Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Andmete kättesaamine kettalt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Andmete kättesaamine kettalt

Aga katseta selle vanema versiooniga või vali siit mõni teine

Kui on vanem raud, siis ei tarvitse kõige uuemad Linuxid üldse tööle hakata või ei hakka isegi installima.

Comment

Varem sain samalt plaadilt installitud, probleeme ei olnud. Seal lõpuks muidugi tahtis ta netiga ühenduda aga kuna mul wifit ei olnud siis ei sanaud seda teha - mul üldse on pulgaga nett, seda pulka aga miskipärast ei tunnistanud see installimise värk.

OK, igaljuhul see installiplaat töötas varem samas arvutis - ainus vahe, et siis oli mul seal 80GB ketas millel oli mittelegaalne Win7, no aegunud ja koodi ei hakanud ostma kuna nagunii oli teada, et kettal on 1 bad sektor.
      Selle kohta sain ma veateate ka installides, siiski lubas Linux-i installiplaat mul selle 18.3 sinna Win7 kõrvale installida (ma polnud varem seda installinud ja panin kiiruga valesse kohta linnukese, et clean istalli ei teeks kuigi oleks pigem selle teinud), sain istallitud, isegi näppida seda mõned päevad, siis liigselt hoogu läinuna tegin vanale ja niigi põdurale kettale veel liiga, igaljuhul leidsin ka juba nagunii plaanis olnud uue ketta, sain selle kätte ja tahtsin teha clean istalli, et jääbki Linuxiga see arvuti.
      Saaks ka seda proovida kuna neil mõnel päeval mis seda uurisin tundub ta ülesehituselt (kasutaja jaoks) minumeelest täitsa asine, ei erine oluliselt seal menüüd Win-st ja nagunii on asjalike Win-ga ka kohe-kohe kööga.

Nüüd siis - see Ubuntu mis mul mälupulgal olemas, näen ainult mahtu sellel, 1.19GB.
      Ma ei mäleta mis versioon vms, töölaua vaikeseades oli mingi punakas-violetses toonis, mingi 10, 11 vms.
      Igaljuhul see töötas ka ilma kettata, sellelt mälupulgalt.
      Siiski ma usun, et ta on väga algeline või?
      No probleem, et kuna ma pole selle Linuxiga kunagi varem igapäevaselt kokku puutunud siis tegelikult ma tahaks teha clean installi - kas kui panen selle pulgaversiooni sinna tühjale kettale, et:
      Kas saan ma sellest pärast lihtsalt lahti? Miski nagu peas ütleb, et kui saan selle installitud ja üritan siis hiljem näiteks uuesti seda 18.3 installida, saan kogeda samasugust keberniiti ja mingit partitsioonitamist ja muud taolist nagu Win puhulgi?
      Või saab ka nii, et kui tahan ikka uut versiooni siis vastav klahv selle ka teostab, et ei jää kuhugile rippuma kettale mingit vana jama, mis seal oma elu elab?
      -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
        Nüüd siis - see Ubuntu mis mul mälupulgal ... Igaljuhul see töötas ka ilma kettata, sellelt mälupulgalt.
        Siiski ma usun, et ta on väga algeline või?
        No probleem, et kuna ma pole selle Linuxiga kunagi varem igapäevaselt kokku puutunud siis tegelikult ma tahaks teha clean installi - kas kui panen selle pulgaversiooni sinna tühjale kettale, et:
        Kas saan ma sellest pärast lihtsalt lahti?
        Buntu plaadil või USB mälupulgal on enam-vähem täisversioon, mis läheb käima RAMis livena. Ketast ei pea sees olema, võib olla.
        Pakub varianti installida püsivalt arvutis olevale kettale. Seda tehes tekitab oma partitsioonid, rohkem kui ühe. Kui on install valmis, saab täiel määral kasutada, kuid soovitaks nett külge panna ja kõik uuendada (toimub peale käsuandmist automaatselt ja võib tarbida kuni giga andmemahtu).
        Kui tahad kõvaketta muuks kasutusse võtta, siis lased arvuti jälle plaadilt või USB-pulgalt RAMis käima ja GParted programmiga kustutad kõvakettalt kõik partitsioonid ära. Üldiselt linuxist saad linuxiga lahti, Win võib seda ketast ka mitte näha. Samamoodi saab linuxiga ka Win-kettaid puhastada, mida Win ise ei näe.

