Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

DVD- tegemine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

DVD- tegemine

Probleem on järgmine.....kes oskaks aidata.
    tahaks videokaamerast arvutisse ümber tõmmata videot aga arvutisse tõmmates teeb ülisuure failina seega ongi see probleemiks..............KAS on mõnda convertimis programmi mis teeks filmi väiksema mahuliseks failiks mida annaks kirjutada nii DVD-na kui ka cd-le avi või siis muu formaadina.......................................E TTE TÄNADES, JA KUI VÕIMALIK SIIS saadke vastus järgmisele aadressile.... juhan_25@hotmail.com

TMPGEnc on üks selline programm, mis videokaamera AVI-st teeb MPEG2 faili - sellise, mis hiljem sobilik ka DVD-video tegemiseks. Et aga selline video ka koduses mängijas jookseks, vajad DVD autoriseerimisprogrammi...ja sellised on enamasti tasulised. Hea koht on http://www.vcdhelp.com kust saad küllalt infot.
    Missuguse programmiga arvutisse "tõmbad"? Ilmselt selle samaga saad ka väiksemaks AVI-ks konverteerida.

Comment

igasugu programmid peaksid ju oskama runtime pakkida, kui selle lubaud oled. Lihtsalt anna ette dvd formaat mpeg2 ja las pakib selleks. Kui paned constant bitrate, siis võid juba ette arvutada välja, kui suure bitrate'ga sul teatud pikkusega kola plaadile ära mahub. Fail jääb muidugi ikkagi suureks, sest dvd maht on ju 4,7GB/kiht.
      Pärast lased mingi dvd progega sellele menüü juurde ja põletad plaadile.

Ja kusjuures vabavaraga teeb ka asja ära! http://www.videohelp.com/forum/userguides/120013.php

Comment

Milline on hea koodek, et ei jääks kiirelt liikuv pilt ruuduliseks(pausile pannes on näha)
        Ise kasutan DV(panasonic nv-ds60) algmaterjali mida siis TMPGEnc programmiga üritan Divx-iks teha. Op: WinXPpro ja masin 2,4G 256/333mälu
        Compressoriks kasutan:
        DivxMPEG-4 low-motion
        mille seaded on nii:
        pilt seadedest
        Ja töödeldut vaadates jääb pilt pausile pannes nii:
        siin näidispilt (vt. eriti lapse seljalt näha)
        Keegi võiks viitsida õpetada kui midagi väga viltu on.

(tahaks siiski lapsele midagi hästi säilitada)
        Osad divx filmid on küll ideaalse pildiga-tahaks sarnastki
        Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Comment

Mina olen kasutanud Pinnacle Studiot. Hea lihtne, tal on olemas nupp, et tee mulle DVD ja seda ta ka teeb. Kirjutab isegi plaadile. Ainus asi oli, et hiljem arvutist vaadates puudus filmil heli, ilmselt mingi koodekite jama, kuna aga tavamängijas töötas ilusti, siis ei viitsind asjasse süveneda. Pinnacle on muidugi tasuline
          Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

ise kasutan ulead video studio se-d, efektide lisamiseks ja lõikamiseks
            ja siis teen originaal(DV)faili kuna see programm teeb *.WMV ja muud sodi mis cd-le panna ei sobi.
            Mul sobib *.avi(divX) kuna veel DVD kirjutajat ei oma.
            samas saan divx playeriga siis vaadata(hetkel omal sellist pole)
            Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Comment

WMV sobib küll CD plaadile panna. Kui vaja väga tugevaltkompresseerida, on see isegi silmale meeldivam, kui DivX. Hoops pehmem pilt, mida DivX-ga ei saavuta. Pole aga eriti levinud, sest vajab kodeerimiseks enamastiWin Media Encoderi olemasolu. Liiga Windowsi-keskne formaat .

Comment

mul ulead ja töötab enamasti lasen kas xvid või mpeg2ks
                <span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>Pinokkio on piraat</span>

Comment

sry OT pärast vbolla aga kuhu soovitate filme salvestada et kvaliteet s2iliks, kas tavaline 700-800MB CD või DVD ?
                  kumb on parem või vahet pole?

Comment

sry OT pärast vbolla aga kuhu soovitate filme salvestada et kvaliteet s2iliks, kas tavaline 700-800MB CD või DVD ?
                    kumb on parem või vahet pole?
                    Kui film juba kompresseeritud 700MB suuruseks, siis pildikvaliteedis pole muidugi vahet. DVD-R peale mahub u. 6 korda rohkem, selles erinevus.
                    Kui pead silmas filmi DVD-failideks (vob, ifo, bup) konverteerimist, siis kvaliteedis natuke kaotab...ainuke eelis see, et mängib enamustes DVD mängijates. Põhjus selles, et kui film on juba DivX-ks kokku surutud, siis miski enam algkvaliteeti tagasi ei too ja iga järgnev konverteerimine ainult halvendab seda.
                    Suurtes piirides nii: 700MB film on kokku surutud 120x, DVD-l originaalfilm aga 15x.

Comment

Suurtes piirides nii: 700MB film on kokku surutud 120x, DVD-l originaalfilm aga 15x.
                      Olen nagu kuulnud, et DVD video vaatamiseks peab arvuti võimsam olema kui CDlt. Aga kui on ~10x pakkimise vahe siis kas ma sain/kuulsin valesti aru?

Comment

Olen nagu kuulnud, et DVD video vaatamiseks peab arvuti võimsam olema kui CDlt. Aga kui on ~10x pakkimise vahe siis kas ma sain/kuulsin valesti aru?
                        See oleneb koodeki "kiirusest" ehk teisisõnu sellest kui palju on protsessori jõudu vaja mingi koodeki reaalajas lahtipakkimiseks, et videot näidata. Pakkimise "tihedus" siin suurt midagi ei määra.
                        CD-l olevad filmid on ka oluliselt väiksema resolutsiooniga, kui DVD filmid, sellest juba erinevus.

Comment

mul üks film mis pole nagu cd-d vist näinudki veel, et preagu mängides on kvaliteet suurepärane,aga ei tea millisex muutub see plaadile ajades, aga noh, niikuinii peab plaadile ajama :lol:

Comment

See oleneb koodeki "kiirusest" ehk teisisõnu sellest kui palju on protsessori jõudu vaja mingi koodeki reaalajas lahtipakkimiseks, et videot näidata. Pakkimise "tihedus" siin suurt midagi ei määra.
                            CD-l olevad filmid on ka oluliselt väiksema resolutsiooniga, kui DVD filmid, sellest juba erinevus.
                            Selge

Comment

Vs: DVD- tegemine

Küsimus siis selline et kui mul on üks mängu cd aga ma tahaks seda mängu kahes arvutis mängida kuidas ma saan siis sellest cd-ist coppida teise sama suguse cd????

Comment

Working...
                              X