Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Graafikakaardi valik?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Graafikakaardi valik?

Tahaks arvutile asjalikumat sooritusvõimet, kui seda nii nimetada.

Mida oleks mõistlik valida?
    Kas:
    Zotac GeForce GT730 4GB GDDR3

või
    Inno3D GeForce GT730 2GB GDDR5

Kumb neist on mõistlikum KUI kasutuses oleks see arvutis, millega vahel vaatan ehk mõnd BD filmi-videot, teen fototöötlust ja ka trükkplaatide jooniseid.
    Mänge ei mängi, seega mängusooritus on mitteoluline.
    -superradical-

Vs: Graafikakaardi valik?

Need tegevused ei koorma neid kaarte kuidagi. Natuke isegi overkill, võiks öelda. Mälu kiirust ja mahtu on vaja siis kui tahad tegeleda HD/UHD video editeerimisega, 2GB sobib hästi HD jaoks aga UHD puhul juba vaevab, aga saab kah (kui vähe vaja teha).
    Zotac'il on parema elueaga kondekad. Mälu ka kiirem - see on umbes GT750 DDR3 jõudlusklassis.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

See muide siis see arvuti millele oli mõte see mac-opsüsteem installida. Seda vana kaarti ei tahaks seal kasutada, kes krt teab kaua ta enne mind juba kasutuses on olnud.
      -superradical-

Comment

Ka sel juhul ma eelistaks Zotac'it.

Vana kaart oli 710?
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Msi gt 710 1gd3h lp
          -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
            , teen fototöötlust ja ka trükkplaatide jooniseid.
            kui seda tehakse profi tasemel siis FireGL ja Quadro. Vaata et börsimaakleri kaardi otsa ei satu, need ei pruugi näidata videot.

Comment

Hobitegevus.

Trükkplaadiosas ei kuulu videokaart kindlasti sinna eriti kõrgete nõudmiste ossa aga fotoasja antuke kahtlesin, peamiselt ikka video koormab kaarti ju.

Samas fotoga natuke olen infot leidnud, et ikka on pigem tähtis kiire andmeliigutamine - 300MB pildifailid juba olid vanas arvutis üsna tülikad, mõnd filtrit kasutades kulus pildi saamiseks minut-kaks
              Ja muidugimõista on see oma huvi, raha sellega ei teeni ja seega ei plaani osta hirmkalleid pulkasid.
              Kipub ka nii olema, et leidub isegi neid kes soovitavad kulutada tühjale-tähjale, samas anyway loen rohkem läänemaa soovitusi kus arvamuste/kogemuste paljusus..

OK, nüüd mul ongi hea koht küsida - milles on need ÄRAPROOVITUD FireGL (head küljed? Et milles see avaldus), kuidas oli see võrdluses näiteks minu teemas viidatud kaartidega ja sellega mis mul olemas on?
              Ja sama äraproovitud kogemus ka siis selle Quadro puhul, ilma nende kogemusteta, tegevuste kirjelduseta (millega neid kaarte võrreldi ja tulemused saadi ja kuidas see avaldub kasutaja jaoks [kas ainult mugavus, et 2-3 sekundit ajavõitu või milleski muus?]), et seljuhul võib seda juba nagu pädevusena võtta, muuljuhul tundub nagu rohkem müügimehe jutt?

Win oma hinnangutabeli järgi mul graafika hinnang oli "1" (kasutasin integreeritud graafikat testides), emaplaat on AsRock B75 PRO 3, cpu praegu G2120 (vahetan ta lähinädalatel i5-3470 vastu ilmselt), ram 16GB 1600mhz, HDD 1000GB+500GB (ilmselt leian opsüsteemi saamise? ajaks ehk mingi väiksema SSD, et seda proovida).
              Esialgu annab win hinnang prose skooriks 6.9, mälule 7.8 ja kettale nagu ikka - 5.9, graafika siis esialgu integreeritus kõige lahjem - 1
              viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 14 m 2018, 13:30.
              -superradical-

Comment

insenerigraafika on peamiselt opengl, mängud enamuses directx. directx kaartidel pole opengl'i tugi kuigi hea. Näen seda iga päev, opengl mängu graafika on directx kaardil jamps, kuid mäng on mängitav.

