Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Soovitage läpakat

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Soovitage läpakat

Mis macid need on mis nii aeglased on mul tavaline Air 2aastat ja polegi . muret olnudWin oli küll selline saast eriti 8,10

Comment

Oli antud viisaastaku lubadus, et ei hakka arvuti taga vanduma, esimene päev ja juba vannun. Ei tööta see nii hästi ja ei tööta to nii hästi.. kusjuures esimesel päeval olid nii mõningased võimalused aga nüüd juba mängib jälle lolli... tundub seitme kõrval täitsa mõtetu, ei tea mille eest ma küll maksin.. Paljud ebatäielikult töötavad programmid viskaks välja ja asendaks windows 7 omaga.
      Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Esmalt postitatud specialized poolt Vaata postitust
        Mis macid need on mis nii aeglased on mul tavaline Air 2aastat ja polegi . muret olnudWin oli küll selline saast eriti 8,10
        Ilmselt kõik mäkid, kuigi mul kogemused ainult airide, prodega ja imäkkidega. Aga no mis minu jaoks on aeglane võib sinu jaoks üüber püss olla. Nõudmised ja arusaamad asjadest on lihtsalt erinevad.

Comment

Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
          Oli antud viisaastaku lubadus, et ei hakka arvuti taga vanduma, esimene päev ja juba vannun. Ei tööta see nii hästi ja ei tööta to nii hästi.. kusjuures esimesel päeval olid nii mõningased võimalused aga nüüd juba mängib jälle lolli... tundub seitme kõrval täitsa mõtetu, ei tea mille eest ma küll maksin.. Paljud ebatäielikult töötavad programmid viskaks välja ja asendaks windows 7 omaga.
          Ja milles need probleemid siis täpsemalt seisnevad? Siiani kõik, mis 7 peal töötas, töötab ka 10 peal, aga vastupidist ei saa enam öelda.
          Kui Microsoft Store-ga seotud kraami mõtled, siis see osa mingilmääral probleemne küll. Aga no kes seda kasutaks nagunii...
          Siiani mul ja paljudel teistel olnud ainsaks probleemiks pooleldi peale vägistatud uuendused.

Apple tooted üldse kummalised. Küsivad samaväärse toote eest rohkem, aga samas see ei garanteeri paremat kasutuskogemust ega töökindlust. Lasevad beta kraami ka välja... See selleks. Kõige kummalisem on see, et kannatajatest kasutajad toovad Apple eest vabandusi ja kiidavad selle firma teguviise.

Ise ma hetkel nii erinevate linuxiliste, windowsiliste kui ka õunaliste kasutaja. Kõigil omad head ja vead ning kasutuskogemus oleneb ka sellest, mida teha vaja. Näiteks mul suur soov ainult ubuntut kasutama hakata, aga kahjuks mõningad erialalised tööriistad on ainult windowsi peale tehtud.
          Samas audio/video/pildicontenti loomisel omab õun häid tööriistu ja muid töid hõlbustavaid vahendeid.

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
            Need sierrad ja mojaaved ei toimi isegi uue mb pro peal, mis siis veel vanematest rääkida.

5a vana T440 i5, SSD ja 8GB ram-ga + w10 on tunduvalt kiirem, võiks isegi öelda, et öö ja päev.

Oma raha eest ei soovita osta ühtegi selle tootja arvutit. Õnneks neid ostavad vähesed, ainult väga arvutikauged inimesed ja väga suured fännid.
            Valusalt loll jutt ausalt öeldes.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

Valus fanboy oled ausalt öeldes. (Aga eks kasutajanimigi reedab seda ) Ma olen reaalselt testinud T440 ronti (i5/8/512) puhta w10 installiga vs mõne aasta vanune pro (i5/8/256) ja siis mõne kuu vanune pro (i5/8/512). Ja kui mul antaks valida milline võtta igapäevaseks kasutamiseks siis igal juhul T440 kui finantsilised pooled mängust välja jätta. Koostekvaliteet ja ekraan on loomulikult mäkil parem, ei vaidlegi aga mis puutub UX-i ja kiirust siis iga kell w10 norm rauaga. Never say never aga oma raha eest never ei osta omale mäki käkki. Või siis kohe boot camp.

