paneksin sisse ühe HDD, installiksin sinna peale kasvõi sinu linuxminti.
            Siis lisaksin kasti teiseks kettaks selle GPT kompoti. Äkki siis näeb, mis seal on.
            Seletasin natuke segaselt ilmselt.

Igaljuhul:
            See ketas istub praegu selle läpaka taga milles on uus ketas, see millele eile üritasin Linux Minti paigaldada kuid mis ebaõnnestus ilmselt selle RAM mooduli tõttu.

Seal uuritaval kettal EI OLE Linuxit, see millest need 6 partitsiooni - sellel peaks olema nii Win8 kui Win10, vähemalt oli miski valemiga sinna Win8 kõrvale pandud ka Win10 :/

Ühesõnaga, võtan lahutan selle uuritava ketta arvutist, HBCD draivist+peatan arvuti, edasi käivitan uuesti, panen Linuxi draivi ja vaatan kas saan installi tehtud. Siis lükkan uuritava ketta arvutile sappa ja vaatan, kas saab ligi.

Lugedes nende formaatide jne teemal sattusin ühele päris huvitavale teemale, ehk läheb veel (või kellelgi tulevikus) vaja ja lingin selle ka siia:
            Page 3 of 3 - External Hard drive corrupted - posted in External Hardware: James, So I only copied one folder. It copies ok in the test disk. But when I try and close the window where I have mounted the good drive it tells me there isnt enough space to save the files. There is enough space, but the folder is not showing up!

Mitmeidki ühiseid märke seal välise kettana ja samade tööriistadega liginemisest - mina ei ole selle uuritava kettaga saanud kordagi mingit teadet, nagu viidatud teemas 6. postis mainitud: "ALERT: The drive is reporting that it will FAIL very soon. Please run backup as soon as possible" - ei ole seda seda ketast uurides saanud ei lauaarvutis, ei ühes Lenovo läpakas ega ka selles, millega ma tal praegu kallal olen - kas on siin lootus, et ketas ise on korras?

E: kas peab tingimata olema lauakast?
            Ei ole ühtegi täielikku lisakomplekti - ühk LGA775 on poolikuna, prose on puudu
            Siis on LGA1155ga millel ei ole mälu - ddr3 vaja seal, ostas viimati vaatasin paari päeva eest, lähedal ühtki pakkumist ei jäänud silma :/
            Seega pole lähipäevil võimalik ühtki toimivat lisakasti kokku panna :/
            viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 04 April 2018, 21:25.
            -superradical-

Comment

Ma olin eile optimist, lubasin teha plaadi aga... polnud millegi peale teha, sest ei olnudki enam ühtki CD toorikut. Ja RW peale ei taha panna, kuna nad pole esimeses nooruses. See natuke siis viibib veel.

Aga ma praegu vaatan, et käiks nagu kahe eesmärgi rööplahendamine, see teeb asja segaseks. Failide äralugemiseks pole minu arust Parted Magic kuigi abiks, küll aga info saamiseks ketta partitsioonide kohta. Olgu kettal kasvõi kümme windowsi, on selge et failid saavad olla vaid NTFS peal, niisiis igasugune partitsioonide manageerimine on kõrvaline tegevus.
              Tuleb ära ostustada, mis on konkreetne eesmärk: kas saada kätte failid; kas saavutada ketta kordategemine ilma failideta.

Failide mahalugemiseks on USB lont täiesti kohane meetod. Tuleb leida keskkond ja programm, et see ära teha. Linuks on põhimõttelsielt olemas, vaja nüüd leida programm.

Kui teha kohe ketta korrastus, tekib kindlasti olukord et tüüpiline windows ei suuda ketta "hidden" partitsioone kustutada, selleks võiks Hirens sobida ja kuna tegemist on "low level write" operatsiooniga, ei sobi ka USB lont, kui pole just JMicron'i chipset kasutusel. Nii et siin on mida jälgida.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

Teeks siis ikka nii, et püüan enne saada kätte asjad?
                Pilte tahan saada ainult, muu ei ole oluline.