Otsi netist ja tee omale PuppyLinux 5.7.1 Precise CD. See on väga ökonoomne, samas omab palju tööriistu ketaste formaatimiseks ja kontrollimiseks. Puudub eesti keel.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

Comment

Kas saan ma sellest pärast lihtsalt lahti? Miski nagu peas ütleb, et kui saan selle installitud ja üritan siis hiljem näiteks uuesti seda 18.3 installida, saan kogeda samasugust keberniiti ja mingit partitsioonitamist ja muud taolist nagu Win puhulgi?
          Või saab ka nii, et kui tahan ikka uut versiooni siis vastav klahv selle ka teostab, et ei jää kuhugile rippuma kettale mingit vana jama, mis seal oma elu elab?
          Ei ole senini ühegi Linuxiga seda probleemi olnud, et ei saa eelnevast või Winnist lahti. Katsetatud seinast seina erinevaid distrosid, osa teadustavad, et kettal on eelnevalt OS ja kas paigaldada selle kõrvale, osa ei teadusta midagi. Installimisel linnuke kasti Kasuta kogu kettaruumi​ ja ongi vana kama läinud.

Comment

OK.
            Selle precise saan näiteks siit?: http://puppylinux.org/main/Long-Term...ed%20Puppy.htm (sealt STANDARD, 156MB?)

Pool õhtut jebisin, sain lõpuks 18.3 versiooni installima (selgus, et see ikka on Cinnamon, vastakas info - 18.3 Sylvia oli ta alla laadides) aga installi käigus saan posu veateateid (eelmisel korral kui samale arvutile paigaldasin, seda probleemi ei olnud), küll ei sobi üks asi DVD-lt, küll teine, mingid firefoxi tõrked jne. Skip laseb küll edasi, toimetab edasi, varsti viskab järgmise veateate ja siis jälle Skip kuni lõpuks must ekraan täidetud valge tekstiga. Neti asjad panin kinni, igasugu kolmandate tegijate tarkvara install kinni (wi-fi, mp3, igasugu muud mida ta pakub) kuna netti ma sellega minna ei saa sest vaatamata eduloole ja tiigrihüppele ei ole mu piirkonnas viimase 15a jooksul internetilevikus mingit muudatust toimunud ja pean läbi ajama läbi õhu levivaga (ehk siis USB jubin), wi-fi puudub sellel.

Väga ei süüvinud enam sellesse veateatesse, võtsin DVD välja ja veerand tundi hiljem üritasin USB-lt siis seda vana versiooni paigaldada, muutsin biosis seadmejärjekorra järjekorra ära, USB esimeseks kuid install sellelt ei käivitu .
            Proovisin korduvalt, ekraan jääb mustaks ja kursor vilgub lihtsalt 3-4 real vasakus ülanurgal, 5 minutit ja ei mingit liikumist, siis tegin uue katse, sama seis. Kontrollisin mitme katse järel ka biosi ja kõik on nii nagu seadistasin.

Ja jällegi - see sama Ubuntu tö%upulgaga ka midagi sooritanud, kui pistan teistesse arvutitesse on kohe ta ka menüüs olemas ja mingeid tõrkeid ei teata.

Tegin Linuxi foorumis kasutaja ja sai probleemist ka seal mainitud eile kuid senini pole see post sinna üles läinud ja ega lootust eriti ei paistagi - seal neid teemasid ilmub iga 5 minuti takka
            Mujalt pole ka küsida - keegi tutvuskonnas ei kasuta Linuxit, hea kui veel mõnel üldse läpakas on, lauamasinad juba suur haruldus, enamus istuvad oma nutijunnidega messengeris ja kogu elu

Tundub, et vist pean kasutama ikka katseks vana win xp rapet, kuri kahtlus, et hiinlane kuidagi ikka teinud uue kettaga hookuspookuse ja jälle mingi "ülekirjutav" tükk - kuidas kurat eelmisel korral see Mint install õnnestus?
            BTW - kas mingit programmi kuskil on saadavat mis kirjutaks ketta testiks täis, et kontrollida, kas ikka on maht nii nagu peab? Tundub, et HDD Tune jne asju on võimalik ka petta, et näitab korras ketast mis tegelikutl ei pruugi seda olla

Panen mõned pildid ka ekraaniteadetest ja vana Ubuntu ikoonist - ehk keegi oskab ütelda, kas see üldse toimiks?