Esmalt postitatud katkine poolt Vaata postitust
              Apple tooted üldse kummalised. Küsivad samaväärse toote eest rohkem, aga samas see ei garanteeri paremat kasutuskogemust ega töökindlust. Lasevad beta kraami ka välja... See selleks. Kõige kummalisem on see, et kannatajatest kasutajad toovad Apple eest vabandusi ja kiidavad selle firma teguviise.
              Täpselt nii ongi. Neid kutsutakse fanboydeks.
              viimati muutis kasutaja stosoorok; 08 m 2018, 00:30.

Comment

Ei maksa Apple arvuteid maha teha kui ei kuuluta nende arvutite sihtrühma.

Tõepoolest, lahendage see probleem, paganama PC fännid. Peab hakkama saama ilma igasuguste pseudoasioteta, ainult windowsi mikserit pruukides.

Teevad küll vingeid arvuteid kuid ei suuda, ega suvatse süsteemi normaalset mikserit aretada. mis rohkem kui ühte helikaarti kannataks ja kõiki auke samal ajal pruukida laseks.

//avidis lausa küsiti kas ma olen mingi puudega, et mac'i ei taha pruukida.

#pirakaskopp.ee

viimati muutis kasutaja olavsu1; 08 m 2018, 01:11.

Comment

Nii et edasi seltsimehed - võiduka lõpuni mikrosoftiga! Hurraa!

Ma valisin mäkid pärast seda kui vindoosnikud ei võimaldanud mul teha neid töid mida vaja oli. Vindoosniku remondile kulus rohkem aega kui selle kasutamisele, kui siis mõned korrad ka tööd hävinesid, siis otsustasin proovida midagi muud. Ja paar aastat hoidsin vindoosnikuid kõrval jooksmas, sest "mine tea". Aga ei läinudki vaja, sest midagi pole juhtunud, siit võite järeldada et minu esmane prioriteet on töökindlus. See on sedavõrd stabiilne, et ma olen üsna mitu OS versiooni vahele jätnud sest milleks torkida kui asi töötab. Näiteks pole mul olnud kunagi Mountain Lionit, Yosemite'ega tegelikult ka mitte High Sierrat, kuigi viimast proovisin huvi tõttu APFS osas. Jah, Mojave on ühes arvutis, kuna see sisaldab juba päris palju muudatusi mida tahtsin kontollida ja lõppeks Sierrad saavad ka kunagi vanaks. Võib vabalt olla et mõnel kalendriaastal ma pole endale installinud mitte kordagi mitte mingit operatsioonisüsteemi. Teistele küll...
                  Mul ei ole iPhonet ja ei plaani ka, kuna IOS on minu meelest liiga suletud süsteem. Kõnelevad ja pilti näitavad ka muud tegijad.

Ja siis kekkab keegi et oled fanboy... Vaata 140, mina ei andnud hinnangut SINU isikule, vaid sinu jutule milles argumente napib. Sina annad hinnangu minu isikule, mitte minu jutule.

Ma võin öelda miks on mul selline kasutajanimi - mul oli vaja kunagi vaadata mingeid skeeme mida ilma kasutajata ei saanud teha, ma isegi e mõelnud et ma siia kunagi midagi postitan... Nagu näeme, see oletus ei läinud täppi, aga nimi oli kasutajale ekraaninurka pandud juba. Ja nüüd leiab 140 et isegi see nimi reedab et on fanboy.

Ma ei hakka siin järeldama mida üks slaavikeelne nimi mulle järeldamiseks pakub, seda madat nõmedat sildistamist leiab siit juba niigi.

Katkisele: muidugi nad küsivad oma toodete eest raha, vahel ka päris palju. Teisalt, ostad korra raua, sinna saad panna tasuta operatsioonisüsteeme päris pikka aega. Mõne vanema rau apeal teeb defragment vahel imesid ka, aga mis ma arvutikauge inimesena sellest.
                  Kasutajakogemus sõltub kasutaja eelistustest kõige rohkem, seega on see päris suhteline. Töökindlusest, minul ei ole selles osas küll pretensioone. Beta versioone lasevad välja kõik, kuidas seda imelikuks pidada, ma ei tea, keegi pole mind näiteks käskinud Beta Developer programmiga liituda, ikka vabatahtlik siiani olnud...

