Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Soovitage läpakat

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Soovitage läpakat

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
    Just see mulle MacOS'i puhul meeldibki, et midagi ei pea kuskilt kinni keerama ja millegiga ei pea OS'i üle käima, nudima ja sudima, et asi toimiks. Tõstan lihtalt läpakal kaanel üles ja juba ongi töölaud ja täisjõudluses masin sinu päralt.
    Eks see võib jutude järgi Mac'i plus olla jah, eriti arvutikaugemale inimesele. Kuigi ma usun, et seal käib ka mõtetut jama, mis kas lihtsalt raiskab ressursse ja võibolla ka teeb midagi, mida ei tahaks, nagu mingisuguste andmete kogumine ja "koju"/partneritele saatmine või mis iganes ja kui oled lisa tarkvara installeerinud, siis võib vabalt sealt ka neid taustal toimetavaid asju juurde tulla. Kui lihtne seal esiteks kõigest taolisest ülevaadet saada ja teiseks neid kinni panna, ei tea.

Windowsi all lisaks originaal vahenditele (taskmgr, services.msc, msconfig, regedit), mis ka enamvähem, on selle jaoks sellised väga tegijad asjad, nagu "Process Explorer", "Nirsoft Serviwin" (see käsitleb nii "draiver"'eid, kui "service"'id), "Nirsoft WhatInStartup" ja sarnaselt "Total Commander"'i lisad "Services2", "Startups", "Registry". "Total Commander" muidugi ise ka üli tegija asi, ilma milleta oleks arvutis, nagu "ratastoolis" vms ja suht sama ka "IrfanView" koha pealt.

Linuxi all niipalju, kui uurinud olen, siis selle käivate protsesside/draiverite/"Service"'ite teemaga seoses ka suht segane mulje jäänud esijalgu. Kui keegi teab Linuxile asendust eelnevalt mainitud windowsi programmide komplektist (et just selline selge, konkreetne, ülevaatlik ja saab kohe kinni panna, mis vaja jne.), siis võib öelda ja mine tea, võibolla mingi aeg tuleks kasuks ka Mac'ile taoline komplekt.

Huvitav, palju viimase aja MacOS'id ka RAM'i kasutavad ja ketal ruumi tarbivad reaalselt - mul siin "vaikses netiarvutis" hetkel süsteemi ketast (60GB SSD) kasutuses 12,5GiB (Win installeeritud: 5.03.2018) ja seal on peale Win7 (x64) veel igasugu programme ja asju peal. Muuks igapäevasemaks asjaks on väline 250GB SSD. RAM'i hetkel kasutamiseks reserveeritud ("Commit") 943MiB ja kasutuses (see "Memory" tulp vms.) 926MiB - nende sees ka 256MiB RAM ketas ajutiste failide jaoks (programmidest käib "Otter Browser" kahe Elfafoorumi "tab"'iga, "Total Commander", "Metapad" ja "Task Manager"). "Task Manager"'is "Processes" on 32 ja "Threads" 338
    Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
    Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt Vaata postitust
      Linuxi all niipalju, kui uurinud olen, siis selle käivate protsesside/draiverite/"Service"'ite teemaga seoses ka suht segane mulje jäänud esijalgu. Kui keegi teab Linuxile asendust eelnevalt mainitud windowsi programmide komplektist (et just selline selge, konkreetne, ülevaatlik ja saab kohe kinni panna, mis vaja jne.), siis võib öelda ja mine tea, võibolla mingi aeg tuleks kasuks ka Mac'ile taoline komplekt.
      üks tore list: http://www.linuxandubuntu.com/home/1...-task-managers

kõik enam levinud asjad kirjas.

Comment

Ega MacOS pole ka out of the box kasutatav. Esimese asjana peab autocorrecti ära keelama, muidu ei kannata normaalselt kirjutada. Ja kellele ei meeldi valepidi scrollimine, siis selle peab samuti invertima.
        Windows 10-s peab start menüüs kõik üleliigse rämpsu eemaldama ja paar üleliigset asja veel.

Ubuntu nagu neist parem sessuhtes

Comment

Tekstiga töötades tuleb OS-de vahe ka tugevasti esile kuna kõik renderdavad teksti ekraanil
          natuke erinevalt. Windows 7 ja 10 on ka väga suur vahe. Eriti tugevalt annab see tunda, kui
          ühe süsteemi pealt teisele lähed. Minu jaoks on näiteks Window 10 selle pärast täiesti mittetalutav,
          kõlbab vaid 4k ekraanil 200% skaleerimisega (aga sellises konfis on igal OS-l tekst ok). Linuxi
          all on teksti renderdus kõige rohkem seadistatav, Macil on kõige parem default konf. Windowsi
          läpakatel on FHD ekraaniga skaleering tihti 150%, see on ka enam-vähem ok. Alla FHD reso
          on 100% ja siis ilmuvad teksti ümber segavad varjud, eriti IPS paneeliga, millel värvi edastus
          parem on. Arvutipoes, kus kõrvuti neid võrrelda saad, näed kindlasti vahet.