4. pilt siis Ubuntu mis mul USB-l
            3. ekraaniteade mis kõige lõpuks saan kui DVDlt installida üritasin (kahjuks kehva kvaliteet, telefoniga tehtud pildid)
            2. sain esimesel katsel installi käigus
            1. teade, et fail erineb algsest mis CD/DVD peal, neis lasi "Skip" valikuga edasi minna

E: Selle Ubuntu ma sain selle teema käigus

Tegu siis sama arvutiga, lõpuks tuli ka vea põhjus ikkagi välja milleks oligi kõvaketta füüsiline riknemine (siin sai ülalpool selelst Samsungi ketta testist ka pilte ja enamus asju mis olid tähtsamad, sain sealt päästetud).

E2: Arvuti ise siis on MSI-MS1024B. Niisugune https://www.newegg.com/Product/Produ...82E16834210001
            Mälu on maksimum mis sai paigaldada - 2GB, Intel Core Duo T2350 1.86GHz/2MB/533
            Lisatud failid
            viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 03 April 2018, 20:46.
            -superradical-

Comment

niisiis, bad sektorid kettal ja need asuvad lollides kohtades...

Comment

Möhh

MA LIHTSALT TÕSTATASIN KÜSIMUSE!!!
                Nimelt: Ma ei imestaks kui on ka mingid vastuabinõud ja ketta müüja on varustanud ketta mingi programmiga mis hiilib tõrkeotsijatest mööda - ma ei imestaks kui sellised tööriistad olemas oleksid. SEE aga ON VAID MU ÜKS OLETUS - miks installimine ei taha õnnestuda. See ei pea olema tõene oletus...

SEEPÄRAST ma ka küsisin - kas on olemas mingit tööriista mis kirjutaks ketta täis, et saaks mingi ülevaate (ja vastata palun neil, kes teavad ja oskavad juhendada! [SEDA SELLEKS, ET VÄLTIDA INETUSTI ÜTLESMIST KUNI SELLEKS EI OLE PÕHJUST!])

Esialgu HDD tune pilt ketta kontrollist, tegu siis AEGLASE testiga, 100% ilma sektoriteta - küsimus teadjatele - kas sellest on võimalik mööda hiilida? kas on võimalik, et EILE saabunud TEHASEPAKENIS ketas on ikkagi vigane, vaatamata testi tulemusele?
                E: kontrollisin ka ketta tootja lehel ketta tausta, on olemas seal, ainult, et kuna ta on toodetud ligi 10a eest siis tootja garantii on lõppenud 6a eest.

Ketta test on tehtud lauaarvutis, USB- SATA/IDE silla vahendusel, sama asjaga sain ka rikkis ketastele ligi, seega usun, et see ka töötab nagu peab.
                Lisatud failid
                -superradical-

Comment

tl:dr

kas on olemas mingit tööriista mis kirjutaks ketta täis
                  selleks on DD https://en.wikipedia.org/wiki/Dd_(Unix)

Comment

Loe minu eelnevad postid siin teemas uuesti läbi. HBCD peal on olemas kõik sulle vajalikud programmid ja enamgi veel. Pane oma uuritav HDD lauaarvutisse ainsa kettana ja buudi arvuti üles HBCD pealt.
                    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
                      Loe minu eelnevad postid siin teemas uuesti läbi. HBCD peal on olemas kõik sulle vajalikud programmid ja enamgi veel. Pane oma uuritav HDD lauaarvutisse ainsa kettana ja buudi arvuti üles HBCD pealt.
                      Tegin plaadi valmis selleks aga see vahepealne jutt, et see olla ohtlik kui ei ole sellega varem teinud midagi..
                      OK, igaljuhul tundub, et see on tõesti ainus lahendus ja homme õhtupoolikul võtangi selle ette, katsetamine tükki küljest ei võta enam nagunii, eks väheste kogemustega on kusagil ikka enda piir millest ilma koolita edasi ei liigu..
                      Natuke kahju oleks kui neid pilte enam kätte ei saa aga ega nad elu ja surma küsimus ei olegi.