FireGL ja Quadro rõhuvad insenerigraafika renderdusele ja täpsusele, Radeon ja GeForce rõhuvad directx mängude jõudlusele.

ka opencl tuge tuleks silmaspidada.

graafikakaartide võimekuse uurimiseks: https://www.blender.org/download/demo-files/

minu masinal FX-6300, 16GiB ram, GeForce 9800gtx sli. kulub tunde nende testide sooritamiseks.

Comment

Nendega tundubki olevat paras segadus.

Mul on
                  MSI GT710 1GD3H LP

ja vahepeal kasutasin ka

ASUS EN9800GTX+ DK TOP/HTDI/512M/A

Täna viimati võrdlesin neid, Performance indikaator annab esimese puhul Desktop Windows Aero tulemuseks 5.4 ja 3D mängugraafika tulemuseks 6.7 (7.9 on max)

Asuse kaardi puhul aga on näitajad mõlemal juhul 6.4 - kuna ma ei mängi siis ütleb mingi kõhutunne, et see ASUSe kaart on ikka parem kui MSI mis oluliselt uuem ja numbriliselt justkui parem?
                  Kumb siis ikka on parem/mõistlikum tavakasutajale kes ei mängi [kohe üldse ei mängi, isegi ei plaani mängida sest ajaga on muudki teha]? Äkki polegi mul mõtet uut hakata ostma kuna see MSI oma mingi 40 euri hetkel ja esimeses postis märgitud kuskil 70-80 kandis.

Ehk siis olemas on see:

ja see:

kumb parem tänasel hetkel kui ei mängi?
                  viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 14 m 2018, 14:59.
                  -superradical-

Comment

Kas video üldse midagi fototöötluses arvutab? See ikka prose-rami-ssd teema. Kaasaegne int video võiks piisav olla et kaarti kui sellist pole üldse vaja.
                    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Ram ja prose internetis leiduva põhjal olulisem niisugustel puhkudel, hobitaja puhul leidsin just, et RAM tähtis.
                      Esialgne mind rahuldab. Varem sain 4GB ramiga tehtud ka, nüüd 4x rohkem ja kui leiaks kusagilt 8GB moodulid oleks muidugi vahvam.

Selle SSD teemadel aga ei oska midagi arvata, saaks küll Silicon Power-i 120GB SSD aga kes kurat teab, kuidas ta töökindlus on (muidugi mälupulkadega pole aastate jooksul samas probleeme olnud-kes teab?). Uhkeid ja suuri, mis ka tunduvad tõesti juba töökindlad, mingid Samsung EVO860, 970 vms..neid ei raatsi lihtsalt osta, seda millist raatsiks, sel mahtu liiga vähe ja suured on kallid, veel.
                      Ilmselt piisaks kui mingi väiksem ketas kus siis operatsioonisüsteem ja salvestamine toimuks tavakettale ikka - palju mul neid faile ei teki, erinevat manti ehk aastas mingi 100-150GB, kui salvestusketas on 1000GB+500GB siis jätkub sellest päris pikaks ajaks, samas osa läheks filmide alla ka ilmselt mida ma seni vanemas arvutis ei ole hoidnud (pigem siis plaatidel või välisel kettal+mälukatel).
                      -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                        Selle SSD teemadel aga ei oska midagi arvata, saaks küll Silicon Power-i 120GB SSD aga kes kurat teab, kuidas ta töökindlus on.
                        Odavatest SSD ketastest soovitaks Kingstoni SA400S37. Arvutargas pakutakse 120GB ja 240GB
                        variante praegu soodukatega 24 ja 40 EUR. Eesti poodides kohapeal olemas. Ma olen 120GB varianti
                        kasutanud. Need on Sata liidesega. Amazonis on 4.6 tähega hinnang.

Töökindlam ketas backuppi ei asenda, põleb sul nt. terve arvuti maha või lööb välk sisse.
                        viimati muutis kasutaja Scott; 16 m 2018, 07:48. Põhjus: enne tsitaat, siis vastus

Comment

Working...
                        X