Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kas keegi oskab seletada neid anomaaliaid?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kas keegi oskab seletada neid anomaaliaid?

Esmalt postitatud EnnS poolt Vaata postitust
    Kui sulle on macOS füüsiliselt vastunäidustatud, siis jääb üle ainult kaasa tunda - Linux töölauana on veel hullem, kui Windows.
    Joppenpuhh - ma räägin sellest, et mul ei ole "füüsiliselt" võtta mingit 2000 euri selelks, et mingi bling-bling õun soetada, puht "füüsiliselt". Seda ma ka juba viisakale viitajale märkisin, nõme, et mõnele jääb see arusaamatuks - on vaks vahet kas ostan 100 euriga LGA1155 xeon prose, 50-60 euriga mälu, sama klassi emaplaadi, 50euriga korpuse ja saan arvutit mitu aastat kasutada: netis käimiseks (e-posti lugeda, uudiseid lugeda, surfata..), tegeleda hobikorras 100-200 jupiga trükkplaatidega jne - ütle, et sellises väärtuses masinaga seda ei saa KODUKASUTAJA piisavalt hästi teha? Say it!
    Bytheway on arvuti alla tuhandete matmine täiesti mõttetu sest aastapärast on ta sul vana ja väärtus pole ollagi kuigi võib perfektselt töötada, su endajaoks võib masin rahuldada kõik tegemised aga puht praktilises mõttes ei ole sel tegevusel mingit mõtet. Kasutasin mitu head aastat Lenovo T400 - ilmselgelt võib ütelda, et üks parim ja töökindlaim arvuti kuid peale tootmise lõppu puudub igasugune tehniline tugi, vaatamata sellele, et välja tulles oli seeria tippmudel - äriklass aga lõpptulem on ikka, et pisivea pärast osta uus. Või variant 2 - ostan 2 tonniga mingi aibooki, et saaks kasutada mingit macOS sest see on popp ja noortepärane? Minu seisukoht on - need bling-blingitajad, aiföönijad ja aibuukijad pole kuidagi paremas seisus pelgalt materiaalse (enamusel pole need isegi välja ostetud või on saadud hämarate tegude toel) vara tõttu - kasutatakse neid mängimiseks ja muuks mitteoluliseks.

Mida on hullu näiteks Linux Mint-i töölauas? Minumeelest on viimane pask (jah, lihtsalt nii ütlengi sest nii on) nii win 8 kui win 10 töölauad - win 95, xp, 7 - kõigi töölaud enamvähem sarnane ja intuitiivselt kasutatav - win 8 oli õudus, peale 2 nädalat kasutamist oli selge, et sellega edasi minna ei saa - ma ostan TUTTUUE arvuti ja ma pean hakkama tõ,mbama (veelhullem - ostma?) mingeid teisi kuradi äppe, et muuta töölaud niisuguseks, nagu ma olen harjunud kasutama? Miks on süsteemi vaikeseades mingi Nikei-börsiinfo (jookseb lisaks reaalajas), Facebooki äpp, mingi kahtlane, uimane ja ebamugav kasutada "Bing", lisaks veel mustmiljon kuradi hädist äppi mul töölaual kui käivitan tuttuue arvuti?
    Nii nagu lisatud parempoolsel?
    Aga mis siis kui ma olen kasutanud ~10a niisugust nagu on kujutatud vasakpoolsel pildil, tavapärast, paremalt servast vertikaalselt lähtuvaid ikoone?
    Ole hea mees, seleta palun mulle ka ära esimese variandi eelised? Seejuures ei ole minujaoks mingi "eelis", et on uuem - uuem ei ole alati parem. Ka on ta kaugel mugavusest - kui mul on mingi loll konfiguratsioon ees juba os-i installi järel siis on see jama, seda muuta ei suuda tegelikult ka isegi tavaline arvutikasutaja kes programmeerimisealaseid teadmisi ei oma, see pole seal nii, et kaks klahvivajutust ja voilaa. See on põhimõtteküsimus - rasket pappi opsüsteemi eest välja andes ei pea tarbija teoreetiliselt olema isik, kes teeb enamus tööd selle juures ikka ise ära.
    Mul pole elus olnud tõrkeid ei win 95 ega XP Home, Pro kasutamisega, ei ole suutnud opsüsteemi segi keerata, et oleks vaja olnud reinstalli vms. Viimasel 2-3a on aga seda 3-4 korda olnud, et küll ei sobi üks asi, küll ei sobi teine asi, algselt sisestad küsitud koodid jne-kõik töötab, mõne aja pärast aga enam mitte...raiu või tükkideks aga kui väidad, et see on normaalne või see on parem/lihtsam/mugavam kui olid vanemad opsüsteemid siis see on ekslik väide.