See tähendab siis mida? Ikka vajadust kopeerida ketas?
                See tähendab, et peab olema vähemalt mingi 105+GB vaba mahtu kuhu kopeerida? Kas seljuhul nii saab: USB londi otsas oleks seesama kopeeritav ketas oma 105GB mahuga, teises USB pordis USB/IDE-SATA jubina otsas 320GB tühi ketas?
                Või pääsen ma Linuxiga ka ilma hookuspookuseta ligi ja saan võtta selle, mida tahaks säilitada (ilmselt mitte?) ?

Igaljuhul püüan nüüd Linuxi läpakale peale saada.
                -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                  Midagi niisugust mõtlesid? https://www.ebay.com/itm/SD-SDHC-SDX...YAAOSwPgxVMS5K

Olen neid asju näinud ja seda vana IDE ketast asendades jäid need ette aga ei hakanud riskima. Kas need jubinad muidu üldse töötavad? Elektrikulu jne silmas pidades peaks olema positiivne aga muud näitajad? Kusagil ei ole märganud nende adapterite maksimaalset toetatavat kaardisuurust. Lugemise/kirjutamise kiirus ka pigem negatiivses suunas aga vist on juba päris kiired kaardid olemas mis IDEga konkurentsi kannatavad?

... niisama proovimiseks on neid bad sectori või mitmega kettaid vast 4-5tükki, ehk need sobivamadki katsetamiseks.
                  Sellised jah. Töötavad nii USB adapteri otsas välise kettana kui arvutisse panduna bootiva süsteemikettana. Toimetab edukalt Linuxi, WINi ja Androidi op-süsteemiga. Töökiiruse kohta ei oska öelda, USB-mälupulgaga võrreldes liigutas andmeid kiiremini. Kusagilt pole leidnud mälukaardi suuruse piirangut, mul toimis nii 128MB kui ka 32 GB SD-kaart.

Bad sectoriga kettad lase Linuxi GParted progega täiesti puhtaks. Lihtsalt katsetamiseks kõlbavad hästi, kui badid just päris alguses ei ole. Midagi väärtuslikku ei tasu muidugi neil hoida.
                  73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                  ATiP1pN4XeM

Comment

OK, edaspidi võib katsetamise mõttes seda SD kaartide värki isegi uurida, aasta alguses lugesin neist uutest kaartidest, et on olemas päris kiireid. A esialgu ma selle ei tahaks peatuda väga, katsun selle praeguse kettaga kuidagi ühelepoole saada, eks siis näe.
                    viimati muutis kasutaja Scott; 04 April 2018, 21:51. Põhjus: tsitaat maha
                    -superradical-

Comment

Igaljuhul püüan nüüd Linuxi läpakale peale saada.
                      läpakas ei ole hea. leia miditower ront. millel neid kõvaketta liideseid hulgim oleks.

see ddrescue juhend on päris hea.

kuigi ise oleks proovinud dd käsuga.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                        läpakas ei ole hea. leia miditower ront. millel neid kõvaketta liideseid hulgim oleks.
                        Lihtne ütelda - siin ei ole 10a keegi eriti enam näinudki miske üks lauaarvuti välja näeb Ammu siis veel korpusesuurusi eristab (sel pole küll vahet ilmselt siin protsessis).

No mul ei ole võimalik lihtsalt üleöö kusagilt välja võluda DDR3 mälu 1333 või parem 1600 (alus on AsRock B75 Pro 3 (mitte 3M), sel on SATA pesasid kamaluga. Prose sinna on ka olemas aga mälu on puudu
                        Ilmselt läheb siis see ketas esialgu kappi tagasi ja pean mälud tellima - kohapealt pole uuena neid anyway mõtet osta ja kasutatuna kuskilt teisest linnast või kolkast postiga saatmine - saad kätte siis jälle kepi veateadetega ja müüja kadunud...
                        -superradical-

Comment

See tähendab siis mida? Ikka vajadust kopeerida ketas?
                          See tähendab, et peab olema vähemalt mingi 105+GB vaba mahtu kuhu kopeerida? Kas seljuhul nii saab: USB londi otsas oleks seesama kopeeritav ketas oma 105GB mahuga, teises USB pordis USB/IDE-SATA jubina otsas 320GB tühi ketas?