Mis kahjukannatajad? Kas vindoosnikutega ei ole kahjukannatajaid kohe üldse...? Näiteks need klassitäied ajupestud pisipehme Tiigrihüppe logoga silmaklappide omanikud, ei ole? On hoopis tänulikud et ainult ühte arvutit näidatakse?
                  Mis puutub mingitesse firma teguviiside kiitmisse, siis ma olen enamasti hoopis toriseja osas, kui mõne raua supporti piiratakse, või näiteks Eesti ID töötab ainult suht viimaste versioonidega või kui Apple liitub Trumpi vastase koalitsiooniga.... Ups, need kaks ei ole enam rauaga seotud .
                  Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                  Konfutsius

Comment

Puhtalt pikaajalise kogemuse pealt soovitan samuti Applet. Mingit mudelit välja käima ei hakka, kuna see sõltub juba eelarvest - miks mitte vaadata ka kasutatud masinaid.

Comment

Natuke mõtteainet:
                      https://matrix.to/#/#rossmannrepair:matrix.orgLet's get Right to Repair passed! https://gofund.me/1cba2545🔵 We fix Macbooks & offer free estimates. https://...

Vaadake YouTube'is huvitavaid videoid, nautige head muusikat, laadige üles originaalsisu ning jagage seda kõike oma sõprade, perekonna ja kogu maailmaga

Sign up for Private Internet Access VPN at https://www.privateinternetaccess.com/pages/linus-tech-tips/linus2Get iFixit's Pro Tech Toolkit now for only $59.9...

https://matrix.to/#/#rossmannrepair:matrix.orgLet's get Right to Repair passed! https://gofund.me/1cba2545We repair Macbook logic boards: https://rossmanngro...

Ise kasutasin väga pika aega (ja vahel veel praegugi) WinXP'd, nüüd Win7't ja uuemale pole veel plaane üle minna.
                      Mõlemal juhul puhas install, mis eelnevalt Nlite/7Lite'iga üle käidud ja palju mõtetut jama eemaldatud + kindlasti virtuaalmälu ja need Superfetch/Prefetch väljalülitatud, palju mõtetuid "service"'eid kinni pandud (sama ka muude taustal käivate protsessidega) ja igasugune autoupdate ära keelatud, peal (lisaks viimasele "Service Pack"'ile, mis kindlasti enne installeerimist plaadile integreeritud, et võimalikult puhas installatsioon saaks) ainult kindlad valitud uuendused.
                      Kui ükskõik, mis teise arvutiga tulnud vahel tegemist teha, siis kogemus enamasti õudne kuni väga õudne, ka siis kui samuti tegemist kas Win7 või WinXP'ga.

Mac'iga praktiliselt kogemused puuduvad ja pole huvi ka olnud, kuna vana hea Windowsi kõrval see süsteem alati minule liiga suletuna paistnud + muidugi tarkvara valik, mis üsna piiratud väljaspool "mainstream" asju. Eks sama probleem natuke leebemas variandis ka erinevate Linux'i "distro"'de puhul. Lisaks muidugi see, et Apple asju lihtsalt liigub vähem, on tunduvalt kallimad ja see firma ei ole mulle kunagi sümpaatne olnud, seda enam viimasel ajal. Mitte, et Microsoft sümpaatne oleks, samuti eriti just viimasel ajal aga see selleks. Vähemalt raud ei ole tema tehtud ja selles osas vaba valik - eriti veel laua arvuti puhul muidugi, kus võib palju erinevaid tegijaid esindatud olla ja enamasti ongi.

Linuxiliste (mis kaudselt MacOS ka on minuteada) juures ei meeldi mulle see ka, et failisüsteem on nii "pudru ja kapsad" - kõik ühes "puus"? koos: "pseudofailid" või mis nad seal on?, hulgi soft/hard linke igalpool, lühikesed (mitte enesest mõistetavad) failinimed (tihti ilma laienditeta mälu järgi) ja seda kõike paljudes erinevates kaustades ja alamkaustades.

