Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Recovery partitsioon

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Recovery partitsioon

Tootja lehel paistab, et ei tohiks olla probleemi.

Kustutasin jamad ära, ilmselt jäi kuskile miskit rippuma ja proovin uuesti seda alla laadida, said uuendused küll kinni keeratud aga ikka näitab, et automaatne, tegin restardi, vast võttis uued seaded omaks, nüüd laeb windowsi siis esimese valikuna selle tööriistaga, et "sellele arvutile" vms, näis, mis teeb.
    See 46% teema ei olegi mingi kindel asi, lugesin, et inimestel jäänud seisma see kuskil suvalistes kohtades, et see võib 96% juures ka jääda toppama, mingit veateadet ei saa aga samas ei näe ka, et kas ta laeb või mida ta üldse teeb - mingit sellist infot ka kusagil ei ole, et kuidas kontrollida kas üldse mingi tegevus toimub ja võibolla siis peabki minema ma ei tea, võibolla 5 tundi aga kuna seda ei tea siis tundub imelik, et ketrab ja ketrab ühes kohas poolteist tundi, no võimalik, et võibolla järgmsiel hetkel viskab 99% peale on ka ju olemas kui üldist win uuendusteasja vaadata aga vähemalt mina ei leidnud välismaa foorumitest mingit asjalikku infot,et mida teha või kuhu vaadata vms või põhjuseid...äkki vaja mingi draiver enne, et saaks toimima vms - ei tea ju.

See DVD äkki ka ei ole õige, kui suur peaks olema kasutatud maht plaadil? Miskipärast näitas ta mul alla 4GB seda plaati, kirjutasin juhendi järgi, see win 7 tööriist ei töötanud seal ja pidin mingit sealset asja kasutama mis sel 8 olemas. Võimalik, et see pani pange kuigi kinnitas plaadi jne ja isona ta ka sai, seal muid valikuid põletamiseks ei olnudki.
    Lasin igaljuhul selle ka kettalt maha, et nüüd uuesti proovida seda arvutit otse uuendada, kui ikka ei saa siis üritan ta hetkearvutisse laadida uuesti, siin win 7 ja see peaks ka laskma valida seda faili teises masinas installimiseks, siin asjalikumad põletusprogrammid ja pakub automaatselt mulle valikud, see win8 on s..t, seal oleks ilmselt kirjutamisega parem olnud kui oleks kohe peale allalaadimist kirjutanud ära, hiljem kuskil kaustas krt teab, saja kihi all pm, kaeva kettal, sealt edasi ebaloogiliselt mõttetult failikaustad (Download, Dokuments, User, etc...) - pole mingit loogikat. Aastateeest sai sellega (W8) kokku puututud ja juba oli ununenudki kui kehva asi see oli

Allalaadimine võttis aega palju pikemalt ja küsis veel mingeid asju (unustasin salvestada need pildid), nüüd asus IKKA vaatamata uuenduste keelamisele neid otsima ja ketrab püsivalt jälle selle 46% juures juba umbes pool tundi
    Lisatud failid
    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 01 m 2019, 18:06.
    -superradical-

Comment

Installi ajal on võrgukaabel ikka arvuti küljest lahti?

Comment

Ei.

A seda ei ole kusagil üteldud.
        Ega nüüd kui lahti võtan siis vist ei ole mingit tolku?
        Või mis põhjusel ta lahti peab olema?

Teeb tigedaks kui eile pool päeva, täna läheb veel pikemalt...krt, no seda ei saa lihtkasutaja ikka nii lihtsalt teostatud kui väidetakse, kõige paganama haigem on, et kusagil pole mingit infot mida ja mis järjekorras teha või kui mingi tõrge on, et mis võib põhjus olla või kuidas mööda sellest saada või parandada vms...

Vaatasin seda:

Põhimõtteliselt vist sama asi aga mul ekraanipildil on ta teistmoodi, ilmselt versioonid vms, krt seda teab.

Nüüd ma kujutan ette, et on mingit mõttetut rämpspahna arvuti täis...eile kui alustasin näitas, et 426GB vaba ruumi kettal, peale seda kui täna kõik need allalaaditud asjad ära kustutasin näitas 425GB ehk siis midagi kusagil on, kaustadest vaatasin - tühjus, kustutasin ka prügikastist jne kõik kola mis sinna sai.