Sellega ilmselt võib teema lõppenuks lugeda - muidu ei lõppegi ilmselt rumalusena tunduvate "soovituste" jagamine.
                      Krt...küsid, et kas on mingit usaldusväärset tööriista veel (peale HD Tune), pakutakse sulle operatsioonisüsteemi (MILLE KURADI PEALE MA SELLE INSTALLIN??? kui probleem on selles, et tahan kontrollida UUT ketast, et kas HD Tune paneb näkku või ei), lihtsalt kontrolliks...kontrolliks!

***Mul on uus ketas, täiesti tühi, uus, eile lõikasin vaakumpakendi katki ja ühendasin ta testiks lauaarvutiga, et kontrollida kas transpordil viga ei ole saanud...
                      ***HD Tune, Seatool (ei lase kõiki teste teha sest ketas pole Seagate jne, jne [;dl, eksole]
                      ***Ja üritan siis selle uuele kettale installida juba operatsioonisüsteemi (loomulikult on see ketas paigaldatud sellesama läpaka sisse nüüd...jne, jne [;dl, eksole?])
                      ***Ja ma küsin - mis võib olla põhjus, et need veateated saan, seletan põhjalikult, mida ma enne olen teinud sellega jne, jne [;dl, eksole?]

*****Oh, jah... ma ei imesta, et meie liiklus on närviline..., inimesed on vihased..., ütlevad halvasti..., jne, jne []
                      Tundub, et polegi mõtet midagi küsida, veel enam - millegi üle arutleda - mul lihtsalt on mõte - kuidas kurat saab elektroonikafoorum, elektroonika, tehnoloogiaalalane rajaneda rate keele ja slängi mentaliteedile?

Olgu, paneme selle teema kinni - abi ma sellest ei ole eriti saanud, v.a. paar soovitust programmidele (nagu ka viimane kordusmärkus), seda ma proovin
                      Lihtsalt heietada, "töökotta mineku soovitamist" jne pa5ka ma ei viitsi lugeda, slängiga pilkamise katseid samuti mitte
                      -superradical-

Comment

Ma tajun siit viimasest otsast, et on probleeme mis ei lase soovitud tulemuseni jõuda. Esiteks, see liinuksi install võib olla liigne etapp küll, kuid Hirens peaks tõesti ikka paksust pasast välja aitama (ma pole küll neid viimaseid puurinud, mida seal on võin vaid oletada). Miks liinuksi install tutikale kettale ei tule välja, võib vabalt olla kinni sellest et see liinuksi installer on ilmselt alla laetud läbi pulganeti, mis annab võimaluse et installer on tegelikult natuke vigane.
                        Kui on lauaarvuti olemas, siis seal saab edukalt esmase testi kettale ära teha - ka tutikad kettad võivad olla vigased, on seda minul küll ette tulnud.

Ega siin palju pole rääkida, sul on vaja esmalt saada kummaliselt kettalt kätte need 105GB datat, pärast lappad selle läbi ja jätad või võtad.

Siis kui 105GB on teisel kettal, teed "vigasele" kettale täieliku formaadi, algselt siis kaotad ära isegi ühe ainsa partitsiooni kui rohkem pole - aga et kõik oleks täiesti lage. Niisugune ketas peaks olema tulemus nagu uus ketas tulles on. Et OS seda leides küsib luba seda initsialiseerida. Siis paned selle plank ketta testimisse. Kui see tehtud, näed kas on mõtet midagi veel teha või mitte.

Et küsimus on millega saaks korralikult selle 105GB kätte? Ilmselt seepärast soovitati liinuks kuhugi panna et teises süsteemis töötav OS ei takerdu siis kui vindoosniku jaoks on süsteem segane. Samahästi võiks soovitada kasutada mäkki, ikka seepärast et tarkvaralised vindoosnikujamad ei segaks - eesmärk on ju pildid kätte saada, pärast seda ketas korda teha.

