Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

UPS...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

UPS...

Tere!..

Mure selline...mul on töötav APC Back-Ups 600 ja nyyd oleks vaja nii teha et arvuti lylitaks ennast välja kui elekter läheb ära ja UPS hakkab tyhjaks saama...kuidas seda tehaks ?!
    Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris

vajab softiga kokku viimist(xp-l on energiasuvandites control panelis)
    kui su upsil taga selline com port olemas siis saab ka
    omal on ups sellise pesaga aga õiget juhet ei ole.
    mingi juhtmega proovisin siis ei läinud läbi.
    Seal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..

Comment

nii ja siin ongi mul mure...win on mul XP,kuid ma ei oska vict sealt energia suvanitest ise sätestada neid sest siiani ple tööle hakkand.. ja arvuti ei võta neid APC poolt pakutavaid softe omaks..miskipärast..yx ytleb et ei leie UPS'i USB otsalt yles jne..

JA UPS ile on kyll com port..(arvutil ka)..aga mul ka naq ei tule ta juhtmega läbi..
      Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris

Comment

COM-pordi juhtmeid on 2-suguseid: risti otstega ja otse. Ehk si selles? Lisaks tehakse kviteerimispinnidega (DSR;DTR jne) ka igasugu sobi... Prooviks kord ühe, siis teise standardjuhtmega kui manuaal midagi täpsemat ei väida.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

UPS-i pesa kirjeldus on manualis:
          http://sturgeon.apcc.com/techref.nsf/partnum/990-2008

Kahjuks puudub seal kaabli skeem.

Comment

Muide mõnel UPS-il on com pordi juhe ebastandartne. Uurisin kord üht, seal olid juhtmed läbisegi, maandus näiteks 9, com pordis maandus aga 5. nii et võib olla päris omamoodi juhe, otsi netist, äkki kuskil vajaliku juhtme skeem olemas just selle upsi jaoks.

Lugesin su manuali, seal ju kõik kirjas: kasuta ainult tootja juhet!!!

Asi selles et ongi omamoodi ühendus, ja vale juhtmega võisid midagi läbi lasta!

Nüüd siis joonis, kuidas juhe kokku keevitada:

Arvuti poolne ots ------------------ upsi pool
            3 ----------------------------------------- 1
            2 ----------------------------------------- 2
            5 ----------------------------------------- 9

Kui teed nii, võib töötada, kui ei, siis läks vahepeal miskit läbi. Loe enne manuali, kui ühendad, ja kui ei oska lugeda, leia sõber kes oskab lugeda ja lase lugeda ENNE ühendamist.

Comment

Originally posted by 8413@May 10 2004, 17:18
              xp energiasuvandid ei ole kuigi targad, parem oleks kasutada apc oma softi.

paraku apc tegelased on veebist ära korjanud[1] oma vana hea powerchute. on vaid miski win98 versioon, mis sobib ainult uuematele usb-liidesega upsidele, aga valdav enamus upse on siiski serial otsaga.
              powerchute asemel pushivad nad miskit business editionit, mis on niivõrd kohmakas ja bloat, et seda ei taha keegi kasutada.

[1] kusagil apc hiina saidil oli too veel olemas, aga vaat urli enam ei leia.
              kui kellelgil on väga hädasti vaja, siis võin kusagile üles riputada.

kaablid on apc-l täiesti oma ühendusega ning neid on kahte sorti - smart ja dumb ühenduse jaoks. esimene neist oskab (smart)upsist mitmeid parameetreid välja lugeda (aku laetus, võrgupinge, ups-i temperatuur), teine mängib ainult paari signaaliga stiilis "vool kadunud" ja "kohe saab upsi aku tühjaks".
              apc back upsi jaoks on ilmselt vaja toda dumb kaablit.

kaabli skeemid olen korduvalt leidnud googeldamisega. kui te arvate, et mina teie eest veelkord otsima hakkan, siis eksite.... ... no ok, ok, ok, hea küll:
              http://www.aplawrence.com/Bofcusm/472.html
              GSM: 5039624

Comment

Niih..ma sain sis teada et mu UPS töötab basic kaabliga...

Ainuke mure et ma ei saa just sellest basic'u skeemist eriti aru..kuidagi kahtlane värk..

Kas keegi ehk seletaks lahti..?!

Skeem ise on 2. skeem "Basic" : http://www.aplawrence.com/Bofcusm/472.html

Comment

Originally posted by DDiesel@May 14 2004, 19:18
                  Niih..ma sain sis teada et mu UPS töötab basic kaabliga...

Ainuke mure et ma ei saa just sellest basic'u skeemist eriti aru..kuidagi kahtlane värk..

Kas keegi ehk seletaks lahti..?!