Kas mingit asjalikku programmi, mis leiaks üles mida sellesse arvutisse tõmbasin, kusagilt leiab? Saaks rämpsu vähemalt ära kustutada sest varem või hiljem jälle tekib ilmselgelt mingi konflikt nende jäänukite pärast mis kuhugile rippu jäävad?

BTW - 1999-2000a sai uuele arvutile pandud tolajal xp, olin koolitatt, oskasin võibolla kolm sõna võõrkeelt jne, polnud mingeid probleeme, arvuti töötas pikka aega, nüüd otsi poolteist päeva infot, tuhla kümneid lehti läbi ja ikka mitte midagi - see pole normaalne kui isegi auto piduriklotside karbil on märge, et vahetama peab mingi eri special tegelane, mitte tavainimene siis see microsofti jutt ei päde mitte kuskilt otsast, et igaüks saab selle uuendamisega toime ja see pole normaalne kui iga väikse liigutuse jaoks pead kuskile sõitma hakkama või sajaseid tampima.

Googlest kaevudes pole samuti erilist tolku - mida sa teed kui satud kuhugi arutellu kus hakatakse jaurama mingitest:
        1: USB liidestest - no mitte midagi ei ole USB pessa ühendatud
        2: vabast kettaruumist - ma ei kujuta hästi ette, kas leidub niivõrd lammast inimest, kes üritaks installida tarkvara kui tal ei ole kettal ruumi? Ja mainisin, et hetkel 425GB, ketas ise 480 ehk siis tänu bitibaidi erisusele standard 447GB mahuga, kettal ainus asi see Google brauser peale windowsi, mitte midagi muus ei ole.

3: Vigane windows ise???? https://www.microsoft.com/et-ee/soft...load/windows10 a võibolla on, eks tagauksed jne on selles nagunii.
        4: "maru tihti" - mis kuradi faasis seda arvutit siis enam restartida saab, olen proovinud - enne restarti sulgetakse see toiming ja see ei taastu kohast kus pooleli jäi, selleks tuleb kogu protsessi uuesti alustada.

Tõmbasin kaabli sabast ja kuigi jäi edasi ketrama, sulgesin need protsessid. Nüüd ta ketrab "Setup is cleaning up before it closes" ja ei mingeid protsente, ei mingit infot kuikaua ma pean ootama või kõrval istuma vms - ikka kuratlikult kasutajasõbralik
        Lisatud failid
        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 01 m 2019, 18:57.
        -superradical-

Comment

Kuidagi keeruliseks elad oma elu.
          1 - "media creation tool windows 10" abil installikas 8GB pulgale (ei saa linki panna kuna linuxi masinas suunab MS ISO-t alla laadima)
          2 - aktiveeritud W7/W8 keskkonnas tekitada aktiveerimise fail ja kopida ka pulgale nagu eespool kirjutasin
          3 - võrgujuhe küljest, pulgalt puhas install, kustutades kettal olnud partititsioonid
          4 - paar korda "ei taha, ei taha" kui W10 üritab netiühendust soovitada.
          5 - aktiveerimis info/fail õigesse kataloogi
          6- restart ja võrgujuhe külge

Comment

Esmalt postitatud aqv poolt Vaata postitust
            8GB pulgale
            60km vahemaa, et seda ostma minna. kohalikus poes ei ole.

olemasolevaid ei taha retsida sest nagu ülalpool kirjutasin, mingi pulga format vms sektori (tõesti ei mäleta enam mis see oli aga netist leitud juhendi järgi tegin, et saaks peale installimist selle pulga uuesti kasutuseks andmekandjana aga muutus ta kasutuskõlbmatuks, tõesti ei mäleta..odavam see DVDle lasta ju) kustutasin ära ja pärast ei olnud sellega enam midagi teha.

Tundub, et loobun, ilmselt siis ei ole ka mingit programmi mis leiaks selle sõnniku mida see microsoft mulle saatis ja mida kasutada ei saa ja mis ilmselgelt hakkab edaspidi andma mingit konfliktiteadet vms?