Ja mingit mäkiusku pööramist ma ei taha samuti, ma võiks samahästi soovitada, et osta omale lennuk - on parem kui auto
    Lisatud failid
    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 21 m 2018, 18:35.
    -superradical-

Comment

"ja saan arvutit mitu aastat kasutada: netis käimiseks (e-posti lugeda, uudiseid lugeda, surfata..), tegeleda hobikorras 100-200 jupiga trükkplaatidega jne"

... selleks piisab sul 10 aastat vanast ca 150€ maksvast kasutatud MacBook Pro-st. Aku kestvust saad nii vanal arvutil 2-3 tundi.

Comment

õeluseuss peab ka oma õelutsevaid repliike lisama. Ok ma olen siis amatöör

olid jah sellise A4 mõõtu lehed mis kirjutasid, et nad on litsents nii mitmele arvutile selles toas.

kuid kes neist hoolis.

Linux + LXDE töölaud on täitsa normaalne. ainult amatöörid väidavad vastupidist
        viimati muutis kasutaja olavsu1; 21 m 2018, 18:42.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
          Säherduste võtmete ostmisel tulebki arvestada sellega, et kui automaatset uuendamist kinni ei keera, võibki asi lõpuks musta desktopini jõuda. Sest kui M$ otsustab, et lekkinud võtmeid on liiga palju siginenud, ajabki lihtsa liigutusega "asja korda".
          OK, uuendusi sai küll tehtud aga mitte automaatselt.
          Samas kuidas need võtmed siis ikkagi lekivad? Kes nad loonud on? Abdul ja Iivan kuskil garaažiall või kuurinurgas, põlvedevahel värisevate kätega tegid valmis?
          Ma kipun samuti oletama (nagu seal teemas HV-s), et lekitab neid ikka MS ise. Ma ei saa ju suvalist numbri-tähejada sinna sisse lüüa ja saada vastust, et see klapib. See õnnestumise tõenäosus on ikka ääretult-ääretult väike.
          Ja niisuguseid võtmeid müüvad täiesti seaduslikult registreeritud kauplused? Minu viidatud müüja kohta on googlest leitav, et on täitsa ametlik ettevõte.
          Heauskne ostja (ok, vahest siis naiivne-kes kuidas tahab nimetada...jätab külmaks) lootis konkreetse ostuga, et OK, tugi lõpeb 2020a alguses, et noh, ca. 2a jäänud, et ehk tõesti mingid jäägid, et kuna igasugu uuema rämpsu kampaaniaid tehakse, kohati suisa tasuta, et ehk siis polegi see kõige lollim ootus.
          Ja iroonia - ma ei ole ei uudistes ega mujal avalikumates infoallikates kohanud teateid, et "ärge ostke mingil tingimusel internetipoest odava hinnaga tarkvara kuna see on ALATI mingi õigusega vastuolus" - ma ei ole kohanud niisuguseid kirjutisi ja sellest ma kaldungi mõtlema, et "ettevõtjate" jaoks on see justkui lubatud kuid ostja on see loll kellesuunas siis näpuga näidatakse?

Ka teine küsimus siin, 2 korda märgitud:

https://www.ordi.ee/EPood/Product.as...emID=9970-1193 KUIDAS??? aasta garantiid-kasutatud asi... tehniliselt ketas ~10euri (ostas), mälu - umbes sama, emaplaat/prose ka umbes sama, korpus+toide ~20 - palju sealt selle win jaoks jääb? Suurt midagi ju - kuid küsimus oli, kuidas lihtne kodukasutaja saaks selle win-i?
          Või - paari tunni eest leidsin "Jevnited States" internetimüüja kes müüs retail LITSENTSi, see kleebis oli, 20 dollarit - kuidas kurat siis selline asi on võimalik? USA müüja - nemad ju räuskavad ja hädaldavad, süüdistavad, et teised kõik piravad ja varastavad...ja samas müüvad ise seda ka pirahinnaga või on ise samasugused labased piraadid? Üpris raske on seda nagu uskuda, ainuüksi seadus peaks selle sealpool välistama
          -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
            Miks on süsteemi vaikeseades mingi Nikei-börsiinfo (jookseb lisaks reaalajas), Facebooki äpp, mingi kahtlane, uimane ja ebamugav kasutada "Bing", lisaks veel mustmiljon kuradi hädist äppi mul töölaual kui käivitan tuttuue arvuti?
            Sest Suur Vend teab mis on Sulle hea!