Ma tõmban endale mõne viimasema Hirensi ja vaatan mis seal kasutada on, saan midagi täpsemalt soovitada, sest tavaliselt kasutan ma mäki tööriistu, mida vist soovitada pole mõtet.
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

Comment

To: OSX

1. Installiplaat ei tohiks vigane olla kuna olen ühe korra installinud sellelt (kuu-poolteist tagasi), siis töötas, probleem aga oli selles, et tolkorral oli läpakas olev ketas 1 bad sectoriga ja seda ta mulle aeg ajal ka teatas. No polnud ühtki IDE 2.5 ketast mis oleks 100% korras, nüüd on uus. Tegin nüüd siin vahepeal igaks juhuks uuesti testid, nii pikk kui aeglane HD Tune näitab, et ei ole sellel õnneks midagi viga (veel).

2. Jama on, et kuna ma üritasin installida siis on sinna kettale tekkinud ikkagi mingi partitsioon, 1,8..midagi GB mahuga. Windows enam teises arvutis USB karbis seda ei leia, Disk Managemendis nägin. Ka Seatool testis ta korrasolevaks aga süvateste teha ei saa kuna see pole Seagate ketas.

3. Minnes tagasi punk 1 juurde - jah, see installiplaat on tehtud ISO failist mille ma laadisin läbi sellesama pulganeti alla siit: https://linuxmint.com/download.php
                          32bitine Linux Mint Sylvia (Cinnamon) versioon, mingi 1,8GB ringis.

Mul ei ole muud netti kasutada, see pulgaga on ainus. Siin läheduses ei ole ka mujal. Avalikus internetipunktis hakkaks sealne tegelane jõurama ja minumeelest ei ole seal ka plaadikirjutajat (loe, et ise kaasa tassida ja see seal masinaga ühendada...läheme tagasi sinna, kus avaldaks arvamust see sealne tegelane...)

4. Mõte oli installida see Linux püsivalt sellele vanale läpakale, et see Linux jääkski sinna - kuna ma poel seda varem kasutanud (peamiselt pole huvi olnud seetõttu, et kõik räägivad, et Linux ikka pole õige asi..see põgus kogemus mis ma teda sain näppida, mulle tundub ta täitsa OK, seal ei ole midagi väga erinevat - ka töölaud on win7 väga sarnane jne)
                          +boonuseks siis oleks sellega ehk palju mugavam ligineda nendele sandiksjäänud ketastele, nö. selline "preview" platvorm, et näha, kas midagi on veel kättesaadav.

Ma usun, et ikka ma katsetan seda Vasaraonu soovitust homme. Lappasin muid asju ka, Lubuntu, Puppy Linux jne.

Maci ei ole, ei tea ka kellel oleks.

See 105GB (sellel 500GB kettal) ei ole reaalis elu ja surma küsimus. Paljud asjad sain sealt lihtsalt kätte, Recuvaga. Lihtsalt need telefonifotokaga tehtud failid jäid kummitama - mitte ükski neist ei avane kuigi Recuva näitab, et need failid on "good conditions" - kettal on neil mahud ikka nagu tüüpilsied jpg pildid, 4-8MB vahemikus enamus. Lihtsalt mulle EI ANNA RAHU, et MIKS need ei avane (preview-i ka ei näe Recuvas), kui ikka märgin, et taasta, tuleb lõpuks teade, et neid ei saanud taastada või siis ka hakkab eeldatav aeg pikenema ja paarisaja pildi kohta nägin max. eeldatava ajakulu üle 1000 tunni, miks neid aga ei taastatud - ei tea. Kui teaks, s..a sellega - lähevad kõige kaduva teed ja teeks kettale formati (mida ta mulle ise pakub ka kui arvutiga ühendan).

A, unustasin veel selle Windowsi osa kohta, ka muidu juba kuskil siin sai mainitud.