No sorry, ajab ju hinge täis kui kuradi 10+ tundi jebid asjata .
            -superradical-

Comment

Pole ka USBga mingit tolku.

Peale asukoha ja klaviatuuri/aja seadete tuleb see:

https://www.howtogeek.com/wp-content...-vs-custom.png ning kui sealt valin Upgrade - saan selle: https://i.stack.imgur.com/dFdKU.jpg

Kinnine ring

Kui valin alumise (et püüda toimida nii: https://www.howtogeek.com/197647/how...indows-7-or-8/ ) siis samuti ei ole midagi võimalik "apply"da, Drive 0 Partition 1: Systeme Reserved 350.0MB 74.0MB (free) system ja teine partitsioon.
              Drive 0 Partition 2 446.6GB 425.1GB Primary

ÜKSKÕIK kumba ma üritan valida, mingit "Apply" akent ei teki, samuti ei ole ka "New" üldse klikitav ega ka Next.
              Klikitavad selles ekraanis ainult "Refresh", "Delete" ja "Format"

All jutt "Windows can´t be installed on drive 0 partition 2. (Show details), kui detaile vaatan siis:

Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks. (Kus kurat see GPT disk asub? - sellest pole mitte halli tilligi märget).

Arvestades kui p..k on see microsofti klienditugi (kus reaalset probleemi ei ole võimalik seletada ega tuge saada) siis tõesti kuluks siia kõrvale üks kuradi kõrgepalgaline (kes seda palka kuidagi väärt ei ole) itijunn kellele paneks jalaga piki hambaid
              -superradical-

Comment

Kui valin alumise (et püüda toimida nii: https://www.howtogeek.com/197647/how...indows-7-or-8/ ) siis samuti ei ole midagi võimalik "apply"da, Drive 0 Partition 1: Systeme Reserved 350.0MB 74.0MB (free) system ja teine partitsioon.
                Drive 0 Partition 2 446.6GB 425.1GB Primary

ÜKSKÕIK kumba ma üritan valida, mingit "Apply" akent ei teki, samuti ei ole ka "New" üldse klikitav ega ka Next.
                Klikitavad selles ekraanis ainult "Refresh", "Delete" ja "Format"
                kas tõesti ei oska partitsioonidega majandada?

new ei saa klikitav olla kui vabaruum puudub

kustutagi need vanad partid ära ja vaata mis siis juhtub.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                  kas tõesti ei oska partitsioonidega majandada?

kustutagi need vanad partid ära ja vaata mis siis juhtub.
                  AGA - kus see kirjas on? Mitte kusagil ju, see link mis eelmises postis, seal ei ole sellest POOLT sõnagi - ma pole hiromant ju ka tegelikult.

OK, püüan uuesti...

Olin tattnokk, kui sai ühele poest ostetud uuele arvutile windows xp installitud, see arvuti töötas aastaid ilma probleemideta, edasi on saanud neid xp ja 7 jne installitud ja pole olnud sellist keblat - selle kuradi 8 puhul on enamvähem jumala valeinfo, tegelikult ka 7 puhul, et bläbläblää, tugi kaob ära (ma oma selle hetkel kasutatava arvuti 7 puhul saan aegajalt mingeid microsofti teateid, et tee aga uuendus 10 peale) - no krt, nüüd näen, et isegis elle kuradi 8 peale ei ole see asi nii nagu kirjeldatud, et vot, lae mingit ööriist siis toimi mingite juhendite järgi - tra, "This may take SEVERAL minute" - SEVERAL ei tähjenda TUNDE ühes kohas tiksumist, Win XP, Win 7 jne - alati kui oli mingi tõrge, tuli ette etade, et install ei õnnestu kuna on mingi probleem - selle kuradi 10ga võid ootama jäädaki, päev otsa tiksub asi ühes kohas, ei mingit infot kas seal ÜLDSE mingit liikumist on või mitte - Win xp ja 7 puhul oli alati näha kus või mis liikus, kui liikus - kui oli tõrge siis oli tõrge ja visati sulle ette tekst, et on mingi tõrge. Nüüd, uued "kaasaegsed" arvutid - krt, ma mitte ei usu, et mingis ühes kohas peabki see tiksuma 2-3 tundi ilma mingi informatiivse teateta, et vot, nüüd peabki minema ööpäev aega.
                  Mida ma ütlen - selle win 8 install polnud ka üldse hull - legaalsest kohast iso fail DVDle - ometi see ju töötas. Muide, ka see DVD mis selle kuradi 10 jaoks kirjutasin näib olevat sama mahukasutusega kuis ee USB mis täna sai - seega ei ole mul see DVD mis kirjutasin ilmselt vigane, ei mäleta, et oleks üldse olnud lähiajal mingit plaadiviga - / Home, Pro ja Ultimate versioonid viimasel poolel aastal vast 10 installi teinud ja KÕIK on siiani töötavad.