Skeem ise on 2. skeem "Basic" : http://www.aplawrence.com/Bofcusm/472.html
                  üldiselt, oma kirja mitmekordne näppimine (edit) selleks, et see nimekirjas eespool oleks, ei ole teiste suhtes viisakas.

kui mitte keegi ei ole sinu küsimusele vastanud, siis on kaks võimalust:
                  a) inimesed ei tea vastust.
                  b) või nad lihtsalt viitsi triviaalsusi (mitu korda järjest) kirja panna.
                  meil on tehnikafoorum, mitte lasteaia esimene rühm. kõik vajalik on ülalpool juba ära kirjutatud.

PS. loe ka transi poolt kirja pandud skeemifoorumi soovitusi:
                  http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?showtopic=5497
                  -Pole mõtet küsida peale oma postitust:"kas siis tõesti keegi ei tea", järelikult ei tea või ei taha vastata.
                  - Ära küsi skeeme ja seda kuidas üht või teist asja ehitatakse, kui Sul puuduvad algteadmised, see tähendab tuleks ikka teada, kuidas miski skeemil märgitakse....

vtl, moderaator

Comment

Sulle teadmiseks muutsin ma 2 korda seda texti sest ma arvasin et keegi poleks sellest aru saanud...tekkis selgitavaid asjaolusid..

Muide leidsin väheke parema lehekylje kus oli selgelt seletatud APC UPS'ide juhtmetest ja yhendus omadustest...

Kui kellelegi weel samal alal probleeme tekib sis ma soovitaks vaadata..:

http://redhawk.org/modules.php?name=...=article&sid=9

Edu...

Comment

Originally posted by DDiesel+May 14 2004, 22:26--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (DDiesel &#064; May 14 2004, 22:26)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Sulle teadmiseks muutsin ma 2 korda seda texti sest ma arvasin et keegi poleks sellest aru saanud...tekkis selgitavaid asjaolusid..[/b]

ära häma. postituse muutmiseks piisab [edit] nupu litsumisest, mis EI tõsta teemat nimekirja etteotsa (ja lisab kirja lõppu märkuse "Seda postitust on muutnud...")
                      sina aga kustutasid vana kirja ära ja lisasid uue, sama (sarnase) sisuga kirja asemele. foorum käsitles seda kui uut kirja ja tõstis uuenenud teema nimekirja algusesse.

ehk milleks otse, kui saab ringi? - mina näen siin kindlat tahtlust.

<!--QuoteBegin-DDiesel
                      @May 14 2004, 22:26

Muide leidsin väheke parema lehekylje kus oli selgelt seletatud APC UPS&#39;ide juhtmetest ja yhendus omadustest...
                      [/quote]
                      tubli.
                      sinna ma tahtsingi välja jõuda, et kui esimene mulle ette juhtunud skeem ei olnud sulle arusaadav, siis 4 päeva vastuse ootamise ja molutamise asemel oleks võinud pisut kodutööd teha ja googlest edasi otsida.

vtl, moderaator

Comment

Väike ääremärkus - ehk edaspidi kõigile abx.

Erinevad juhtmete järjekorrad tulenevad sellest, et UPS-e ning 9-klemmilisi pesi (pistikuid) kasutatakse väga erinevatel eluaaladel. Mõiste Com-port on ainult arvutite korral, mitte aga mujal kus ka katkematut vooluvarustust tarvis on.

Siit siis vajadus igas olukorras õige juhtmestik B)

Comment

Originally posted by vtl+May 11 2004, 12:54--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (vtl &#064; May 11 2004, 12:54)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-8413@May 10 2004, 17:18
                          xp energiasuvandid ei ole kuigi targad, parem oleks kasutada apc oma softi.

paraku apc tegelased on veebist ära korjanud[1] oma vana hea powerchute. on vaid miski win98 versioon, mis sobib ainult uuematele usb-liidesega upsidele, aga valdav enamus upse on siiski serial otsaga.
                          powerchute asemel pushivad nad miskit business editionit, mis on niivõrd kohmakas ja bloat, et seda ei taha keegi kasutada.

[1] kusagil apc hiina saidil oli too veel olemas, aga vaat urli enam ei leia.
                          kui kellelgil on väga hädasti vaja, siis võin kusagile üles riputada.

kaablid on apc-l täiesti oma ühendusega ning neid on kahte sorti - smart ja dumb ühenduse jaoks. esimene neist oskab (smart)upsist mitmeid parameetreid välja lugeda (aku laetus, võrgupinge, ups-i temperatuur), teine mängib ainult paari signaaliga stiilis "vool kadunud" ja "kohe saab upsi aku tühjaks".
                          apc back upsi jaoks on ilmselt vaja toda dumb kaablit.

kaabli skeemid olen korduvalt leidnud googeldamisega. kui te arvate, et mina teie eest veelkord otsima hakkan, siis eksite.... ... no ok, ok, ok, hea küll:
                          http://www.aplawrence.com/Bofcusm/472.html[/b][/quote]
                          Sorry et vana teema üles kaevan äkki keegi aitab kaabli 940-0020B skeemi üles leida.

Comment

Esimene link guuglist:
                            http://wired.hard.ru/data/apc_back_cable.shtml

Comment

Working...
                            X