Üldiselt nõustun. Kasutaks ilmselt siiani XP-d, kui ID kaardi tugi poleks ära kadunud.
            Mulle ei mahu pähe ka näiteks see, et Peuge0t teab, millal mina tahan raadiot kuulata.
            Just hetk tagasi oli jutt tütrega, et pesumasina tootja teab, mis temperatuuriga ta pesu tahab pesta.
            Näiteid võib tuua ilmselt lõputult.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
              õeluseuss peab ka oma õelutsevaid repliike lisama. Ok ma olen siis amatöör
              olid jah sellise A4 mõõtu lehed mis kirjutasid, et nad on litsents nii mitmele arvutile selles toas.
              kuid kes neist hoolis.
              Linux + LXDE töölaud on täitsa normaalne. ainult amatöörid väidavad vastupidist
              Samad mõtted tekkisid
              Lisaks mind väga huvitab, et millelt siis ädväänst mehed installivad? Mis sellel üldse vahet on, millelt ma installin, peaasi, et süsteem töötab.
              Üldse jääb kuidagi mulje, et need kes arvavad, et oskavad hullult ädväänst tasemel programmeerimisteemat, peavad end kuidagi teistest paremaks?
              Alati kui sellele mõtlen, et minumeelest kordades ädväänsimad mehed, need kes loovad raudvara, võiks hakata ka lähenema selle mentaliteediga, et "meie oleme kunnid ja me loome teile asja millega te püstihädas olete" ehk siis võiks see väljenduda selles, et mehed Micronis teeks mälukiibid millel sisseehitatud taimer ja peale say - 10k tunni lugemist saadetakse sisseehitatud pingekordistist lubatud tööpingest kõrgem pinge mälu tuuma, sama ka Inteliga ja sama ka toiteplokiloojatega jne - oleks ju lahe?
              -superradical-

Comment

https://www.ordi.ee/EPood/Product.as...emID=9970-1193 KUIDAS??? aasta garantiid-kasutatud asi... tehniliselt ketas ~10euri (ostas), mälu - umbes sama, emaplaat/prose ka umbes sama, korpus+toide ~20 - palju sealt selle win jaoks jääb? Suurt midagi ju - kuid küsimus oli, kuidas lihtne kodukasutaja saaks selle win-i?
                see on firmakasutuses olnud masin ja sellel on eelpaigaldatud OEM opsüsteem. OEM opsüsteemid on odavad ja kitsendusega, et neid saab osta koos arvutiga kuhu nad on paigaldatud.

eraldi võid saada retaili, paraku see on kopsaka hinnaga. minu oma läks koos intressidega maksma 355€

Lisaks mind väga huvitab, et millelt siis ädväänst mehed installivad?
                kasutavad ükskord plaati ja edaspidi aint kloonivad. sest ettevõtetes on kõik masinad üks ühele.

noja linuxit mina paigaldan mälupulgalt ja netist. nõnda ta tuleb kõige värskemate parandustega.
                viimati muutis kasutaja olavsu1; 21 m 2018, 19:30.

Comment

Kas keegi oskab seletada neid anomaaliaid?

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
                  Kasutaks ilmselt siiani XP-d, kui ID kaardi tugi poleks ära kadunud.
                  Kas kui ID tugi ei koti siis seda saab kasutada? Kuulda on olnud, et kui selle opsüsteemiga arvutiga netti lähed siis on sellega kõik?
                  Võibolla see siis kuulujutt aga ei ole tõesti uurinud süviti.
                  Mul litsentsikleebisega poearvuti mil XP aga netti ei ole sellega tahtnud ronida kuna sel peal originaaltarkvarapaketid mida ei tahaks küll kaotada.
                  IDd ei kasuta, 9+a veel kindlalt hooletu sellega kuna jäin truuks paberdokumendile. Sellega ka suht usaldusliku suhte küsimus - kui niisuguseid asju aetakse ühes arenguriigis nii pealesuruvat mentaliteeti kasutades, paistavad asjatagant kellegi tundmatu kõrvad

eraldi võid saada retaili, paraku see on kopsaka hinnaga. minu oma läks koos intressidega maksma 355€

Descriptionit lugedes on justkui originaal, OK, see on Home aga eelpoolmärgitud kasutusvaldkonnas mina ei märganud varasema (see oli võtmeta proovimiseks!) Ultimate ja nüüdses Pro-s mingit vahet. On saanud kasutada minevikus XP Home ja kõik asjad said tehtud, isegi Eagle joonised
                  Mis siis ikkagi on seal see point millega vastu pükse lõpuks saab? Ja USA seadusandlus lahkelt lubab, samas näitab teiste suunas näpuga?