Või pääsen ma Linuxiga ka ilma hookuspookuseta ligi ja saan võtta selle, mida tahaks säilitada (ilmselt mitte?) ?
                          Kuni Linuxini on su küsimused ka jah vastused. OPsüsteem peab suutma NTFS ketast lugeda ja ta võiks suuta ka selles formaadis kirjutada teisele kettale, sest siis oleks sul hiljem kergem. Kas nüüd Linux seda saab tehtud, ma kuulaks Linuxi tundjatelt. Nagu aru saan, ei ole mitte kustutatud infot vaja kätte saada, vaid lihtsalt raskelt ligipääsetavat, kuid eeldatavalt kustutamata datat. Siin ongi see asi et failihalduriga ükshaaval läheb asi tüütuks, targem on kopeerida kogu 105GB ja seda pärast korras kettalt harutada.

Kui sul vaja DDR3 mälusid, siis ostas müüb neid vahel kasutaja hillarur. Väga tiptop müüja, võib rahulikult usaldada, olen ostnud ja eranditult kõik on OK olnud. Adresseerid smart kappi kuhugi, need on soojas reeglina ja makstes deposiidiga, ei ole ohtu et saad paki ajalehepuru.
                          viimati muutis kasutaja OSX; 04 April 2018, 22:32.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

Comment

Seda pakkumist ka paari päeva eest vaatasin.
                            Ilmselt rahuldaks need esialgse vajaduse? Uurin homme asja, seal vist saab nüüd ilma kasutaja olemata ka osta?
                            -superradical-

Comment

Lihtne ütelda - siin ei ole 10a keegi eriti enam näinudki miske üks lauaarvuti välja näeb Ammu siis veel korpusesuurusi eristab (sel pole küll vahet ilmselt siin protsessis).

No mul ei ole võimalik lihtsalt üleöö kusagilt välja võluda DDR3 mälu 1333 või parem 1600 (alus on AsRock B75 Pro 3 (mitte 3M), sel on SATA pesasid kamaluga. Prose sinna on ka olemas aga mälu on puudu
                              Ilmselt läheb siis see ketas esialgu kappi tagasi ja pean mälud tellima - kohapealt pole uuena neid anyway mõtet osta ja kasutatuna kuskilt teisest linnast või kolkast postiga saatmine - saad kätte siis jälle kepi veateadetega ja müüja kadunud...
                              isegi lauasahtlisse koostatu sobib, peaasi et vastaks atx standardile tigmas meil olidki sellised...

mälu pole palju vaja aitab paarist gigast.

Esmalt postitatud OSX poolt
                              OPsüsteem peab suutma NTFS ketast lugeda ja ta võiks suuta ka selles formaadis kirjutada teisele kettale, sest siis oleks sul hiljem kergem. Kas nüüd Linux seda saab tehtud, ma kuulaks Linuxi tundjatelt.
                              DD ja ddrescue loevad ja kirjutavad andmeid nullide ja ühtede tasandil. ei ole tähtis kas ketas on ntfs, ext3 või mis iganes.
                              viimati muutis kasutaja olavsu1; 04 April 2018, 22:48.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                                mälu pole palju vaja aitab paarist gigast.
                                OK, siiski ei aita see mind hetkel edasi kuna siin ei ole enam lauaarvuteid pm kellelgi, hea kui on mingid läpakad aga üldiselt igasugu nutijunnid jne.
                                Igaljuhul seiskub see projekt siis jälle selleks ajaks kuni mälud saan hangitud. vast 2 nädala eest poest küsisin möödaminnes, et kas on DDR3, see olevat vananenud juba...kui kodus veebilehelt hindu nägin, kadus uute ostusoov kohapealt ära, ebays uurisin paarilt müüjalt aga aega võtab tavapäraselt - palju :/
                                Korpusi on mitmeid, sesosas ei pea sahtlisse minema sellega.
                                -superradical-

Comment

Working...
                                X