Ja see ongi normaalne, et arvutit pärast ostmist seadistama peab. Need vaikeseaded on seal
          mingid keskmised mis kõigile ei sobi.

Linuxi all pead käsurea (ps, top, nano, systemd jt. utiilid) selgeks saama, igasugused GUI asjad
          süsteemi seadistamiseks on tihti väga poolikud ja bugised. Seal liigub raha serveriasju
          tehes/toetades ja niisama vabast tahtest GUI arendajaid on ikka väga vähe, see annab GUI
          asjade kvaliteedis kõvasti tunda. Töölauaks valida midagi stabiilset, nt. Mate desktop. See
          on lihtne ja primitiivne Win95 stiilis töölaud. Ega töölaualt muud teha polegi kui nt. lehitseja vm.
          programm käima panna ja kauste sirvida KDE ja Gnome töölaua keskkonnad on muidugi
          palju rohkemate võimalustega, nt. sotsiaalne desktop, activities jms. minu meelest mittevajalikud
          asjad. Osa neist kelladest-viledest ei saagi kinni keerata ja hakkavad tüütult segama.

Comment

sellisel juhul on freebsd kõige etem.

paljude opsüsteemide voorused tulevad esile alles suures organisatsioonis klient-server lahendusena.

Comment

OSX, ma ei tahtnud sind absoluutselt solvata! Sorry kui selline mulje jäi.

Eks kasutajatel ongi erinevad vajadused ja eelistused. Minu kogemused (puutun igapäevatöös väga paljude erinevate arvutilistega kokku, ka mäkkidega ja linuxilistega) on sellised nagu eelnevalt mainisin. Samuti tunnen mitmeid sysadminne kel on täpselt sama kogemus/arvamus. Tean ainult ühte tuntud sysadminni kes kasutab mäkki, aga tal oli mingi veider vajadus/põhjendus selleks.

Kindlasti sobib mingiteks asjadeks mäkikäkk paremini kui pc käkk, aga valdaval enamusel nende (mäki) kasutajatest põhimõtteliselt arvutikasutusoskus puudub. Trükkimine/brausimine ei lähe arvesse.

Comment

miks peaksidki sellised mäkikasutajad arvuti hingeelu teadma?
                viimati muutis kasutaja olavsu1; 09 m 2018, 13:15.

Comment

Või siis mõelge kui palju sõidab meil autosid teedel. Kas kõik need autojuhid teavad kuidas töötab auto aju (kui on ), kuidas vahetada küünlaid või pihusteid või kasvõi teha õlivahetust? Kas kõik teavad kuipalju peab olema rehvirõhk ja kuidas see mõjuda võib...

Driveri või koodi tasandil madistamine ei ole enam eesmärk omaette, sest keegi on selle madina juba ära madistanud. Milleks jälle uuesti teha? Aga kui keegi tahab, alati saab. Iga operatsioonisüsteemi juures muide. Aga ei pea. Enam ei pea.

Mees Metsast ilmselt unistab sellisest paneelist:
                  Click image for larger version

Name:	Screenshot 2018-11-09 at 13.39.24.jpg
Views:	1
Size:	92,7 KB
ID:	871484
                  Nii palju kui ma mäletan, on mäkkides see paneel alati olemas olnud Panterist (10.3.x) alates vähemalt, see on analoog vindoosniku Task Managerile. Selleni pääseb igaüks kes jaksab aru saada kuidas hiir toimib, midagi enamat vaja ei lähe (ei mingit süvaõpet, Dev kontot vms).

Ma vahel mässan igasuguste ruuteritega. Mikrotik ruuterite jaoks on olemas windows-only utiliit Winbox, midagi muud graafilist ei ole.
                  Ja nüüd, .exe fännid - see utiliit töötab mäkis ilma et mingit bootcampi või virtuaalmasinat kasutatakse, sest on olemas mitmed emulaatorid mis võimaldavad .exe programmid tööle panna otse.
                  Click image for larger version

Name:	Screenshot 2018-11-09 at 13.58.56.png
Views:	1
Size:	91,2 KB
ID:	871485
                  On ainult kasutaja fantaasias kinni mida ta veel jooksutada tahab.
                  viimati muutis kasutaja OSX; 09 m 2018, 14:08.
                  Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                  Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                    Ma vahel mässan igasuguste ruuteritega. Mikrotik ruuterite jaoks on olemas windows-only utiliit Winbox, midagi muud graafilist ei ole.
                    mähh, sa pole proff. nendega mässamiseks on telnet või veebilehitseja.

mõned ruuterid (peamiselt RONT(tm) ruuterid) toetavad ka sellist toredat asja http://www.webmin.com/