Siis veel see, et programmid ja asjad installeeritakse op-süsteemi sisse (vastavale "distro"'le (või mingile kindlale valikule) spetsialiseeritud installeerimise programmide/skriptidega, mis tihti saadaval ainult vastava kindla teenuse kaudu, taoliselt nagu Apple "App Store" vms.) mitte ei ole ilusti omas eraldi kaustas sõltumatult ja ideaalis üldse mitte mingit installeerimist vajavad, nagu mõistlikud asjad Windowsi all.
                      Teine variant sellele Linuxi "App Store"'le on küll minu teada paljude asjadega ka programmi tegija kodulehelt lähtekoodi laadimine ja selle ise kompilleerimine aga see paras teadus ja palju erinevat lisatarkvara (kõik õigete versioonidega!) nõudev tegevus, nagu ma arusaanud olen, niiet mitte keskmisele tavakasutajale või isegi natuke huvituvamale/teadvamale kasutajale, nagu ka mina.

"Live CD"'na fännan küll Linuxit väga (lemmik on "Puppy Linux"), kuna seda kasutan ainult, kui valmis asja, mis püsib plaadil alati 100% muutumatult ja "kapoti alla vaatama" ei pea, kui just igavus/uudishimu seda tegema ei pane omal vabal valikul. Mitte, et installeeritud variandis tingimata peaks "kapoti alla vaatama" aga sel juhul ikkagi tahan rohkem teavet/kontrolli oma OP-süsteemi üle, niiet minujaoks põhimõteliselt peab.

Teema algatajale arvan ma ka, et parim variant oleks mõni kasutatud enamvähem moderne äriklassi masin, nagu Lenovo T seeria või ehk ka HP PRO/Elite-book, Dell Latitude või mis nad olid. Kaks tutavat lähiaastatel sama teed läinud ja mingi 200€ ringis sai juba päris asjaliku asja, mis teenib arvatavasti veel aastaid. Antud juhtudel sai kasutatud mingi firma pakumist (võibolla oli ka "laptopid.ee" aga neid on veel), kus veel mingil määral garantii ka juures ja värki.
                      Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
                      Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Lisaks muidugi see, et Apple asju lihtsalt liigub vähem
                        IRWWWW, mina jällegi olen kokkupuutunud tuntud firmadega, kes ütlevad et ennem teevad tarkvara /riistvara draiveri apple versiooni kui WinPC peale üldse mõtlema hakkavad.

Comment

Just see mulle MacOS'i puhul meeldibki, et midagi ei pea kuskilt kinni keerama ja millegiga ei pea OS'i üle käima, nudima ja sudima, et asi toimiks. Tõstan lihtalt läpakal kaanel üles ja juba ongi töölaud ja täisjõudluses masin sinu päralt.
                          viimati muutis kasutaja Scott; 09 m 2018, 01:48. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

Comment

midagi ei pea kuskilt kinni keerama ja millegiga ei pea OS'i üle käima, nudima ja sudima, et asi toimiks. Tõstan lihtalt läpakal kaanel üles ja juba ongi töölaud ja täisjõudluses masin sinu päralt.
                            Ei ole nõus sellega, by default on macosx nii nuditud ja kinnikeeratud kui annab. Selleks, et saavutada unixi täisvõimekus Tuleb end apple arendajaks registreerida. Sellepeale taastatakse utiliidid, mis muidu on välja nuditud.

Pärast seda lähevad sourceforge sortsudki mäkipeal käima.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                              Katkisele: muidugi nad küsivad oma toodete eest raha, vahel ka päris palju. Teisalt, ostad korra raua, sinna saad panna tasuta operatsioonisüsteeme päris pikka aega. Mõne vanema rau apeal teeb defragment vahel imesid ka, aga mis ma arvutikauge inimesena sellest.
                              Kasutajakogemus sõltub kasutaja eelistustest kõige rohkem, seega on see päris suhteline. Töökindlusest, minul ei ole selles osas küll pretensioone. Beta versioone lasevad välja kõik, kuidas seda imelikuks pidada, ma ei tea, keegi pole mind näiteks käskinud Beta Developer programmiga liituda, ikka vabatahtlik siiani olnud...