No muidugi on hea lihtne ütelda "sa oled loll, sa ei tea". Ma arvan, et see win 10 install ei ole ikka nii, et muudkui laadi tööriist ja uuenda - see on valeinfo mida microsofti infopuudeline leht jagab
                  -superradical-

Comment

Kulla sõber, kõike ei peagi kirjas olema, vaata pilti ...

Click image for larger version

Name:	Kuidas draivil parte kustutada.jpg
Views:	1
Size:	450,5 KB
ID:	872225

See 367 GB on antud juhul andmepart...
                    viimati muutis kasutaja saformo; 02 m 2019, 18:59. Põhjus: täpsustus

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt Vaata postitust
                      kõike ei peagi kirjas olema
                      Nojaa aga no olgem ausad, lampi hiromant olla on ka keeruline.

Aga jah, sellest postist nüüd oli abi - pidin kõik need partitsioonid kustutama ja "New" ei muutunud klikitavaks, üritasin 1. partitsiooni uuesti kustutada aga midagi ei toimunud, siis muutus "Next" lülitatavaks ja edasi kulus umbes 25 minutit...

Tänud!

Kui oli installitud siis nõuti ikka nettilubamist, pidin hädaga kasutama telefoninumbrit (saadeti ka mingi kood mille pidin siis arvutisse sisestama) kuna ma vist valisin vale klaviatuuri - igaljuhul ei leia ma "@" märki enam - õigemini ei saanud sisestada, peale installi proovisin ka seda niisama sisestada otsingureale aga ei ilmu - prnt screen jne, funktsiooniklahvide asjad töötavad aga need %, @ jne asjad ei tööta - täpitähti ei proovinud ja hetkel lülitasin välja.

Siis pidin sisetama logimiseks parooli - telnumber kasutaja ja siis parool - nüüd kus ma saan need maha võtta või ära muuta? Tahaks pigem maha võtta sest kui käivitan siis ta kohe küsib parooli ja see võib ühelhetkel ununeda, ei taha neid asju liiga palju.

E: (teemaväline aga huvitaks) : mis juhtub siis kui need partitsioonitabelid kustutada ära ja võtta see mälupulk arvutist välja? Kas see kustutamine lööb arvutis oleva windowsi ka sassi ja ilma repairita enam ei pääse?
                      Või mis tulemuseks on kui need ära kustutada ja "Next" ilma välimeediata klikkida?
                      -superradical-

Comment

Kui sa kustutad partitsioonid, siis on nad läinud. Eeldan, et tegid ikka sahtlikettale varasematest andmetest koopia!
                        Aga klaviatuuri saad nii, tipi otsingureale 'ekraaniklaviatuur' või lihtsalt 'ekr' ja edasi tead juba ise ...
                        Click image for larger version

Name:	klaver jm.jpg
Views:	1
Size:	211,0 KB
ID:	872228

Kui veel ei tea, siis Win10 pro saab teha eestikeelseks ...

Comment

Jah, oleks leidnud selle ise üles aga tundus, et mõistlikum juba ette rutata.
                          Mul huvitaval kombel on seal alumisel ekraaniribal kellaaja, võrguühenduse jne info juures ka olemas nupuke "ENG" (all pildil seal noolega viidatud kastis on mul see aga pildiloleval [netist leitud suvaline pilt] seal seda nuppu ei ole, ettekujutuse annab umbkaudu see asukoht) ja kui seda klikin siis saan valida sealt ka EST ja voilaa - klaviatuuril on olemas nii täpitähed kui ka märgid jne.