Comment

Näita mulle proffi või keda iganes, kes telnetist vaataks läbilaske ja signaalide jooksvaid graafikuid. Või ütle et terve Tiku saab ära konfida webbox'iga (jah selline brauseripõhine asi on ka olemas, aga väga piiratud võimalustega)...
                      Aga see polnud minu point et Tikust rääkida, vaid tahtsin näidata et .exe laadsed asjad käivad vabalt mäkis.
                      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud RLaa poolt Vaata postitust
                        Tekstiga töötades tuleb OS-de vahe ka tugevasti esile kuna kõik renderdavad teksti ekraanil
                        natuke erinevalt. Windows 7 ja 10 on ka väga suur vahe. Eriti tugevalt annab see tunda, kui
                        ühe süsteemi pealt teisele lähed. Minu jaoks on näiteks Window 10 selle pärast täiesti mittetalutav,
                        kõlbab vaid 4k ekraanil 200% skaleerimisega (aga sellises konfis on igal OS-l tekst ok). Linuxi
                        all on teksti renderdus kõige rohkem seadistatav, Macil on kõige parem default konf. Windowsi
                        läpakatel on FHD ekraaniga skaleering tihti 150%, see on ka enam-vähem ok. Alla FHD reso
                        on 100% ja siis ilmuvad teksti ümber segavad varjud, eriti IPS paneeliga, millel värvi edastus
                        parem on. Arvutipoes, kus kõrvuti neid võrrelda saad, näed kindlasti vahet.
                        Endale ka originaalis Win7 teksti kuva ei istu (kasutan endiselt CRT'd - ma ei tea, palju selles asi on) aga, kui "Font smoothing" (http://web.zone.ee/mrmuff/vabad_fail...tused/font.png) kinni panna, siis on korras. Mõnes kohas võib nii küll juhtuda, et tekst veidi kandiliste äärtega vms. Muidu seda vist sai tuunida ka registrist/spets programmi(de)ga, et päris maha ei pea võtma aga pole viitsinud süveneda veel.

Linuxiliste ja Mac'i siin viitatud asjadest (piltide järgi vaadates) healjuhul tava windowsi "Task Manager"'ile ehk asendus olemas aga isegi "Process Explorer" (minu jaoks vähemalt) palju selgem, informatiivsem ja mugavam asi ja siis on veel vaja asendusi ka nendele teistele nimetatud programmidele.

Mis tuunimise vajadusse puutub, siis kunagi 2013 aastal sai Win7 (PRO, x86) plaat valmis tehtud ja siiani elu muretu, vahepeal ehk mõni vajalik lisa uuendus tulnud välja otsida (ja tallele panna, kui veel peaks vaja minema). Põhimõtteliselt võiksin ka ISO kuhugi üles panna, kui kellelgi huvi on - kõigehullem "crime against humanity" vast ei tohiks olla, kuna tehtud ametlikult vabalt saadaolevast ISO'st ja mingit "kräkki" vms. ei sisalda.
                        Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Härrased ? Jätke järgi! See pole siin valimisvõitlus, rikute vaid oma mainet. Usun, et olete asjatundjad, aga lahmimine ja laussolvamine ei kuulu minumeelest siia?

Comment

Esmalt postitatud Shele poolt Vaata postitust
                            Härrased ? Jätke järgi! See pole siin valimisvõitlus, rikute vaid oma mainet. Usun, et olete asjatundjad, aga lahmimine ja laussolvamine ei kuulu minumeelest siia?
                            see ju nii eeetlaslik.

Comment

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt Vaata postitust
                              kunagi 2013 aastal sai Win7 (PRO, x86) plaat valmis tehtud
                              x64 ikka...

Comment

Nüüd on aga asjalood nii kaugel, et mida rohkem ma seda Windows 10 pean näppima seda rohkem tekib tahtmine arvuti tagasi poodi viia. Kuna teiste opsüsteemidega kokkupuude puudub samuti ei tea nende võimalusi ja universaalsust, et nt Win 7 järgi jäänud faile saaks ka edaspidi kasutada. Üldse, igal pool näen vaid negatiivsust, midagi head seal ei tundu, kuid samas, mida siis konkreetselt eelistada? Nt see kord, mul desktopil parema klõpsu peale mõtleb kaks minutit, kuigi mälu koormatus 8Gb-st on 3GB ilma midagi avamata ja ka neti lehed on kõik lahti siis juba veidi üle 7GB. Tekib tunne, et sai liiga lahja "mänguarvuti". Funksionaalsusega ei saa hiilata samuti veel see et see on liiga uus ja moodne just nagu meie presidentinna jutt seksist robotiga. Teaks vaid, kui palju maksis arvuti ostul windowsi litsents äkki tõesti parem poodi tagasi saata, kuna millegi muu peale istutamine oleks ebaotstarbekas?
                                Aple puhul samuti olid kuuldused, et on varustatud anduritega, mis lubaks vaid litsentseeritud remondikohtadel remontida, seegi ei ärata kuigi suurt usaldust selle firma vastu, et miks ma peaks just nednde tooteid eelistama?

Nii palju siis arvuti kauge inimese jutust.
                                Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Working...
                                X