Mäletan, et kui seda Win8 uuel läpakal asendasin ei olnud eriliselt suurt hinnavahet poes Pro ja Home versioonil.
                  Mis on reaalne vahe Ultimatel ja Pro-l? Mingid lisaasjad ühel, mida teisel ei ole ja peab lisana ostma?
                  viimati muutis kasutaja Scott; 21 m 2018, 22:46. Põhjus: järjestikpostitused kokku
                  -superradical-

Comment

ega win7 pro ja ultimate'l pole muud vahet kui ultimatel saab kõvakettaid krüptida ja kasutaja liidese keelt vahetada.

mulle meeldib kui mu arvuti suhtleb minuga minu emakeeles ilma, et peaksin miskit sõnaraamatut lappama.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                      Kas kui ID tugi ei koti siis seda saab kasutada? Kuulda on olnud, et kui selle opsüsteemiga arvutiga netti lähed siis on sellega kõik?
                      Netti minemise võimalik häda on see, et brauser ei pruugi enam viimaseid vilesid toetada.
                      Kolmanda osapoole tulemüüriga käis mul veel eelmine aasta, vahetult enne ID-kaardi jama (ID-kaardi uuendus oli lukus ja PIN-1 toimis, PIN-2 toetus kadus palju varem ära).

Comment

See ebay lingil pole mitte retail. vaid OEM. tal on pildil OEM'i kleebis. RETAIL on teistsugune.

Comment

See ebay lingil pole mitte retail. vaid OEM. tal on pildil OEM'i kleebis. RETAIL on teistsugune.
                          Licence Category: Microsoft OEM - with Retail Privileges

see lisatekst privileegidest on siis müüginipp?
                          Ebay-s veel saaks aru, et seal müüakse hämarat värki aga no kurat, neid müüjaid kes neid võtmeid müüvad, väga palju seal. Ja juriidiliselt laseb EU sel sündida ja ei olegi nagu probleemi?
                          -superradical-

Comment

tuuleveskite ja mitmesajapealiste lohedega võitlemine on päris ränk töö. lihtsam on peedistada neid kes pakutud konksu allaneelavad.
                            viimati muutis kasutaja olavsu1; 21 m 2018, 20:34.

Comment

tuuleveskite ja mitmesajapealiste lohedega võitlemine on päris ränk töö. lihtsam on peedistada neid kes pakutud konksu allaneelavad.
                              Teoorias siis ei ole sisuliselt kuidagi võimalik olla kindel, et on originaal asi, see kas on või mitte, selgub kasutuse käigus ?

OEM ju peab samuti toimima kui see kleebis on ja aktiveerides need numbrid kleebiselt kattuvad küsitutega?
                              Või millest ma ikka valesti aru olen saanud?
                              Mul muidugi seda kleebist sel Pro-l ei olnud, tõsiselt sai usutud, et kuna poolsurnud nagunii see win7 siis ju nii ongi, et veel kasutatakse olemasolevat opsüsteemi mingi raha teenimiseks (no jah, raha ju ka teeniti aga ilmselt siis tootja ei saanud midagi ja mingi Abdul võibolla end seda raha kasutades juba neitside juurde õhkinud ).
                              OEM ju peaks? olema nagu täisversiooni baas - ilma ilustuseta kuid siiski originaal mis funktsioneerib ka originaalina. Kas tõsiselt ei ole seda siis enam võimalik hankida uuena? 1,5a on teda ju jäänud..kuidagi väga peapeale suhtumine tootjal.
                              -superradical-

Comment

ma googeldasin natuke.
                                toda musta ekraani ravis üks käsk SLMGR -REARM mis tuli anda administraator moodis käivitatud CMD aknasse.

How to fix Windows 7 Build 7601 this copy of windows is not genuine error on windows 7 without any crack or product key. Fix Windows 7 Key.

//üks asi veel. ei ole mõtet peale lasta igat uuendust mis kriitilisena pakutakse :P

Comment

Working...
                                X