Mis kahjukannatajad? Kas vindoosnikutega ei ole kahjukannatajaid kohe üldse...? Näiteks need klassitäied ajupestud pisipehme Tiigrihüppe logoga silmaklappide omanikud, ei ole? On hoopis tänulikud et ainult ühte arvutit näidatakse?
                              Mis puutub mingitesse firma teguviiside kiitmisse, siis ma olen enamasti hoopis toriseja osas, kui mõne raua supporti piiratakse, või näiteks Eesti ID töötab ainult suht viimaste versioonidega või kui Apple liitub Trumpi vastase koalitsiooniga.... Ups, need kaks ei ole enam rauaga seotud .
                              Ega ma ei väitnudki, et PC kasutajad ei kannata tootja disainiidiootsuste tõttu. Seda võib neilt mingil mõistlikul tasemel oodata, mitte et seda normaalseks võiks pidada, kindlasti mitte. Aga eks toote hind, varuosade hind, andmete taastamine, erinevate toodete hulk ja muu sarnane teeb selle aktsepteeritavamaks.Ja usu mind, need kasutajad jätavad selle meelde, kiruvad korralikult ja ostavad teinekord teise tootja arvuti. Näiteks HP saab siiani puid alla selle eest, et 2008 aasta paiku Pavilionid kannatasid videovigade all.

Apple on aga selline tootja, kes saab mingi disainiidiootsusega hakkama ja kui kasutajatest üldse keegi julgeb kobiseda sel teemal, siis Apple valetab oma kasutajatele näkku (eriti hea oli "you are holding it wrong") ja healjuhul 2-3 aastat hiljem tegeleb probleemiga. Päris paljud kasutajad hakkavad Apple teguviise isegi et õigustama. Seda võib Applega seotud foorumitest näha. Ja erinevalt HP-st, ei ole ma küll viimastel aastatel kuulnud, et keegi laidaks Applet ammuste videovigade all kannatavate läpparite ja iMacide pärast. Mis on jällegi kummaline, sest Applel esines neid probleeme massiliselt ka ligi 5 aastat tagasi, mitte 10 aastat tagasi nagu HP-l.

Lisaks veel Apple poolt "kliendi andmete kaitsmine".
                              *Vahetad oma iPhone 6 home buttoni ja pool aastat hiljem teed tarkvarauuenduse. Telefon brickitud ilma mingi hoiatuseta. Andmed edukalt kaitstud! See küll nüüdseks pärast kohtuid normaalseks tehtud, aga see selleks.. Piisavalt palju neid, kes oma andmeid kunagi enam ei näinud.
                              *Macbookil/iMacil emaplaadi viga. SSD/HDD ise täiesti korras ja andmed peal. Lähed siis Applesse, et masin korda saada. Maksad tsipa alla 1000€ ja andmetega töökorras SSD/HDD asemel pannakse uus SSD/HDD. Andmeid ei kopeerita kuhugi. Andmed edukalt kaitstud!
                              *Sisestad iPhone-s oma pini 10 korda valesti. Telefon läheb lukku. Arvutiga ühendades ja oma kontoga seal äpis sisse logides saad luku uuesti maha, aga... Selleks tuleb datawipe teha. Andmed edukalt kaitstud!
                              *Kõige uuematel Apple toodetel on veel eraldi kiip, mis brickib arvuti ära, kui seal midagi vahetada ja see Apple autoriseeritud esindustes pole tehtud (kus andmeid jällegi ei kopeerita kuhugi). Andmed edukalt kaitstud!

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                                Ei ole nõus sellega, by default on macosx nii nuditud ja kinnikeeratud kui annab. Selleks, et saavutada unixi täisvõimekus Tuleb end apple arendajaks registreerida. Sellepeale taastatakse utiliidid, mis muidu on välja nuditud.

Pärast seda lähevad sourceforge sortsudki mäkipeal käima.
                                Ma pole väitnudki midagi sellist.

Comment

Working...
                                X