Kui ma selle 105GB andmekasutsuega ketta panen lauaarvutisse siis jah on mul tunne, et arvuti miskipärast tahab sellelt käivituda, ma ei tea miks, proovisin sealsed pesad ka läbi ja biosis ka on ikka põhiketas pandud paika aga ometi kui ma panen selle ketta lauaarvutisse siis see käivitumine võtab sigapalju aega ja kipub hanguma. Samas ei andnud ta mulle kordagi teateid, et ketas ise oleks vigane. Ka Seatoolsi testid ta läbis, vaid üks viimaseid katsetamisi ei vedanud välja (sellest oli siin juba juttu). Ilmselt on põhjus kusagil seal kettal oleva Win8 ja Win10 ja kurat teab mille vahel veel. No see kasutaja tahab alati omale kohe mingeid bling-bling asju, läbi mõtlemata kas ja kuidas või kas alati tasub, pärast siis kirub+seal mängiti mingeid maru kahtlastest allikatest online mänge jne - ilmselt ka korralikku viirusetõrjet seal ei ole, krt teab, viirusi täis või veel midagi.
                          Noh, mulle tundub ta hea toorik milepeal saab katsetada, iseasi, et see katsetamine ei ole ka hea kui seda sada korda teha. Kui see töötab, sealt need pildid ehk kätte saab - jääb nagunii lihtsalt väliseks kettaks (kui ta elujõuline on).

OK, aitab tänase päeva lõpuks selle pagana arvutiasjaga pusimise.
                          viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 04 April 2018, 00:54.
                          -superradical-

Comment

Aga kui need mitteavanevad pildid faililaiendis ümber nimetada millekski muuks? Äkki nad pole telefonis tegelikult .jpg vms vaid midagi muud (sõltub telefonist ilmselt).

Ülal lingil olnud Hirens on mul nüüd olemas, homme panen plaadile ja vaatan.
                            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                            Konfutsius

Comment

Hehe, ei ole proovinud ümber nimetada.

Telefon oli microsoft lumia 640 lte dual sim

Failide kaustas saan neile andmetele ligi, failide nimed on umbes niisuguses vormingus:
                              WP_20150913_13_03_14_Pro ja faililaiend on JPEG

JPEG mul arvutis muidu töötavad, ei ole nendega probleeme olnud. Isegi selles taastatud failide kaustas on muid JPEG laiendiga pilte mis täiesti OK aga kõik millel see WP ees (need telefoni pildid) on "tühjad" failid, vaid see nimi on ja andmed faili kohta aga failikaaluks on "0 bytes"
                              -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                                4. Mõte oli installida see Linux püsivalt sellele vanale läpakale, et see Linux jääkski sinna - kuna ma poel seda varem kasutanud (peamiselt pole huvi olnud seetõttu, et kõik räägivad, et Linux ikka pole õige asi..see põgus kogemus mis ma teda sain näppida, mulle tundub ta täitsa OK, seal ei ole midagi väga erinevat - ka töölaud on win7 väga sarnane jne)
                                +boonuseks siis oleks sellega ehk palju mugavam ligineda nendele sandiksjäänud ketastele, nö. selline "preview" platvorm, et näha, kas midagi on veel kättesaadav.

Ma usun, et ikka ma katsetan seda Vasaraonu soovitust homme. Lappasin muid asju ka, Lubuntu, Puppy Linux jne.
                                Unustades hetkeks ära nende piltide taastamise - soovitaksin Linuxi uurimiseks hankida hunniku (mitu tükki) arvutisse sobivaid kasutatud kettaid. Kõlbavad ka bad sectoritega. Ostas neid ikka liigub, võib-olla on ka foorumiliikmetel pakkuda. Teiseks võimaluseks tellida Hiinast SD-to- IDE või SATA adapterid ja sinna juurde mitu SD-kaarti. Nii saad ketaste vahetamisega proovida erinevaid linuxi-installe ja vajadusel jälle eelmise juurde tagasi tulla.

Alustada võid Estobuntust, seal on kõik kasutajale ette ära tehtud, miinuseks on tänaseks mittetoetatud versioon, kus uuemad programmid ei pruugi töötada. Sealt edasi soovitan Lubuntut, millest kohe peaks välja tulema pika toega uus versioon, kuid võid jääda 16.04 LTS juurde. See on üpris WINi näoga, kuid Linuxi loogikaga. Ubuntul erinevuseks on töölaud, mulle näiteks ei meeldinud vasakul olevad nupud ja desktopi püstine tööriistariba.

PuppyLinux las jääda plaadile elama, kui vaja arvuti muu kui oma ketta pealt käima ajada. Saab vajadusel ka netti kasutada. Põhimõtteliselt kettale pannes saab kaasajastada ja täiendada. Kas eesti keele ka külge saab, ei tea. Korra proovisin, ei tulnud välja.
                                73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                                ATiP1pN4XeM

Comment

Working...
                                X