Esmapilgul on ta parem küll kui W8
                          Mäletan, et nupp sisestuskeele valikuks oli ka XP-l olemas, see muutis kohe klaviatuurikeele, näiteks kui RU valisid siis oli hea otsida google.ru-st asju. W10 ei proovinud kas RU seal on.

Eestikeelsest opsüsteemist päris puudust ei tunne - no võimalik, et "lõika" ja "kleebi" või "aseta" on asendatud kohasematega aga W8 oli see eestikeelne küll üsna nutune

Partitsioone kustutades - ei salvestanud midagi kuna ketas oli ju tühi, ainus asi seal oli Chrome brauser aga selle tõmbasin uue peale W10 installi ja see töötab, ka ei ole silma jäänud draiverite puudumist - kõik asjad töötavad normaalselt, vähemalt esialgu.

Seega saab selle teema lõppenuks lugeda.
                          Võibolla peab kokku võtma #39 postiga - see oli kogu selgitus misjärel asi töötas nagu vaja. Kokkuvõtvalt siis sama probleemiotsas olija peaks ilmselt ühe esimese asjana järgimagi postis #39 viidatut.
                          Lisatud failid
                          -superradical-

Comment

oleks ma seda teadnud, et ülilihtsaks muudetud partmanager on ületamatu takistus....

nu okk panemesiis kogu joru siia lõppu: https://www.groovypost.com/howto/cle...ll-Windows-10/

Comment

ületamatu takistus....
                              Jah, seesama joru ta oligi - paraku seal probleemsete kohtade juures kuvada neid kastikesi, et üht või teist võimalust ei ole võimalik kasutada, sinna kastikesse oleks muide mahtunud ka see paar rida teksti, et "mida nüüd tuleks teha" e. siis viide sinnasamasse partition manageri. Olgem ausad, meist keegi ei ole hiromant, et mõtelda, et "äkki see asi nüüd ongi lahendus". Ma ei tea, pole win xp, win 7 puhul olnud seda kunagi vaja teha, suvaline rapitud andmetega (andmehävitusprogrammiga töödeldud) arvuti, anna talle opsüsteemi plaati ja ma pole viimase 5-6 arvutiga mingit tõrget kohanud.

Lisaks ei tule ka otsinguga kohe niisugused lingid välja või ilmselt tulevad kui väga täpselt on otsisõnad sisestatud. Endiselt jään kindlaks, et suvaline kodukasutaja või suvaline kontorisekretär jääb tegelikult selle uuendamisega päriselus hätta - neid friike, kes toime tulevad on ehk 10% aga teisalt on ilmselt need jälle need inimesed, kellepuhuks trükitakse näiteks automootori generaatoririhma pakendile, et seda võib vahetada ainult professionaalne ametimees, raudvarainiemne vaatab ja mõtleb, et milleks krt selline asi, et elementaarse asjaga peaks ikka ise ju hakkama saama, eks tarkvarategelased mõtlevad sama oma valdkonnas aga kuna neile meeldib sildistada, tembeldada jne siis teisalt miks ei või ka raudvaralises osas teised neid sildistada

Igaljuhul on teema lõppenud ja #39 postitus oli kõik mida vaja, polnudki raske viidata ja peale seda oli ka probleem lahendatud.
                              Seega, tõmbaks nüüd sellele teemale joone alla või mittepuutuvas jätkaks kuskil Varia nurgas?
                              -superradical-

Comment

ma omal ajal alustasin raamatutega, kus oli niisugused juhendid (ajaloolised asjad):

kõik tänapäevaste installerite kettahaldusvahendid sarnanevad tolleaegse Disk Druid'iga.

mis praegu arvutis...

Linux Mint 19.1 Cinnamon
                                $ uname -a
                                Linux 4.15.0-65-lowlatency #74-Ubuntu SMP PREEMPT Tue Sep 17 17:52:48 UTC 2019 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Comment

Working...
                                X